Menu

Sri Lanka & de Malediven

Deze individuele rondreis is uitermate geschikt voor reizigers die de hoogtepunten van Sri Lanka willen combineren met een ontspannen verblijf op één van de eilanden van de Malediven. Tijdens deze individuele rondreis geniet u van zowel natuur, cultuur als strand. Samen met uw privé gids/chauffeur bezoekt u eerst de hoogtepunten van Sri Lanka.

Na een overnachting aan het strand van Negombo rijdt u via de rotstempels van Dambulla naar Sigiriya. Dit is het uitgangspunt voor een beklimming van de rots van Sigiriya, en een bezoek aan het archeologisch interessante Polonnaruwa. In Kandy mag een bezoek aan de Tempel van de Tand uiteraard niet ontbreken. Na een bezoek aan de hoogvlakte van Nuwara Eliya, een safari in Yala National Park en de cultuur-historisch interessante plaats Galle, verblijft u de laatste dagen van de reis op één van de prachtige eilanden van de Malediven.

Deze reis is zeer geschikt voor zowel stellen, vrienden als gezinnen en uiteraard als huwelijksreis. Indien gewenst kunnen we ook luxere accommodaties selecteren en/of overnachtingen in Dubai aan het programma toevoegen.

Reisduur: 17 dagen

Negombo - Sigiriya - Polonnaruwa - Kandy - Nuwara Eliya - Horton Plains - Yala NP - Galle - Colombo - Malediven

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Sri Lanka & de Malediven inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • de hoogtepunten van Sri Lanka in combinatie met een ontspannen verblijf op de prachtige stranden van de Malediven.
 • vervoer per comfortabele auto met privé chauffeur. Deze chauffeur is tevens opgeleid tot een deskundige, Engelssprekende gids.
 • inclusief alle entreegelden en jeephuur in de nationale parken. Deze kosten zijn in Sri Lanka namelijk erg hoog; tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon.
 • veel maaltijden inclusief, omdat er in Sri Lanka op veel plaatsen geen mogelijkheid is om buiten de deur te eten.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

stoepa in Pollonaruwa - Pollonaruwa - Sri Lanka - foto: Mieke Arendsen
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Colombo - Negombo
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u per auto met privéchauffeur naar het hotel in Negombo gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Negombo ligt ca. 37 km ten noorden van Colombo (slechts 10 km vanaf de luchthaven). Het plaatsje was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien. Inmiddels is Negombo een populaire badplaats met mooie brede stranden en een grote keuze aan bars en restaurants. In de (vroege) ochtend is een bezoek aan de lokale vismarkt zeker een bezoek waard. Er wordt hier flink onderhandeld door de kraamhouders, om vervolgens de vis aan te bieden op de daaropvolgende markt.

Tip: indien gewenst kunnen we een boottocht door de (door Nederlanders aangelegde) kanalen & lagunes voor u reserveren. Geniet tijdens de tocht van de prachtige natuur, de vele vogels, diverse eilandjes en de hardwerkende vissers.

Noot 1: de vismarkt in Negombo is op zondagen gesloten.

Noot 2: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Negombo - Dambulla - Sigiriya
Vandaag vertrekt u naar Sigiriya. Onderweg maakt u een stop in Dambulla voor een bezoek aan de indrukwekkende Dambulla Cave Temple. Hier zijn circa 150 afbeeldingen van Boeddha’s te zien. Na aankomst in Sigiriya is de rest van de dag ter vrije besteding.

Noot: onderweg kunt u optioneel het olifantenweeshuis bij Pinnawela bezoeken. Pinnawela is inmiddels echter uitgegroeid tot een zeer drukke, toeristische attractie, waar bovendien niet zeker is of de olifanten ook goed worden behandeld. Wij kiezen er daarom voor deze stop niet standaard in het programma op te nemen. In de nationale parken zijn voldoende mogelijkheden om olifanten in hun natuurlijke omgeving te zien.
Dag 3 Sigiriya
Dag ter vrije besteding om te ontspannen bij het hotel of te genieten van de omgeving. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan de heilige stad Anuradhapura. De stad werd in de 5e eeuw voor Christus gesticht en was ongeveer 1400 jaar de hoofdstad van Ceylon. Na een Indische invasie verschoof de macht uiteindelijk naar Polonnaruwa en werd de stad opgeslokt door de jungle. Tegenwoordig is de oude stad een belangrijk pelgrimsoord voor Boeddhisten omdat hier de heilige Bodhiboom (boom der Verlichting) staat. De boom is een afstammeling van de boom waaronder Boeddha de Verlichting bereikte. De boom is meer dan 2000 jaar oud. Tussen de ruines van de stad staan enkele dagoba’s waarvan de Abhayagiri Dagoba 75 meter boven het omringende landschap uitsteekt. De witte dagoba van Ruvanvelisaya wordt omringd door een muur van olifanten. Andere bezienswaardigheden zijn de waterreservoirs, het Boeddha beeld Samandhi, daterend uit de zesde eeuw, het archeologisch museum en het Loha Prasada (het bronzen paleis). De meerprijs van deze excursie is op aanvraag. U kunt er ook voor kiezen om in de omgeving wat lokale dorpjes te bekijken; de auto en chauffeur staan tot uw beschikking tot een maximum van 75km per dag.
Dag 4 Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya
Vandaag bezoekt u Polonnaruwa. De stad is gesticht in tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie en is na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. Deze oude hoofdstad werd in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. Na de herontdekking van de stad en opgravingen van archeologen, vormen de ruïnes van de paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs een hoogtepunt van een rondreis door Sri Lanka. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het Koninklijke paleis, de audiëntiezaal, de Vatadage dagoba met vier zittende boeddha’s en de twaalf ruïnes gelegen in het vierkant. Uiteraard mag een bezoek aan de Gal Vihira niet ontbreken. De vier Boeddha beelden die hier te zien zijn, zijn gehouwen uit één blok steen. Er is een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende Boeddha te zien.
De rest van de middag is ter vrije besteding. Optioneel verzorgen we een safari in het Minneriya National Park voor u. Het park heeft een oppervlakte van 8890 hectare en is vooral bekend vanwege de Minneriya Tank, een waterreservoir dat gebouwd is door koning Mahasen. Vooral tijdens het droge seizoen (juni - september) is de waterstand in het reservoir laag waardoor er veel watervogels vis vangen in het ondiepe water. Het droge seizoen biedt tevens goede mogelijkheden om grote kuddes olifanten te zien nabij het reservoir. De meerprijs is op aanvraag.

Noot: de bezienswaardigheden in Polonnaruwa kunt u eventueel ook per fiets bekijken. De meerprijs voor fietshuur is €5,- per persoon.
Dag 5 Sigiriya - Kandy
Vroeg opstaan voor een bezoek aan de rots van Sigiriya, ook wel ‘Lion Rock’ genoemd. Deze ca. 200 meter hoge rots rijst uit het niets op uit de omliggende jungle. Om bij de rots te komen wandelt u door de ‘watertuinen’. Via wenteltrappen bereikt u halverwege de rots een nis waar fresco’s te zien zijn. Op de top van de rots ziet u de funderingen van het paleis dat hier ooit heeft gestaan. Tevens wordt u beloond met een prachtig uitzicht. Ook voor degenen waarvoor de hele klim te zwaar is, is een bezoek toch zeker de moeite waard. Halverwege is namelijk een goed bereikbaar uitzichtpunt. Na het bezoek reist u verder naar Kandy. De route naar Kandy is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten op de heuvels. Door de hogere ligging is het hier koeler en het klimaat aangenaam. Onderweg maakt u een stop bij een kruidentuin in Matale, hier leert u alles over de specerijen die in de keuken erg belangrijk zijn in Sri Lanka. Kandy was de vroegere hoofdstad van het Singhalese koninkrijk. Na aankomst in uw hotel is de rest van de middag/avond ter vrije besteding.
Dag 6 Kandy
Een groot deel van de dag is ter vrije besteding. Samen met uw gids kunt u vandaag bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Kandy, zoals diverse tempels rondom het meer en/of de botanische tuinen van Peradeniya (entreegelden niet inbegrepen). Dit is een prettige en rustige plaats, waar u kunt wandelen in de schaduw van een grote diversiteit aan planten en bomen. Ook een bezoek aan Udawattekele behoort tot de mogelijkheden. Dit is een ongerept stukje oerwoud nabij de stad, waar u vele vogels en apen tegen komt. In de namiddag wordt u naar de Tempel van de Tand gebracht. Hier wordt de tand van Boeddha (het belangrijkste heiligdom van Sri Lanka) bewaard. U woont hier tevens een traditionele dansshow bij.
Dag 7 Kandy - Nuwara Eliya
Na het ontbijt gaat de reis verder naar Nuwara Eliya. Onderweg brengt u een bezoek aan een in bedrijf zijnde theeplantage en fabriek. Hier kunt u de kunst van het thee maken aanschouwen. Nadat u rustig bent ingecheckt en even heeft kunnen ontspannen gaat u 's middags op verkenning in Nuwara Eliya. In Sri Lanka wordt de stad ook wel ‘City of Light’ genoemd maar veel bekender is de bijnaam ‘Little England’. Door de Britse kolonisatie kreeg de stad al snel een Engels karakter dat vandaag de dag nog terug is te zien is in de typische Engelse cottages met rozentuinen. Door de hogere ligging (ca. 1890 meter) was Nuwara Eliya een aangename plaats voor de Britten om aan de hitte in de lager gelegen gebieden te ontsnappen.

Tip: omdat het hier zo koel is raden wij u aan een vest of jas mee te nemen.

Noot: indien gewenst kunt u het traject van vandaag ook per trein afleggen, met prachtige uitzichten over de landschappen en vele theevelden. De treinreis duurt langer dan de rit met de auto. De chauffeur wacht u aan de andere kant weer op. De meerprijs is ca. €15,- per persoon.
Dag 8 Nuwara Eliya - Horton Plains - Tissamaharama
Vroeg in de ochtend wordt u naar de Horton Plains gebracht; één van 's werelds mooiste hoogvlaktes en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het ontbijt neemt u ingepakt mee. U kunt hier een wandeling maken langs de Bakers Falls waarna u aankomt op het hoogste punt, Worlds End. Hier vandaan heeft u een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlakte. In de middag laat u het heuvelachtige gebied achter u en reist u in zuidelijke richting verder naar Tissamaharama. Dit is dé uitvalsbasis voor een bezoek aan diverse nationale parken, zoals Yala, Kalametiya en Bundala. Onderweg maakt u een stop bij Buduruwagala, een weinig bezochte maar indrukwekkende Boeddhistische tempel met zeven uit rots gehouwen beelden, waarvan de grootste maar liefst 15 meter hoog is! Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 9 Yala National Park
In de vroege ochtend gaat u op safari in het Yala National Park. In het park leven beren, flamingo’s, herten, pauwen en wilde zwijnen. Olifanten worden vaak gezien bij de rivier waar ze baden en drinken. Misschien heeft u geluk en ziet u zelfs een luipaard! Na de safari is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld naar het strand van Kirinda gaan. Het is niet mogelijk om hier te zwemmen, maar het strand is prachtig! U kunt er ook voor kiezen om in de middag nog een safari per jeep te maken in Yala of een van de andere parken. Deze regelt u gemakkelijk via uw gids.
Dag 10 Tissamaharama - Galle
In de vroege ochtend kunt u optioneel (nog niet inbegrepen) nog een laatste safari maken. Vervolgens gaat de reis verder naar Galle. U reist eerst door een droog natuurgebied en vervolgens langs de zuidkust van Sri Lanka naar Galle. Deze stad heeft een kleurrijk verleden en haar ontwikkeling vooral te danken aan de Britse, Portugese en Nederlandse zeevaarders. De Portugezen vestigden zich in 1589 als eerste in Galle en noemden de plaats Santa Cruz. De Verenigde Oost-Indische Compagnie veroverde de stad in 1640. In 1796 kwam de stad in handen van de Britten en werd het de toegangspoort tot het Verre Oosten. In de jaren die daarop volgden verloor Galle langzamerhand haar belangrijke handelspositie aan Colombo. Na aankomst in het hotel zijn de namiddag en avond ter vrije besteding.
Dag 11 Galle - Colombo
In de ochtend verkent u de koloniale stad Galle. Vandaag de dag is het rijke handelsverleden nog terug te zien in de koloniale gebouwen en het imposante fort, het best bewaarde Nederlandse fort in Azië. Maak een wandeling langs de brede muren van het fort en bezoek de Nederlands Hervormde Kerk waar veel Hollandse graven te zien zijn. Sinds 1988 staat het oude stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aansluitend wordt u in ca. 4 uur naar Colombo gebracht voor de laatste overnachting in Sri Lanka. Colombo is de bruisende hoofdstad en het financiële en commerciële centrum van het land. De stad ligt in het westen van het eiland, aan de oever van de Kelani Ganga rivier. Na aankomst in Colombo maakt u met uw gids/chauffeur een korte stadstour, of u kunt op souvenirjacht.

Tip: voor een heerlijk stuk taart of een goede lunch of diner gaat u naar The Gallery Café op Alfred House Road. Een sfeervol en bijzonder restaurant met een goede internationale en lokale keuken. Voor Sri Lankaanse begrippen niet voordelig, maar voor Nederlandse begrippen nog steeds goed betaalbaar.
Dag 12 Colombo - Malé
U wordt naar de luchthaven van Colombo gebracht, waar u incheckt voor de vliegreis naar de Malediven. Deze idyllische eilandengroep ligt ongeveer 750 kilometer ten zuidwesten van Sri Lanka, in de Indische Oceaan. De Malediven bestaan uit meer dan duizend eilandjes, waarvan slechts een klein deel is bewoond. De atollen van de Malediven worden omringd door prachtige koraalriffen. Na aankomst in Malé wordt u verwelkomd door de vertegenwoordiging van Olhuveli Beach Resort & Spa, de accommodatie waar u de komende nachten verblijft. Vervolgens wordt u per speedboot in zo'n 45 minuten naar het resort gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 13 Malediven
Dag ter vrije besteding. Zon, zee, strand, immense lagunes van verschillende diepte, een oneindig scala aan de kleur blauw en indrukwekkende koraalriffen vormen de ideale locatie voor een tropische strandvakantie. Relax heerlijk op het prachtige witte strand van het eiland en waan uzelf in een paradijs! Benieuwd naar wat de Malediven u te bieden heeft? Verken dan het resort waar u verblijft; er is genoeg te doen! Duik in het zwembad, wees actief op de tennis en-/of badmintonbaan of vermaak u met de live muziek in de avond. 
Dag 14 Malediven
Dag ter vrije besteding. Voor de kust van de Malediven vindt u een kleurrijke onderwaterwereld, met vele koraalriffen. Deze eilandengroep is dan ook een populaire bestemming voor duik- en snorkelliefhebbers. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een duikbrevet, dan kunt u deze behalen bij het resort. Anders is het ook zeker de moeite waard om te gaan snorkelen en natuurlijk kunt u ook altijd ervoor kiezen om een watersport óp het water te beoefenen: onder andere kanoën, catamaran zeilen en windsurfen wordt via het resort aangeboden. 
Dag 15 Malediven
Dag ter vrije besteding. Vanuit het resort zijn verschillende excursies te boeken, zoals het spotten van dolfijnen of een bezoek aan de hoofdstad Malé. Deze kleinste hoofdstad ter wereld is een bezoek waard vanwege de levendige vismarkten! Gooit u liever zelf uw hengel uit, boek dan een 'sunset fishing excursion'. Combineer deze tour eventueel met een rondvaart in 's werelds grootste passagier onderzeeër. 
Dag 16 Malediven
Laatste dag ter vrije besteding. Wilt u nog wat ontspannen voordat u weer op het vliegtuig stapt, boek dan één van de Wellness behandelingen in het resort. Met onder andere een sauna, jacuzzi, haar- en schoonheidssalon is aan alles gedacht om u tot rust te brengen. Ook kunt u gebruik maken van verschillende massages en een bloembad.
Dag 17 Malediven - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag wordt u per speedboot naar de luchthaven van Malé gebracht, waar u incheckt voor de terugvlucht.

Noot: doorgaans dient u voor 12:00 uur de kamer te verlaten. Indien u een late terugvlucht hebt, kunnen wij voor u een dagkamer reserveren. Meerprijs is op aanvraag. 

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur/gids in Sri Lanka
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag in Sri Lanka
 • lokale vliegreis Colombo - Malé
 • transfers per speedboot op de Malediven
 • overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • 1 x jeephuur in het Yala National Park
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visum Sri Lanka, USD 35 pp (voor vertrek online aanvragen, tot mei 2020 gratis)
 • optionele excursies en overige entreegelden
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele vroege incheck en/of late uitcheck
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.500 - € 2.750

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel J - Negombo & omgeving
incl. ontbijt
De ideale ligging ten opzichte van het vliegveld (ca. 12 kilometer), maakt Hotel J een goede eerste of laatste stop in Sri Lanka voor een voordelige prijs. De kamers zijn redelijk klein en eenvoudig, maar schoon en modern ingericht. Hotel J ligt direct aan het strand en beschikt over een eigen zwembad en restaurant met aangrenzende bar. Voor 1 á 2 nachten is Hotel J een prima keuze. Verblijft u liever wat langer in Negombo? Dan stellen wij u in overleg met plezier een alternatief voor.

Kassapa Lions Rock Hotel - Culturele driehoek & omgeving
incl. ontbijt en diner
Het driesterren Kassapa Lions Rock Hotel ligt vlakbij de imposante rots van Sigirya. Vanuit het hotel kunt u de rots in de verte zien liggen. Het plaatsje Dambulla ligt op ongeveer 20 minuten rijden. Hier kunt u o.a. de indrukwekkende Cave Tempel bezoeken. Er zijn 51 ruime chalets die modern zijn ingericht en beschikken over airconditioning en een openluchtdouche. Vanwege de afgelegen ligging bent u aangewezen op het restaurant van het hotel. Het eten is echter van goede kwaliteit en bestaat uit gerechten uit zowel de oosterse als westerse keuken. Na de intensieve beklimming van de Sigiriya Rock is het prima vertoeven bij het zwembad.

Avian Breeze Hotel - Nuwara Eliya / Ella & omgeving
incl. ontbijt en diner
Dit kleine hotel heeft slechts elf kamers en is hoog gelegen tussen de theeplantages, op ca. 5km afstand van Nuwara Eliya. De kamers zijn eenvoudig ingericht maar van alle gemakken voorzien. Het ontbijt wordt hier gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag en is dan ook erg compleet. Avian Breeze verzorgt verschillende activiteiten en excursies, zoals wandeltochten en jungle tochten. Zo hoeft u zich hier niet te vervelen. Het vriendelijke personeel zal er alles aan doen om uw verblijf bij Avian Breeze aangenaam te maken!

Chaarya Resort & Spa - Yala National Park
incl. ontbijt en diner
Omringd door groen ligt het viersterren Chaarya Resort & Spa in Yala, op slechts 30 minuten van zowel het Yala National Park als Kataragama. De tuin van het hotel wordt vaak bezocht door endemische en trekvogels en is een heerlijke plek om te ontspannen. Het personeel is vriendelijk en heeft aandacht voor haar gasten. Het resort heeft 40 kamers, een uitnodigend zwembad, poolbar en een restaurant. De 20 onlangs gerenoveerde deluxe kamers zijn ruim en licht en alle kamers hebben een veranda, die uitkomt in de tuin. Sinds 2013 beschikt het hotel over nog eens 20 deluxe chalets, alle met een eigen balkon met uitzicht op de tropische tuin. Het restaurant serveert een verrukkelijke reeks van traditionele Sri Lankaanse, Oosterse en Westerse gerechten. De chef haalt verse groenten en fruit (waaronder biologisch geteelde producten), evenals vis en rood vlees voor zijn gerechten, uit nabijgelegen dorpen, om u te verzekeren van hun hoge kwaliteit en versheid. De buitenbar is de perfecte plek om te ontspannen na een avontuurlijke safari in Yala. Geniet van de koele bries en het weelderige groen. Of kies voor een weldadige Ayurvedische behandeling.

Pedlar62 Guest House - Galle
incl. ontbijt
Pedlar 62 Guesthouse ligt midden in de stad Galle. Dit guesthouse heeft vier simpele, ruime kamers. Alle bedden zijn voorzien van een klamboe tegen de muggen. Geniet op de veranda van het verse ontbijt. Als u ernaar vraagt kunt u naast een westers ontbijt ook een Sri Lankaans ontbijt krijgen. De eigenaar en zijn familie zullen er alles aan doen om uw verblijf onvergetelijk te maken! Vanuit Pedlar 62 Guesthouse loopt u zo de hoofdstraat op waar u verschillende winkels en restaurants tegenkomt, zo kunt u Galle makkelijk te voet verkennen!

Aathma Colombo House - Colombo & omgeving
incl. ontbijt
Met slechts 5 bijzondere suites staat het Aathma Colombo House gelijk aan een bijzonder verblijf in Colombo. Weg van de drukte van de stad, gelegen aan de oevers van het Diyawanna meer ligt Aathma temidden van een tropische tuin. Kijk goed en u zult papegaaien, apen, ijsvogels en andere exotische dieren zien. Het is slechts een korte wandeling naar de waterfietssteiger. Vanaf daar kunt u het uitzichtpunt Water's Edge bereiken, dat perfect is voor een avondwandeling met zijn levendige markt en diverse bars en restaurants. Het centrum van Colombo ligt op 5 kilometer, 10 minuten per auto. Wat ooit een familiehuis was, is nu omgetoverd tot een sfeervol boutique hotel. De vijf suites van het hotel zijn ruim, comfortabel en uniek in hun ontwerp. Het kleurrijke, eclectische interieur is een mix van verleden en heden, met antiek meubilair opgefrist met een moderne twist. Dineren kunt u in het restaurant, waar u geniet van klassieke wereldgerechten, gecombineerd met huisgemaakte specialiteiten uit India en Sri Lanka. Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt, lokaal geproduceerd en deskundig bereid door de internationaal opgeleide koks. En na een dag in de hitte van Colombo is een duik in het zwembad van Aathma Colombo House een welkome opfrisser.

Olhuveli Beach Resort & Spa - Malediven
Het Olhuveli Beach Resort & Spa is een uitstekend vier-sterren resort, gelegen op ca. 45 minuten varen van Malé. Het resort biedt een scala aan faciliteiten, erg bijzonder is het kleurrijke huisrif waar u goed kunt snorkelen. Duiken is ook mogelijk; een duikbrevet kunt u behalen bij de PADI-duikschool. Komt u hier om te ontspannen, ook dan bent u hier aan het juiste adres. Geniet van de uitgestrekte witte stranden of kies voor een ontspannende massage in de spa. Het verblijf in Olhuveli Beach Resort & Spa is op basis van All Inclusive.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »