West-Maleisië Compleet

routekaart West-Maleisië Compleet

Deze complete rondreis door Maleisië met huurauto is geschikt voor vele soorten reizigers; van stellen tot gezinnen met kinderen en vriendengroepen. U heeft tijdens deze reis de beschikking over een huurauto om West-Maleisië te ontdekken. In uw eigen tempo maakt u kennis met vrijwel alle hoogtepunten; de hoofdstad Kuala Lumpur, het natuurgebied Taman Negara, de theeplantages in Cameron Highlands en de minder bekende plaatsjes aan de oostkust. Daarnaast heeft u voldoende tijd om te relaxen op de tropische eilanden Penang & Perhentian Island. Kortom, de meest complete individuele reis door West-Maleisië!

Reisduur: 19 dagen
Kuala Lumpur - Taman Negara - Cameron Highlands - Penang - Kota Bharu - Perhentian Island - Kuala Terengganu - Cherating Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kuala Lumpur

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomstop de luchthaven van Kuala Lumpur wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt transfer naar het hotel in het centrum. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis en de stad eventueel alvast op eigen gelegenheid kunt verkennen. Tip: 's avonds is een bezoek aan Petaling Street een aanrader. Hier vindt u vele kraampjes met (namaak) merkkleding, terrassen en eetstalletjes. Deze plek staat bekend om de hoge kwaliteit van het eten dat er verkocht wordt op straat. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Kuala Lumpur

Dag ter vrije besteding in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de zilverkleurige Petronas Towers, een van werelds hoogste torens. Ook zeker een bezoek waard zijn: Istana Negara (het paleis van de koning), Merdeka Square (het onafhankelijkheidsplein), de kleurrijke Chinese tempel Thean Hou, het Nationale Monument (gemaakt ter nagedachtenis aan de soldaten die de vrijheidsstrijd naar onafhankelijk Maleisië niet hebben overleefd), de Nationale Moskee (elke vrijdag komen hier 10.000 moslims samen om te bidden), het oude treinstation (gebouwd in 1911) en de centrale markt waar u voor een prima prijs leuke souvenirs kunt kopen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u aanvullende informatie over deze stad. Indien u wenst kan PANGEA Travel vooraf een stadstour per auto met chauffeur of te voet met een gids voor u reserveren.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Kuala Lumpur - Taman Negara (ca. 190 km)

Om 08:30 uur wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. De komende dagen kunt u het prachtige en veelzijdige Maleisië verkennen. U reist vandaag in ongeveer vier uur naar de haven bij Tembiling, waar u de huurauto achterlaat op de parkeerplaats. Vanaf hier reist u per boot naar het natuurgebied van Taman Negara, het belangrijkste nationale park op West-Maleisië. Het park beslaat een oppervlakte van 4343 km2 en vormt het leefgebied van ongeveer 200 diersoorten waaronder herten, luipaarden, olifanten, tapirs en wilde zwijnen. Door de dichte begroeiing is de kans erg klein dat u een van deze dieren ziet. De kans is groter dat u verschillende vogels en apen zult zien tijdens uw verblijf. U overnacht in een resort dat verscholen ligt in de jungle en slechts bereikbaar is per boot. Na ongeveer drie uur varen arriveert u in het resort. De tocht is al een excursie op zich en onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur! Noot: De laatste boot vertrekt om 13:30 uur (op vrijdag om 14:30 uur). Eventueel kunt u er ook voor kiezen om naar Kuala Tahan te rijden en vanaf hier de rivier over te steken naar het hotel, hetgeen veel tijd bespaart.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 4 Taman Negara

Dag ter vrije besteding. U kunt op pad gaan om de jungle van Taman Negara te ontdekken. Er zijn wandelroutes die u zelfstandig kunt lopen, maar u kunt ook met een gids op pad gaan. Tijdens deze dagtocht in de jungle (optioneel) gaat u naar Teresik Hill, maakt u een ‘wandeling langs de boomtoppen’ (canopy walk) en gaat u naar de indrukwekkende watervallen van Lata Berkoh. Voor deze trekking hoeft u geen geoefende wandelaar te zijn. Bij het Mutiara hotel zijn ook andere mogelijkheden om een korte wandeling te maken, te zwemmen in de Tahan Rivier bij Lubok Simpon of u kunt vogels kijken. Noot: de canopy walk in Taman Negara is gesloten op donderdag
verzorging: logies en ontbijt

Dag 5 Taman Negara - Cameron Highlands (ca. 190 km)

Na het ontbijt vaart u terug naar Kuala Tembiling. Per huurauto gaat u de reis vervolgen naar de Cameron Highlands, het koele berggebied, een rit van zo'n vier uur. Indien de tijd het toelaat, kunt u vandaag een bezoek brengen aan de watervallen van Tanah Rata. Na aankomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt alvast genieten van de mooie, groene omgeving.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 6 Cameron Highlands

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Cameron Highlands. Langs de groen begroeide heuvels liggen verschillende theeplantages, maar ook bloemen-, groente- en fruitkwekerijen. Vooral de aardbeien- boerderijen zijn erg populair. Bij de theefabriekjes leert u alles over het theeproces en vaak is het mogelijk om hier thee te proeven en te kopen. U kunt een bezoek brengen aan deze bedrijven, maar ook een vlinderfarm bezoeken, zwemmen bij de Tanah Rata watervallen of een fietstocht maken. Houdt u van een golfen, dan mag een bezoek aan één van de golfbanen niet ontbreken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Cameron Highlands - Penang (ca. 245 km)

Vandaag verlaat u het berggebied en rijdt in ongeveer vijf uur via Ipoh naar het eiland Penang. In Ipoh kunt u bijvoorbeeld de Ubudiah Moskee, het Paleis en het Taiping Museum bezoeken. Penang is middels een brug verbonden met het vasteland. Met een lengte van ongeveer 13,5 km behoort de brug tot één van de langste in Azië. U overnacht in Georgetown, een stad met een rijke historie. De rest van de dag is ter vrije besteding in de hoofdstad. U verblijft in een bijzonder sfeervol hotel, op loopafstand van het centrum van Georgetown.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Penang

Dag ter vrije besteding op Penang. Erg mooi is het bekende Ferringhi-strand en de batikfabriek waar u kunt zien hoe een gewoon katoenen stukje stof met de hand wordt omgevormd tot unieke echte batik. Andere bezienswaardigheden zijn de St. George’s Church, de Sri Mariamman Tempel, de Boeddhistische tempel Kek Lok Si en het Penang museum in Georgetown. Een excursie naar Penang Hill is ook erg leuk. Een trein brengt u naar de top van de heuvel vanwaar u een mooi uitzicht heeft.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Penang

Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan het levendige Chinatown en Little India. Deze wijken prikkelen uw zintuigen en zijn goede plekken om voordelig inkopen te doen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Penang - Kota Bharu (ca. 340 km)

Na het ontbijt rijdt u over de Penang Bridge naar de meest noordoostelijke stad van West-Maleisië; Kota Bharu. Een rit van ongeveer zes uur. Onderweg passeert u kleine dorpjes en wellicht kunt u optioneel lunchen bij één van de vele stalletjes langs de weg. Kota Bharu is een prettige stad en wordt meestal gebruikt als vertrekpunt naar een van de eilanden voor de kust of een reis in zuidelijke richting. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Noot: De reisduur bedraagt vandaag ca. zes uur (U kunt indien gewenst een extra overnachting onderweg inplannen zodat u een minder lange reisdag heeft. U verblijft dan op Banding Island). Kota Bharu is de meest Islamitische stad van Maleisië en biedt een schatkist aan traditionele Maleisische cultuur en kunstnijverheid met nog vele traditionele ambachten zoals batikkers, zilversmeden en vliegerbouwers. Tip: breng 's avonds een bezoek aan de night market (Medan Selera MPK). Hier kunt u naast inkopen doen ook de typisch lokale gerechten eten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Kota Bharu - Perhentian Kecil (ca. 60 km)

U rijdt in ongeveer anderhalf uur naar de haven van Besut, waar u de huurauto achterlaat. Vervolgens maakt u per speedboot de overtocht naar Perhentian, ca. 45 minuten varen. U verblijft de komende vier nachten in het middenklasse Bubu Long Beach Resort, gelegen aan een rustige baai op Perhentian Kecil. Het hotel heeft 38 kamers en beschikt over diverse faciliteiten. De kamers zijn klein maar comfortabel en beschikken bijna allemaal over een balkon. Houdt u er rekening mee dat de meeste hotels op deze eilanden (ook het Bubu Resort) niet over een zwembad beschikken. Noot: Het is, afhankelijk van uw wensen, ook mogelijk om een hotel op een van de andere eilanden zoals Perhentian Besar, Redang, of Lang Tengah te selecteren.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 12 Perhentian Kecil

Dag ter vrije besteding. Perhentian Islands ligt op 21 kilometer van het Maleisisch schiereiland en bestaat eigenlijk uit twee verschillende onbedorven eilanden namelijk Perhentian Kecil (klein Perhentian) en Perhentian Besar (groot Perhentian). Beide eilanden werden vroeger door vissers gebruikt als tussenstop bij slecht weer. Tegenwoordig zijn de eilanden populair onder reizigers die op zoek zijn naar bounty stranden en een prachtige onderwaterwereld om te ontdekken. U verblijft op Perhentian Kecil. Tip: U kunt ook eenvoudig Perhentican Besar verkennen door een watertaxi te nemen naar dit eiland. Het aanbod qua restaurants is hier iets groter dan op Perhentian Kecil.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 13 Perhentian Kecil

De Perhentian eilanden zijn een van de aangewezen Marine Parken van Maleisië. De eilanden zijn steeds meer ontwikkeld maar u kunt nog steeds genieten van de prachtige natuur en de rust die het met zich mee brengt. Grote hotelresorts en winkels vindt u hier (nog) niet. Bij het Bubu Resort bevindt zich een professionele duikschool. Ook de snorkelexcursie die ze organiseren is een echte aanrader. Andere mogelijke activiteiten zijn: jungle trekking, kayak huren of (nacht) vissen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 14 Perhentian Kecil

Dag ter vrije besteding. U kunt vandaag nog genieten van het Perhentian eiland door een van de vele activiteiten te ondernemen of gewoon te genieten van de rust. ’s Avonds kunt u genieten van heerlijk eten in een van de gezellige restaurantjes. Tip: het BBQ diner in uw hotel is een echte aanrader. De (vis)vangst van de dag wordt hier vers voor u bereid.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Perhentian Kecil - Kuala Terengganu (ca. 55 km)

Na het ontspannen verblijf op Perhentian vaart u terug naar het vasteland. De reis wordt vervolgd naar Kuala Terengganu, gelegen aan de oever van de Terengganu-rivier (ca. 1 uur rijden). Dit voormalige vissersdorp is dankzij de oliewinning uitgegroeid tot een middelgrote stad, maar heeft desondanks haar charme weten te bewaren. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Bezienswaardigheden zijn o.a. het staatsmuseum, het Maziah Paleis en de lokale markt. Noot: bezienswaardigheden in Kuala Terengganu zijn op vrijdag gesloten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 16 Kuala Terengganu - Cherating (ca. 170 km)

Vandaag rijdt u verder zuidwaarts, langs de kust en authentieke vissersdorpen, naar Cherating voor een overnachting. Eventueel kunt u een stop maken in Marang, een idyllisch vissersdorp, waar u de vangst van de dag kunt bewonderen. Onderweg komt u o.a. ook langs een weefcentrum en een schildpadden rehabilitatie broedplaats dat u optioneel kunt bezoeken. Het is ongeveer drie uur rijden naar Cherating.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 17 Cherating

Dag ter vrije besteding. U kunt vandaag een tour door Cherating maken. Cherating was vroeger een onbekend vissersplaatsje, maar is nu uitgegroeid tot een prettig stadje met een leuke sfeer. Er zijn diverse winkeltjes waar men de lokale handwerkkunst, zoals hoeden en tassen van pandanbladeren, verkoopt. Ook worden er culturele voorstellingen gegeven, zoals het wajangspel en de silat (Maleise zelfverdedigingsport). In Cherating vindt u onder andere het schitterende Chini meer, de Charah grotten en de Sungai Pandan watervallen. Iets ten zuiden van de stad ligt het traditionele vissersdorpje Besarah, waar de lokale vissers nog waterbuffels gebruiken om de visvangst naar de visafslag te brengen. Van mei tot oktober komen er aan deze kust veel schildpadden aan land om hun eieren te leggen. Wellicht heeft u het geluk ze te zien. Buiten het centrum van Cherating kunt u het een opvangcentrum voor schildpadden bezoeken.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 18 Cherating - Kuala Lumpur

Vanuit Cherating reist u terug naar Kuala Lumpur, een rit van ongeveer vier uur, waar u de huurauto inlevert. U heeft hier nog een laatste overnachting. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan het olifantenweeshuis nabij Lancang. Het weeshuis is opgezet in 1989, met als doel olifanten die ergens grote schade toebrengen op te vangen in Kuala Gandah en vervolgens te herplaatsen in een nationaal park. U heeft hier tijd om kennis te maken met een van de grootste zoogdieren op aarde.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 19 Kuala Lumpur - (Vliegreis op eigen gelegenheid)

Afhankelijk van uw vlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Kuala Lumpur. Daarna wordt u naar de luchthaven van Kuala Lumpur gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. Noot: indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren. De vluchten uit Kuala Lumpur vertrekken pas 's avonds laat. De meerprijs is op aanvraag. Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • airporttransfers op dag 1 en 19
 • boottransfers Taman Negara & Perhentian Island
 • autohuur inclusief ongelimiteerde kilometers
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
 • excursies en entreegelden
 • parkeer- en tolgelden
 • fooien & camera fees
 • toeristenbelasting hotels MYR10 per kamer per nacht, terplaatse te voldoen
 • lokale belasting in Penang en Kota Bharu MYR3 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.000 - € 1.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Anggun Hotel - Kuala Lumpur

Het Anggun is een erg fijn en kleinschalig 4* boutique hotel in Kuala Lumpur. Dit hotel met slechts 18 kamers rondom een patio, ligt in het centrum. Op slechts 10 minuten loopafstand vindt u het levendige Chinatown. Op het dakterras is een mooie spa waar u terecht kunt voor een ontspannende massage. Op de eerste etage kunt u genieten van uw ontbijt of een heerlijk drankje met uitzicht over omgeving. Wilt u tijdens uw verblijf in Kuala Lumpur genieten van persoonlijke service en de rust en vriendelijkheid van een klein hotel dan raden we het Anggun Boutique Hotel van harte aan.


Mutiara Taman Negara - Taman Negara

In het oudste nationale park van Maleisië ligt het eenvoudige Mutiara Taman Negara. Deze accommodatie is alleen per boot bereikbaar. U vaart er vanaf Kuala Tembiling in ongeveer drie uur heen. In totaal zijn er 103 kamers in verschillende categorieën. Wij raden de chalets aan. Voor gezinnen zijn er ook family chalets aanwezig. Vanuit het Mutiara Resort kunt u eenvoudig jungle excursies in Taman Negara plannen. De kamers zijn relatief basis en soms wat slecht onderhouden. De locatie waar u verblijft compenseert dit echter ruimschoots. Er is een restaurant en een bar aanwezig. Een zwembad vindt u hier bijvoorbeeld niet.


Strawberry Park Resort - Cameron Highlands

Als u een goed middenklasse hotel in de Cameron Highlands zoekt dan raden we het Strawberry Park Resort aan. Dit hotel heeft een heeft unieke ligging op een berg tussen de dorpjes Tanah Rata en Brinchang. Het is een grootschalig hotel met in totaal 230 kamers en appartementen. De studio rooms zijn ideaal voor koppels en de Fresno appartments raden we aan voor gezinnen. Hier zijn namelijk twee slaapkamers aanwezig. De kamers zijn groot en comfortabel ingericht. Het hotel beschikt over drie restaurants,een zwembad (binnen) en heeft tevens een sauna. We raden u een aan om een wandeling in de groene omgeving van Strawberry Park Resort te maken.


Noordin Mews - Penang (Georgetown)

Sfeervol en persoonlijk! Twee woorden die Noordin Mews op het lijf geschreven zijn. Dit kleinschalige boutique heritage hotel is gelegen in Georgetown, Penang. De 16 kamers en suites liggen in een u-vorm rondom het zwembad. Samen met de bijbehorende tuin vormt de binnenplaats een oase van rust. De inrichting van de kamers is gebaseerd op het Shanghai uit de jaren ’50, en dat is prachtig tot in de kleinste details doorgevoerd. Het personeel van Noordin Mews is erg vriendelijk en attent. Ze helpen u graag met het uitstippelen van een daguitstapje en hebben leuke tips voor restaurants in de omgeving. Bij het hotel zelf kan ook worden gegeten, maar de kaart is beperkt. De locatie van Noordin Mews is ietwat afgelegen, in een onopvallende straat. Toch bent u in ongeveer een kwartiertje lopen in het centrum van de stad. Tevens gaan er vanaf het nabij gelegen busstation gratis shuttlebussen. U kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om u te laten vervoeren door een van de vele riksjafietsers.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • onze meest complete individuele reis door West-Maleisië
 • De kwaliteit van de wegen op West-Maleisië is goed, zodat u prima zelf kunt rijden. Uiteraard regelen we een routebeschrijving en gps!
 • Als u liever per auto met privéchauffeur reist, kan dat natuurlijk ook.
 • U verblijft in goede middenklasse hotels, waar mogelijk kleinschalig.
 • In Kuala Lumpur kiezen we voor het gezellige boutique hotel Anggun, in Georgetown (Penang) verblijft u in het bijzondere Noordin Mews.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Maleisië

 • “Borneo en Koh Tao”

  lees meer
  -
  Dirk en Mariska
 • “accommodaties waarin we verbleven waren allemaal even schitterend”

  lees meer
  -
  familie Duizer
 • “Grote complimenten voor jou en PANGEA Travel team”

  lees meer
  -
  Cees en Emelin
 • “we hebben nergens over na hoeven denken (iets wat heel fijn is na het plannen van een bruiloft)”

  lees meer
  -
  Yaël en Robin


print deze reisterug naar het overzicht