Veelzijdig Sarawak

routekaart Veelzijdig Sarawak

Zoals de naam ''Veelzijdig Sarawak'' al doet vermoeden, zult u tijdens deze rondreis diverse highlights van dit deel van Borneo zien en ervaren. Kiest u voor Borneo-Sarawak, dan kiest u voor natuur in de breedste zin van het woord. Alles komt aan bod: grotten, watervallen, regenwouden, wilde dieren, bergen en ontmoetingen met de lokale bevolking. Uniek is de 2-daagse trekking in het Batang Ai National Park. De reis eindigt met een strandverblijf van enkele nachten om alle indrukken te verwerken en heerlijk te relaxen.

Reisduur: 16 dagen
Miri - Mulu - Kuching - Batang Ai - strand Damai Beach Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Miri

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Miri wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Miri - Mulu

Na het ontbijt tranfer naar de luchthaven voor de korte vlucht naar Mulu. Vervolgens wordt u bij aankomst naar het hotel gebracht. Mulu is vooral bekend om het Gunung Mulu National park. Dit staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het grootste nationale park op Sarawak. In de middag gaat u samen met uw gids de natuur in en bezoekt een deel van de 150 kilometer grotten die in kaart zijn gebracht. Zo bezoekt u de Deer Cave; een onderaardse hal van ruim 2 km lengte en 220 meter breedte. Daarnaast brengt u een bezoek aan Lang’s Cave met haar grillige druipsteen- en rotsformaties. In de namiddag bent u getuige van duizenden vleermuizen in de grot. Na afloop keert u terug naar uw accommodatie.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Mulu

Na het ontbijt vertrekt u per gemotoriseerde boot over de Melinau rivier, tegen de stroming in, om de Wind Cave te bezoeken. Ook bezoekt u de Clearwater Cave waar u uw lunch nuttigt en geniet van de mooie omgeving. Op de terugweg gaat u per boot over de river om prachtige vogels te spotten en de Penan nederzettingen te bezoeken.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 4 Mulu - Kuching

Op tijd wordt u naar de luchthaven van Mulu gebracht waar u incheckt voor de vliegreis naar Kuching. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Kuching betekent letterlijk kat, dat tevens het symbool van de stad is. In de stad ziet u dan ook diverse beelden van katten. Kuching is een gezellige stad met grote parken en een leuke boulevard langs de Sarawak Rivier. Hier liggen verschillende eetgelegenheden en winkeltjes. Bezienswaardigheden zijn het Sarawak museum, Fort Margherita, verschillende tempels, de staatsmoskee en de residentie Istana.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 5 Kuching

In de ochtend rijdt u naar Kampung Bengoh. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op rijstvelden, rubber-, cacao- en peperplantages afgewisseld met bergen, rivieren en bossen. Eenmaal aangekomen start uw avontuur; u loopt naar de waterkant om te gaan kajakken! Gedurende uw kajaktocht over de river en door de regenwouden van Borneo, bezoekt u onder andere het Bidayuh dorp voor de lunch en de kalkstenen heuvels om uiteindelijk in Kampung Semadang aan te komen waar uw trip eindigt voor vandaag.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 6 Kuching

Vandaag brengt u een bezoek aan het Semonggoh Wildlife Rehabilitation Center, op ongeveer 22km afstand van Kuching. Dit speciale park van Borneo is opgericht in 1975 en huisvest veel verschillende dieren zoals de orang-oetan, honingbeer, neushoornvogel, wild zwijn, adelaar en verschillende soorten herten en apen. De meeste dieren zijn hier naartoe gebracht om te worden verzorgd en opnieuw de natuur in te laten gaan. Vervolgens brengt u een bezoek aan Buntal dorp. Op de terugweg reist u per boot over de Buntal Santubong rivier, waarbij u onderweg kunt genieten van het uitzicht op de prachtige flora en fauna. Wellicht spot u zelfs de zeldzame irrawaddy dolfijn! Tot slot gaat u nog via Salak Fishing Village naar Kuching Wetland om de neusapen te bekijken waarna u terugkeert naar uw accommodatie.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Kuching - Bako National Park

Na het ontbijt vertrekt u naar Bako Fishing Village, waar u op de boot stapt richting het Bako National Park. Hier checkt u in bij uw accommodatie, waarna u op eigen gelegenheid de bijzondere omgeving vol met prachtige varanen en makaken kan ontdekken. Na de lunch maakt u een wandeling via de Paku trail door de mangrovebossen waar u de schitterende flora en fauna kunt bewonderen. Het is het leefgebied van dieren als de neusaap, de blauwe wenkkrab en diverse vleesetende planten. Na een dag vol mooie natuur keert u terug naar het guesthouse in het Bako National Park. Een groot voordeel is dat u dan meer tijd in het park kunt besteden en morgenochtend ook nog een wandeling kunt maken. Het nadeel is dat de kwaliteit van de lodge te wensen over laat; bereidt u zich voor op een zeer eenvoudige kamer.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 8 Bako National Park - Kuching

Vroeg in de ochtend gaat u vogels spotten nabij Telok Assam Bay. Vervolgens kunt u in de guesthouse genieten van het welverdiende ontbijt. Dan is het tijd om het oostelijke gedeelte van het park te ontdekken. U maakt een trekking waarbij u de kans hebt om bijzondere vogels en andere dieren te aanschouwen. Bovendien treft u tijdens de wandeling eeuwenoude grote bomen. Alvorens u terugkeert naar Kuching, reist u per boot terug naar Bako Village waar u de lunch nuttigt.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 9 Kuching - Batang Ai

Vandaag zet u de reis voort naar Batang Ai. Onderweg stopt u bij het plaatsje Serian waar een lunch op het programma staat. Eenmaal bij de boot aangekomen vaart u over het Batang Ai meer naar het Mengkak Longhouse. Hier wordt u hartelijk ontvangen door de lokale bevolking en laten zij hun traditionele dansen zien. Na het diner kunt u meer van de lokale bevolking te weten komen door conversaties aan te gaan in het dorp. U overnacht in het longhouse.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 10 Batang Ai

Na het ontbijt vertrekt u per boot naar Ulu Ai. Onderweg nuttigt u een typische lokale lunch langs de rivier. Vervolgens komt u aan bij het Jingin Longhouse. Vanaf hier start het échte avontuur! De komende dagen verkent u te voet het Batang Ai National Park. Het doel van de verkenningstocht is het spotten van orang-oetans. Tijdens de trekkings van ca. 5 à 6 uur per dag wandelt u over glooiende landschappen midden door het Maleise regenwoud. U wordt de komende dagen begeleid door een professionele gids die u alles kan vertellen over de flora en fauna van het Batang Ai National Park. Vandaag is de eindbestemming 'Campsite 1'. Hier staat een eenvoudig diner op het programma. U overnacht in een tent aan de rivier. Tijdens de trekkings reist er een drager met u mee die de tenten en andere fundamentele benodigdheden naar de volgende locatie brengt. Noot: houdt u rekening met een intensieve dag en verblijf in een eenvoudige tent.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 11 Batang Ai

Vandaag verkent u onder begeleiding van een gids een ander deel van het regenwoud van het Batang Ai National Park. Wellicht komt u vandaag oog in oog te staan met een orang-oetan! Onderweg wordt er in het National Park een eenvoudige lunch genuttigd. De eindbestemming van vandaag is 'Campsite 2', waar u wederom in een tent aan de rivier overnacht. Ook hier is een diner inbegrepen. Noot: houdt u wederom rekening met een intensieve dag en verblijf in een eenvoudige tent.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 Batang Ai

Na het ontbijt gaat de trekking verder naar het Jingin Longhouse, de plek waar de verkenningstocht van start is gegaan. Hier staat een eenvoudige lunch op het programma. Vervolgens reist u per boot naar het Batang Ai Longhouse Resort waar u overnacht.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 13 Batang Ai - Kuching

In de ochtend wordt u naar de pier gebracht vanwaar uw boot terug naar het vasteland vertrekt. Vervolgens transfer terug naar Kuching, waar u ditmaal aan het strand verblijft. U kunt hier heerlijk ontspannen en bijkomen van alle indrukken die u tijdens uw reis heeft opgedaan.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 14 Kuching

Dag ter vrije besteding. U kunt lekker relaxen bij uw resort of de omgeving verder verkennen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Kuching

Dag ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Kuching - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Kuching. Daarna wordt u naar de luchthaven van Kuching gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: vliegreis in economy class

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vluchten Miri - Mulu - Kuching
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur/gids (Engelssprekend)
 • boottransfers Batang Ai (gedeeld)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis Amsterdam - Kuala Lumpur v.v. met KLM
 • lokale vluchten Kuala Lumpur - Miri en Kuching - Kuala Lumpur
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en bijbehorende entreegelden
 • fooien & camera fees
 • toeristenbelasting hotels MYR10 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

The Limetree Hotel - Kuching

Het LimeTree hotel is een goed driesterrenhotel nabij het centrum van Kuching. De kamers zijn prima ingericht en voorzien van alle faciliteiten die u mag verwachten van een stadshotel. Het hotel is relatief jong en daarom ziet alles er nog fris en nieuw uit. Op de vierde verdieping beschikt het Limetree Hotel over een rooftop bar. Hier kunt u gedurende uw verblijf terecht voor een gratis welkomstdrankje, om tegelijkertijd te genieten van het fraaie uitzicht over de stad. Het ontbijt vindt plaats in buffetvorm en wordt geserveerd in het gedeelte van de lobby. Het hotel is gelegen op een relatief drukke kruising maar daar heeft u in de kamers niet veel last van. Vanuit het LimeTree hotel loopt u in ongeveer vijf minuten naar de Sarawak Rivier en de levendige ‘boulevard’. Aan de achterzijde van het LimeTree hotel bevindt zich het relatief rustige Chinatown. Al met al is het LimeTree hotel een net en prima stadshotel en een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Kuching en omgeving.


Damai Beach Resort - Kuching

Wilt u uw reis door Sarawak op Borneo ontspannen beginnen of juist uitrusten na een intensieve rondreis? Dan is een verblijf in Het Damai Beach Resort aan te raden. Het hotel ligt direct aan het strand, op ongeveer 40 minuten rijden van de stad Kuching. Het hotel biedt een shuttle service aan naar het centrum van deze stad. Nabijgelegen bezienswaardigheden zijn het ‘Sarawak Cultural Village’ en het Semonggoh Orang-Utan Sanctuary. Het Damai Beach Resort heeft in totaal 224 kamers en suites. De kamers zijn allemaal ruim van formaat en netjes ingericht. Er zijn veel faciliteiten aanwezig, zoals twee zwembaden, twee tennisbanen, een sauna, spa en kinderopvang. Er worden diverse activiteiten georganiseerd vanuit dit hotel en in de restaurants kunt u genieten van zowel lokale als westerse gerechten voor een redelijke prijs. Vlakbij het hotel ligt de bekende Damai Golf & Country Club.


Aiman Batang Ai Resort & Retreat - Batang Ai

Het Batang Ai Longhouse Resort is gelegen op een eiland in het Batang Ai meer. Vanuit het resort heeft u prachtig uitzicht op het meer en de zonsondergang is er fantastisch. De 100 kamers zijn in longhouse stijl, waarbij veel hout gebruikt is. Er zijn ook suites met twee verdiepingen die heel geschikt zijn voor gezinnen. Het resort past erg goed in de omgeving. Het heeft een restaurant met een wisselend menu en er worden regelmatig barbecues georganiseerd. Verder is er een zwembad aanwezig waar u kunt relaxen na een dag in het Batang Ai National Park en bezoek aan de Iban stammen.


bekijk meer

Waarom?inklappen

Bezoek Sarawak - Borneo voor een authentieke natuurreis ervaring. 

 • Deze reis is gebaseerd op auto met privéchauffeur maar is ook (deels) mogelijk per huurauto.
 • Uniek is de 2-daagse trekking in het Batang Ai National Park.
 • Begeleiding door de privéchauffeur/gids.
 • De excursies en entreegelden van de parken zijn allemaal inclusief.
 • We selecteren accommodaties uit eigen kennis en ervaring en waarvan we weten dat het een goede kwaliteit betreft voor de reis.
 • Vluchten van en naar Borneo zijn inbegrepen in de reissom.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Maleisië

 • “Borneo en Koh Tao”

  lees meer
  -
  Dirk en Mariska
 • “accommodaties waarin we verbleven waren allemaal even schitterend”

  lees meer
  -
  familie Duizer
 • “Grote complimenten voor jou en PANGEA Travel team”

  lees meer
  -
  Cees en Emelin
 • “we hebben nergens over na hoeven denken (iets wat heel fijn is na het plannen van een bruiloft)”

  lees meer
  -
  Yaël en Robin


print deze reisterug naar het overzicht