Maleisië

Vragen en antwoorden Maleisië

Is het geven van fooien in Maleisië gebruikelijk?

Het geven van fooien is niet verplicht maar wel gebruikelijk, vooral aan gidsen en de chauffeurs die u rondrijden- en varen. Het is een aanvulling op hun (vaak lage) inkomen. Lokale gidsen en chauffeurs hebben anders de neiging om hun salaris met allerlei commissies van souvenirwinkels en restaurants aan te vullen, wat uw excursieprogramma meestal niet ten goede komt. Het kan voorkomen dat uw gids op de eerste dag al een mooi verhaal houdt over het geven van fooien. Voor ons komt dat vaak ongepast over omdat we eerst een dienst willen ervaren en achteraf een fooi geven. Wanneer u uw begrip toont voor de vraag en eventueel vooraf een (klein) deel van de fooi geeft, zal dat zeker worden gewaardeerd door de gids of chauffeur. Tijdens een stadstour of tijdens een rondreis is een fooi van ca. MYR 15 - MYR 20 per persoon per dag (bij reizen met 2 personen) een goede richtlijn. Uiteraard is dit afhankelijk van uw tevredenheid t.a.v. geleverde diensten. Bellboys die in de hotels uw koffer naar uw kamer dragen, stellen een fooi (ca.MYR 5) zeer op prijs. Dit geldt ook voor de kamermeisjes. Naast het geven van fooien moet u bij sommige bezienswaardigheden ook een 'camera fee' betalen indien u foto's wilt maken. Op de meeste rekeningen in hotels en restaurants wordt een 10% Service Charge geheven. Een kleine fooi als blijk van waardering zal desondanks worden geapprecieerd.terug naar veelgestelde vragen Maleisië

Reiservaringen

 • de reis van on leven!

  lees meer
  -
  Dirk, Bernadette, Christophe en Dolores
 • Geweldige vakantie gehad in Maleisië en Borneo

  lees meer
  -
  Danielle en Bart
 • De route sloot perfect aan bij onze wensen.

  lees meer
  -
  Saskia en Robert-Jan
 • Het was weer een prachtige reis in fijn gezelschap met een tot in de puntjes verzorgde reisbegeleiding

  lees meer
  -
  An, Koen, Suzanne en Wouter

Tip: bezoek Malacca in het weekend

Staat Malacca op uw lijstje? Probeer Malacca dan in het weekend in te plannen, zodat u de levendige night market op Jonker Street kunt bezoeken!

Tip: fietsen in Georgetown

Het is erg leuk om te gaan fietsen in Georgetown, de hoofdstad van Penang en tweede stad van Maleisië. Sinds 2008 staat Georgetown op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tip: Petaling Street by night

's Avonds is een bezoek aan Petaling Street in Kuala Lumpur een aanrader. Hier vindt u vele kraampjes met (namaak) merkkleding, terrassen en eetstalletjes. Deze plek staat bekend om de hoge kwaliteit van het eten dat er verkocht wordt op straat.