Historisch en cultureel Maleisië

Aanbieding

routekaart Historisch en cultureel Maleisië

Geïnteresseerd in cultuur en historie? Deze 14-daagse reis heeft alle ingrediënten om de mooiste historische plekken van West-Maleisië te leren kennen. In UNESCO steden als Malacca en Georgetown vindt u zelfs nog Nederlandse invloeden. Naast enkele bekende steden staan in deze reis ook de minder bezochte plekken als Kota Bharu en Kuala Terengganu centraal. U reist comfortabel per auto met privéchauffeur en verblijft in kleinschalige boutique hotels en overnacht zelfs in een homestay.

Reisduur: 14 dagen
Malacca - Kuala Lumpur - Cherating - Kuala Terengganu - Kota Bharu - Pantai Suri Homestay - Penang Vraag deze reis aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Amsterdam - Kuala Lumpur

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. U vliegt rechtstreeks per lijndienst van KLM van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Aankomst is de volgende ochtend.

Dag 2 Kuala Lumpur - Malacca

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en reist u per auto met privéchauffeur naar Malacca. Een gezellige stad met veel overblijfselen uit het kleurrijke verleden van Maleisische sultans en Nederlandse, Portugese en Engelse kolonisten. De geschiedenis van de stad gaat zo'n 600 jaar terug. Sinds juli 2008 heeft Malacca een vermelding op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Na aankomst maakt u een stadswandeling. Nederlandse invloeden herkent u in de Christ Church en het Stadthuys. In het nabijgelegen St. Paul’s Church liggen zelfs nog grafstenen met oude Nederlandse teksten. Rondom de Jalan Tun Tan Cheng Lock, de vroegere Heerenstraat, vindt u Chinees Malacca met prachtige oude Chinese koopmanshuizen. In Jonkerstreet zijn vele traditionele winkels met allerlei curiosa, antiek en souvenirs.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Malacca - Kuala Lumpur

Na het ontbijt staat een bezoek gepland aan het Baba Nyonya Museum. Hier maakt u kennis met de bevolkingsgroep 'Baba Nyonya', die ontstond doordat Chinese handelaren hier in de 15e eeuw trouwden met Maleisische vrouwen. Het museum is gevestigd in een voormalig woonhuis. Vervolgens maakt u een boottocht over de Malacca rivier. Vanaf hier ziet u de overblijfselen van de oude pakhuizen en haven welke ooit een van de drukst bevaren havens ter wereld was. Na de lunch in het Baba Nyonya Restaurant reist u terug naar Kuala Lumpur. U overnacht in een kleinschalig boutique hotel in het centrum.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Kuala Lumpur

Samen met uw gids bezoekt u vandaag de hoogtepunten van Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, tijdens een stadswandeling. U start bij de 'wet market' en krijgt hier een goed beeld van de activiteiten op de markt. Hier doen de lokale inwoners hun boodschappen. Samen met uw gids reist u per monorail naar Little India. Hier lijkt het alsof u in een grote bazaar terecht komt. De wijk concentreert zich rondom de Jalan Masjid India. Neem hier bijvoorbeeld de tijd voor de kop koffie of thee en geniet van alle bedrijvigheid. Vanuit hier loopt u naar het Onafhankelijkheidsplein. Een belangrijke plek in de historie van Maleisië, dat in 1957 onafhankelijk werd. Een bezoek aan Central Market en Chinatown zorgen vervolgens voor een compleet beeld van het lokale leven in 'KL'. Ook het zien van de KLCC en Petronas Twin Towers ontbreekt niet tijdens deze stadswandeling. De ‘Banana Leaf’ lunch nuttigt u in een lokaal restaurant. De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Kuala Lumpur - Cherating

Na het ontbijt vertrekt u naar Cherating, onderweg maakt u een stop in Kuantan. Kuantan bestaat uit een nieuw en oud gedeelte en vooral het oude gedeelte is zeer interessant. Na aankomst in Cherating volgt een tour door de stad. Cherating was vroeger een onbekend vissersplaatsje, maar is nu uitgegroeid tot een prettig stadje met een leuke sfeer. Er zijn diverse winkeltjes waar men de lokale handwerkkunst zoals hoeden en tassen van pandanbladeren verkoopt. Ook worden er culturele voorstellingen gegeven, zoals het wajangspel en de silat (Maleise zelfverdedigingssport). In de avond, net na de schemering, stapt u in een bootje voor een vuurvliegjes tour. Samen met een gids vaart u een uur lang door de mangroves en zult u honderden vuurvliegjes zien, een magische belevenis! Noot: de vuurvliegjestour in Cherating wordt uitgevoerd in een klein internationaal reisgezelschap.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Cherating - Kuala Terengganu

U rijdt langs de kust verder in noordelijke richting naar Kuala Terengganu waar u zult overnachten. Terengganu is de middelste kustprovincie aan de oostkust van het schiereiland. De gelijknamige hoofdstad van de deelstaat ligt aan de oever van de Terengganu-rivier. Bij de lunch wordt 'Nasi Dagang' geserveerd, de lokale specialiteit van Terengganu. De rest van de dag is ter vrije besteding, bezoek bijvoorbeeld Chinatown, het staatsmuseum, het Maziah Paleis en de kleurrijke lokale markt. Net buiten de stad is ook genoeg te zien. Neem bijvoorbeeld de watertaxi en fotografeer de pittoreske vissersplaats vanaf het water of bezoek Duying Island. Dit eiland staat bekend om haar scheepsbouw.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 7 Kuala Terengganu - Kota Bharu

Na het ontbijt rijdt u naar de meest noordoostelijke stad van West-Maleisië; Kota Bharu. Onderweg passeert u kleine dorpjes en bij aankomst staat er 'Nasi Kerabu' voor u klaar. Een heerlijke lunch, de specialiteit van deze stad! Kota Bharu is een prettige stad en wordt meestal gebruikt als vertrekpunt naar een van de eilanden voor de kust of een reis in zuidelijke richting. De stadstour die u samen met uw gids maakt, leidt u onder andere naar de lokale markt, het grote plein en het Royal Museum. Ook is het mogelijk om culturele voorstellingen bij te wonen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Kota Bharu - Kampung Pantai Suri

Vandaag staat een bijzondere dag gepland; u gaat het echte Maleise leven ervaren. Na een korte rit komt u namelijk aan in Kampung Pantai Suri, waar uw homestay voor de aankomende nacht is gelegen. Hier kunt u onder andere helpen met het plukken van kokosnoten, het maken van cracker bsicuitjes, de lokale fruitboomgaard bezoeken, een riviercruise maken, krabben vangen of bomen planten. Uiteraard afhankelijk van het weer!
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Kampung Pantai Suri

Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de omgeving leren kennen of het lokale leven beleven vanuit de homestay.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Kampung Pantai Suri - Penang

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van uw accommodatie en rijdt u naar het eiland Penang, een rit van zo'n acht uur. Onderweg passeert u kleine dorpjes en wellicht kunt u lunchen bij een van de vele stalletjes langs de weg. Penang is middels een brug verbonden met het vasteland. Met een lengte van ongeveer 13,5 km behoort de brug tot één van de langste in Azië. U overnacht in Georgetown, een stad met een rijke historie.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Penang

Samen met uw privéchauffeur maakt u een stadstour door Georgetown, de hoofdstad van Penang en tweede stad van Maleisië. Sinds 2008 staat Georgetown op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U bezoekt o.a. de Kek Lok Si Tempel en de Penang Hill. Een trein brengt u naar de top van de heuvel vanwaar u een mooi uitzicht heeft.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Penang

Na het ontbijt gaat u op pad voor uw kookles. Eerst bezoekt u de lokale markt om verse ingrediënten te kopen, een belevenis op zich met alle kleuren en levendigheid. De chefkok zal u vervolgens begeleiden tijdens het koken, u gaat zelf de meest populaire regionale maaltijden klaarmaken. Een heerlijke lunch is uiteindelijk het eindresultaat! De rest van de dag is ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Penang - Kuala Lumpur - Amsterdam

Per transfer wordt u naar de luchthaven van Penang gebracht, waar u incheckt voor de vlucht naar Kuala Lumpur. Na aankomst vliegt u door naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 14 Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • internationale vliegreis
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met Engelssprekende privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien & camera fees
 • toeristenbelasting hotels in Malacca / Penang / Langkawi
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Riverside Boutique Guesthouse - Kuantan

Het Riverside Boutique Guesthouse is een nieuw, hip en kleinschalig boutique hotel. Dit hotel met slechts 6 kamers ligt in de meest historische straat in het centrum van Kuantan. Op slechts 10 minuten rijden bevindt zich het strand en de Royal Pahang Golf Club. Wilt u tijdens uw verblijf in Kuantan genieten van het stadsleven en de rust en vriendelijkheid van een klein hotel dan raden we het Riverside Boutique Guesthouse van harte aan.


Cheong Fatt Tze Mansion - Penang (Georgetown)

Het Chong Fatt Tze is zonder twijfel een uniek hotel op Penang. Het pand is zo’n 150 jaar oud en heeft een bijzondere uitstraling. Het pand staat, als onderdeel van Leith Street, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het hotel telt slechts 16 kamers met allemaal een andere inrichting. Verwacht hier geen luxe maar wel een prima kamer met redelijk basis faciliteiten. Het personeel is vriendelijk en laat u snel op uw gemak voelen. Bijzonder aan een verblijf in Cheong Fatt Tze Mansion is dat u als gast gratis kunt deelnemen aan een rondleiding door het hotel, dat tevens een museum is. Vanuit het hotel is het eenvoudig om de stad Georgetown te verkennen. Winkels en restaurants vindt u op loopafstand. Een zwembad is in dit hotel niet aanwezig.


Anggun Hotel - Kuala Lumpur

Het Anggun is een relatief nieuw, hip en kleinschalig 4* boutique hotel in Kuala Lumpur. Dit hotel met slechts 18 kamers ligt in het centrum. Op slechts 10 minuten loopafstand vindt u het levendige Chinatown. Op het dakterras van het hotel kunt u genieten van uw ontbijt of een heerlijk drankje. Wilt u tijdens uw verblijf in Kuala Lumpur genieten van persoonlijke service en de rust en vriendelijkheid van een klein hotel dan raden we het Anggun Boutique Hotel van harte aan.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Deze reis is gebaseerd op auto met privéchauffeur, zodat u comfortabel reist en volop kunt genieten; de reis is indien gewenst ook mogelijk per huurauto.
 • Begeleiding door een privéchauffeur/gids, excursies en entreegelden zijn reeds inclusief.
 • We selecteren bewust kleinschalige boutique hotels, omdat u hier nog vaak nog de koloniale sfeer ervaart.
 • Bijzonder in deze reis is de homestay in Kampung Pantai Suri!
bekijk meer
Vraag deze reis aan »

Reiservaringen

 • de reis van on leven!

  lees meer
  -
  Dirk, Bernadette, Christophe en Dolores
 • Geweldige vakantie gehad in Maleisië en Borneo

  lees meer
  -
  Danielle en Bart
 • De route sloot perfect aan bij onze wensen.

  lees meer
  -
  Saskia en Robert-Jan
 • Het was weer een prachtige reis in fijn gezelschap met een tot in de puntjes verzorgde reisbegeleiding

  lees meer
  -
  An, Koen, Suzanne en Wouter


print deze reisterug naar het overzicht