Menu

Maleisie

Maleisie reizen

“We zitten binnenkort bij vrienden in Singapore. Daar willen we een rondreis door Maleisië aan vastknopen, met z’n zessen. De vlucht hoeven jullie niet te regelen. Maar wel het vervoer en de accommodatie ter plaatse. Oh ja, en als het even kan willen we ook een deel van Sabah zien.”

Maleisië is groot en divers. West-Maleisië is eenvoudig te bereizen en biedt veel variatie. Kuala Lumpur, Malakka, Taman Negara maar ook Penang en Langkawi behoren tot dit deel van Maleisië. Daarnaast is er Maleisisch Borneo. Hier vindt u hoogtepunten in de provincie Sarawak zoals de Iban-stammen en het Bako National Park. In Sabah staat o.a. het Orang Utan Reservaat van Sepilok, de neusapen in Sukau en de schildpadden op Selingan Island op het programma. Sluit af op Lankayan Island en uw droomreis in Maleisië is compleet!

Maleisië is een van de meest veelzijdige en toegankelijke bestemmingen binnen Azië. Het land bestaat uit het schiereiland West-Maleisië en uit het Maleisisch Borneo gedeelte met de deelstaten Sabah en Sarawak.

Het is een veilig en goed georganiseerd land en ideaal voor een eerste kennismaking met Azië. Bijna het hele jaar kan er prima gereisd worden naar Maleisië. Het klimaat is tropisch en de temperatuur ligt bijna overal tussen de 25º – 30º graden.

Wat te denken van een bezoek aan de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur, de historische stadjes Malacca en Georgetown, de jungle in Sarawak & Sabah, of juist de bounty-eilanden voor strand en snorkelen? Maleisië biedt het gelukkig allemaal zodat je niet hoeft te kiezen! Maleisië biedt hotels, guesthouses en homestays, van zeer eenvoudig tot super-de-luxe. Zo is er voor bijna ieder budget wat mogelijk!

PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar Maleisië. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met jou, naar wens en op maat gemaakt. Voor reizen naar Maleisië zijn er diverse reistypen beschikbaar. Er kan zowel per auto met privéchauffeur of zelfstandig met een huurauto gereisd worden. PANGEA Travel biedt ook andere reistypen in Maleisië aan zoals luxe reizen, huwelijksreizen en familiereizen. Zowel voor gezinnen met hele jonge kinderen als voor families met tieners zijn er gave activiteiten mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan raften, mountainbiken, een boottocht door de jungle, neusapen spotten, snorkelen of een batik workshop.

PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van diverse reistypen naar verschillende delen van Maleisië; zowel West-Maleisië als naar Maleisisch Borneo. De reisspecialisten bezoeken deze bestemming jaarlijks.

3 tips voor reizen in Maleisië:

  1. Het is erg leuk om te gaan fietsen in Georgetown, de hoofdstad van Penang en tweede stad van Maleisië. Sinds 2008 staat Georgetown op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een verblijf van 2 of 3 nachten in dit stadje is erg de moeite waard.
  2. Probeer Malacca in het weekend in te plannen, zodat je de levendige night market op Jonker Street kunt bezoeken.
  3. Het Japamala Resort is een bijzonder sfeervol boutique hotel, te vinden op het eiland Tioman aan de oostkust van West-Maleisië.