Menu

Maleisië

Kuching

Wie naar Borneo afreist, bezoekt hoogstwaarschijnlijk Kuching. Kuching betekent letterlijk kat, dat tevens het symbool van de stad is. In de stad ziet u dan ook diverse beelden van katten. Anderen zeggen dat de stadsnaam afkomstig is van het Chinese woord ‘cochin’ wat haven betekent. Dat is aannemelijker gezien de talrijke Chinese invloeden en het feit dat de stad fungeert als havenplaats. Kuching is een gezellige stad met grote parken en een leuke promenade langs de Sarawak Rivier; de Waterfront. Hier vindt u verschillende eetgelegenheden en winkeltjes. Loop door de oude binnenstad en spot de koloniale architectuur zoals het oude stadhuis en Fort Margherita. In dit fort is het politiemuseum gevestigd. Het museum zelf is wellicht niet zo spannend, maar het mooie, opgeknapte fort is zeker het bezoeken waard. Andere musea die het bezoeken waard zijn, gaan over de geschiedenis van Sarawak en van de Chinezen in de regio. Neem ook een kijkje bij de staatsmoskee en de residentie Istana.

Tip: voor heerlijke verse vis raden wij u Top Spot Food Court aan. Bovenop een parkeergarage treft u diverse stands die voor goede prijzen de vis bereiden zoals u wenst Verwacht geen sfeervol restaurant, u komt hier voor het goede lokale eten en een leuke ervaring.

Zelf een rondreis samenstellen naar Kuching? Neem vrijblijvend contact op met onze Maleisië specialist Joran en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Maleisië