Menu

Familiereis Maleisië

Voor het eerst naar Azië met uw kinderen? Op zoek naar een veelzijdige reis voor zowel jong als oud? Maleisië is een echte aanrader qua bestemming voor een familiereis. Deze 16-daagse reis biedt een combinatie van de boeiende cultuur en kennismaking met haar vriendelijke bevolking, jungle en avontuur in de Taman Negara. Ook kunt u olifanten in Kuala Gandah en Orang Oetans bij Bukit Merah zien. Deze familiereis eindigt ontspannen met een verblijf op Langkawi. West-Maleisië is het hele jaar goed bereisbaar, is een veilige bestemming en is bovendien malariavrij.

Reisduur: 16 dagen

Kuala Lumpur - Kuala Gandah - Taman Negara - Cameron Highlands - Penang - Langkawi

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Maleisië inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Rechtstreekse vlucht naar Kuala Lumpur, dus geen overstap met de kinderen.
 • U reist per auto met privéchauffeur, u kunt zo zelf het reistempo bepalen en onderweg stoppen wanneer u wilt.
 • Alle genoemde excursies zijn afgestemd op kinderen en reeds inbegrepen in de reissom.
 • U verblijft in goede, kindvriendelijke hotels, allemaal met westers ontbijt.
 • Sommige hotels bieden kamers met tussendeur, kamers naast elkaar of familiekamers. Waar mogelijk selecteren we hotels met een zwembad.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Langkawi vanuit lucht - Langkawi - Maleisië
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kuala Lumpur
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Kuala Lumpur wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt transfer naar het hotel in het centrum. De rest van de dag is ter vrije besteding, zodat u kunt bijkomen van de vliegreis en de stad eventueel alvast op eigen gelegenheid kunt verkennen. U verblijft in een centraal gelegen hotel met zwembad.

Tip: 's Avonds is een bezoek aan Petaling Street een aanrader. Hier vindt u vele kraampjes met (namaak) merkkleding, terrassen en foodstalls. Deze plek staat bekend om de hoge kwaliteit van het eten dat er verkocht wordt op straat.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kuala Lumpur
Na het ontbijt brengt u samen met uw gids een bezoek aan de wereldberoemde Petronas Twin Towers (op maandag gesloten). Hier gaat u met een lift omhoog en bezoekt u de skybridge op de 42e verdieping. Vanuit hier heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Vervolgens bezoekt u Aquaria KLCC. Hier ziet u vele soorten vissen en zelfs haaien. Vanuit een onderwater tunnel lijkt het alsof u zich letterlijk tussen de vissen beweegt. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Lake Gardens park waar het heerlijk ontspannen is. Ook kunt u natuurlijk gebruik maken van het buitenzwembad in uw hotel.

Tip: bezoek het KL Bird Park, de grootste volière ter wereld. De geluiden van de 3000 vogels zullen indruk maken op uw kinderen. Kunt u de neushoornvogel ontdekken?
Dag 3 Kuala Lumpur
Na een vrije ochtend rijdt u met uw chauffeur naar Kuala Selangor, een rustige plaats aan de kust en aan de Selangor rivier. Deze plek staat bekend om de vele vuurvliegjes die hier in het donker te zien zijn. Allereerst brengt u een bezoek aan Bukit Melawati waar het paleis van de Sultan van Selangor heeft gestaan en nu de vuurtoren van Altinsburg staat. Tevens is de kans groot dat u hier vele Silverleaf Monkey families ziet. 's Avonds na het diner start de boottocht langs de oevers van de Selangor rivier, dwars door de jungle. De vele vuurvliegjes zorgen voor een waar schouwspel van lichtjes!
Dag 4 Kuala Lumpur - Kuala Gandah - Taman Negara (ca. 270 km)
Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar het olifantenweeshuis in Kuala Gandah, op circa twee uur rijden van Kuala Lumpur. Het weeshuis is opgezet in 1989 met als doel olifanten die ergens grote schade toebrengen, op te vangen in Kuala Gandah en vervolgens te herplaatsen in een nationaal park. U heeft hier voldoende tijd om kennis te maken met een van de grootste zoogdieren op aarde, bijvoorbeeld door mee in bad (rivier) te gaan. Na dit bezoek rijdt u verder naar het natuurgebied van Taman Negara, het belangrijkste nationale park op West-Maleisië. Het park beslaat een oppervlakte van 4343 km2 en vormt het leefgebied van ongeveer 200 diersoorten waaronder herten, luipaarden, olifanten, tapirs en wilde zwijnen. Door de dichte begroeiing is de kans erg klein dat u een van deze dieren ziet. De kans is groter dat u verschillende vogels en apen zult zien tijdens uw verblijf. U overnacht in een resort dat verscholen ligt in de jungle en slechts bereikbaar is per boot. Vanaf Kuala Tahan steekt u de rivier over per boot (niet inbegrepen). Na aankomst is de rest van de avond ter vrije besteding.

Noot: het is aan te raden om rond 12.00 uur bij Kuala Gandah te zijn voor het voeren en wassen van de olifanten.

Noot: de kosten voor de bootovertocht bij Kuala Tahan zijn ongeveer 2 Maleisische Ringgit per persoon per overtocht. Omgerekend is dit ongeveer € 0,50 per persoon per overtocht. We kunnen dit helaas niet vooraf al boeken, dus dit kunt u ter plaatse voldoen aan de lokale bootman.
Dag 5 Taman Negara
Dag ter vrije besteding. U kunt op pad gaan om de jungle van Taman Negara te ontdekken. Er zijn wandelroutes, maar u kunt ook met een gids op pad gaan. Tijdens deze dagtocht (optioneel) in de jungle gaat u naar Teresik Hill, maakt u een ‘wandeling langs de boomtoppen’ (canopy walk) en gaat u naar de indrukwekkende watervallen van Lata Berkoh. Een fantastische ervaring voor zowel jong als oud. Voor deze trekking hoeft u geen geoefende wandelaar te zijn. Bij het resort zijn ook andere mogelijkheden om een korte wandeling te maken, te zwemmen in de Tahan Rivier bij Lubok Simpon of u kunt vogels kijken.

Noot: de canopy walk in Taman Negara is gesloten op vrijdag.
Dag 6 Taman Negara - Kuala Tahan - Cameron Highlands
Na het ontbijt neemt u een korte oversteek per boot naar Kuala Tahan. Vervolgens reist u samen met uw chauffeur verder naar de Cameron Highlands, een rit van ongeveer vier uur. De route voert langs het dorp Kuala Lipis, onderweg kunt u genieten van de uitzichten over het platteland en de heuvels van het binnenland. De Cameron Highlands, een koel berggebied op een hoogte variërend van 1500 tot 1800 meter, heeft een aangenaam klimaat. Geniet van de mooie, groene omgeving. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 7 Cameron Highlands
Vandaag brengt u een bezoek aan de 'Mossy Forest' voor een trekking. U ziet Gunung Brinchang op 2032 meter. Vervolgens verkent u samen met uw eigen chauffeur de Cameron Highlands. Langs de groen begroeide heuvels liggen verschillende theeplantages, maar ook bloemen-, groente- en fruitkwekerijen. Vooral de aardbeienboerderijen zijn erg populair en leuk voor uw kinderen. Bij de theefabriekjes (gesloten op maandag) leert u alles over het theeproces en vaak is het mogelijk om hier thee te proeven en te kopen. U kunt in overleg met de privéchauffeur een bezoek brengen aan deze bedrijven of wellicht een vlinderfarm bezoeken, waar vlinders zo groot als uw hand te zien zijn.

Noot: excursie naar Mossy Forest is in internationaal gezelschap.
Dag 8 Cameron Highlands - Penang
Vandaag verlaat u het berggebied en reist u in zo'n vijf uur naar het eiland Penang. Onderweg kunnen diverse stops gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld in Ipoh. Hier vindt u onder andere de Ubudiah Moskee, het Paleis en het Taiping Museum. In Kuala Kangsar staat een van de mooiste moskeeën van Maleisië. Taiping is een interessant historische stadje. Voor de kinderen is een bezoek aan Bukit Merah echter leuker. Hier ligt 'Orang Utan Island', een klein eiland in het midden van een groot zoetwater meer. U dient een oversteek te maken per boot die ongeveer 10 minuten duurt. Als bezoeker loopt u in een honderd meter lange 'kooitunnel' en kunt u vanuit daar de apen observeren. Daarnaast is er ook nog een waterpark waar verschillende attracties zijn, zoals een golfslagbad, speelbad, wildwaterbanen, bubbelbaden en glijbanen. Vervolgens verder naar Penang, dat middels een brug verbonden is met het vasteland. Met een lengte van ongeveer 13,5 km behoort de brug tot één van de langste in Azië. U verblijft drie nachten in Georgetown, een stad met een rijke historie. De rest van de avond is ter vrije besteding in de hoofdstad van Penang.
Dag 9 Penang
Vandaag maakt u een stadstour door Georgetown, de tweede stad van Maleisië. Sinds 2008 staat Georgetown op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U bezoekt bijvoorbeeld de Khoo Khong Si Temple, Fort Cornwallis, de Reclining Buddha & Burmese Temple en een botanische tuin. Het levendige Chinatown en Little India prikkelen uw zintuigen en zijn goede plekken om voordelig inkopen te doen. Vervolgens bezoekt u de Boeddhistische Kek Lok Si Tempel en in de middag volgt de transfer naar Penang Hill station. Een trein brengt u naar de top van de heuvel vanwaar u een mooi uitzicht heeft.
Dag 10 Penang
Dag ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld lekker ontspannen bij het zwembad van uw hotel of een dag aan het strand doorbrengen. Het hotel biedt hiervoor een gratis shuttle service aan. Wilt u graag nog meer van de stad Georgetown of het eiland Penang zien dan kunnen we een excursie voor u inplannen.
Dag 11 Penang - Langkawi
Na een vroeg ontbijt volgt de transfer naar de Swettenham pier in Georgetown. Hier gaat u aan boord van de ferry die u in ca. tweeënhalf uur varen naar het schitterende eiland Langkawi brengt. De archipel bestaat uit 99 eilanden waarvan er slecht drie bewoond zijn. U verblijft de komende nachten op het hoofdeiland dat tevens de naam van de Archipel heeft. Het eiland is ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Prachtige baaien, kliffen, glooiende heuvels en de tropische begroeiing zorgen voor een prachtig landschap. Op het eiland leven diverse vogel- en vlindersoorten. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht waar de rest van de dag vrij te besteden is.
Dag 12 Langkawi
Komende dagen zijn vrij te besteden. Langkawi is ook bekend om de onderwaterwereld en de fantastische duik- en snorkelmogelijkheden. Vooral een excursie naar het bounty-eilandje Pulau Payar, 30 kilometer ten zuiden van Langkawi, biedt goede mogelijkheden. Vanaf de Kuah Jetty is het ongeveer een uur varen naar het Pulau Payar Marine Park, waar u kleurrijke koralen en verschillende soorten vissen kunt waarnemen. Bezoekers kunnen met geluk ook kleine haaitjes voeren. Voor diegene die niet duiken of snorkelen is er een onderwater observatorium.
Dag 13 Langkawi
Wederom een vrije dag. Het eiland biedt volop mogelijkheden voor een ontspannen verblijf. U kunt er genieten van de zon, zee en het prachtige strand maar er zijn ook voldoende excursiemogelijkheden voor u als gezin. Op Langkawi liggen een aantal grotten die een bezoek waard zijn. Enkele grotten, waaronder Gua Kelewar en Gua Buaya zijn uitsluitend per boot bereikbaar. Vanuit Oriental Village gaat er een kabelbaan over het regenwoud naar de top van een heuvel. Hier liggen twee platforms vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de zee van Andaman. Winkelliefhebbers kunnen terecht in Kuah, de hoofdstad van het eiland. Sinds de regering van Maleisië het eiland een toeristische status heeft gegeven zijn de winkels taxfree. Naast de vele kleine winkels liggen er ook enkele grote winkelcentra in de stad.
Dag 14 Langkawi
Dag ter vrije besteding op het prachtige zandstrand van Langkawi. Vanuit de diverse strandaccommodaties kunt u optioneel deelnemen aan verschillende activiteiten op het water waaronder kanoën, vissen, windsurfen en zeilen. Wilt u het eiland verder verkennen dan kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Telagah Tujuh, ook wel de ‘seven wells’ genoemd. De waterval heeft hier zeven natuurlijke zwembaden gevormd. De waterval en de prachtige omgeving zijn geliefd bij menig natuurliefhebber. Andere bezienswaardigheden op het eiland zijn de hoogste berg van Langkawi; de Gunung Raya en het eilandje Pulau Singa Besar waar apen, leguanen en herten te zien zijn.
Dag 15 Langkawi
Een laatste dag ter vrije besteding.
Dag 16 Langkawi - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw vlucht heeft u nog vrije tijd op Langkawi. Daarna wordt u naar de luchthaven van Langkawi gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de hotelkamer in het resort staat niet de gehele dag tot uw beschikking. Indien gewenst kunnen we een dagkamer voor u reserveren (de meerprijs is op aanvraag)
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met Engelssprekende privéchauffeur/gids
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • lokale vliegreis Langkawi - Kuala Lumpur
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • boottransfers Kuala Tahan - Taman Negara en v.v.
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien & camera fees
 • toeristenbelasting hotels MYR10 per kamer per nacht, terplaatse te voldoen
 • lokale belasting in Penang en Langkawi MYR3 – MYR5 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Renaissance Hotel - Kuala Lumpur
incl. ontbijt
In het hart van het Golden Triangle district vindt u het stijlvolle en luxueuze Renaissance Hotel. Het hotel ligt in de nabije omgeving van verschillende winkelcentra en uitgaansgelegenheden. Op slechts 10 minuten loopafstand liggen de wereldberoemde Petronas Towers. Het Renaissance Hotel bestaat uit twee vleugels, de East Wing en de West Wing, en heeft in totaal 910 kamers. Alle kamers zijn stijlvol ingericht en onder andere voorzien van airconditionering, kluisje en een badkamer met bad en douchefaciliteiten. Vanuit de hoge ramen heeft u een mooi uitzicht op de wereldstad. Na een drukke dag in Kuala Lumpur zoekt u de verkoeling op bij het zwembad. Genieten van een massage of ontspannen in de sauna doet u in de Mandara Spa. Sportievelingen kunnen een balletje slaan op de tennisbaan of gebruik maken van de fitnessfaciliteiten. Het Renaissance Hotel beschikt over drie restaurants, waar u keuze heeft uit Aziatische en Mediterraanse gerechten. In één van de zes bars en lounges kunt u genieten van heerlijke snacks en drankjes. Daarnaast beschikt het Renaissance Hotel over een wasserette, souvenir- en bloemenwinkel en een beautysalon.

Mutiara Taman Negara - Taman Negara
incl. ontbijt
In het oudste nationale park van Maleisië ligt het eenvoudige Mutiara Taman Negara. Deze accommodatie is alleen per boot bereikbaar. U vaart er vanaf Kuala Tembiling in ongeveer drie uur heen. In totaal zijn er 103 kamers in verschillende categorieën. Wij raden de chalets aan. Voor gezinnen zijn er ook family chalets aanwezig. Vanuit het Mutiara Resort kunt u eenvoudig jungle excursies in Taman Negara plannen. De kamers zijn relatief basis en soms wat slecht onderhouden. De locatie waar u verblijft compenseert dit echter ruimschoots. Er is een restaurant en een bar aanwezig. Een zwembad vindt u hier bijvoorbeeld niet.

Strawberry Park Resort - Cameron Highlands
incl ontbijt
Als u een goed middenklasse hotel in de Cameron Highlands zoekt dan raden we het Strawberry Park Resort aan. Dit hotel heeft een heeft unieke ligging op een berg tussen de dorpjes Tanah Rata en Brinchang. Het is een grootschalig hotel met in totaal 230 kamers en appartementen. De studio rooms zijn ideaal voor koppels en de Fresno appartments raden we aan voor gezinnen. Hier zijn namelijk twee slaapkamers aanwezig. De kamers zijn groot en comfortabel ingericht. Het hotel beschikt over drie restaurants,een zwembad (binnen) en heeft tevens een sauna. We raden u een aan om een wandeling in de groene omgeving van Strawberry Park Resort te maken.

Jens Hotel - Penang
incl. breakfast
Jens Hotel ligt in het centrum van Georgetown en naast het Komtar-gebouw en het winkelcentrum Prangin. Het hotel beschikt over 443 kamers welke zijn voorzien van een moderne Maleisische inrichting. De grote ramen bieden een prachtig uitzicht op de stad of de Penang Bridge. Wilt u naar een dag vol nieuwe indrukken volledig tot rust komen? In Jens Hotel kunt u een massage boeken of gebruik maken van de sauna en het Turks stoombad. De verkoeling zoekt u op bij het zwembad. Sportievelingen kunnen gebruik maken van de fitnessfaciliteiten of een aerobic les volgen. In het restaurant kunt u genieten van internationale gerechten met lokale invloeden. Voor lichte maaltijden en drankjes kunt u terecht in de lounge. Daarnaast beschikt het hotel over een wasserette en beautysalon. Op loopafstand van Jens Hotel vindt u diverse winkel- en eetgelegenheden.

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa - Langkawi
incl. breakfast
Bent u op zoek naar een luxe vijfsterren resort waar het u aan niets ontbreekt? Dan is het Meritus Pelangi Beach Resort op Langkawi iets voor u! Het stijlvolle en luxueuze resort heeft een prachtige ligging aan de westkust van Langkawi en is gebouwd volgens de traditionele stijl van een typisch Maleisisch dorp. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden uitzicht op het zwembad, de tuin of het strand. Na een dag vol nieuwe indrukken zoekt u de verkoeling op bij één van de twee zwembaden of ondergaat u een ontspannende massage in het wellness-centrum. Sportievelingen kunnen een balletje slaan op de tennisbaan of gebruik maken van de fitnessfaciliteiten. Ook voor watersportliefhebbers is er volop vertier. In de restaurants bereiden de koks van het Meritus Pelangi Beach Resort de heerlijkste Maleisische, Thaise en Internationale gerechten voor u. Of geniet van een echte barbecue in het BBQ restaurant! Daarnaast beschikt het Pelangi Beach Resort over een bibliotheek, oppasservice en verzorgt men in de avonduren live entertainment. In de omgeving van het resort vindt u diverse winkel- en eetgelegenheden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »