Menu

Maleisië

Danum Valley Field Centre

Deze zeer eenvoudige accommodatie bereikt u naar drie hobbelige uren rijden vanuit Lahad Datu. U kiest voor deze lodge vanwege budgettaire redenen, wanneer u toch een bezoek wilt brengen aan Danum Valley. De enige andere overnachtingsmogelijkheid in het park is namelijk de luxe Borneo Rainforest Lodge.

Wat kunt u verwachten van uw verblijf? Wij kiezen, indien mogelijk, voor de meest ‘luxe’ kamers, vaak zijn deze in het deluxe resthouse. Verwacht ook hier geen luxe. De kamers zijn eenvoudig ingericht met twee aparte bedden en een kleine badkamer, de douchekop hangt praktisch boven de kleine wastafel en het toilet. De meeste kamers hebben geen buitenruimte om te zitten. Een airco en een fan zijn in de luxe kamers wel aanwezig, maar de generator gaat tussen 23:00 en 07:00 uur wel uit. Wij adviseren u om een laken(zak) mee te nemen, want de bedden zijn opgemaakt met een fleecedeken die meestal te warm is voor deze locatie.

Eenvoudige maaltijden zijn dagelijks verkrijgbaar in buffetvorm. U nuttigt deze met andere gasten en op vaste tijden. Er is geen bar, maar u kunt water of een sapje tappen. Bij de receptie kan er eventueel een blikje fris worden gekocht, overige inkopen kunt u het beste doen in Lahad Datu. Naast kamers heeft het fieldcenter een hostel met maar liefst 96 bedden. Het hostel trekt uiteraard backpackers die een andere sfeer aan deze plek geven. Als individuele reiziger zult u misschien wat minder aansluiting hebben bij deze groep reizigers.

Tijdens uw verblijf zijn jungletrekkingen en een night walk in een klein gezelschap inbegrepen. Tegen een toeslag kunt u deelnemen aan een night safari per truck of de zonsopgang bewonderen vanaf de sunrise tower. Tussen de activiteiten door is er weinig te doen, u kunt ontspannen in het restaurant of zelfstandig in de buurt van de lodge rondlopen. Als de waterstrand van de rivier hoog is, kunt u eventueel zwemmen. Het gebrek aan comfort en service wordt uiteraard gecompenseerd door het prachtige regenwoud van Danum Valley, waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Naar de website van Danum Valley Field Centre


Hotels Maleisië

Batang Ai Belum Bilit / Sukau Cameron Highlands Cherating Danum Valley Dungun Gaya Island Ipoh Kapalai Island Kinabalu National Park Kota Bharu Kota Kinabalu Kuala Lumpur Kuala Terengganu Kuantan Kuching Lang Tengah Langkawi Lankayan Island Lenggong Mabul Island Malacca Mulu Pangkor Laut Island Penang Penang - Batu Ferringhi Beach Perhentian Islands Port Dickson Redang Island Sandakan Selingan Island Sepilok Sukau Tabin Wildlife Reserve Taman Negara Tioman Island