Menu

Maleisië

Sandakan

Sandakan is een stad die veel bezoekers trekt, maar die niemand echt verkent. De stad ligt aan de blauwgroene Baai van Sandakan en kenmerkt zich door vele boten en nabij gelegen eilandjes. Hier kwamen vroeger Duitse, Arabisch en Indiase handelaren samen met parelduikers en Nederlandse en Chinese kolonisten. De stad wordt veel als tussenstop gebruikt of als uitvalsbasis voor omliggende attracties zoals Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Hier worden verstoten en mishandelde orang-oetans opgevangen en geleerd om weer zelfstandig in de natuur te leven.

In de stad zijn een aantal plekken de moeite waard om te bezoeken, zoals Kampung Buli Sim Sim. Dit waterdorpje is op hoge stelten gebouwd aan de kust van Sandakan en is te bereiken via een houten steiger. Een bezoek aan dit dorpje geeft u een kijkje in het leven van de lokale vissers en hun families. Het dorpje is in 1979 opgericht en was het oorspronkelijke Sandakan. Ook leuk om te bezoeken is de Sandakan Central Market. Maak kennis met de talloze kleurrijke en geurvolle producten. U vindt hier onder andere kleding, eten, drinken, souvenirs, elektronica en nog veel meer.

Zelf een rondreis samenstellen naar Sandakan? Neem vrijblijvend contact op met onze Maleisië specialist Joran en bespreek de mogelijkheden.
Bekijk alle highlights en plaatsen in Maleisië