Maleisië

Vragen en antwoorden Maleisië

Wat kan ik verwachten van de hotels in Maleisië?

In de grote steden en op de eilanden zoals Penang en Langkawi is er een uitgebreide keuze aan accommodaties; van kleinschalige hotelletjes tot zeer luxe resorts. Het aanbod en de kwaliteit van de accommodaties verschilt van plaats tot plaats. In de kleinere plaatsen kan dit eenvoudig zijn, maar vaak wordt dit gecompenseerd door een mooie ligging of vriendelijke service. In de grote steden is er weliswaar meer keuze maar soms valt de kwaliteit tegen door achterstallig onderhoud (zeker aan de oostkust van west-Maleisië). Tijdens een rondreis ervaart u dan ook een verschil in kwaliteit. Bij verblijf in een driepersoonskamer wordt er een extra bed bijgeplaatst op een tweepersoonskamer. De ruimte wordt hierdoor beperkt en het derde bed kan van mindere kwaliteit zijn (vaak een opklapbed). Houdt u er rekening mee dat er een toeristenbelasting geldt voor hotels in Maleisië (ter plaatse te voldoen). In de steden Malacca, Penang, Langkawi en Kota Bharu komen daar nog lokale belastingen bovenop. Wilt u liever het lokale leven in Maleisië ervaren dan kunnen we ook een 'home stay' verzorgen. U overnacht dan bij Maleisiërs thuis. Over het algemeen is het comfort niveau (veel) lager dan in een hotel. De bijzondere ervaring compenseert dit.terug naar veelgestelde vragen Maleisië

Reiservaringen
Maleisië

 • “Borneo en Koh Tao”

  lees meer
  -
  Dirk en Mariska
 • “accommodaties waarin we verbleven waren allemaal even schitterend”

  lees meer
  -
  familie Duizer
 • “Grote complimenten voor jou en PANGEA Travel team”

  lees meer
  -
  Cees en Emelin
 • “we hebben nergens over na hoeven denken (iets wat heel fijn is na het plannen van een bruiloft)”

  lees meer
  -
  Yaël en Robin

Tip: bezoek Malacca in het weekend

Staat Malacca op uw lijstje? Probeer Malacca dan in het weekend in te plannen, zodat u de levendige night market op Jonker Street kunt bezoeken!

Tip: fietsen in Georgetown

Het is erg leuk om te gaan fietsen in Georgetown, de hoofdstad van Penang en tweede stad van Maleisië. Sinds 2008 staat Georgetown op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tip: Petaling Street by night

's Avonds is een bezoek aan Petaling Street in Kuala Lumpur een aanrader. Hier vindt u vele kraampjes met (namaak) merkkleding, terrassen en eetstalletjes. Deze plek staat bekend om de hoge kwaliteit van het eten dat er verkocht wordt op straat.