Menu

Maleisië

Maleisië reizen

“We zitten binnenkort bij vrienden in Singapore. Daar willen we een rondreis door Maleisië aan vastknopen, met z’n zessen. De vlucht hoeven jullie niet te regelen. Maar wel het vervoer en de accommodatie ter plaatse. Oh ja, en als het even kan willen we ook een deel van Sabah zien.”

Maleisië is groot en divers en bestaat grofweg uit twee delen: West-Maleisië en Maleisisch Borneo. West-Maleisië is eenvoudig te bereizen en biedt veel variatie. Kuala LumpurMalakkaTaman Negara maar ook Penang en Langkawi behoren tot dit deel van Maleisië. Maleisisch Borneo bestaat uit de provincie Sarawak, met hoogtepunten zoals de Iban-stammen en het Bako National Park. De provincie Sabah staat met name bekend om het Orang Utan Reservaat in Sepilok, de neusapen in Sukau en de schildpadden op Selingan Island.

Waarom met PANGEA Travel naar Maleisië?
  • Voor reizen naar Maleisië zijn er diverse reistypen beschikbaar. Reizen kan zowel per auto met privéchauffeur of zelfstandig met een huurauto.
  • Zowel voor gezinnen met jonge kinderen, als voor families met tieners, zijn er gave activiteiten mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan raften, mountainbiken, een boottocht door de jungle, neusapen spotten, snorkelen of een batik workshop.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een rondreis naar Maleisië, zowel West-Maleisie als naar Maleisisch Borneo. Onze reisspecialisten Maleisië jaarlijks.
Maleisië is één van de meest veelzijdige en toegankelijke bestemmingen binnen Azië. Het land bestaat uit het schiereiland West-Maleisië en uit het Maleisisch Borneo gedeelte met de deelstaten Sabah en Sarawak.
 
Het is een veilig en goed georganiseerd land en ideaal voor een eerste kennismaking met Azië. Bijna het hele jaar kan er prima gereisd worden naar Maleisië. Het klimaat is tropisch en de temperatuur ligt bijna overal tussen de 25º – 30º graden.
 
Wat te denken van een bezoek aan de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur, de historische stadjes Malacca en Georgetown, de jungle in Sarawak & Sabah, of juist de bounty-eilanden voor strand en snorkelen? Maleisië biedt het gelukkig allemaal, zodat u niet hoeft te kiezen! Maleisië biedt hotels, guesthouses en homestays, van zeer eenvoudig tot super-de-luxe. Zo is er voor bijna ieder budget wat mogelijk!
 
3 tips voor reizen in Maleisië:

1. Ga fietsen in de hoofdstad van Penang
Het is erg leuk om te gaan fietsen in Georgetown, de hoofdstad van Penang en tweede stad van Maleisië. Sinds 2008 staat Georgetown op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een verblijf van twee of drie nachten in dit stadje is erg de moeite waard.
 
2. Probeer Malacca in het weekend in te plannen
Een must-do tijdens een bezoek aan Malacca is een bezoek aan de levendige night market op Jonker Street, dat alleen in het weekend geopend is.
 
3. Overnacht op Tioman eiland
Tioman ligt aan de oostkust van West-Maleisie en u kunt hier goed duiken of snorkelen. We raden een verblijf in Japamala Resort aan, een bijzonder en sfeervol boutique hotel.
 

 PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar Maleisië. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. PANGEA Travel biedt verschillende reistypen in Maleisië aan, zoals rondreizen met een chauffeur, rondreizen met een huurauto, familiereizen en combinatiereizen.