Lustrumreis Dubai & Maleisië

Eens wat anders doen met uw lustrumgroep? Wereldsteden ontdekken, lekker actief en daarna relaxen? Onze reis Dubai & Maleisië wordt telkens met zeer goed gewaardeerd! Bezoek de Soukh in Deira, boottocht op de Dubai Creek en sandboarden in de woestijn. In Kuala Lumpur ziet u o.a. China Town, de Batu Caves en maakt u een klautertocht langs een touwencircuit in bomen en rotsen. Onderweg naar Penang maakt u een boottocht door mangroves en ziet u Orang Utans. De lustrumreis wordt afgesloten met een duik- en snorkeldag op Langkawi. Individueel verlengen? Altijd mogelijk bij PANGEA Travel.

Reisduur: 14 dagen
Dubai – Deira - Kuala Lumpur – Batu Caves - Ipoh – Penang - Langkawi Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Düsseldorf - Dubai

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. U vliegt van Düsseldorf naar Dubai waar u de volgende dag aankomt.

Dag 2 Dubai

Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer per limousine naar het hotel waar u de komende nachten verblijft. De rest van de dag is ter vrije besteding. Dubai, een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, is een bestemming die u gezien moet hebben! De moderne metropool biedt volop attracties en bezienswaardigheden. De Dubai Creek loopt dwars door het centrum en verdeeld het centrum in twee delen: Bur Dubai en Deira. Dubai is ook bekend door de enorme bouwprojecten waaraan gewerkt wordt. Voor de kust van Dubai liggen drie kunstmatige eilanden in de vorm van een palmboom: Palm Deira, Palm Jumeirah en Palm Jebel Ali. Het laatste project, ‘The World’; zijn 300 kunstmatige eilandjes die tezamen de wereld vormen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Dubai

Deze morgen staat er na het ontbijt een stadstour door het oude gedeelte van Dubai op het programma. Tijdens deze stadstour bezoekt u alle populaire hoogtepunten van het oude gedeelte van de stad. Zo bezoekt u het museum gevestigd in het 18e eeuwse Al Fahidi Fort. In het museum vindt u een realistische uitleg van historische gebeurtenissen van de stad. Er wordt vooral ingegaan op de handelsgeschiedenis en het parelduiken. Verder bezoekt u het prachtig gerestaureerde paleis van Sheikh Saeed Al Maktoum gebouwd op een strategische plek aan de monding van de Shindagha lagune. Vervolgens steekt u per lokale watertaxi, ook wel ‘abra’ genoemd, de bekende Dubai Creek over naar Deira. Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op de het drukke dagelijkse leven aan de waterkant. In Deira staat er een bezoek aan de specerijen Soukh en de goud Soukh op het programma. Hier heeft u de gelegenheid om gouden sieraden te kopen tegen prijzen die vele malen lager ligger dan in andere delen van de wereld. De middag is ter vrije besteding en kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Dubai

De morgen is ter vrije besteding rond de middag echter staat er een leuke woestijnsafari op het programma. Tijdens deze excursie maakt u in een aantal uren kennis met de Arabische woestijn. Het is een geweldige ervaring om met een 4x4 de hoge goudgele zandduinen op en af te rijden. Onderweg wordt er gestopt bij een kamelenkamp waar het ‘nieuws’ van dag wordt besproken. Het kamp, geheel in traditionele Arabische stijl, is rustig gelegen temidden van de machtige woestijn. U kunt hier heerlijk ontspannen en genieten van de stilte en rust. Er is tevens tijd om te gaan sandboarden (Er zullen dan circa 4 a 5 boards aanwezig zijn). Tegen de zonsondergang lijken de zandduinen rood te kleuren wat zorgt voor een prachtig schouwspel. ’s Avonds kunt u genieten van een typisch Arabische barbecue met verschillende soorten vlees en salades. Na de maaltijd wordt u terug naar uw hotel in de stad gebracht.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Dubai - Kuala Lumpur

Op tijd voor uw vlucht wordt u na het ontbijt per limousine naar de luchthaven van Dubai gebracht voor de internationale vlucht naar Maleisië. Na aankomst in Kuala Lumpur wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt transfer naar het hotel in het centrum. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u even kunt bijkomen van de vliegreis en de stad eventueel alvast op eigen gelegenheid kunt verkennen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Kuala Lumpur

Samen met uw privé gids/chauffeur bezoekt u vandaag de hoogtepunten van Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. De tour begint met een bezoek aan de Batu Caves. Bij aankomst wordt u begroet door de vele apen, die uit zijn op voedsel. De Batu Caves zijn in 1892 ontdekt en worden sindsdien als actieve Hindoetempel gebruikt. Via een trap met 272 treden bereikt u de hoofdgrot, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Verder bezoekt u in de omgeving nog het Forest Research Institute en het Aboriginal Museum. Na de lunch rijdt u terug naar Kuala Lumpur voor een bezoek aan Chinatown en de centrale markt.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Kuala Lumpur - Ipoh

Deze morgen verlaat u vroeg Kuala Lumpur om naar Gopeng te reizen. U wordt naar de Mountain School gebracht waar u vandaag deel zult nemen aan The Pinnacle Adventure. Dit is een uitdagend touwencircuit dat door de bomen en rotsen loopt. U moet klimmen, klauteren en abseilen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden van simpel tot uitdagend. Een erg leuke en unieke activiteit. Na de lunch wordt u naar de Ulu Geruntum waterval gebracht waar u van deze 15 meter hoge waterval zult abseilen. Aansluitend wordt u naar Ipoh gebracht voor de overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Ipoh - Penang

Vandaag verlaat u Ipoh en rijdt u samen met de privé-chauffeur naar de vissersplaatsen Kuala Kangsar en Kuala Sepetang. Bij deze laatste maakt u een boottocht door het mangrovebos. U rijdt vervolgens naar Oerang Utan Island. Dit twee hectare grote eiland reservaat is de enige in zijn soort ter wereld. De Oerang Utans die hier leven kunnen zich vrij over het eiland bewegen. Het doel van dit reservaat is het behoud van deze apen door middel van fokprogramma's en educatie van de lokale bevolking en bezoekers. Aansluitend wordt u naar Penang gebracht waar u de komende twee nachten verblijft. Penang is middels een brug verbonden met het vasteland. Met een lengte van ongeveer 13,5 km behoort de brug tot één van de langste in Azië.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Penang

Deze morgen wordt u door uw gids opgehaald die u vandaag te voet door het historische centrum van Penang zal leiden. Zo brengt u onder andere een bezoek aan de St. George’s Church, de Sri Mariamman Tempel, de Boeddhistische tempel Kek Lok Si en het Cheng Fatt Tze Mansion. Een excursie op eigen gelegenheid naar Penang Hill is ook erg leuk. Een trein brengt u naar de top van de heuvel vanwaar u een mooi uitzicht heeft.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Penang - Langkawi

Na een vroeg ontbijt volgt transfer naar de Swettenham pier in Georgetown. Hier gaat u aan boord van de ferry die u, in ca. tweeënhalf uur varen, naar het schitterende eiland Langkawi brengt. De archipel bestaat uit 99 eilanden waarvan er slechts drie bewoond zijn. U verblijft de komende nachten op het hoofdeiland dat tevens de naam van de Archipel heeft. Het eiland is ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Prachtige baaien, kliffen, glooiende heuvels en de tropische begroeiing zorgen voor een prachtig landschap. Op het eiland leven diverse vogel- en vlindersoorten. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht waar de rest van de dag vrij te besteden is.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Langkawi

Vandaag staat duiken op het programma. In de morgen wordt u opgehaald en per boot vaart u naar Payar Island. Hier kunt u tijdens twee duiken de indrukwekkende onderwaterwereld verkennen. In de middag kunt u heerlijk genieten en ontspannen aan boord waarbij er tevens een lunch wordt geserveerd (inclusief). Voor de mensen zonder duikbrevet wordt het programma aangepast. Deze mensen krijgen een introductieduik in ondiep water onder leiding van een instructeur (Dive Master). Na deze duik staat de rest van de dag in het teken van snorkelen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Langkawi

Deze dag staat compleet in het teken van een tocht over het hoofdeiland Langkawi. U bezoekt een aantal bezienswaardigheden van het eiland maar de natuur en de uitzichten zijn de grootste bezienswaardigheden. De tocht is per motor waarbij u achterop plaats neemt.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Langkawi - Kuala Lumpur - Düsseldorf

De ochtend en een deel van de middag zijn nog ter vrije besteding. In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Langkawi. Na aankomst checkt u in voor de vliegreis naar Düsseldorf (via Kuala Lumpur en Dubai). Aankomst is de volgende dag.

Dag 14 Düsseldorf

Aankomst in Düsseldorf.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • internationale vliegreis Düsseldorf - Dubai - Kuala Lumpur / Kuala Lumpur - Dubai - Düsseldorf
 • lokale vliegreis Langkawi - Kuala Lumpur
 • limousine transfer van een naar de luchthaven van Dubai
 • luchthavenbelasting, milieu-tax en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per busje met privé-chauffeur in Maleisie
 • boottransfer Penang - Langkawi
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden waaronder:
 • stadtour Dubai
 • woestijnsafari Dubai
 • stadtour Kuala Lumpur
 • Pinnacle High Ropes Adventure & Ulu Geruntum abseilen
 • bezoek Orang Utan reservaat
 • wandeltocht door Penang
 • scootertocht op Langkawi
 • duiken op Langkawi dag 12
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • calamiteitenfonds € 2,50 (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • excursies en entreegelden
 • fooien & camera fees
 • toeristenbelasting Dubai, ca. € 2 tot € 4 per kamer per nacht (ter plaatse betalen)
 • reis- en annuleringsverzekering
 • optionele excursies en entreegelden
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze lustrumreizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 10-15 personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

 • We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw eigen lustrumreis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. Opmerking: uiteraard kunnen we deze reis ook voor minder dan 10 personen aanbieden (minimaal 2 personen). bekijk meer

Accommodatieinklappen

Manzil Downtown Dubai - Dubai

Manzil Downtown Dubai is een modern viersterrenhotel, gebouwd in Arabische stijl. Ook de gebouwen in de nabije omgeving zijn nieuw en gebouwd in een oude stijl. Op loopafstand van Manzil Downtown Dubai ligt de grootste shopping mall ter wereld, The Dubai Mall, en een moderne souk met leuke winkels en restaurants. Alle kamers hebben een warme inrichting met een unieke ‘open’ badkamer, voorzien van een groot bad en een aparte douche. Daarnaast hebben veel kamers een fantastisch uitzicht op het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa.


Cheong Fatt Tze Mansion - Penang (Georgetown)

Het Chong Fatt Tze is zonder twijfel een uniek hotel op Penang. Het pand is zo’n 150 jaar oud en heeft een bijzondere uitstraling. Het pand staat, als onderdeel van Leith Street, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het hotel telt slechts 16 kamers met allemaal een andere inrichting. Verwacht hier geen luxe maar wel een prima kamer met redelijk basis faciliteiten. Het personeel is vriendelijk en laat u snel op uw gemak voelen. Bijzonder aan een verblijf in Cheong Fatt Tze Mansion is dat u als gast gratis kunt deelnemen aan een rondleiding door het hotel, dat tevens een museum is. Vanuit het hotel is het eenvoudig om de stad Georgetown te verkennen. Winkels en restaurants vindt u op loopafstand. Een zwembad is in dit hotel niet aanwezig.


Casa del Mar - Langkawi

Het Casa Del Mar is een kleinschalig en luxe boutique hotel op Langkawi. Het hotel heeft slechts 34 comfortabele kamers die allemaal zeezicht hebben en direct aan het strand liggen. Uiteraard beschikt het hotel over een restaurant, zwembad en een spa. U kunt als gast gebruik maken van kayaks en mountain bikes om Langkawi verder te ontdekken. Wij vinden het Casa del Mar met name een aanrader vanwege de vriendelijkheid van het personeel en persoonlijke aandacht die u er als gast krijgt. U voelt zich hier direct thuis.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Bijzondere combinatie van het ultramoderne Dubai, metropool Kuala Lumpur, cultureel Penang en schitterend Langkawi.
 • Activiteiten zoals woestijnsafari, kookles, Pinnacle Adventure, stadswandeling en duikexcursie mogelijk.
 • We selecteren betaalbare hotels met een centrale ligging, zodat u ’s avonds een drankje kunt doen.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Maleisië

 • “Borneo en Koh Tao”

  lees meer
  -
  Dirk en Mariska
 • “accommodaties waarin we verbleven waren allemaal even schitterend”

  lees meer
  -
  familie Duizer
 • “Grote complimenten voor jou en PANGEA Travel team”

  lees meer
  -
  Cees en Emelin
 • “we hebben nergens over na hoeven denken (iets wat heel fijn is na het plannen van een bruiloft)”

  lees meer
  -
  Yaël en Robin


print deze reisterug naar het overzicht