Menu

Maleisië

Ipoh

Ipoh, één van de grootste steden van West-Maleisië gelegen in de deelstaat Perak. De stad bevindt zich 200 km ten noorden van Kuala Lumpur en heeft ruim 750.000 inwoners. De meeste reizigers bezoeken Ipoh na een bezoek aan de theevelden in Cameron Highlands. De stad wordt vaak als tussenstop aan gedaan op weg naar het schiereiland Penang. 

Ipoh is een leuke stad om één of twee nachten te verblijven en het heeft een bijzondere ligging; midden in een karstgebergte. Er zijn een aantal attracties en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Ipoh Heratige Walk, Perak Tong met zijn vele prachtige boeddhabeelden, de Sam Poh Tong grottempel en de Kek Lok Tong grottempel. De stad staat bekend om de bijzondere architectuur wat vooral bij het treinstation, het stadshuis en het gerechtshof is terug te zien. Voor gezinnen is het populair om het Gunung Lang recreatiepark of het Lost World waterpretpark te bezoeken. 

 

Zelf een rondreis samenstellen naar Ipoh? Neem vrijblijvend contact op met onze Maleisië specialist Joran en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Maleisië