Maleisië

Vragen en antwoorden Maleisië

Wat kan ik verwachten van het eten in Maleisië?

U kunt in Maleisië erg gevarieerd eten. Vanwege de verschillende culturen zijn zowel de Maleise, Chinese als de Indiase keuken overal goed vertegenwoordigd. Voor weinig geld kunt u heerlijk en uitgebreid eten. Ook voor vegetariërs is er voldoende keus. Bij de eetstalletjes bent u nog veel goedkoper uit, voor een paar ringgit heeft u al een prima maaltijd met rijst of noodles met groente, vis of vlees. Houdt u er rekening mee dat de omloopsnelheid hoog dient te zijn. Bekende gerechten zijn Roti (plat brood met vulling), Ketupat (gekookte rijst in bananenbladeren), Satay (gekruid vlees op een stokje) en Laksa (soep van kokos en chili met vlees en groenten). In de hotels ligt het prijsniveau voor eten en drinken een stuk hoger. Ook als u niet van de Aziatische keuken houdt kunt u met name in de grotere steden ook zeker terecht in de internationale (keten) restaurants. De bekende fastfoodketens zijn ook in Maleisië op veel plaatsen te vinden. Koffie, thee en frisdrank is overal verkrijgbaar. Houdt er rekening mee dat alcohol niet overal wordt geschonken. Dit heeft te maken met het Islamitische geloof. Echter, op plaatsen waar veel toeristen komen is doorgaans alcohol verkrijgbaar.terug naar veelgestelde vragen Maleisië

Reiservaringen
Maleisië

 • “Borneo en Koh Tao”

  lees meer
  -
  Dirk en Mariska
 • “accommodaties waarin we verbleven waren allemaal even schitterend”

  lees meer
  -
  familie Duizer
 • “Grote complimenten voor jou en PANGEA Travel team”

  lees meer
  -
  Cees en Emelin
 • “we hebben nergens over na hoeven denken (iets wat heel fijn is na het plannen van een bruiloft)”

  lees meer
  -
  Yaël en Robin

Tip: bezoek Malacca in het weekend

Staat Malacca op uw lijstje? Probeer Malacca dan in het weekend in te plannen, zodat u de levendige night market op Jonker Street kunt bezoeken!

Tip: fietsen in Georgetown

Het is erg leuk om te gaan fietsen in Georgetown, de hoofdstad van Penang en tweede stad van Maleisië. Sinds 2008 staat Georgetown op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tip: Petaling Street by night

's Avonds is een bezoek aan Petaling Street in Kuala Lumpur een aanrader. Hier vindt u vele kraampjes met (namaak) merkkleding, terrassen en eetstalletjes. Deze plek staat bekend om de hoge kwaliteit van het eten dat er verkocht wordt op straat.