Menu

Malediven

Klimaat en reistijd Malediven

De Malediven zijn het gehele jaar door te bezoeken. De eilanden hebben een tropisch klimaat waarbij de temperatuur meestal rond de 29°C ligt. De temperatuur van het zeewater schommelt tussen 25°C en 28°C. De luchtvochtigheid ligt rond de 80% en is in november het hoogst. De hoeveelheid neerslag op de Malediven verschilt periode. 

december - april:
De winter-moesson (Iruvai), van december t/m april, zorgt voor het beste reisseizoen. In deze periode valt er weinig regen, is de lucht helder en de luchtvochtigheid laag. Resorts zijn in deze periode sneller volgeboekt en prijzen liggen hoger. De condities voor duiken en snorkelen zijn uitstekend. Februari en maart zijn de droogste maanden. In april, vooral richting het einde van de maand, neemt de kans op een bui toe. Februari en maart zijn de maanden met de meeste zonuren, ongeveer 9 uur per dag. 

mei - september:
De zomer-moesson (Hulhangu) zorgt voor meer regenval in de periode mei t/m september. De regen valt meestal in korte, hevige buien. De prijzen in deze periode liggen lager, al blijven onze zomermaanden populair. In het regenseizoen geniet u vaak van fraaie zonsondergangen met dramatische wolkenluchten. September is de maand met de meeste regendagen. De zon schijnt in deze maanden gemiddeld 7 uur per dag. 

oktober - november:
Deze maanden behoren ook tot de zomer-moesson (Hulhangu). Periodes van zon worden afgewisseld met stevige buien, vooral in oktober. Hier nemen de buien langzaam aan af richting het einde van het jaar. Voor het spotten van mantaroggen en walvishaaien is dit een goede periode vanwege het aanwezige plankton.