Theeplantages, jungle & eilanden

routekaart Theeplantages, jungle & eilanden

West-Maleisië is, net als Borneo, zeer geschikt voor een actieve reis. Naast een bezoek aan de prachtige natuurgebieden die Maleisië rijk is, maakt u ook verschillende stadstouren in enkele interessant steden. In de jungle van Taman Negara kunt u naast diverse trekkingen een canopy walk maken en grotten bekijken. Ook in het Belum Nationaal Park wordt u overweldigd door de indrukwekkende natuur. In de Cameron Highlandsmaakt u kennis met theeplantages. U geniet volop van de unieke flora en fauna van Maleisië en reist comfortabel per auto met privéchauffeur. Deze actieve reis eindigt met een overnachting op Penang. Eventueel kunt u de reis verlengen met een strandverblijf op bijvoorbeeld Langkawi. Deze reis liever zelf per huurauto maken? Ook dat is mogelijk!

Reisduur: 14 dagen
Kuala Lumpur - Kuala Selangor - Cameron Highlands - Taman Negara - Kuantan - Kuala Terengganu - Kota Bharu - Banding Island - Alor Setar - Penang Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kuala Lumpur

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Kuala Lumpur wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt transfer naar het hotel in het centrum. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis en de stad eventueel alvast op eigen gelegenheid kunt verkennen. Tip:'s Avonds is een bezoek aan Petaling Street een aanrader. Hier vindt u vele kraampjes met (namaak) merkkleding, terrassen en foodstalls. Deze plek staat bekend om de hoge kwaliteit van het eten dat er verkocht wordt op straat. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Kuala Lumpur - Kuala Selangor

Vandaag start uw rondreis door Maleisië per auto met privéchauffeur. U rijdt naar Kuala Selangor, een rustige plaats aan de kust en aan de Selangor rivier. Deze plek staat bekend om de vele vuurvliegjes die hier in het donker te zien zijn. Allereerst brengt u een bezoek aan Bukit Melawati waar het paleis van de Sultan van Selangor heeft gestaan en nu de vuurtoren van Altinsburg staat. Tevens is de kans groot dat u hier vele Silverleaf Monkey families ziet. 's Avonds start de boottocht langs de oevers van de Selangor rivier, dwars door de jungle. De vele vuurvliegjes zorgen voor een waar schouwspel van lichtjes! Noot: de kwaliteit van het hotel in Kuala Selangor laat te wensen over. Het is ook mogelijk om terug te rijden naar Kuala Lumpur voor overnachting.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Kuala Selangor - Cameron Highlands

Per auto met privéchauffeur reist u vandaag in vijf uur naar de Cameron Highlands, het koele berggebied gelegen op een hoogte variërend van 1500 tot 1800 meter. Onderweg bezoekt u een bamboe manden fabriek, de Lata Iskandar waterval en een Aboriginal nederzetting. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Cameron Highlands

In de ochtend maakt u een natuurwandeling naar de top van Brinchang Hill, de hoogste berg van de Cameron Highlands. Om de top van 2032 meter te bereiken en van het panoramische uitzicht over de bossen te genieten, loopt u langs een kronkelend steil pad langs theeplantages en fruitboerderijen. Daarna verkent u samen met uw privégids de Cameron Highlands. Langs de groen begroeide heuvels liggen verschillende theeplantages, maar ook bloemen-, groente- en fruitkwekerijen. Vooral de aardbeienboerderijen zijn erg populair. Bij de theefabriekjes leert u alles over het theeproces en vaak is het mogelijk om hier thee te proeven en te kopen. U kunt in overleg met de privéchauffeur een bezoek brengen aan deze bedrijven of wellicht een vlinderfarm bezoeken. Houdt u van een golfen dan mag een bezoek aan één van de golfbanen niet ontbreken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Cameron Highlands - Taman Negara

Per auto met privéchauffeur reist u vandaag in ruim vijf uur naar de haven van Tembiling. Vanaf hier reist u per boot naar het natuurgebied van Taman Negara, het belangrijkste nationale park op West-Maleisië. Het park beslaat een oppervlakte van 4343 km2 en vormt het leefgebied van ongeveer 200 diersoorten waaronder herten, luipaarden, olifanten, tapirs en wilde zwijnen. Door de dichte begroeiing is de kans erg klein dat u een van deze dieren ziet. De kans is groter dat u verschillende vogels en apen zult zien tijdens uw verblijf. U overnacht in een eenvoudig resort dat verscholen ligt in de jungle en slechts bereikbaar is per boot. Na ongeveer drie uur varen arriveert u in het resort. De tocht is al een excursie op zich en onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur!
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Taman Negara

Dag ter vrije besteding. U kunt op pad gaan om de jungle van Taman Negara te ontdekken. Er zijn wandelroutes, maar u kunt ook met een gids op pad gaan. Tijdens deze dagtocht in de jungle (optioneel) gaat u naar Teresik Hill, maakt u een ‘wandeling langs de boomtoppen’ (canopy walk) en gaat u naar de indrukwekkende watervallen van Lata Berkoh. Voor deze trekking hoeft u geen geoefende wandelaar te zijn. Bij het resort zijn ook andere mogelijkheden om een korte wandeling te maken, te zwemmen in de Tahan Rivier bij Lubok Simpon of u kunt vogels kijken. Noot: de canopy walk in Taman Negara is gesloten op donderdag
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Taman Negara - Kuantan

Na het ontbijt vaart u terug naar Kuala Tembiling. Hier wacht uw chauffeur en wordt u naar uw hotel in Kuantan gebracht. U verblijft hier in het Swiss Garden Resort.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Kuantan - Kuala Terengganu

U rijdt langs de kust verder in noordelijke richting naar Kuala Terengganu waar u zult overnachten. Terengganu is de middelste kustprovincie aan de oostkust van het schiereiland. De gelijknamige hoofdstad van de deelstaat ligt aan de oever van de Terengganu-rivier. Na aankomst maakt u samen met de gids een stadstour en bezoekt u onder andere de lokale markt, het Istana Maziah Paleis, de Zainal Abdin Moskee en Pulau Duyung. Dit traditionele dorpje ligt op een klein eiland in de rivier en staat bekend om haar scheepsbouw.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Kuala Terengganu - Kota Bharu

Na het ontbijt volgt transfer naar Kota Bharu. Kota Bharu is een prettige stad en wordt meestal gebruikt als vertrekpunt naar een van de eilanden voor de kust of een reis in zuidelijke richting. Na aankomst maakt u samen met uw gids een stadstour langs de belangrijkste plekken in Kota Bharu (diverse bezienswaardigheden in Kota Bahru zijn gesloten op vrijdag). Tip: breng 's avonds een bezoek aan de night market (Medan Selera MPK). Hier kunt u naast inkopen doen ook de typisch lokale gerechten eten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Kota Bharu - Banding Island

Vandaag bezoekt u de kleurrijke traditionele markt van Kota Bharu. Daarna vervolgt u de reis per auto met privéchauffeur naar Banding Island. In de namiddag maakt u een boottocht naar het Belum Nationaal Park, waarbij u een Aboriginal dorp bezoekt, een waterval bekijkt en een wandeling maakt om op zoek te gaan naar de rafflesia bloem.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Banding Island - Alor Setar

Per auto met privéchauffeur rijdt u vandaag naar Alor Setar, waar u na aankomst een stadstour maakt. Zo bezoekt u onder andere het Padang, een groot plein met indrukwekkende bouwwerken zoals de Balai Besar (grote hal), het Royal Museum, Balai Seni Negeri (kunstgalerij), Balai Nobat (muziekhal), Klokkentoren en de Masjid Zahir Moskee. De meeste gebouwen hebben Thaise en Indiase invloeden. De stadstour eindigt bij de Boeddhistische Tempel en het Staatsmuseum, waar u een grote collectie Chinees porselein kunt terugvinden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Alor Setar - Penang

Na het ontbijt rijdt u naar het eiland Penang. Onderweg passeert u kleine dorpjes en wellicht kunt u lunchen bij een van de vele stalletjes langs de weg. Penang is middels een brug verbonden met het vasteland. Met een lengte van ongeveer 13,5 km behoort de brug tot één van de langste in Azië. U overnacht in Georgetown, een stad met een rijke historie. U bezoekt de Boeddhistische tempel Kek Lok Si en de Ayer Itam market, een van de meest populaire markten in Penang.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Penang

Dag ter vrije besteding in Penang. Bezoek bijvoorbeeld de batikfabriek waar u kunt zien hoe een gewoon katoenen stukje stof met de hand wordt omgevormd tot unieke echte batik. Andere bezienswaardigheden zijn de St. George’s Church, de Sri Mariamman Tempel, de Boeddhistische tempel Kek Lok Si en het Penang museum. Een excursie naar Penang Hill is ook erg leuk. Een trein brengt u naar de top van de heuvel vanwaar u een mooi uitzicht heeft. Noot: het is ook mogelijk om vandaag (optioneel) een stadswandeling, fietstocht of een kookcursus te doen in Georgetown.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Penang - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd op Penang. Daarna volgt de transfer naar de luchthaven van Penang. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: De hotelkamer staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag). Wilt u deze reis verlengen met een strandverblijf dan raden we u aan om op Langkawi te verblijven. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met Engelssprekende privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien & camera fees
 • toeristenbelasting hotels MYR10 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
 • lokale belasting in Kota Bharu en Penang MYR3 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Anggun Hotel - Kuala Lumpur

Het Anggun is een erg fijn en kleinschalig 4* boutique hotel in Kuala Lumpur. Dit hotel met slechts 18 kamers rondom een patio, ligt in het centrum. Op slechts 10 minuten loopafstand vindt u het levendige Chinatown. Op het dakterras is een mooie spa waar u terecht kunt voor een ontspannende massage. Op de eerste etage kunt u genieten van uw ontbijt of een heerlijk drankje met uitzicht over omgeving. Wilt u tijdens uw verblijf in Kuala Lumpur genieten van persoonlijke service en de rust en vriendelijkheid van een klein hotel dan raden we het Anggun Boutique Hotel van harte aan.


Mutiara Taman Negara - Taman Negara

In het oudste nationale park van Maleisië ligt het eenvoudige Mutiara Taman Negara. Deze accommodatie is alleen per boot bereikbaar. U vaart er vanaf Kuala Tembiling in ongeveer drie uur heen. In totaal zijn er 103 kamers in verschillende categorieën. Wij raden de chalets aan. Voor gezinnen zijn er ook family chalets aanwezig. Vanuit het Mutiara Resort kunt u eenvoudig jungle excursies in Taman Negara plannen. De kamers zijn relatief basis en soms wat slecht onderhouden. De locatie waar u verblijft compenseert dit echter ruimschoots. Er is een restaurant en een bar aanwezig. Een zwembad vindt u hier bijvoorbeeld niet.


Noordin Mews - Penang (Georgetown)

Sfeervol en persoonlijk! Twee woorden die Noordin Mews op het lijf geschreven zijn. Dit kleinschalige boutique heritage hotel is gelegen in Georgetown, Penang. De 16 kamers en suites liggen in een u-vorm rondom het zwembad. Samen met de bijbehorende tuin vormt de binnenplaats een oase van rust. De inrichting van de kamers is gebaseerd op het Shanghai uit de jaren ’50, en dat is prachtig tot in de kleinste details doorgevoerd. Het personeel van Noordin Mews is erg vriendelijk en attent. Ze helpen u graag met het uitstippelen van een daguitstapje en hebben leuke tips voor restaurants in de omgeving. Bij het hotel zelf kan ook worden gegeten, maar de kaart is beperkt. De locatie van Noordin Mews is ietwat afgelegen, in een onopvallende straat. Toch bent u in ongeveer een kwartiertje lopen in het centrum van de stad. Tevens gaan er vanaf het nabij gelegen busstation gratis shuttlebussen. U kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om u te laten vervoeren door een van de vele riksjafietsers.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Deze reis is gebaseerd op auto met privéchauffeur maar is ook mogelijk per huurauto.
 • Begeleiding door een privéchauffeur, de excursies en entreegelden zijn reeds inclusief.
 • We selecteren veelal kleinschalige hotels en allen van goede kwaliteit.
 • De lokale vliegreis Penang - Kuala Lumpur per Malaysia Airlines is al inbegrepen.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Maleisië

 • “Borneo en Koh Tao”

  lees meer
  -
  Dirk en Mariska
 • “accommodaties waarin we verbleven waren allemaal even schitterend”

  lees meer
  -
  familie Duizer
 • “Grote complimenten voor jou en PANGEA Travel team”

  lees meer
  -
  Cees en Emelin
 • “we hebben nergens over na hoeven denken (iets wat heel fijn is na het plannen van een bruiloft)”

  lees meer
  -
  Yaël en Robin


print deze reisterug naar het overzicht