Menu

Dubai, Sri Lanka & de Malediven

Dompel uzelf onder in een 18-daagse combinatiereis, speciaal voor reizigers die een mooie combinatie zoeken tussen natuur en cultuur én willen ontspannen aan een tropisch strand. Ontdek het indrukwekkende Dubai, maak een compleet verzorgde individuele rondreis in Sri Lanka en sluit af met een tropisch strandverblijf op de Malediven. Alle excursies en het vervoer ter plaatse zijn inbegrepen.

Noot: deze reis is ook zeer geschikt voor een onvergetelijke huwelijksreis! We hebben daarom in deze voorbeeldreis wat luxere (ca. 4*) hotels geselecteerd, maar uiteraard adviseren wij u met plezier voordeligere alternatieven, indien gewenst. De reis is nog geheel naar wens aan te passen.

Reisduur: 18 dagen

Dubai - Negombo - Habarana - Sigiriya - Kandy - Nuwara Eliya - Colombo - Malediven

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Dubai, Sri Lanka & de Malediven inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • combinatie van drie bijzondere bestemmingen; het drukke Dubai kan eventueel ook op de terugweg vanuit de Malediven bezocht worden.
 • vervoer in Sri Lanka per comfortabele auto met privé chauffeur, tevens uw deskundige, Engelssprekende gids.
 • inclusief alle entreegelden en jeephuur in de nationale parken. Deze kosten zijn in Sri Lanka namelijk erg hoog; tijdens een reis van 2-3 weken kunnen deze oplopen tot gemiddeld zo'n $250,- per persoon.
 • inclusief veel diners, omdat er in Sri Lanka in veel plaatsen geen mogelijkheden zijn om buiten de deur te eten.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

monniken bij Lions Rock - Sigiriya - Sri Lanka
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Dubai
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Dubai (vaak in de late avond/nacht) wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u per auto met privéchauffeur naar het hotel in het centrum gebracht.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Dubai
Dag ter vrije besteding. Dubai, een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en een bestemming die u gezien moet hebben! De moderne metropool biedt volop attracties en bezienswaardigheden. Tijdens uw verblijf kunt u optioneel deelnemen aan verschillende excursies. Deze zijn eenvoudig ter plaatse te reserveren. Een aanrader is een stadstour door Dubai. Tijdens deze tour bezoekt u onder andere de Jumeirah moskee en het Al Fahidi fort waarin het museum is gevestigd. ’s Avonds kunt u een dinercruise maken op een traditionele dhow over de Dubai Creek. De Creek loopt dwars door het centrum en verdeelt het centrum in twee delen: Bur Dubai en Deira. Dubai is ook bekend door de enorme bouwprojecten. Voor de kust van Dubai zijn drie kunstmatige eilanden aangelegd in de vorm van een palmboom: Palm Deira, Palm Jumeirah en Palm Jebel Ali. 300 kunstmatige eilandjes die tezamen de wereld vormen heet 'The World'.
Dag 3 Dubai
U heeft wederom een vrije dag in Dubai. Uiteraard mag een bezoek (alleen van de buitenkant) aan het bekende Burj Al Arab Hotel niet ontbreken. Het 321 meter hoge hotel is het meest luxueuze hotel ter wereld. Een echte aanrader is het maken van een woestijnsafari. Per 4WD verkent u de woestijn en kunt u genieten van het prachtige landschap. Een woestijnsafari wordt vaak afgesloten met een barbecue in de woestijn bij zonsondergang. Eventueel kunt u ook een dagexcursie maken naar het emiraat Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. De rit vanuit Dubai gaat langs de Jebel Ali haven en door een prachtig woestijnlandschap. In Abu Dhabi is vooral veel moderne architectuur te zien. U bezoekt de oude scheepswerf en op de terugreis komt u langs ‘Sports city’, het grootste voetbalstadion van het Midden-Oosten. Winkelliefhebbers kunnen terecht in een van de vele shoppingcenters in de stad. In Deira vindt u alle winkels met kleding. In de wijk Burj Dubai vindt u vele elektronicawinkels. Uitgaansliefhebbers kunnen ’s avonds terecht in een van de vele bars, lounges, disco’s en nachtclubs.
Dag 4 Dubai - Colombo - Negombo
Vandaag eindigt uw bezoek aan Dubai. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de vliegreis naar Colombo. Na aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt transfer per auto met privéchauffeur naar het hotel in Negombo. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Negombo is een klein maar gezellig vissersdorp met mooie brede stranden, 37 km ten noorden van Colombo. Het plaatsje was van 1644 tot 1769 in Nederlandse handen en overal zijn hiervan nog steeds de sporen te zien.
Dag 5 Negombo
Dag ter vrije besteding. Negombo biedt mooie brede stranden en is bij uitstek geschikt om heerlijk te ontspannen.

Noot: indien gewenst kunnen we een boottocht door de lagune van Negombo voor u reserveren. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 6 Negombo - Sigiriya - Habarana
Vandaag vertrekt u naar Habarana. Na aankomst brengt u een bezoek aan de rots van Sigiriya, ook wel ‘Lion Rock’ genoemd. Deze ongeveer 200 meter hoge rots rijst uit het niets op uit de omliggende jungle. Om bij de rots te komen wandelt u door de ‘watertuinen’. Via wenteltrappen bereikt u halverwege de rots een nis waar fresco’s te zien zijn. Op de top van de rots ziet u de funderingen van het paleis dat hier ooit heeft gestaan. Tevens wordt u beloond met een prachtig uitzicht. Ook voor degenen waarvoor de hele klim te zwaar is, is een bezoek toch zeker de moeite waard. Halverwege is namelijk een goed bereikbaar uitzichtpunt. Na dit bezoek wordt u naar uw hotel in Habarana gebracht.
Noot: onderweg kunt u ook optioneel het olifantenweeshuis bij Pinnawela bezoeken. Pinnawela is inmiddels echter uitgegroeid tot een zeer drukke, toeristische attractie, waar bovendien niet zeker is of de olifanten ook goed worden behandeld. Wij kiezen er daarom voor deze stop niet in het programma op te nemen. In het Minneriya National Park zult u (in het droge seizen) voldoende olifanten in hun natuurlijke omgeving tegen komen.
Dag 7 Habarana - Anuradhapura - Habarana
Vandaag bezoekt u de heilige stad Anuradhapura. De stad werd in de 5e eeuw voor Christus gesticht en was ongeveer 1400 jaar de hoofdstad van Ceylon. Na een Indische invasie verschoof de macht uiteindelijk naar Polonnaruwa en werd de stad opgeslokt door de jungle. Tegenwoordig is de oude stad een belangrijk pelgrimsoord voor Boeddhisten omdat hier de heilige Bodhiboom (boom der Verlichting) staat. De boom is een afstammeling van de boom waaronder de Boeddha verlichting bereikte. De boom is meer dan 2000 jaar oud. Tussen de ruïnes van de stad staan enkele dagoba’s (koepelvormige religieuze bouwwerken, ookwel stoepa's genoemd) waarvan de Abhayagiri Dagoba 75 meter boven het omringende landschap uitsteekt. De witte dagoba van Ruvanvelisaya wordt omringd door een muur van olifanten. Andere bezienswaardigheden zijn de waterreservoirs, het Boeddhabeeld Samandhi, daterend uit de zesde eeuw, het archeologisch museum en het Loha Prasada (het bronzen paleis). Na de dagexcursie rijdt u terug naar Habarana waar u overnacht. Noot: indien gewenst kunt u de bezienswaardigheden in Anuradhapura ook per fiets bekijken. De meerprijs is op aanvraag.
Dag 8 Habarana - Polonnaruwa - Minneriya NP - Habarana
Vandaag bezoekt u Polonnaruwa. De stad is gesticht in tiende eeuw door de Indiase Chola dynastie, en is na Anuradhapura de tweede koningsstad van het eiland. Deze oude hoofdstad werd in de vorige eeuw ‘herontdekt’ in de jungle. Na de herontdekking van de stad en opgravingen door archeologen, vormen de ruïnes van de paleizen, kloosters, tempels en waterreservoirs een hoogtepunt van een rondreis door Sri Lanka. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de ruïnes van het koninklijk paleis, de audiëntiezaal, de Vatadage dagoba met vier zittende boeddha’s en de twaalf ruïnes gelegen in het vierkant. Uiteraard mag een bezoek aan de Gal Vihira niet ontbreken. De vier Boeddhabeelden die hier te zien zijn, zijn gehouwen uit één blok steen. Er is een staande, twee zittende en een 14 meter lange liggende Boeddha te zien. In de namiddag staat een safari in Minneriya op het programma. Het Minneriya National park heeft een oppervlakte van 8890 hectare en is vooral bekend vanwege de Minneriya Tank, een waterreservoir dat gebouwd is door koning Mahasen. In het park leven tientallen olifanten die ( in het droge seizoen van juni - september) in grote aantallen samen komen bij het meer. Buiten het droge seizoen is de kans om olifanten te zien kleiner.
Dag 9 Habarana - Dambulla - Kandy
Vandaag reist u verder naar Kandy. Onderweg brengt u een bezoek aan de indrukwekkende rotstempel van Dambulla. Hier zijn circa 150 afbeeldingen van Boeddha’s te zien. De route naar Kandy is alleen al de moeite waard vanwege de prachtige uitzichten op de heuvels. Onderweg wordt tevens een stop gemaakt in een kruidentuin in Matale. Door de hogere ligging is het in Kandy koeler en het klimaat aangenaam. Kandy was de vroegere hoofdstad van het Singhalese koninkrijk. ’s Avonds wordt u naar de Tempel van de Tand gebracht. Hier wordt een tand van de Boeddha (het belangrijkste heiligdom van Sri Lanka) bewaard. Hier staat tevens een traditionele (dans-)ceremonie op het programma.
Dag 10 Kandy - Nuwara Eliya
Na het ontbijt reist u verder naar Nuwara Eliya, een belangrijk productiegebied van Ceylon thee. Onderweg brengt u een bezoek aan een in bedrijf zijnde theeplantage en fabriek. Hier kunt u de kunst van het thee maken aanschouwen. Na aankomst in Nuwara Eliya is de rest van de dag ter vrije besteding. In Sri Lanka wordt de stad ook wel ‘City of Light’ genoemd maar veel bekender is de bijnaam ‘Little England’. Door de Britse kolonisatie kreeg de stad al snel een Engels karakter dat vandaag de dag nog terug is te zien is in de typische Engelse cottages met rozentuinen. Door de hogere ligging (ca. 1890 meter) was Nuwara Eliya een aangename plaats voor de Britten om aan de hitte in de lager gelegen gebieden te ontsnappen.

Tip: omdat het hier zo koel is raden wij u aan een vest of jas mee te nemen.

Noot: indien gewenst kunt u het traject van vandaag ook per trein afleggen, met prachtige uitzichten over de landschappen en vele theevelden. De treinreis duurt langer dan de rit met de auto. De chauffeur wacht u aan de andere kant weer op. De meerprijs is ca. €10,- per persoon.
Dag 11 Nuwara Eliya - Horton Plains - Nuwara Eliya
Vroeg in de ochtend wordt u naar de Horton Plains gebracht; één van werelds mooiste hoogvlaktes en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het ontbijt neemt u ingepakt mee. U kunt hier een wandeling maken langs de Baker's Falls waarna u aankomt op het hoogste punt, World's End. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlakte. Na deze wandeling wordt u terug gebracht naar het hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 12 Nuwara Eliya - Colombo
In de ochtend verlaat u Nuwara Eliya en haar groene omgeving en reist u naar Colombo waar u een nacht verblijft. Later op de dag staat een stadstour op het programma. De bruisende hoofdstad Colombo is het financiële en commerciële centrum van Sri Lanka. De stad ligt in het westen van het eiland, aan de oever van de Kelani Ganga rivier. U bezoekt de wijk ‘het fort’, van origine een fort tijdens de Portugese en Hollandse kolonisatie, en tegenwoordig het commerciële centrum van de stad. Hier staan het World Trade Center, grote kantoren, restaurants, winkelcentra, de Clock Tower, het postkantoor aan Queen street en de Anglicaanse St. Peters kerk. Ook de wijk Pettah is een bezoek waard. Hier vindt u tempels en kleurrijke markten.
Dag 13 Colombo - Malé
U wordt naar de luchthaven van Colombo gebracht, waar u incheckt voor de vliegreis naar de Malediven. Deze idyllische eilandengroep ligt ongeveer 750 kilometer ten zuidwesten van Sri Lanka, in de Indische Oceaan. De Malediven bestaan uit meer dan duizend eilandjes, waarvan slechts een klein deel is bewoond. De atollen van de Malediven worden omringd door prachtige koraalriffen. Na aankomst in Malé wordt u verwelkomd door de vertegenwoordiging van Olhuveli Beach Resort & Spa, de accommodatie waar u de komende nachten verblijft. Vervolgens wordt u per speedboot in zo'n 45 minuten naar het resort gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 14 Malediven
Dag ter vrije besteding. Zon, zee, strand, immense lagunes van verschillende diepte, een oneindig scala aan de kleur blauw en indrukwekkende koraalriffen vormen de ideale locatie voor een tropische strandvakantie. Relax heerlijk op het prachtige witte strand van het eiland en waan uzelf in een paradijs! Benieuwd naar wat de Malediven u te bieden heeft? Verken dan het resort waar u verblijft; er is genoeg te doen! Duik in het zwembad, wees actief op de tennis en-/of badmintonbaan of vermaak u met de live muziek in de avond. 
Dag 15 Malediven
Dag ter vrije besteding. Voor de kust van de Malediven vindt u een kleurrijke onderwaterwereld, met vele koraalriffen. Deze eilandengroep is dan ook een populaire bestemming voor duik- en snorkelliefhebbers. Mocht u nog niet in het bezit zijn van een duikbrevet, dan kunt u deze behalen bij het resort. Anders is het ook zeker de moeite waard om te gaan snorkelen en natuurlijk kunt u ook altijd ervoor kiezen om een watersport óp het water te beoefenen: onder andere kanoën, catamaran zeilen en windsurfen wordt via het resort aangeboden. 
Dag 16 Malediven
Dag ter vrije besteding. Vanuit het resort zijn verschillende excursies te boeken, zoals het spotten van dolfijnen of een bezoek aan de hoofdstad Malé. Deze kleinste hoofdstad ter wereld is een bezoek waard vanwege de levendige vismarkten! Gooit u liever zelf uw hengel uit, boek dan een 'sunset fishing excursion'. Combineer deze tour eventueel met een rondvaart in 's werelds grootste passagier onderzeeër. 
Dag 17 Malediven
Laatste dag ter vrije besteding. Wilt u nog wat ontspannen voordat u weer op het vliegtuig stapt, boek dan één van de Wellness behandelingen in het resort. Met onder andere een sauna, jacuzzi, haar- en schoonheidssalon is aan alles gedacht om u tot rust te brengen. Ook kunt u gebruik maken van verschillende massages en een bloembad.
Dag 18 Malediven - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag wordt u per speedboot naar de luchthaven van Malé gebracht, waar u incheckt voor de terugvlucht.

Noot: doorgaans dient u voor 12:00 uur de kamer te verlaten. Indien u een late terugvlucht hebt, kunnen wij voor u een dagkamer reserveren. Meerprijs is op aanvraag. 

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale terugvlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur/gids (Engelssprekend)
 • vervoer op dagen en dagdelen ter vrije besteding met een maximum van 75 km per dag
 • boottransfers per speedboot op de Malediven
 • overnachtingen in Dubai, Negombo en Colombo o.b.v. logies en ontbijt
 • overnachtingen op de overige locaties in Sri Lanka o.b.v. halfpension
 • overnachtingen op de Malediven o.b.v. all inclusive
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • alle entreegelden tijdens excursies genoemd in programma
 • jeephuur in het Minneriya National Park
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel via PANGEA Travel te boeken)
 • visum Sri Lanka, USD 35 pp (voor vertrek online aanvragen, tot mei 2020 gratis)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding in Dubai en op de Malediven
 • optionele excursies en entreegelden
 • toeristenbelasting Dubai, ca. € 2 tot € 4 per kamer per nacht (ter plaatse betalen)
 • overige maaltijden en drankjes
 • fooien en overige uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.750 - € 3.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Rove Downtown Dubai - Dubai stad
incl. ontbijt
In hartje Dubai vindt u het hippe en nieuwe Rove Downtown. Rove Downtown doet ons denken aan een hip stadshotel die u veel in Europa ziet. Wat ons betreft is deze accommodatie één van onze favorieten in Dubai vanwege de ligging. Rove Downtown is te vinden tegenover de meest levendige buurt van Dubai. Op loopafstand (ca. 10 minuten lopen) vindt u de econische Burj Khalifa en ’s werelds grootste winkel-en entertainmentgebied van dubai; de Dubai Mall. De accommodatie beschikt over 420 kamers van ieder 26 m², waarvan 154 kamers met een uitzicht op de Burj Khalifa. Ook vanaf het zwembad heeft u een perfect zicht op de Burj Khalifa. Het is heerlijk om een verfrissende duik in het zwembad te nemen na een drukke dag Dubai.  Het hotel is toegankelijk voor ieder type reiziger en voor alle leeftijden. Voor families zijn er kamers met een tussendeur beschikbaar.  Het laatste pluspunt, maar zeker niet de minste, is het uitgebreide ontbijtbuffet met een ruime keuze aan gezond voedsel. Iets wat u niet altijd ziet in Dubai. Tevens handig is het moderne incheck systeem. U kunt zelf inchecken én uw kamer kiezen. Kortom; een aanrader in hartje Dubai!

Jetwing Sea Hotel - Negombo & omgeving
incl. ontbijt
Jetwing Sea beschikt over 28 standaard kamers en 53 deluxe kamers. De standaardkamers zijn al zeer comfortabel en modern ingericht. Bent u op zoek naar een luxere kamer? dan kiest u voor de deluxe (deze ziet u op de foto). Deze kamers liggen in een ander deel van het hotel, zijn ruimer en beschikken over bijzondere details (zoals een blauw lichtgevend bad). Uietraard beschikt Jetwing Sea ook over diverse restaurants, een zwembad en een spa.

Habarana Village by Cinnamon - Culturele driehoek & omgeving
incl. ontbijt en diner
Habarana Village by Cinnamon is een perfect uitgangspunt om de bekende Culturele Driehoek van Sri Lanka te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de bekende rots van Sigiriya of de oude koningssteden van Ceylon; Polonnaruwa en Anuradhapura. Ook een jeepsafari in het Minnerya National Park behoort tot de mogelijkheden. U overnacht in een van de 108 geschakelde cottages die in de tropische tuin liggen. Habarana Village by Cinnamon beschikt verder over een mooi zwembad en een Ayurveda centrum. Het diner is ’s avonds in buffetstijl en de keuze is gevarieerd.

Cinnamon Citadel - Kandy / Digana & omgeving
incl. ontbijt en diner
Net buiten het centrum van Kandy, aan de oever van de Mahaweli Rivier, ligt Cinnamon Citadel (voorheen Chaaya Citadel). Door de rustige ligging en de groene omgeving zult u niet het gevoel hebben dat u vlakbij een drukke stad overnacht. Toch is het centrum van Kandy gemakkelijk bereikbaar per tuk-tuk. Cinnamon Citadel heeft 121 kamers (superior en deluxe kamers) die van alle gemakken zijn voorzien. Vanuit het hotel worden ook excursies aangeboden zoals een boottocht op de rivier. Het diner is in buffetstijl in het grote restaurant. De kwaliteit van het eten is goed en het buffet is zeer gevarieerd.

St. Andrews Hotel - Nuwara Eliya / Ella & omgeving
incl. ontbijt
St. Andrews is een unieke, in koloniale stijl gebouwde accommodatie centraal gelegen in Nuwara Eliya. Het gebouw is meer dan honderd jaar oud en het heeft de levensstijl van vervlogen tijden goed weten te behouden. U kunt deelnemen aan verschillende buitenactiviteiten, op en buiten het landgoed van St. Andrews. Aan het eind van de dag keert u terug naar het comfort van een haardvuur en de gemakken en charme van uw kamer. Hier wordt elegantie van vroeger, gecombineerd met comfort van tegenwoordig. St. Andrews beschikt over 56 kamers in de categorieën superior, deluxe en suites. In de ochtend en avond geniet u van een heerlijk buffet waar met zorg aan is gewerkt.

Galle Face Hotel - Colombo & omgeving
incl. ontbijt
Dit hotel ademt de sfeer van het koloniale verleden van Sri Lanka. Het hotel bestaat uit twee gedeeltes; de Classic Wing en de Regency Wing. Bekend is het terras van het hotel vanwaar u een mooi uitzicht heeft over zee. Hier wordt vaak het ontbijt en diner geserveerd en dat is van uitstekende kwaliteit. Faciliteiten van het hotel zijn onder andere een zwembad, gym, spa, negen restaurants, bars en er is een museum en een kunstgalerie. Het hotel is ook een populaire trouwlocatie voor de lokale bevolking.

Olhuveli Beach Resort & Spa - Malediven
Het Olhuveli Beach Resort & Spa is een uitstekend vier-sterren resort, gelegen op ca. 45 minuten varen van Malé. Het resort biedt een scala aan faciliteiten, erg bijzonder is het kleurrijke huisrif waar u goed kunt snorkelen. Duiken is ook mogelijk; een duikbrevet kunt u behalen bij de PADI-duikschool. Komt u hier om te ontspannen, ook dan bent u hier aan het juiste adres. Geniet van de uitgestrekte witte stranden of kies voor een ontspannende massage in de spa. Het verblijf in Olhuveli Beach Resort & Spa is op basis van All Inclusive.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »