Menu

Actueel reisadvies Malediven

* Laatste update: 05-10-2022 

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van de Malediven weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door de Malediven mogelijk te maken. Meer informatie hierover vindt u op deze pagina. 

Noot: vanwege de vaak wisselende omstandigheden per land kunnen wij niet garanderen dat de informatie op deze pagina altijd actueel is. Houd er rekening mee dat de maatregelen anders kunnen zijn ten tijde van uw vertrek. Aan deze informatie kunnen dan ook geen rechten worden ontleend. Controleer altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de laatste nieuwsupdates. 

strand-Malediven-copyright-Canva

Voor de meeste landen is reizen weer mogelijk, zo ook voor de Malediven. De reisadviezen zijn weer hersteld naar de oorspronkelijke situatie en corona is niet langer doorslaggevend voor het reisadvies. Het reisadvies van de Malediven is geel. Inmiddels zijn er al diverse klanten vertrokken en houden we de situatie per land nauwlettend in de gaten. Steeds meer verzekeraars, zoals de reisverzekering van OOM, bieden dekking wanneer u onverhoopt toch een coronabesmetting oploopt. Zo gaat u zonder zorgen op reis!

Benodigde documenten voor uw reis naar de Malediven

De volgende documenten zijn nodig voor uw reis naar de Malediven.

  • een boekingsbevestiging van uw accommodatie (bij ons altijd inbegrepen); 
  • een online ingevulde gezondheidsverklaring van IMUGA (48 uur voor vertrek in te vullen);

Heb ik een vaccinatiebewijs nodig?

Momenteel heeft u voor de Malediven geen vaccinatiebewijs nodig. Mocht u volledig gevaccineerd zijn, dan adviseren wij echter wel om een vaccinatiebewijs mee te nemen. Op de website van coronacheck.nl kunt u een papieren bewijs aanmaken.  Als u de stappen doorloopt krijgt u een vaccinatiebewijs voorzien van een QR-code en de vaccinatiegegevens.

Maatregelen na aankomst

Na aankomst op de Malediven hoeft u niet in quarantaine en er geldt ook geen PCR-testverplichting (tenzij u symptomen vertoont). 

U dient zich tijdens uw reis te houden aan de maatregelen die zijn opgesteld door het Ministerie van Toerisme. Meer informatie over deze maatregelen leest u op hun website.

Terugkeer naar Nederland

Bij terugkeer naar Nederland is het vanaf 23 maart 2022 niet verplicht om een negatieve PCR test aan te tonen. U hoeft bij thuiskomst niet in quarantaine.

Raadpleeg de Quarantaine Reischeck voor de actuele informatie. Per land ziet u wat u moet regelen als u terugkeert naar Nederland.

Let op: ook luchtvaartmaatschappijen kunnen bepaalde eisen stellen. Informeer hierover bij uw luchtvaartmaatschappij.

Wij helpen u graag met het samenstellen van een reis naar de Malediven. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij één van onze reisspecialisten.