Menu

Huwelijksreis Romantisch Maleisië

Deze romantische huwelijksreis door Maleisië is geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar een rondreis met eigen huurauto; hierdoor bent u in de mogelijkheid om in uw eigen tempo te reizen en te stoppen waar en wanneer u wilt. De 17-daagse huwelijksreis heeft een prettig tempo en begint in de hoofdstad Kuala Lumpur, maar al snel maakt u kennis met de Maleise natuur door een bezoek aan Taman Negara. Na een onderbreking aan het strand aan de oostkust van Maleisië beleeft u opnieuw de flora en fauna van Maleisië in het Belum Rainforest. De reis wordt afgesloten met een verblijf op het eiland Penang en een verblijf in één van de mooiste en meest luxe resorts in Maleisië, op het eiland Pangkor Laut.

Reisduur: 17 dagen

Kuala Lumpur - Taman Negara - Dungun - Belum - Penang - Pangkor Laut - Malacca

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Huwelijksreis Romantisch Maleisië inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een ontspannende reis met verblijf in één van de mooiste strandresorts van Maleisië
 • U reist met een eigen huurauto, zodat u kunt stoppen wanneer en waar u wilt. Ultieme vrijheid!
 • Perfecte combinatie tussen natuur in Taman Negara en het Belum Rainforest en strand in Dungun en op Pangkor Laut, twee van de meest luxe en romantische resorts van Maleisië
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Boottocht naar Taman Negara - Maleisië - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kuala Lumpur
Na aankomst in Kuala Lumpur wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend wordt u naar het hotel in het centrum gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis en de stad eventueel alvast op eigen gelegenheid kunt verkennen.

Tip: 's avonds is een bezoek aan Petaling Street een aanrader. Hier vindt u vele kraampjes met (namaak) merkkleding, terrassen en eetstalletjes. Deze plek staat bekend om de hoge kwaliteit van het eten dat er verkocht wordt op straat.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vliegreis verzorgen.
Dag 2 Kuala Lumpur
Samen met uw gids bezoekt u vandaag de hoogtepunten van Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, tijdens een stadswandeling. U start bij de 'wet market' en krijgt hier een goed beeld van de activiteiten op de markt. Hier doen de lokale inwoners hun boodschappen. Samen met uw gids reist u per monorail naar Little India. Hier lijkt het alsof u in een grote bazaar terecht komt. De wijk concentreert zich rondom de Jalan Masjid India. Neem hier bijvoorbeeld de tijd voor de kop koffie of thee en geniet van alle bedrijvigheid. Vanuit hier loopt u naar het Onafhankelijkheidsplein. Een belangrijke plek in de historie van Maleisië, dat in 1957 onafhankelijk werd. Een bezoek aan Central Market en Chinatown zorgen vervolgens voor een compleet beeld van het lokale leven in 'KL' en zijn een ideale lunch locatie. Ook het zien van de KLCC en Petronas Twin Towers ontbreekt niet tijdens deze stadswandeling. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Tip: een bijzonder restaurant is 'Precious Old China', met authentieke lokale gerechten. U vindt dit restaurant in de Central Market (1e verdieping).
Dag 3 Kuala Lumpur - Taman Negara (ca. 198 km)
Om 09:00 uur wordt de huurauto bij het hotel afgeleverd. De komende dagen kunt u het prachtige en veelzijdige Maleisië verkennen. U reist vandaag naar de haven bij Kuala Tahan, waar u de huurauto achterlaat op de parkeerplaats. Vanaf hier reist u per boot naar het natuurgebied van Taman Negara, het belangrijkste nationale park op West-Maleisië. Het park beslaat een oppervlakte van 4343 km2 en vormt het leefgebied van ongeveer 200 diersoorten waaronder herten, luipaarden, olifanten, tapirs en wilde zwijnen. Door de dichte begroeiing is de kans erg klein dat u een van deze dieren ziet. De kans is groter dat u verschillende vogels en apen zult zien tijdens uw verblijf. U overnacht in een resort dat verscholen ligt in de jungle en slechts bereikbaar is per boot. In de avond staat een nachtwandeling op het programma.

Noot: de kosten voor de bootovertocht bij Kuala Tahan zijn ongeveer 2 Maleisische Ringgit per persoon per overtocht. Omgerekend is dit ongeveer € 0,50 per persoon per overtocht. We kunnen dit helaas niet vooraf al boeken, dus dit kunt u ter plaatse voldoen aan de lokale bootman.
Dag 4 Taman Negara
Vandaag maakt u een ‘wandeling langs de boomtoppen’ (canopy walk) naar Teresik Hill en gaat u naar de indrukwekkende watervallen van Lata Berkoh. Voor deze trekking hoeft u geen geoefende wandelaar te zijn. Bij het resort zijn ook andere mogelijkheden om een korte wandeling te maken, te zwemmen in de Tahan Rivier bij Lubok Simpon of te gaan vogelkijken.

Noot: de canopy walk in Taman Negara is gesloten op vrijdag.
Dag 5 Taman Negara - Dungun (ca. 340 km)
Na het ontbijt vaart u terug naar Kuala Tahan. Per huurauto reist u vervolgens in zo'n vier uur verder naar het Tanjong Jara Resort, dichtbij het vissersdorpje Dungun. U verblijft hier de komende nachten. 
Dag 6 Dungun
Dag ter vrije besteding. Het Tanjong Jara Resort beschikt over diverse faciliteiten, waaronder twee zwembaden. Daarnaast kunt u vanuit het resort diverse uitstapjes maken, zoals: hiken, de Chemerung waterval bezoeken, een riviercruise maken, fietsen, etc. Ook kunt u gaan duiken en/of snorkelen, of kies voor kooklessen.
Dag 7 Dungun
Dag ter vrije besteding.
Dag 8 Dungun - Belum (ca. 365 km)
Na het ontbijt vervolgt u de reis naar Belum (ca. vijf uur). Na aankomst kunt u optioneel een boottocht en een jungle tour door Belum Rainforest maken om zo om dit eiland te verkennen. Belum is een prachtige jungle, waar u de kans heeft om onderweg olifanten tegen te komen. Tevens is het mogelijk om een tocht te maken door grotten, zwemmen onder een waterval of vogels te spotten.
Dag 9 Belum Rainforest - Royal Belum Tour
Vandaag bezoekt u, in een internationaal gezelschap, een aboriginal nederzetting en maakt u een wandeling onder begeleiding van een gids. Tijdens de wandeling maakt u kans om de Rafflesia bloem te zien, de grootste solitaire bloem op aarde. Deze bloemen hebben soms een diameter van meer dan 100 cm. Een picknick lunch bij de waterval is inbegrepen. Na afloop wordt u terug naar uw accommodatie gebracht.
Dag 10 Belum - Penang (ca. 170km)
Na het ontbijt rijdt u in circa drie uur naar het eiland Penang. Onderweg passeert u kleine dorpjes en wellicht kunt u lunchen bij een van de vele stalletjes langs de weg. Penang is middels een brug verbonden met het vasteland. Met een lengte van ongeveer 13,5 km behoort de brug tot één van de langste in Azië. U overnacht in Georgetown, een stad met een rijke historie.
Dag 11 Penang
Dag ter vrije besteding in Penang. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de St. George’s Church, de Sri Mariamman Tempel, de Boeddhistische tempel Kek Lok Si of het Penang museum.

Tip: het is ook leuk om te gaan fietsen in Georgetown, de hoofdstad van Penang en tweede stad van Maleisië. Sinds 2008 staat Georgetown op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Dag 12 Penang - Marina Island Pangkor - Pangkor Laut
In de ochtend rijdt u in circa drie uur (ca. 182 km) naar de haven van Marina Island Pangkor. Vanuit hier reist u per ferry in ongeveer 45 minuten naar de pier van Pangkor Laut. U verblijft in het exclusieve Pangkor Laut Resort, het enige resort op dit kleine eiland met hagelwitte zandstranden en schitterende baaien. De villa's geven een schitterend uitzicht over het regenwoud, het strand en de zee. Het resort beschikt over diverse faciliteiten zoals twee zwembaden, tennis- en squashbaan, fitness en Spa. 

Tip: een bijzondere ervaring is verbijven in een van de sea villa. In deze op palen gebouwde villa heeft u alle privacy, comfort en een prachtig vrij zeezicht. Mogelijkheden en prijzen voor deze villa's zijn op aanvraag.
Dag 13 Pangkor Laut
Dag ter vrije besteding. Pangkor Laut heeft een aantal zeer mooie baaien waar u heerlijk kunt zwemmen. Emerald Bay komt zelfs voor in de top 10 van beste stranden ter wereld. Royal Bay is de meest geschikte plaats om te zwemmen en watersporten te beoefenen. Vanuit het resort worden diverse excursies georganiseerd zoals een jungle walk, zeevissen, diverse watersporten en cruises.
Dag 14 Pangkor Laut
Dag ter vrije besteding. Geniet van de rust op het eiland of laat u verwennen tijdens een behandeling in de Spa Village.
Dag 15 Pangkor Laut
Dag ter vrije besteding. Geniet van het heerlijke strand, de blauwe zee en de prachtige onderwaterwereld!
Dag 16 Pangkor Laut - Marina Island Pangkor - Malacca
Vandaag reist u per ferry terug naar Marina Island Pangkor. U rijdt naar Malacca voor uw laatste overnachting, een rit van zo'n vijf uur. Malacca is gezellige stad met veel overblijfselen uit het kleurrijke verleden van Maleisische sultans en Nederlandse, Portugese en Engelse kolonisten. De geschiedenis van de stad gaat zo'n 600 jaar terug. Sinds juli 2008 heeft Malacca een vermelding op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Tip: leuke restaurants in het historische centrum zijn: Geographer en Eleven Bistro. U vindt ze in een zijstraat van de bekende Jonker Street.
Dag 17 Malacca - Kuala Lumpur (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag rijdt u in circa twee uur (ca. 144 km) naar de luchthaven van Kuala Lumpur waar u uw huurauto inlevert. Hier eindigt uw huwelijksreis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vliegreis verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • airporttransfers
  • boottransfers Pangkor Island
  • autohuur bijvoorbeeld 1.3CC Proton Saga inclusief ongelimiteerde kilometers en verzekering
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • bijkomende kosten autohuur (zie bijgevoegd document)
  • boottransfers Taman Negara
  • excursies en entreegelden
  • parkeer- en tolgelden
  • fooien & camera fees
  • toeristenbelasting hotels MYR10 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
  • lokale belasting in Penang en Malacca MYR2 – MYR3 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
  • evt. vroege incheck / late uitcheck
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.250

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

The KL Journal - Kuala Lumpur
Midden in het stadscentrum van het levendige Kuala Lumpur ligt The KL Journal Hotel. Door de ligging aan een rustig straatje, net achter de drukke Jalan Berangan, ervaart u geen overlast maar heeft u wel de gemakken van de centrale ligging. Op loopafstand van dit hippe hotel vindt u diverse shoppingmalls, de populaire wijk Changkat en Kuala Lumpur’s food mekka Jalan Alor. De accommodatie beschikt over drie verschillende riante kamertypes, voorzien van alle gemakken om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Naast een airco beschikken de rookvrije kamers over een iPod-dock. Onder het genot van een muziekje kunt u door de kamerhoge ramen genieten van het uitzicht over de stad. Na een drukke dag in Kuala Lumpur kunt u een duik maken in het infinity zwembad. Een drankje nuttigen op het terras behoort tevens tot de mogelijkheden. Het ontbijt is hier zeer uitgebreid en de service is gastvriendelijk. Een aanrader.

Mutiara Taman Negara - Taman Negara
In het oudste nationale park van Maleisië ligt het eenvoudige Mutiara Taman Negara. Deze accommodatie is alleen per boot bereikbaar. U vaart er vanaf Kuala Tembiling in ongeveer drie uur heen of steekt bij Kuala Tahan de rivier over, afhankelijk van uw programma. In totaal zijn er 103 kamers in verschillende categorieën. Wij raden de chalets aan. Voor gezinnen zijn er ook family chalets aanwezig. Vanuit het Mutiara Resort kunt u eenvoudig jungle excursies in Taman Negara plannen. De kamers zijn relatief basis en soms wat slecht onderhouden. De locatie waar u verblijft compenseert dit echter ruimschoots. Er is een restaurant en een bar aanwezig. Een zwembad vindt u hier bijvoorbeeld niet.

Tanjong Jara Resort - Dungun
Gelegen aan de ongerepte oostkust van West-Maleisië ligt het Tanjong Jara Resort. Een rustig, exclusief resort met 87 kamers, ontworpen naar de elegantie van de 17e-eeuwse Maleise paleizen. De afgelegen ligging aan een prachtig strand maakt dat u hier volop privacy ervaart. Kies voor ontspanning in de grote tuin, aan het zwembad, in de spa of speel een partij tennis. In het Tanjong Jara Resort worden ook diverse activiteiten georganiseerd, waaronder wandelingen onder leiding van een bioloog, workshops in traditioneel handwerk en dagelijks verschillende balsporten. Ook een PADI duikcursus behoort tot de mogelijkheden. Het resort heeft haar eigen schildpadden broederij, en regelmatig kunt u getuige zijn van het uitzetten van jonge schildpadjes. Wat uw verblijf hier bijzonder maakt, is het personeel: afkomstig uit de lokale dorpen, begrijpen zij echt de zachte, Maleise kunst van service en gastvrijheid. Men kent uw naam – de chef komt aan uw tafel om uw eet voorkeuren te bespreken – de manager komt langs voor een praatje – een zeer persoonlijke ervaring en u zult zich dan ook snel thuis voelen.

Belum Rainforest Resort - Belum
Het Belum Rainforest Resort is volgens Pangea Travel de beste accommodatie in de omgeving. Het grootschalige hotel (106 kamers) is bereikbaar per brug. Alle kamers zijn minimalistisch qua design, modern en met gebruik van duurzame materialen ingericht. Het Belum Rainforest Resort probeert in de kamers een connectie met het regenwoud voelbaar te maken, door veel gebruik van bijvoorbeeld bamboe. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer en een lichte indeling. De accommodatie is geschikt voor reizigers die een vrij ongerepte jungle willen ervaren, maar daarbij iets luxer willen verblijven. Bij aankomst krijgt u desgewenst een film te zien over het regenwoud, de accommodatie en activiteiten om een goed beeld te krijgen van waar u gaat verblijven. Zoekt u verkoeling, dan biedt de erg mooie infinity pool uitkomst!

Seven Terraces
Seven Terraces is een historisch hotel gelegen in Georgetown, Penang. Het hotel is een goede keuze om de rijke historie van Penang te verkennen. Deze rijke historie is ook terug te zien in de versiering en decoratie van Seven Terraces. De klassieke architectuur maakt deze accommodatie erg bijzonder, en u kijkt uw ogen uit naar alle pracht en praal. De kamers zijn ruim en er heerst een romantische sfeer door het hotel. 

Pangkor Laut Resort - Pangkor Laut Island
Een van de meest luxueuse resorts ter wereld is het Pangkor Laut Resort, gelegen op het privé eiland Pangkor Laut voor de westkust van West-Maleisië. De 139 villa's zijn in Maleise bouwstijl en geven een schitterend uitzicht over het regenwoud, strand en de zee. Ook zijn er drie zeer exclusieve suites aanwezig. Naast 6 restaurants en enkele zwembaden vindt u hier ook een spa en zelfs tennisbanen en een squashbaan. Pangkor Laut heeft een aantal zeer mooie baaien waar u heerlijk kunt zwemmen. Emerald Bay komt zelfs voor in de top 10 van beste stranden ter wereld. Royal Bay is de meest geschikte plaats om te zwemmen en watersporten te beoefenen. Vanuit het resort worden diverse excursies georganiseerd zoals een jungle walk, zeevissen, diverse watersporten en cruises. Vanaf Kuala Lumpur is dit resort in zo’n vier uur bereikbaar per auto en boot. Wilt u er graag sneller zijn dan kunt u een exclusieve en dure vlucht per helikopter overwegen. U bent er dan in ongeveer een uur vanaf Kuala Lumpur airport.

Majestic Hotel Malacca - Malacca
Een stijlvol hotel in het boeiende centrum van Malacca is het Majestic Hotel. Dit populaire boutique hotel is een goede mix van oud en nieuw. U vindt het originele pand uit 1920 in het midden en daar is een nieuw complex bijgebouwd. De 54 kamers zijn ruim, luxe en van alle gemakken voorzien. Bijzonder aan dit hotel is de bekwaamheid en gastvrijheid van het personeel. Naast een restaurant en bar beschikt het hotel ook over een zwembad, spa en een bibliotheek. Voor een verblijf in stijl raden we het Majestic Hotel zeker aan.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »