Menu

Malediven

Malediven reizen

"Op onze huwelijksreis willen we naar een droombestemming. Witte stranden, wuivende palmen en kristalhelder water. Lekker eten, een luxe villa aan het water en lieve mensen om ons heen. Ons eigen paradijsje dus."

De Malediven bestaat uit meer dan duizend eilandjes, waarvan slechts een klein deel is bewoond. De atollen van de Malediven (ringvormige eilanden) worden omringd door prachtige koraalriffen en in het midden ligt een lagune. Duik- en snorkelliefhebbers kunnen op de Malediven genieten van een waar onderwaterparadijs. De Malediven is niet alleen geschikt voor een huwelijksreis, maar ook voor een jubileum, een mooie duikreis en voor iedereen die op zoek is naar een prachtige strandvakantie!

Waarom met PANGEA Travel naar de Malediven?
  • Bij veel bestemmingen van PANGEA Travel is het mogelijk om een meerdaags verblijf op de Malediven toe te voegen (zoals Sri Lanka en India).
  • De Malediven kunt u zo duur of goedkoop maken als u zelf wilt. Het aanbod varieert van goede 3-4* tot zeer luxe accommodaties. Op de Malediven zijn vaak aanbiedingen beschikbaar, zoals een 5=4 aanbieding (5 nachten voor de prijs van 4) of een honeymoon special.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een reis naar de Malediven. Onze reisspecialisten bezoeken deze bestemming jaarlijks.
De Malediven is een bestemming waar het water van de oceaan net zo blauw en helder is als op de foto’s. Ook de stranden zijn net zo wit en gemiddeld schijnt de zon acht uur per dag. De beste reistijd voor de Malediven is december tot en met april.
 
Het is niet mogelijk om rechtstreeks vanaf Nederland naar de Malediven te vliegen. Wij bieden de Malediven in combinatie met andere landen aan en meestal wordt de Malediven aan het einde van een rondreis toegevoegd. Vanaf Sri Lanka bedraagt de vliegtijd slechts 1,5 uur en vanaf India (Trivandrum) ongeveer vijf uur. Op de terugweg van de Malediven naar Nederland heeft u een overstap in de Verenigde Arabische Emiraten (bijvoorbeeld Dubai).
 
Na aankomst op de luchthaven van Malé, de hoofdstad van de Malediven, reist u per speedboot of watervliegtuig verder naar uw resort. De keuze hangt onder andere af van de afstand tot het hoofdeiland Malé. De Malediven kent verschillende eilanden / atollen en daarom zijn er genoeg accommodatie keuzes. Onze ervaren reisspecialisten helpen u graag met het selecteren van een leuk resort op de Malediven, veelal gebaseerd op all inclusive. De resorts op de Malediven bieden verschillende kamertypes aan. Wat dacht u van een luxe watervilla of een honeymoon suite?
 
3 tips voor reizen op de Malediven:
 
1. Ga duiken of snorkelen op de Malediven
Nergens ter wereld is het water zó helder en de temperatuur van het water is altijd aangenaam. De vele eilanden hebben (meestal) een eigen huisrif met kleurrijk koraal en een bijzondere onderwaterwereld. Afhankelijk van  de locatie ziet u hier reuzenmanta’s, haaien, zeeschildpadden, barracuda’s en ongetwijfeld komt u felgekleurde koraalvissen tegen.
 
2. Wissel de relax dagen af met actieve excursies op de Malediven
Waarschijnlijk gaat u naar de Malediven om te relaxen en we garanderen dat dit gaat gebeuren. Sommige reizigers willen deze ‘lazy-days’ afwisselen met wat leuke activiteiten (veelal te reserveren bij de accommodatie). Denk bijvoorbeeld aan (peddel)surfen, kanoën of windsurfen.
 
3. Kies voor een verblijf o.b.v. all inclusive
De meeste accommodaties bieden verschillende verzorgingstypes aan. Wij adviseren altijd te kiezen voor een verblijf o.b.v. een all inclusive pakket. Voor extra maaltijden en drankjes betaald u ter plaatste hoge bedragen en daarom bent u eigenlijk altijd voordeliger uit wanneer u deze vooraf boekt bij uw overnachtingen.  
 

 PANGEA Travel verzorgt enkel reizen naar Malediven in combinatie met andere bestemmingen, als onderdeel van een complete rondreis. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. Bekijk onze combinatiereizen met de Malediven en onze bouwstenen.