Menu

Maleisië

Reiservaringen Maleisië

Maleisië

Onvergetelijke reis!

20/02/2024 - Kim en Guus

We hebben een onvergetelijke reis door Maleisië gemaakt. Alles was goed verzorgd door PANGEA Travel. We hadden onze wensen goed gecommuniceerd en Joran heeft ze weten te vertalen. We hebben een mooie indruk van het land en hadden een uitstekende chauffeur die ons overal veilig naartoe heeft gebracht. De verscheidenheid van deze reis (metropool, regenwoud, theeplantages, bountyeiland) maakte het extra bijzonder.

Klant in Maleisië - foto: klantreactie
lees meer
Maleisië
huwelijksreis

Grote complimenten!

13/02/2024 - Arjan

We hebben een fantastische reis gehad. De reis voldeed volledig aan onze verwachtingen. Grote complimenten voor Joran!

lees meer
Maleisië
familiereis

Erg blij met de service

30/01/2024 - Familie Bastis
We waren erg blij met de geleverde service. Vanaf het eerste contact tot aan de terugkeer van onze vakantie hebben we altijd de volledige steun gehad van de lokale partners van Luc en Pangea. We reisden tijdens het regenseizoen en vanwege de overstromingen konden we Taman Negara niet bezoeken. We werden echter snel omgeboekt naar een ander nationaal park met soortgelijke activiteiten. Wij hebben er niets aan hoeven doen of stressen, alles werd tot in de puntjes verzorgd. We zullen zeker onze volgende exotische vakanties bij Pangea boeken.
lees meer
Maleisië

Een fantastische reis

13/11/2023 - Sandy & Dave

Een fantastische reis, combinatie van steden en fauna en flora. Lange dagen, vele kilometers afgelegd, veel gewandeld en excursies in een waanzinnige omgeving. Onze gidsen waar zeer bevlogen en enthousiast.

Klanten in Maleisië  - foto: klantreactie
lees meer
Maleisië
familiereis

Wat hebben we een geweldige tijd gehad!

06/11/2023 - familie Reyniers

Wat hebben we een geweldige tijd gehad! We keken er alle 13 enorm naar uit om te kunnen vertrekken en we zijn alle 13 zeer voldaan teruggekeerd. Wat is Maleisië een prachtig land dat zowel voor jong als oud zoveel moois te bieden heeft. 

Ons programma was zo gevarieerd, dat we iedere dag opnieuw benieuwd waren wat de dag zou brengen. Iedere dag is alles enorm vlot verlopen. Verblijf, vervoer, gids, uitstappen, ... alles was steeds perfect geregeld. Iedereen die ons vraagt hoe onze reis was, wordt overladen met leuke verhalen. Het was echt fantastisch om deze familiereis te kunnen maken. 

Pangea heeft echt prima werk geleverd! Het zal niet evident geweest zijn alles te organiseren voor onze groep. Bedankt Roselien!

Ook wil ik graag de gids en organisatie ter plaatse nog even bedanken, want ook zij hebben prima job geleverd. Zubir was steeds mooi op tijd, stond altijd klaar voor vragen, kon ons heel wat vertellen over Maleisië en zou nooit iemand kwijt spelen, want hij telde bij elke stop of we allemaal aanwezig waren. Hij was ook niet te aanwezig, waarmee ik bedoel dat hij ons rustig zelf dingen liet ontdekken, wat we heel fijn vonden. Na het afscheid van onze gids stuurde de agent me de avond voordien steeds hoe laat we werden opgehaald. Alles is echt vlekkeloos verlopen.

Wij zijn heel wat mooie herinneringen en foto's rijker. Bedankt!

In naam van de hele familie Reyniers willen we dankjewel zeggen voor de geweldige vakantie!

lees meer
Maleisië
huwelijksreis

Onze wensen zijn gehoord

02/11/2023 - Kyla Lowe - Donker

We hebben een heerlijke reis gehad. De eerste twee weken vonden we intens en vol, met name na onze bruiloft, maar we vonden de afsluiting op Pangkor Laut Resort de perfecte combinatie.

In Singapore hadden we een gids (Joyce) die echt als gids werkte. Ze ging met ons mee door Singapore en vertelde ons de geschiedenis en leuke info over de stad.

In Maleisië hadden we elke dag een chauffeur tot onze beschikking, wat heerlijk was. Hij was ontzettend geduldig en nam ons mee naar extra plekjes die niet op onze planning stond, maar waarvan hij dacht dat we het leuk vonden.

Ruud heeft onze wensen gehoord en we hadden geen mooiere reis kunnen wensen!

 - foto: klantreactie
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië

Het was een hele bijzondere reis

10/10/2023 - Mark & Daphne

We hebben echt een hele bijzondere reis gemaakt door Maleisië! Boven verwachtig hoe alles was geregeld. Ook goed contact met de lokale agent. 

lees meer
Maleisië
huwelijksreis

Reis is heel vlot en zonder zorgen verlopen!

10/10/2023 - Robin & Jolien

Wij zijn op huwelijksreis naar Maleisië geweest. We bezochten prachtige plekken, sliepen in aangename hotels en zagen zeer mooie natuur. Alles werd netjes georganiseerd door PANGEA travel! Onze reis is dus heel vlot en zonder zorgen verlopen.

lees meer
Maleisië

Fantastische reis!

09/10/2023 - Koen & Alinda

Fantastische reis; veel gezien en gedaan. Fijne gidsen en overnachtingen dichtbij de natuur / bezienswaardigheden. Echt genoten vooral Borneo, het was echt geweldig mooi.

 - foto: klantreactie
lees meer
Maleisië

Alles was perfect geregeld

07/09/2023 - De heer en mevrouw Noordeloos

Alles was perfect geregeld! Wij wisten niet goed wat we moesten verwachten, maar het was geweldig.

lees meer
Maleisië
familiereis

We hebben een heerlijke vakantie gehad

28/08/2023 - Rita van der Pluijm

We hebben een heerlijke vakantie in Maleisië gehad. Het was een herzien met de familie uit Japan. We hebben genoten van de reis en van elkaar. Boven verwachting!

lees meer
Maleisië

Een groot avontuur met heel veel wildlife!

07/08/2023 - Willy & Richard Huijbers

Een groot avontuur met heel veel wildlife!
 

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië
huwelijksreis

Bedankt PANGEA Travel voor de perfecte organisatie.

25/07/2023 - Tijs & Kristy

We hebben een fantastische honeymoon gehad. Wat is Maleisië een prachtig land en wat hebben we door het samengestelde programma veel kunnen zien in korte tijd. Het heeft onze verwachtingen overtroffen en we gaan hier nog heel lang van nagenieten! Bedankt PANGEA Travel voor de perfecte organisatie.

lees meer
Maleisië

Steden, natuur en strand

27/06/2023 - Marinke

Voor ons was onze reis naar Maleisië de perfecte afwisseling van steden, natuur en strand. Ook een rustig reistempo, niet alle dagen hoeven reizen vonden wij erg fijn. Alle verblijven zeer comfortabel tot echt luxe. Fantastisch land, vriendelijke mensen, heerlijk eten... super!

lees meer
Maleisië
familiereis

Alles tot in de puntjes geregeld

26/10/2022 - Families Klein & Duitman

PANGEA Travel is een betrouwbare partij om mee in zee te gaan. We hebben gezamenlijk een fantastische reis samengesteld die werkelijk aan alle verwachtingen heeft voldaan. Alles tot in de puntjes geregeld; zorgeloos en ontspannen op reis met vier kinderen en vier volwassenen. Onze contactpersoon bij PANGEA is professioneel, zeer ervaren en goed op de hoogte van het gebied. Het mailcontact qua planning en afstemming vooraf verliep vlot, persoonlijk en uiterst correct.

PANGEA Travel is zeer aan te bevelen als uw potentiele partij voor een onvergetelijke reis!

lees meer
Maleisië
familiereis

Mooie reis met ons jonge gezin

26/10/2022 - Karel

We hebben een hele mooie reis met ons jonge gezin kunnen doen!

Alles goed geregeld waardoor we echt hebben kunnen genieten, zou het zo weer doen!!
 

klantfoto van strand Maleisie - foto: klantreactie
lees meer
Indonesië
Maleisië
familiereis

Erg tevreden over de gehele reis

26/10/2022 - Moeder met 3 zonen 16, 18 en 21 jaar

Zorgvuldig georganiseerde reis, het is ons aan niets ontbroken zowel vooraf als tijdens onze reis. Zeer uitgebreide en duidelijke informatie vooraf. Ook de lokale reisorganisatie hield ons goed op de hoogte van wijzigingen en reminders.

We zijn erg tevreden over de gehele reis, heel erg bedankt voor de goede begeleiding!

lees meer
Maleisië
familiereis

Super leuke en gevarieerde reis

26/10/2022 - Fam. Mossink

Met onze 2 dochters (15 en 11 jaar) hebben we deze super leuke en gevarieerde reis gemaakt. Veel gezien van het land. Leuke mengelmoes van excursies, zodat het voor iedereen leuk is.

Longhouse is een hele ervaring, waarbij je op het moment zelf denkt, "moet ik hier echt blijven" maar achteraf zeker niet had willen missen. Leuke variatie in plaatsen, Kuching, Kuala Lumpur en Penang de grotere drukkere plaatsen en het rustige idyllische eiland Pangkor met 1 rondweg.

Langkawi hadden we verlengd met 2 dagen. Hadden gekozen voor Pelangi beach resort en hebben daar geen spijt van gehad. Mooie ligging aan een wit zandstrand met grote palmen. (Wel wat duurder in de horeca, prijzen wel gelijk aan Nederland en dat is voor daar duur). Op Pangkor en Langkawi zelf excursies geregeld, wat makkelijk te doen is.

Klantfoto lokale lunch in Maleisië - foto: klantreactie
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië

Wij genieten nog steeds!

26/10/2022 - Velthuis/Seelen

Wij genieten nog steeds van onze prachtige Rondreis Maleisië.

De afwisseling in activiteiten Cultuur, Natuur en Ontspanning maakt deze vakantie tot een unieke ervaring.

klantfoto van stad in Maleisië - foto: klantreactie
lees meer
Maleisië

Maleisië is een land van vele culturen, waanzinnige natuur en heerlijk eten

24/08/2022 - Daniel en Manon

Het was heel fijn om aan de hand van de ervaringen van Ruud onze reis samen te stellen. We hebben echt een prachtige reis gemaakt. Meleisië is een land van vele culturen, waanzinnige natuur en heerlijk eten.

De reis begon in Borneo (Sarawak). We hebben hier mooie uitstapjes gemaakt zoals boottochten en jungle wandelingen. Ook de prachtige kayak tocht was echt een hoogtepunt.

Na Borneo hebben we een rondreis gemaakt door West-Maleisië. Van Mallakka naar de wereldstad Kuala Lumpur. Van daaruit door naar de Camaron Higlights. Toen naar "food-heaven" Penang (Georgetown). Vervolgens eindigde we in het paradijselijke Langkawi om heerlijk een paar dagen tot rust te komen.

PANGEA heeft alles zeer goed geregeld. Het contact verliep heel goed. Bij vragen werd er snel gereageerd en gehandeld. De accomodaties waren fijn, de gidsen waren goed. Al met al dik tevreden dus.

 - foto: klantreactie
lees meer
Maleisië
familiereis

Een perfecte afwisseling in activiteiten

24/08/2022 - Familie Verhoeven

Wat een mooie reis met alleen maar vriendelijke mensen in een heerlijk land. Een perfecte afwisseling in activiteiten. Voor onze pubers maar ook voor onszelf! Goed georganiseerd, alleen maar complimenten voor jullie!

 - foto: klantreactie
lees meer
Maleisië
Singapore
studiereis

Super tevreden over de organisatie van onze studiereis

06/07/2021 - Lucas Erkens

Voor onze studiereis naar Singapore en Maleisië hebben we gekozen voor Pangea Travel.  Hoewel de reis wegens Corona uiteindelijk niet door kon gaan, zijn we allemaal zeer positief over Pangea Travel.  Vanaf het eerste contact stelde onze contactpersoon, Ruud, gerichte vragen om onze reis zo goed mogelijk op onze voorkeuren af te stellen. Vervolgens kregen we een gepersonaliseerd maatwerkarrangement waarbij alle ruimte werd geboden om het arrangement verder aan te passen naar onze wensen. Ruud stond open voor alle suggesties en bracht waar van toepassing ook eigen ideeën naar voren. Op die manier hebben we de voor ons ideale reis samen kunnen stellen. Helaas is de reis niet doorgegaan, maar ook hierna bleef Ruud snel en duidelijk reageren. Pangea Travel is heel transparant en helder geweest in de annuleringsvoorwaarden, waardoor we ondanks de onzekere tijd precies wisten waar we aan toe waren.

Al met al zouden we dus zeker opnieuw boeken bij Pangea Travel. Ruud, bedankt voor de tijd en moeite. Hopelijk kunnen we snel een reis boeken buiten corona-tijd!

Lucas Erkens
On behalf of the FAECTOR Research Project Committee

 

lees meer
Maleisië

Geweldige reis, prima georganiseerd!

18/02/2020 - Anoniem

We zijn zeer tevreden over de email contacten bij het samenstellen van de reis. Dank voor het reisboek. Geweldige reis, prima georganiseerd. Fantastische gidsen.

 - foto: klantreactie
lees meer
Maleisië
familiereis

Wij hebben genoten van een heerlijke 19 daagse rondreis op Borneo

02/12/2019 - familie Maingay

De reis was afwisselend, compleet en zeer goed verzorgd! De natuur van Borneo is prachtig en de mensen zijn vriendelijk. Alles liep soepel. De excursies waren interessant en de binnenlandse vluchten waren prima te doen. Het was een zorgeloze vakantie dankzij PANGEA travel!

Hoogtepunten waren Sukau waar een groep pygmee olifanten de rivier overstak, Lankayan eiland waar je prachtig kon snorkelen en Mulu waar we zwermen vleermuizen zagen vertrekken uit de grotten. 

klantreactie - schildpad - Lankayan eiland - Sabah - Borneo - foto: klantreactie klantreactie - Lankayan eiland - Sabah, Borneo - foto: klantreactie klantreactie - pymee olifanten - Sukau - Sabah - Borneo - foto: klantreactie klantreactie - Sukau Lodge - Sabah - Borneo - foto: klantreactie klantreactie - vleermuizen - Mulu - Sarawak - Borneo - foto: klantreactie
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië

Een reis naar Maleisië samen met PANGEA Travel is een fantastische combinatie

24/10/2019 - Inge Maas

In januari 2019 bezocht ik de vakantiebeurs in Utrecht om eens "rond te kijken" naar een reisbestemming voor de zomer van dat jaar. Maleisië stond al wel op mijn wensenlijst maar aangezien die lijst nogal lang is kon het nog alle kanten op. Tijdens deze beurs maakte ik voor het eerst kennis met PANGEA Travel. Door het prettige en enthousiaste gesprek wat ik daar voerde met Ruud kwam het besluit om naar Maleisië te gaan dichterbij..

De reis moest vooral afwisselend zijn wat betreft: natuur, cultuur, stad en strand. Eigenlijk een zo breed mogelijk beeld krijgen van het land in 3 weken. Aangezien in gewend ben om reizen te boeken na een bezoek aan "een kantoor" vroeg ik me wel af hoe dat zou gaan via mail / telefoon. Achteraf gezien ging dit heel goed, er was regelmatig contact en de informatie was steeds duidelijk. Daarbij werd er snel gereageerd op vragen en/of wensen. 

Uiteindelijk zijn we gekomen tot de volgende reis;

Kuala Lumpur
Hier zijn we 3 nachten verbleven in het Angunn Hotel. We hebben met een gids een bezoek gebracht aan de Batu caves en een stadstour gemaakt. Wij vonden Kuala Lumpur een fijne stad om een paar dagen te zijn. Je kunt je er gemakkelijk verplaatsen door allerlei vormen van openbaar vervoer, er is veel te zien en te doen en het aanbod van eetgelegenheden is groot. Het Angunn hotel heeft zeker een positieve bijdrage geleverd aan ons verblijf. Authentiek hotel met een centrale ligging en vriendelijke service.

Kuching-Batang Ai
Vervolgens zijn we naar Kuching gevlogen waarna we 6 dagen op Maleisisch Borneo verbleven. Hier hebben we een bezoek gebracht aan een lokale Iban-stam, het Bako Nationaal Park en het Orang Utan Semonggoh Centre. Allemaal hoogtepunten uit onze reis. Vooral het Bako Nationaal Park vonden wij erg mooi. We werden deze dagen begeleid door een vriendelijke gids die ons op een prettige manier kennis heeft laten maken met dit deel van Maleisië. Ook hier voldeden de hotels, The Limetree Hotel en het Aiman Batang Ai Resort aan de verwachtingen. 

Malakka 
Aansluitend op de terugvlucht naar Kuala Lumpur zijn we op eigen gelegenheid met een huurauto naar Malakka gereden. Ook bij het ophalen van de huurauto verliep alles vlekkeloos en was alles vooraf goed geregeld. Het links rijden was in eerste instantie even onwennig maar dat wende snel. De wegen zijn goed en de bevolking is altijd bereid om te helpen als je even je hotel niet kan vinden. Het enige wat soms lastig was, waren de eenrichtingswegen in de steden. In Malakka sliepen wij twee nachten in het Puri hotel. Ook hier weer een goede service, goed ontbijt en prima locatie. Malakka zelf is een leuk stadje om een aantal dagen te verblijven. Wij waren er in het weekend wat voor ons nogal druk een toeristisch was. 

Cameron Highlands
Vervolgens met de auto naar de Cameron Highlands gereden, een rit van zo'n 6 uur. Hier verbleven we 1 nacht in het Strawberry Park resort, ook weer een prima hotel. Iets minder authentiek en een stuk groter dan de hotels in Malakka en Kuala Lumpur. We hadden een enorm grote kamer. Ook hier weer alles keurig verzorgd en goede maaltijden. Door de reisafstand hadden we achteraf gezien hier beter 2 nachten kunnen verblijven want nu hadden we weinig tijd om de omgeving te bekijken. De volgende ochtend nog wel een bezoek gebracht aan diverse theeplantages. Een schitterend omgeving om doorheen te rijden of wandelingen te maken.

Pangkor 
Omdat wij een dagje strand ook op ons wensenlijstje hadden staan zijn we vervolgend naar Lumut gereden waar we de auto achter gelaten hebben in een parkeergarage en de ferry naar Pangkor Island hebben genomen. Hier verbleven we 2 nachten in Pangkor Sandy Beach resort waar we ons eigen beachhouse hadden. Perfect!! Mooi strand voor de deur dus verder niets ondernomen...

Penang, George Town
Na twee dagen Pangkor de auto weer opgehaald en doorgereden naar George Town op Penang. Hier sliepen we in Jawi Peranakan Mansion. Wat ons betreft het meest fantastische hotel tijdens onze reis als het gaat om service en uitstraling. Via de lokale agent hebben we op de valreep nog een fietstocht met gids kunnen regelen. Ook complimenten voor de lokale agent voor de snelle service en het meedenken. Zeker ook een tip om op een leuke manier de stad te verkennen. De rest van de tijd hebben we uren door de straten van George Town gelopen waar we niet uitgekeken raakten. Hier hadden we nog wel langer kunnen blijven.

Langkawi
Onze laatste bestemming was Langkawi waar we wilden genieten van zon, zee en strand. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om niet met de boot van Penang naar Langkawi te gaan maar met het vliegtuig. Dit naar aanleiding van verhalen dat de zee nog wel eens onstuimig kan zijn wat dan niet zo handig is als je last hebt van zeeziekte. Na 3 heerlijke dagen in Holiday Villa Beach Resort en Spa was het helaas voor ons weer tijd om naar huis te gaan... 

Nu we weer ruim een week thuis zijn kijken wij (mijn moeder en ikzelf) terug op een zeer geslaagde reis naar Maleisië. Dit kwam vooral door de goede organisatie van PANGEA Travel en de lokale agent en gidsen ter plaatsen. Houd je van afwisseling wat betreft natuur, cultuur en strand met daarbij een ontzettend vriendelijke bevolking, mooie steden en lekker eten dan is een reis naar Maleisië samen met PANGEA Travel een fantastische combinatie en zeker een aanrader!!

klantreactie - rondreis - Maleisië - foto: klantreactie klantreactie - Cameron Highlands - rondreis - Maleisië - foto: klantreactie klantreactie - neusaap - rondreis - Maleisië - foto: klantreactie klantreactie - rondreis - Maleisië - foto: klantreactie klantreactie - rondreis - Maleisië - foto: klantreactie
lees meer
Singapore
Maleisië
familiereis

Fijne samenwerking, adviezen en begeleiding!

09/07/2019 - Familie Nagelmaeker

Op 9 juli 2019 met het gezin vertrokken voor een rondreis van 3 weken in West-Maleisië, Borneo en Singapore. Samen met Loes van Pangea hebben we hiervoor een gevarieerd programma samengesteld (dank voor de fijne samenwerking, de adviezen en begeleiding Loes!).

Wat een mooi land, fijne mensen…...wij hebben genoten: van (2) wereldsteden tot hoogvlakten en van een kleurrijke onderwaterwereld tot wandelen in de jungle. De onderkomens waren al even bijzonder: van moderne hoogbouw (KL en Singapore) tot een resort op het stand en een  stijlvolle mansion in Georgetown. Maar allemaal goed, schoon en klantvriendelijk. Al met al een onvergetelijke reis!

 - foto: klantreactie
lees meer
Maleisië

Alles was tiptop geregeld (voor de tweede keer!)

11/09/2019 - Britt en Fabian

Voor mij een tweede reis met PANGEA Travel. Wederom een zeer afwisselend avontuur, deze keer in Maleisië en Borneo. Van ongerepte jungle in Borneo, naar een kookles in George Town, tot de prachtige onderwaterwereld op de perhentian islands. Alles was tiptop geregeld, bedankt Loes! 

 - foto: klantreactie  - foto: klantreactie
lees meer
Singapore
Maleisië
familiereis

We hebben onze vakantie heerlijk afgesloten met een echt bounty gevoel.

11/09/2019 - Familie van der Meulen

We hebben van 22 juli tot 10 augustus 2019 een mooie bijzondere reis door Maleisië gemaakt met onze 2 dochters van 19 en 17. De reis hebben we samen met Ruud samengesteld. Het contact verliep altijd prima. Hadden we een vraag dan werd deze snel via de mail of telefonisch beantwoord. Alles was goed geregeld. Wij hebben gekozen om in Singapore te starten en daar hebben we geen spijt van gehad. The Gardens by the Bay was prachtig vooral de lichtshow 's avonds.

Vervolgens Melakka, Kuala Lumpur, Cameron Highlands, Penang en Belum bezocht. Melakka met de Nederlandse invloeden. Het Stadhuys en the St. Paulâs Church is leuk om te bekijken. We verbleven in het Puri hotel. Dit is een mooi en sfeervol Aziatisch hotel. Kuala Lumpur met de cultuur, gebouwen en markten. The KL Journal is een zeer goed hotel naar onze mening. Van alle gemakken voorzien. Centraal gelegen in de stad. En de metro in de buurt.

Cameron Highlands met de natuur, bezoek aan een theefabriek en de mooie Sam Poh tempel. Het Strawberry Park Resort is een prima resort. Mooie ligging. Komen wel veel Nederlanders.

Penang leuke straatjes en bijzondere tempels. Het Jawi Peranakan Mansion is een erg sfeervol Aziatisch hotel met erg vriendelijke en zeer behulpzame mensen. En alles op loopafstand.

Belum met de prachtige natuur. Tijdens een tour was het zwemmen bij een waterval in de jungle geweldig. Wij vonden het bezoek aan de stam Orang Asli iets minder. Het voelde als âaapjesâ kijken. Het Belum Rainforest resort zou iets minder luxe zijn dan de andere hotels maar dat was naar onze mening zeker niet het geval. Het was een prima resort met een prachtige ligging.

We zijn geëindigd op het eiland Redang in het resort The Taaras. Een heerlijk resort met een prachtige ligging. Een mooi wit strand en een prachtige baai met kristal helder water en mooie snorkelgelegenheden. Zo hebben we onze vakantie heerlijk afgesloten met een echt bounty gevoel.


PANGEA Travel is zeker aan te raden!
 

 - foto: klantreactie  - foto: klantreactie  - foto: klantreactie  - foto: klantreactie
lees meer
Maleisië
huwelijksreis

Over onze huwelijksreis kunnen wij kort zijn: deze was perfect!

01/07/2019 - Catharina en Jonas

Over jullie organisatie van onze huwelijksreis kunnen wij kort zijn: deze was perfect! Wij hebben enorm hard genoten van onze tocht door Maleisië, Borneo en de Malediven.
 
Maleisië zelf was heel afwisselend; de drukte van metropool Kuala Lumpur, gevolgd door de rust en schoonheid van de theeplantages in Cameron Highlands, om tot slot te genieten van de smeltkroes van culturen en religies in het hippe Georgetown. Dan hebben we het nog niet gehad over de vriendelijke bevolking, de prachtige hotels en het overheerlijke eten (aanrader: de foodmarket Red Paradise in Georgetown!).
 
Onze gids was erg kundig en heel flexibel (een ommetje voor iets wat we in onze reisgids lazen maar eigenlijk niet in het programma was voorzien? Geen enkel probleem), ook kregen we voldoende vrijheid (over hoelang we ergens wensten te blijven, een keertje een iets later vertrekuur s ochtends om eens iets langer te kunnen uitslapen,.. allemaal met de glimlach).
 
Vervolgens zetten we onze tocht verder in Borneo. Gelukkig waren we voorbereid op het -reusachtige- verschil in accommodatie (5* vs 1*). Het orang utan centrum en dit hiernaast gelegen centrum van de kleine beertjes waren toch een beetje een teleurstelling (doet wat zoo'achtig aan), maar dat wordt goedgemaakt door de rivercuise's later op de dag, waar we het geluk hadden een grote kudde pygmee olifanten de rivier te zien overzwemmen.

 - foto: klantreactie  - foto: klantreactie  - foto: klantreactie
lees meer
Maleisië
huwelijksreis

De organisatie was tiptop in orde!

08/08/2019 - Eline en Mattias

We zijn intussen terug in België (jammer genoeg). We hebben Dheel erg genoten van onze reis! De organisatie was tiptop in orde. We hebben ons nooit zorgen moeten maken, van aankomst in de luchthaven tot vertrek was alles zeer goed geregeld.

Ook het contact met de lokale agent in Maleisië liep zeer vlot: als we een vraag hadden, antwoordde zij onmiddellijk via whatsapp. Alle info die we gekregen hebben was correct, alles ivm de auto (afhaal - oppikken) verliep heel vlot.

Qua accomodaties: alle hotels waren zeer in orde. Het eerder basic hotel in Taman Negara was zeker ook in orde (achteraf vonden we het ook niet zo erg dat we niet in Mutiara zaten, nu konden we meer de sfeer in het dorpje beleven). Het laatste hotel in Langkawi was misschien iets minder ons ding: heel groot resort, nogal toeristisch en wat geluidsoverlast in de kamer. Maar dan ben ik echt al aan het zoeken naar minpunten, want ook daar was het personeel heel vriendelijk en het ontbijt zeer lekker.

Qua periode was Langkawi misschien het minst interessant om nu te bezoeken, het heeft er vrij veel geregend toen wij er waren (maar anderzijds was het ook wel leuk dat het rustig op het strand was, dus dat had dan ook weer zijn voordeel).

 - foto: klantreactie
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië

We gaan zeker nog eens terug

02/08/2019 - Kees en Petra Brands

Van 30 mei t/m 14 juni 2019 hebben wij een prachtige reis door West Maleisië gemaakt per huurauto. Onze wensen hebben wij voorgelegd aan PANGEA Travel. Deze zijn door PANGEA Travel verder in detail uitgewerkt en voorzien van suggesties. Mede door de beperkte tijd hebben we een keuze moeten maken in de te bezoeken locaties. E.e.a heeft geleid tot een gevarieerde vakantie wat betreft natuur, cultuur en accomodaties. Per locatie hebben wij gekozen voor minimaal 3 nachten verblijf. Je hebt dan 2 volle dagen om de omgeving te bezoeken alvorens weer verder te trekken. De volgende locaties waren in ons programma opgenomen:

- Kuala Lumpur (architectuur, cultuur)

- Taman Negara (natuur)

- Cameron Highlands (natuur, cultuur)

- Belum Rainforest (natuur)

- Penang (cultuur)

- Langkawi (natuur)

De bevolking is behulpzaam en gastvrij. Accomodaties hadden hun eigen specifieke charme, allen schoon en voorzien van  alle benodigdheden. Wij kunnen West Maleisië van harte aanbevelen als vakantie bestemming. Gaan zeker nog eens terug om andere delen van het land te “beleven”.
 

lees meer
Maleisië
huwelijksreis

Maleisië heeft onze verwachtingen echt overtroffen!

01/08/2019 - Martijn en Marcella

Voor onze huwelijksreis wilden wij graag naar Maleisië, we wilden wat van het land zien maar zeker geen hele dagen in de auto doorbrengen. Wij hebben ons dan ook beperkt tot West-Maleisië. Ruud heeft ons super geholpen met het samenstellen van onze reis. Hierbij heeft hij echt begrepen waarnaar wij opzoek waren en hebben we een mooie mix gehad van stad en natuur met als afsluiting een paar dagen heerlijk relaxen op een prachtig eiland! Hierbij hebben de het rondje Kuala-Lumpur - Taman Negara - Cameron Highlands - Belum Rainforest - Georgetown - Pankor Laut gedaan, zeker een aanrader! 

Maleisië heeft onze verwachtingen echt overtroffen. De mensen zijn allemaal heel erg vriendelijk en behulpzaam, en niet onbelangrijk, ze laten iedereen in hun waarde. De Maleisische keuken heeft voor ieder wat wils, sla vooral de foodcourts niet over. Hier vindt je een heel divers aanbod aan eten, zowel lokaal als Europees, en is hartstikke gezellig.   De steden hebben ons aangenaam verrast, veel netter, schoner en ordelijker dan verwacht. De regenwouden zijn waanzinnig mooi, hier is het echt aan te raden een hike te maken, eventueel met gids om ook echt te beseffen waar je bent. Ook is het super leuk de Orang Asli te bezoeken, deze authentieke stammen leven nog van de natuur en dat is toch bijzonder om te zien! Ook de tempels zijn zeker een bezoek waard, maar daar kun je ook moeilijk omheen als je in Maleisië bent. Wij hebben afgesloten op het Pankor Laut Ressort. Dit prachtige eiland heeft alles wat je nodig hebt om heerlijk te ontspannen. Een "Diner on the rocks" is zeker aan te raden, een voortreffelijk 5-gangen (privé)diner bij ondergaande zon, dat maak je zelden mee.
 

Cameron Highlands in Maleisië (klantfoto) Hornbill op Pankor Laut in Maleisië (klantfoto) Taman Negara in Maleisië (klantfoto)
lees meer
Maleisië
huwelijksreis

PANGEA zet de puntjes op de i

01/04/2019 - Evy en Jens

We zijn enorm tevreden over Pangea. Onze vorige reis naar Maleisië was met een ander reisagentschap. Dat was ook zeer goed in orde, maar het is wel duidelijk dat PANGEA echt voor de puntjes op de i gaat om hun klanten tevreden te stellen.

lees meer
Maleisië
Thailand

Borneo en Koh Tao

25/10/2018 - Dirk en Mariska

Loes begreep erg goed wat en hoe we dingen wilden en kwam daardoor met de antwoorden en invulling zoals we die prettig vonden. Communicatie verliep vlot en duidelijk.
De  Pangea attenties zoals het duikboek en de kaart bij thuiskomst maken de ervaring nog net wat specialer. Dank daarvoor.

lees meer
Dubai
Maleisië
familiereis

accommodaties waarin we verbleven waren allemaal even schitterend

04/10/2018 - familie Duizer

Ruud bedankt voor alle goede zorgen voor en tijdens onze reis naar Dubai en Maleisië. Alles was tot in de puntjes verzorgd en we hebben ons nergens druk over hoeven maken. Wat een geweldige reis hebben we gemaakt met ons gezin. Wat hebben we veel gezien en beleefd en de accommodaties waarin we verbleven waren allemaal even schitterend. Dikke pluim voor jou en je team.

maleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaringmaleisie-dubai-ervaring
lees meer
Maleisië
huwelijksreis

Grote complimenten voor jou en PANGEA Travel team

03/09/2018 - Cees en Emelin
Loes, grote complimenten voor jou en PANGEA Travel team in samenwerking met Pegasus, we hebben prettig contact met je gehad over de reis, goed advies gekregen en het programma was mooi en divers!
BEDANKT voor de goede zorgen.
 
maleisie reiservaringmaleisie reiservaringmaleisie reiservaringmaleisie reiservaringmaleisie reiservaring
maleisie reiservaringmaleisie reiservaringmaleisie reiservaringmaleisie reiservaringmaleisie reiservaring
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië
huwelijksreis

we hebben nergens over na hoeven denken (iets wat heel fijn is na het plannen van een bruiloft)

10/07/2018 - Yaël en Robin
Wij zijn op huwelijksreis geweest naar Maleisië en dit was allemaal perfect geregeld. We verbleven in luxe hotels en resorts waardoor we een echt honeymoon gevoel kregen.

Het contact met Pangea was persoonlijk, na online wat informatie te hebben opgevraagd werd ik gebeld. Ook ontving ik een verjaardagskaartje en we kregen een kaart voor de bruiloft welke persoonlijk waren ondertekend. Dit zijn net van die extra dingetjes die je bij een hoop andere reisbureaus niet krijgt en die ik wel erg kan waarderen.

De reis zelf was helemaal compleet en we hebben nergens over na hoeven denken (iets wat heel fijn is na het plannen van een bruiloft :))
Ik zou Pangea zeker aanraden aan andere reizigers!

lees meer
Maleisië
rondreis

Onze volgende reis boeken we zeker weer bij Pangea!

16/06/2017 - Niels en Astrid
Inmiddels alweer een week terug uit Maleisië, maar wat een mooie herinneringen aan deze reis!

We hadden voor de 18daagse Borneo - West Maleisië privérondreis gekozen. Een reis waarbij je veel van het land ziet en in mooie hotels, met een goede ligging verblijft. Zeker een aanrader!

En wat betreft Pangea ook. We zijn erg tevreden over de organisatie en Mieke, die alles voor ons heeft geregeld. Ondanks dat we alleen telefonisch/per email contact hebben gehad, was het toch persoonlijk. Alles was super geregeld, vanaf de voorbereiding tot de nazorg (evaluatie) bij thuiskomst.
Ook tijdens de reis zijn ze er om problemen voor je op te lossen.. Bij aankomst in één van onze hotels, bleek dat wij niet de kamer hadden, die we eigenlijk geboekt hadden. Een fout/onduidelijkheid van het hotel. Maar het is snel en netjes opgelost door Pangea en hun collega's in Maleisië. Top service!

Onze volgende reis boeken we zeker weer bij Pangea!
lees meer
Maleisië
rondreis

Kon niet beter!

02/01/2018 - Theo en Roos Raijmakers
Wij hebben een uitstekende reis gehad. De verzorging vooraf door PANGEA, alsmede de reis in Maleisie waren perfect geregeld. Ook heel fijne en goede gids/chauffeur. Uitstekende hotels, kortom kon niet beter.
lees meer
Maleisië

de reis van on leven!

26/04/2017 - Dirk, Bernadette, Christophe en Dolores

Beste Loes,
Wij zijn vrijdag netjes op tijd geland in Amsterdam na “de reis van ons leven” !

Daarmee maak ik zeker duidelijk dat deze reis ál mijn verwachtingen inloste en (ondanks onze geweldige ervaringen in Costa Rica: de reis die al 4 jaar op n°1 staat wink) de beste reis ‘ever’ was.

Ik kan jou dus enkel maar bedanken voor deze geweldige invulling van het reisplan (dit klopte dus volledig met mijn wensen) én ook de onberispelijke praktische uitvoering ervan.

Het héle programma liep naadloos in elkaar over, iedere gids, chauffeur was netjes op tijd en professioneel. Wij hebben geen enkel probleem ondervonden. Daarentegen zaten wij steeds in de meest prachtige, onvergetelijke locaties, parken en waren de kamers steeds ‘top’ en dikwijls ook héél bijzonder. Wij voelden ons echt bevoorrecht! We hebben dan ook nog eens veel geluk gehad met het ‘spotten’ van de dieren : de meeste die op ons verlanglijstje stonden hebben we (meermaals) gezien maar het meest onvergetelijke moment voor ons was de ‘rivier oversteek’ van een kudde van meer dan 30 pygmee olifanten in Bilit. Dit staat op mijn netvlies gebrand. Maar eigenlijk weten we nooit waar te beginnen als de mensen ons nu naar onze reiservaringen vragen: het was actief (zoals we vroegen) en in combinatie met de hitte en de ‘bijtende insecten’ met momenten lastig maar dit is/was een reis waar we nog járen over zullen spreken en nog héél lang over nagenieten.

Ook bedankt voor het ‘welkom thuis’ kaartje: deze (kleine) dingen zorgen ervoor dat Pangea zich onderscheidt van zijn concurrenten. Maar wij konden dit al tijdens de voorbereiding merken en zullen het dus niet nalaten om in de toekomst ‘met jullie’ in zee te gaan voor verdere reizen.

Nogmaals mijn felicitaties voor de geweldige organisatie en tot gauw!

borneo-reiservaring

lees meer
Maleisië
rondreis

Geweldige vakantie gehad in Maleisië en Borneo

30/09/2016 - Danielle en Bart
We hebben een geweldige vakantie gehad in Maleisië en Borneo met een tussenstop op de Perhentian islands. Op de parhentian islands hebben we geweldig gedoken, hier is een erg goede duikschool en het duiken is hier ook betaalbaar.We hebben in Bako nationaal park neusapen gezien en een geweldig mooie zonsondergang. Onze reis is echt met zorg en op maat samengesteld!
Danielle en Bart.
lees meer
Maleisië
rondreis

De route sloot perfect aan bij onze wensen.

06/01/2016 - Saskia en Robert-Jan
Onze reis naar Borneo (Maleisië) was, evenals onze drie voorgaande reizen met Pangea, een onvergetelijk mooie reis. De route sloot perfect aan bij onze wensen. We hebben genoten van het prachtige Borneo, de jungle, de natuur en de onderwaterwereld. Duiken op Sipadan en Lankayan overtrof onze stoutste verwachtingen.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië
rondreis

Het was weer een prachtige reis in fijn gezelschap met een tot in de puntjes verzorgde reisbegeleiding

04/01/2016 - An, Koen, Suzanne en Wouter
Sticky Rice Travel, de naam van een lokaal reisbureau, is wel een goede omschrijving van het land.
Soms drijfnat van het zweet, maar in de hotels konden we lekker afkoelen in onze verzorgde kamers. Heel gevarieerd eten, veel keuze en natuurlijk rijst! Ok, rijst is lekker maar om het nu 2 tot 3 keer per dag te eten... Het lekkere fruit en de smaakvolle bijgerechten compenseren dat echter ruimschoots.

De natuur is prachtig en groen en je kan volop van de planten en dieren genieten. Een hoogtepunt was zeker en vast het zien van de oerang utan in het wild. De mannen zijn natuurlijk zot van de vogels en ja hoor, er zitten hele mooie tussen! Van de dieren die we in Tabin gezien hebben, wisten we zelfs het bestaan niet af; vliegende hagedissen en eekhoorns.

Het was weer een prachtige reis in fijn gezelschap met een tot in de puntjes verzorgde reisbegeleiding.

lees meer
Maleisië
rondreis

De natuur, de mensen en het eten. Alles was top!!!

15/11/2015 - Steve en Angelique
Borneo: Sawarak en Sabah in oktober en november 2015

De foto is van een Red leaf Monkey gemaakt bij de grotten van Gomantong. Heel zeldzaam om te zien. Maar we hadden mazzel :)

Super gave reis en tot in de puntjes geregeld. Hoop mogen zien en beleven in dit mooie land.

De natuur, de mensen en het eten. Alles was top!!!

Loes nogmaals bedankt voor het helpen samenstellen van de reis. Hier een dagje meer en daar een dagje minder, alles was mogelijk, heerlijk die flexibiliteit!

Thanks,

Steve en Angelique

lees meer
Maleisië
rondreis

Het was boven verwachting.

25/09/2015 - Familie Burgess
Wij hebben echt een supervakantie gehad. Het was boven verwachting.We hebben veel gereisd veel gedaan en veel gezien maar toch overal voldoende tijd en voldoende rustmomenten gehad.Bedankt voor deze geweldige reis! Het was super.
lees meer
Maleisië
rondreis

We hebben hoe dan ook een top reis gehad!

25/09/2015 - De heer & mevrouw De Goei
Dank voor het regelen van onze reis, we hebben ontzettend genoten! Mooie wandelingen door de jungle, veel vogels gespot en een Orang Oetan-moeder met jong in het wild gezien (bij Gomantong cave) en oa. een zwemmende olifant in de Kinabatanganrivier.Upgrade Lime treehotel was een mooie verrassing toen we terug kwamen van Bako NP! Heel blij dat we Bako 2 nachten hebben gedaan, was écht de moeite waard!

Sepilok vonden we wat kort en hadden we graag nog een extra nacht gehad om het park nog wat meer te verkennen en te genieten van de accommodatie en omgeving - die echt super was! Onze gids was heel flexibel en hulpvaardig om met ons de mogelijkheden kort te onderzoeken - top! Mulu had van ons ook een nacht meer gemogen voor nog wat extra vrije tijd om park te verkennen (aantal trails zelf lopen, vogelhut). Kota Kinabalu had achteraf gezien wat korter gekund in ruil voor Sepilok en Mulu. Maar goed, achteraf is het altijd makkelijker te bepalen wat je anders had gewild en we hebben hoe dan ook een top reis gehad!

lees meer
Maleisië
rondreis

Pangea is in alle opzichten goed bevallen

17/08/2015 - Mark & Natasja
Pangea is in alle opzichten goed bevallen dus als echte reisliefhebbers komen we graag nog eens bij jullie terug. En via deze weg willen we ook nog eens onze grote waardering uitspreken naar Ruud welke met zijn engelen geduld, kennis en enthousiasme. Vele malen het nodige aan deze maatreis heeft aangepast met als gevolg een heuse droomreis/ prachtervaring voor het leven welke eigenlijk niet in geld uit te drukken is!! Bedankt Ruud en overige collegae voor het mogelijk maken hiervan.

Lieve groet Mark & Natasja

lees meer
Maleisië
rondreis

Een enorm mooie en gave herinnering

30/03/2015 - Saskia Kooij - Hogenbirk
Mijn reis was super! Ik heb enorm genoten. Alles liep soepel en zoals afgesproken. Erg prettig. Een enorm mooie en gave herinnering. Bedankt voor je tip om niet langer in de taman negara te blijven. Dat was inderdaad niet nodig.

Bedankt voor het regelen van deze fantastische reis.

Groetjes,
Saskia

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië
rondreis

Pangkor Laut Resort overtrof al onze verwachtingen

05/11/2014 - Rozemarijn en Arlene
Beste Ruud,
Ik wil je bij deze nogmaals heel erg bedanken, ook namens mijn moeder, voor het verzorgen van een fantastische reis! Wij hebben genoten! Pangkor Laut Resort overtrof al onze verwachtingen. Wat een top hotel.Als we nog eens een mooie reis op maat willen maken, denken wij zeker aan Pangea!

Met vriendelijke groet,
Rozemarijn der Kinderen

lees meer
Maleisië
huwelijksreis

We hebben van begin tot einde genoten van onze huwelijksreis

08/10/2014 - Max & Nicole Camp

Afgelopen juli hebben wij een huwelijksreis geboekt naar Maleisie bij Pangea Travel. Vanaf het eerste moment hadden wij 100% vertrouwen in deze organisatie en merkte we dat Pangea expertise en persoonlijkheid uitstraalde. We hebben van begin tot einde genoten van onze huwelijksreis. Vooral de goede organisatie van Pangea heeft ervoor gezorgd dat we zonder zorgen op reis konden gaan en optimaal konden genieten van onze droomreis. We willen via deze weg nogmaals Ruud bedanken voor zijn betrokkenheid en bovenal voor het organiseren van onze droomreis. We zullen Pangea Travel aan iedereen willen aanraden die een overgetelijke (huwelijks)reis naar Azië of Afrika wil maken.

Groetjes,

Max & Nicole Camp

lees meer
Maleisië
familiereis

Alles was tot in de puntjes verzorgd

05/09/2014 - Dave, Imke, Sophie en Eefje Frijters
Wij willen jullie erg bedanken voor deze zeer mooie reis, het kostte ook wat maar we hadden ook wat!Alles was tot in de puntjes verzorgd vanuit NL en op locatie. Alles was af, excursies, reisleiders, eten, vervoer etc. We hebben veel gezien en gedaan en enorm genoten. Wij zijn blij dat we het met jullie geregeld hebben en zouden het de volgende keer weer doen. Dus wie weet tot volgend jaar. Waar dat heen gaat weten we nog niet. We genieten nog enorm na van deze reis en foto's. Hartelijk groeten, Dave, Imke, Sophie en Eefje Frijters
lees meer
Maleisië
rondreis

Onze complimenten voor de organisatie

04/09/2014 - Elleke en Robert
Maleisië is een indrukwekkend land met veel afwisseling. We hebben enorm genoten. We zouden achteraf gezien niets willen veranderen. Daarbij ook onze complimenten voor de organisatie. Tijdens de reis was alles perfect geregeld, maar ook vóór de reis verliep de communicatie met jullie helemaal naar wens. Er werd altijd snel en correct gereageerd op onze vragen en we hadden echt het gevoel dat jullie je hebben ingezet om ons een perfecte reis te bezorgen. Dankjullie wel daarvoor!
lees meer
Maleisië
rondreis

We zijn zeer tevreden over planning van de rondreis

13/08/2014 - Anneleen en Robert Hein
We hebben een prachtige rondreis gemaakt. We zijn zeer tevreden over planning van de rondreis, het geheel was evenwichtig samengesteld en men had op onze komst steeds gerekend.Al met al een groot succes. We hebben een heerlijke en boeiende vakantie gehad. Loes heeft het goed gedaan!Hartelijke groet,Anneleen en Robert Hein
lees meer
Maleisië
familiereis

alles was goed voorbereid dankzij de expertise van het PANGEA Travel team

11/08/2014 - Familie Fisser

Wij hebben een bijzonder mooie rondreis in West Maleisië gemaakt. Alles was goed voorbereid dankzij de expertise van het PANGEA Travel team. De hotels, de uitstapjes en de gids/chauffeur met auto alles was prima voorbereid. Bij aankomst in Kuala Lumpur bracht de taxichauffeur ons keurig naar het hotel en bleef wachten totdat wij ingecheckt waren. Het was rond 9.00 lokale tijd. Men verwachtten ons al en wij mochten gelijk gebruik maken van de kamers in het hotel om te slapen na een vliegreis van 12 uur.

De volgende morgen stond de auto met chauffeur/gids al klaar voor een stadtour. Prima gids, keurige man, behulpzaam en sprak goed Engels. Gedurende de reis gaf hij veel informatie over de steden, cultuur en de natuur die we bezochten en de streken waar we door heen reden.

In ons programma was ook een bezoek aan een Homestay. Onze verwachting was niet groot. Wij verwachtten een zeer eenvoudig huis in een kampong. Niets was minder waar. Bij de Homestay werden wij hartelijk ontvangen door de gastheer en gastvrouw. Het huis was een soort boerderij. In het huis was er voor de gasten een aparte slaapkamer met een eigen badkamer en een soort woonkamer. Bij een badkamer moet je niet denken aan een ruimte met douche, maar een ruimte met emmers die men vult met (koud)water, zich wast en dan achteraf de zeep afspoelt met een hele grote houten 'pollepel.'

s-Avonds bracht een lokale gids ons naar het Firefly Park Resort Kampung Bukit Belimbing. Zittend in een roeiboot (we hoefde zelf niet te roeien) op de Selangor rivier kijkend naar de vuurvliegjes was een bijzonder schouwspel.

De volgende morgen kregen wij een rondleiding over het terrein van onze gastheer. De gastheer demonstreerde hoe men de vrucht uit de palmboom haalt. Onze dochter had ze al op de grond zien liggen, jonge kokosnoten. Ook hier een demonstratie hoe de jonge kokosnoot wordt ontdaan van zijn bast. Daarna kwam het allerlekkerste namelijk het drinken van de kelapa muda (het vocht uit de jonge kokosnoot). Na afscheid te hebben genomen van de gastheer en gastvrouw gingen wij met de lokale en onze eigen gids op pad om te zien hoe men rijst verbouwd. Terwijl wij uitleg kregen over het proces van het handmatig planten en oogsten van de rijst kwam er een lokale mevrouw naar de lokale gids. Deze mevrouw vond ook dat wij moesten zien hoe de rijst machinaal wordt gepland kan worden. Deze mevrouw ging op haar brommer vooruit op zoek naar de machinale planters. Wij met de gidsen in de auto achter haar aan. Leuk om dit machinale proces ook gezien te hebben. Daarna door naar een origineel Maleis huis. Na een rondleiding in de kruidentuin mochten wij hier batik verven. Als laatste stop een Bahulu fabriek. Hier worden typische Maleise cakejes gebakken (10.000 per dag). Ook hier konden wij alles bezichtigen. De cakejes waren voortreffelijk.

De Homestay en de activiteiten waren een zeer bijzondere ervaring.

Uiteraard hebben wij ook fijne herinneringen aan de Canopywalk, de mooie theeplantages, Cameron Butterfly Garden, Malaka en het snorkelen op Lang Kawi, kortom namens ons drieën, nogmaals onze dank en waardering voor al het regelwerk.

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië
rondreis

alle ingrediënten voor een topreis!

25/06/2014 - Madeleyn en Sonja
Ruim een maand hebben we door Maleisisch Borneo gereisd. Wát een natuurpracht! Allerlei verschillende soorten apen, vogels, schildpadden, lizards, miljoenen vleermuizen en een enorme verscheidenheid aan vissen bij het romantische Lankayan Island en bij Sipadan Island. De laatste is een must voor de duikliefhebber. Hier komt alles voorbij, zoals haaien, schildpadden, barracuda's, enorme scholen Jacks en prachtige koraalvissen. Verder lekker eten en vriendelijke mensen, alle ingrediënten voor een topreis!Madeleyn en Sonja
lees meer
Maleisië
familiereis

We kijken terug op een levenservaring die we zeker niet meer vergeten

15/04/2014 - Johan, Jolanda en Milan

Dubai waar we van de ene verbazing in de andere terecht kwamen, perfect geregeld door PANGEA waar we vanuit ons hotel prima alle uitstapjes konden maken. Na een vlucht stond de chauffeur al lachend te wachten om ons weg te brengen en na twee dagen weer prima verzorgd terug te brengen. Dubai is een wereld stad die we heel graag wilde zien en samen met onze zoon van 2 jaar hebben we onze ogen uitgekeken!In Maleisie zijn we met chauffeur door de mooie natuur heen gereden en kregen we alle informatie door over het land. Het minibusje was erg comfortabel en de chauffeur was erg flexibel.De Canopywalk was voor onze zoon een groot avonduur terwijl de apen langs onze lodge in de bomen zwierden.De theeplantages waren indrukwekkend mooi en de thee erg lekker! Daarnaast waren overal de verse aardbeien te proeven en te zien.In Kuala Lumpur zijn we op de skybridge van de twin towers geweest voor een geweldig uitzicht over de stad.Malediven - Tja wat kan ik daar over zeggen 'paradijs op aarde'? Ja dat is wat men zegt maar het is gewoon ook echt waar..De combinatie die PANGEA voor ons heeft samengesteld was zo compleet en afwisselt en daarnaast vonden we het erg fijn hoe alle reispapieren geregeld waren en de plaatsen voor ons als gezin geboekt waren.We kijken terug op een levenservaring die we zeker niet meer vergeten.

We zouden graag nog meer van de wereld zien en denken daarbij zeker aan de organisatie die onze vakantie TOP heeft gemaakt, Bedankt Loes!

lees meer
Maleisië
rondreis

PANGEA heeft wederom goed werk geleverd

28/02/2014 - de heren Beurskens en Heldens
PANGEA heeft wederom goed werk geleverd. Mooie korte rondreis Maleisië, voldeed aan onze verwachtingen. Met speciale dank aan Ruud voor de genomen moeite om ondanks de drukte rond het Chinese Nieuwjaar deze reis passend te maken. Dat is gelukt!!
lees meer
Maleisië
rondreis

Het was een fantastische reis

07/10/2013 - Familie Mom

Elf verschillende vluchten, waarvan twee gemiste, 35 uur vliegen, twee Orang Oetan-opvangcentra, zes verschillende apensoorten en evenveel soorten neushoornvogels, een tiental kortere of langere boottochtjes, bloedzuigers, drie snorkellocaties en twee duiken, een aantal endemische vogels en diverse monitorlizards, vriendelijke mensen, goede plaatselijke gidsen, een onwillige airco, veel jungle, soms ook oliepalmplantages en een mooi eilandresort. O ja, bijna vergeten: heel veel zon en lekker eten. Dat zijn in een notendop de kenmerken van onze vakantie op Borneo en het eiland Tioman. We waren hier bijna drie weken met onze dochter en haar vriend en het was een fantastische reis, die prima geregeld was door Ruud van Pangea Travel. Voor meer details en het complete reisverslag kunt u een kijkje nemen op onze website, keuzebutton Borneo.

lees meer
Maleisië
huwelijksreis

Will highly recommend PANGEA Travel

27/09/2013 - Natasja & Jens Ribbert
Thank you for putting together a great trip and also for the fact that everything ran so smoothly!! Loved all the little touches, like the travel pack, wedding card and the flowers on return! Will highly recommend PANGEA Travel to our friends and hope to travel with you again.
Thanks again, Natasja and Jens.
lees meer
Maleisië
rondreis

weer thuis van onze reis uit Borneo

23/09/2013 - Joanne Douma en Alix Stoel

Hoi Floor,

Inmiddels zijn we weer thuis van onze reis uit Borneo.

We hebben een kort impressiefilmpje van onze trip gemaakt.

Groet,

Joanne Douma en Alix Stoel

lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië
familiereis

Alles was perfect geregeld

29/08/2013 - Familie Scholten
Ik heb PANGEA als een prettige en stijlvolle reisorganisator ervaren. Alles was perfect geregeld, de accommodaties waren goed, de reis(ook. De huurauto) waren perfect. We hebben zeer genoten van de reis en zullen PANGEA zeker aanraden in onze famile- en kennissenkring.
lees meer
Maleisië
rondreis

We hebben een schitterende reis achter de rug, waarvoor dank aan PANGEA Travel

26/08/2013 - Reisgezelschap Dekeyzer

Op 16/07/2013 zijn wij voor de eerste maal op reis vertrokken met PANGEA Travel. Voor ons, Belgen, is het niet zo evident om via een Nederlandse internetsite een reis te boeken. Er komt in de Belgische nieuwsberichten wat kritiek op de Nederlandse reissites. Maar wij gaan hier niet mee akkoord.

We hebben een schitterende reis achter de rug, waarvoor dank aan PANGEA Travel. Zowel de vluchten, de hotels, de transfers, de chauffeurs, enz., alles was perfect geregeld. Wat me vooral van de reis is bijgebleven is de ontmoeting met de Ibanstam in Borneo. Ook al is dit heel commercieel georganiseerd, toch behoudt deze indianenstam hun eigen leven met hun dagelijkse rituelen.Ook het bezoek aan het orang-oetan opvangcentrum was heel interessant om te zien. Deze verzorgers zijn constant bezig om deze dieren, die vaak verwaarloosd en mishandeld werden, zo goed mogelijk te behandelen, om hen ooit hun vrijheid terug te geven in de jungle.Waar je in Kuching zeker moet gaan eten is het " Topspot" fish restaurant. Dit is gelegen op een het dak van een grote parking niet zo ver van het " Limetree hotel" alwaar wij logeerden. Ze serveren er lokale gerechten met verse vis, zomaar uit te kiezen uit de diverse standjes.

Maleisië is een land dat vooruit wil. Constant zijn de mensen bezig om het wegennet te verbeteren, als ook hun economie op te krikken. Daar bewonder ik deze mensen voor. Ze zijn voortdurend aan het werk, soms bij hoge temperaturen. Kuala Lumpur is zeker het bezoeken waard. De Twin Towers, hun luchthaven, het paleis van hun leider en dichtbij het Capitol Hotel is er "Petang Road" vol eet standjes, waar de kwaliteit van de maaltijden heel goed is en zeker niet duur. Ook de grootste moskee van Maleisië is de moeite om te bezoeken. Ook al moet je aangepaste kledij aandoen. Zeker te doen is het restaurant "Precious Old China", waar de chef en zijn vriendin (minnares?) super toffe mensen zijn. Zij heeft ons 's nachts naar ons hotel terug gebracht. Doordat we redelijk zat waren, waren we ons fototoestel in haar auto vergeten. 's Ochtends heeft dat meisje van de andere kant van Kuala Lumpur naar ons hotel gereden om dat toestel terug te brengen. Super. Daarna naar Cameron Highlands gereden (5 uur!). Lange rit voor 1 nacht. Te kort. Doorgereisd naar Pangkor Island met ferry. Super hotel "Pangkor Island Beach resort". Terras op de hotelkamer steeds op slot doen. We hadden dit namelijk niet gedaan en hebben bezoek gehad van een dozijn apen die ons kamer overhoop hebben gehaald op zoek naar eten. Hotel heeft enorm goed gereageerd, hotelkamer grondig gepoetst en onze bagage kon volledig worden gewassen op kosten van het hotel. Avondanimatie was keigoed, met "de Fillipijnse Spice Girls". Hierna naar Penang gereisd. Gelogeerd in " Noordin Mews". Oordeel niet te snel bij aankomst aan dit hotel. Voorkant ziet er niet uit, maar eenmaal binnen kom je in een oase van rust en gezelligheid. Super personeel, heel vriendelijk. Een aanrader voor ieder die Penang bezoekt. Waar je zeker moet gaan eten dichtbij het hotel is het restaurant "Little Kitchen". Reserveren moet, want dit restaurant heeft maar een 20-tal couverts. Maar wat een plezier om dit te ontdekken. 4 generaties Chinezen baten dit restaurant uit. De moeder (83 jaar!) is de chefkok. En haar geheime kookwijze wordt pas op het sterfbed doorgegeven aan de kinderen. Eindigen hebben we gedaan in Langkawi (Hotel Frangipani) Heel mooi en groot hotel. Twee dagen scooter gehuurd. Super ervaring. Je kan het eiland rondtrekken en de diverse toeristische bezienswaardigheden individueel bezoeken. Veel goedkoper dan de dure excursies te boeken bij lokale instanties. "Crocodile farm" , "Waterfall", " Buffalopark". Aanrader " Kita restaurant", lekker visrestaurant.

Wij danken Pangea Travel, en vooral Loes Sanderink, voor deze schitterende reis.

lees meer
Maleisië
rondreis

Bedankt voor het samenstellen van een mooie reis!

20/08/2013 - Petra Hemmer en René Kieft
De reis was prima geregeld. Ook complimenten voor jullie lokale vertegenwoordiging. Zij hebben geweldige accommodaties geregeld. Ze hebben een paar keer telefonisch contact gezocht om wijzigingen door te geven en om te vragen hoe het ging. Dat is echte service. Al met al hebben we een geweldige reis gehad. We weten jullie te vinden. Bedankt voor het samenstellen van een mooie reis.Petra Hemmer en René Kieft
lees meer
Maleisië
rondreis

een afwisselende reis vol nieuwe ervaringen en verrassingen

15/08/2013 - Pim en Irene van Haaster

Hoi Ruud,

Hartelijk dank voor je kaart en de goede zorgen tijdens de mooie reis die wij hebben gemaakt naar Maleisië en Singapore. Alles was perfect geregeld door zowel Pangea als Pegasus. Het was een afwisselende reis vol nieuwe ervaringen en verrassingen. We waren zeer onder de indruk van het boutique hotel in Georgetown en Malakka en zouden deze 2 hotels eenieder aanraden die gelijksoortige reis maken.

De Oostkust was wat saaier maar het was wel leuk om de verschillen te constateren. Voor wat betreft het duiken hebben wij begrepen dat wij nog een nog een keer terug moeten omdat Sipadan geweldig zou moeten zijn. Nogmaals bedankt en tot ziens.

Groeten Pim en Irene

lees meer
Maleisië

We zijn erg te spreken over jullie werkwijze, adviezen en hulp bij alles.

27/05/2013 - Guus en Marjan van Kleef
We zijn erg te spreken over jullie werkwijze, adviezen en hulp bij alles.Ook Pegasus verdient alle lof! Vooral Kairul heeft onze vakantie veel meerwaarde gegeven. We zullen zeker een volgende vakantie (waar en wanneer weten we nog niet) weer van jullie diensten gebruik maken en maken zoveel mogelijk reclame voor jullie.
lees meer
Maleisië

Wat was het een geweldige reis!

28/01/2013 - Robert en Els van Hall
Wij zijn naar Kuala Lumpur en Maleisisch Borneo geweest. De reis is geheel op maat voor ons samengesteld en georganiseerd door Pangea Travel. Wat was het een geweldige reis! En zoals wij van Pangea gewend zijn, tot in de puntjes geregeld. Het was één grote afwisselende ontdekkingsreis, van de metropool Kuala Lumpur tot de jungle van Borneo. Daar zagen wij onder meer orang-oetans en neusapen. En in Lankayan is het geweldig snorkelen en genieten van een bounty-eiland. Maleisië en Maleisisch Borneo vinden wij een echte aanrader.
Complimenten voor PANGEA voor de organisatie van een perfecte reis!
Een volledig reisverslag van onze reis: klik hier
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië

Onze lustrumreis naar Maleisië was fantastisch!

13/11/2012 - Jc Prix

Onze lustrumreis naar Maleisië was fantastisch! Alles was super geregeld en de inhoud van het programma was ook helemaal in orde. We verbleven nergens te lang of te kort en de activiteiten waren precies genoeg! De gids die gedurende de reis met ons mee was heeft ons goed begeleid en wist veel te vertellen. We hebben zoveel moois gezien en gedaan. Onze mooiste herinnering is de Taman Negara; de tocht door de jungle, zwemmen bij de watervallen en met een bootje over de rivier, dit was een super mooie ervaring. We kijken met veel plezier terug op deze geweldige reis! Bedankt!


Groeten Jc Prix uit Utrecht


lees meer
Maleisië

De reis was fantastisch

24/08/2012 - Jan en Netty Onstwedder

Beste Ruud,

Afgelopen zaterdag zijn we teruggekomen ut Borneo. De reis was fantastisch. Alles klopte en het liep op rolletjes. Op Pulau Satang hebben we 2 zeeschildpadden gezien en we hebben 3 nestjes mogen uitzetten. Dat maakte de primitieve omstandigheden meer dan goed. Overigens was onze gids (Henry) ook geweldig. Hij deed enorm zijn best om het ons naar de zin te maken. We hebben vrijwel alle dieren kunnen zien waarop we gehoopt hadden. Ook het weer deed enorm zijn best, we hebben 1 hoosbui gehad net toen we op de Kinabatangang wilden gaan varen en een bui tijdens de nachtsafari aldaar. Verder is het droog geweest, behalve op de avond van vertrek, toen misten we wegens een vertraging van 2 uur wegens het slechte weer in Kota Kinabalu nog bijna de vlucht van Kuala Lumpur naar Amsterdam. Maar uiteindelijk waren we nog net op tijd om in te stappen. De hotels waren verder prima. Je had gelijk wat betreft Sandakan, daar is niet zoveel te beleven, één middag daar was wel voldoende. Het Jesselton ligt perfect, met de markt in Gaya street voor de deur, dat was erg leuk.

Kortom een geweldige vakantie!

Met vriendelijke groet, Jan en Netty Onstwedder

lees meer
Maleisië

Deze reis zal ons bijblijven als één van de mooiste tot nu toe.

20/08/2012 - Brecht & Aurélie
Beste Ruud,We vullen maar al te graag de enquete in.Langs deze weg (en reeds langs twitterweg gedaan) willen we jou en alle anderen die hebben bijgedragen aan onze reis enorm bedanken. Alles is enorm vlot en professioneel georganiseerd verlopen. Ik heb Pangea reeds aangeraden aan verschillende mensen, zowel tijdens als na onze reis.Deze reis zal ons bijblijven als één van de mooiste tot nu toe.Bij volgende reizen nemen we dan ook maar al te graag weer contact met je/jullie op.Hopelijk tot een volgende ervaring en samenwerking,groeten,Brecht & Aurélie
lees meer
Maleisië
huwelijksreis

Onze huwelijksreis door Maleisië was echt fantastisch mede dankzij jullie.

27/07/2012 - Maureen en Ramon Voorn
Onze huwelijksreis door Maleisië was echt fantastisch mede dankzij jullie. Ook de hotels die jullie voor ons hebben uitgekozen waren echt super met name die in Kuala Lumpur, Cameron Highlands en het laaste resort Tanjong Jara waar we 5 dagen konden bijkomen van de rondreis die veel indruk op ons heeft gemaakt.In Maleisië zijn we ook verwend door de hotelmedewerkers die heel erg attent waren en zeer vriendelijk. Het was ook zeer prettig om te weten dat wij, bij vragen of problemen, altijd zouden kunnen terugvallen op Pangea Travel en de lokale reisorganisatie Pegasus Travel.
lees meer
Maleisië

gewoon geweldig!

17/11/2011 - Mark Leenders & Angelique van der Maden
Vanaf de eerste kennismaking tot aan het kaartje bij thuiskomst, gewoon geweldig! De reisbescheiden waren leuk verpakt, net een kadootje. Logistiek klopte alles, niks was te kort of te lang. De samenwerking met Ruud was erg leuk en goed!
lees meer
Maleisië

ze vinden het SUPER!!

13/10/2010 - Wendy Maru
Hoi Berry,Mijn ouders zijn gisteren aangekomen in Strawberry Park. Ze hebben in Maleisie wel elke bezienswaardigheid gezien! Zelfs de Canopy walk hebben ze gedaan!Tot nu toe spreken we elkaar elke dag via de webcam en ze vinden het SUPER!!Alles is perfect geregeld en Dennis, Catherine en Rose zijn ook elke dag aan het bellen hoe het gaat en info aan het geven.Vandaag kreeg mijn moeder een grote bos witte en rode rozen van de chauffeur overhandigt en op het kaartje stond in het engels "gefeliciteerd met uw verjaardag, gr, Pangea Travel". ECHT super !!Wij zijn allemaal wederom zo blij dat het een mooie reis voor ze is geworden en dat alles perfect geregeld is door jullie! Nogmaals bedankt!Je hoort nog van me. Groetjes,Wendy
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië

Geweldig georganiseerde reis

18/08/2010 - Familie Niesen
Hallo Esther,We zijn weer thuis van een bijzonder mooie en geweldig georganiseerde reis naar Maleisië. We zijn zeer tevreden over de reis en de organisatie. Alles was prima geregeld en we hebben niets aan te merken. We hadden jullie al gepromoot bij kennissen en collegae, na de reis zal dit zeker zo blijven. We zijn nu hard bezig om de meer dan 2000 foto’s uit te zoeken en te selecteren. Verder nog dik 5 uur film, dus we zullen nog lang aan de vakantie denken.Nogmaals bedankt voor de goede zorgen en we zullen zeker nog eens aan jullie denken bij onze volgende vakantieplannen.GroetenMartin, Mirjam, Andre, Leny, Jeroen, Judith, Linda en Angela.
lees meer
Maleisië
rondreis

Service met een gouden randje

29/06/2010 - Barbara Houtbraken
Jullie hebben het werkelijk fantastisch voor ons geregeld en we waren erg verrast door de service en de kleine extraatjes. De boekjes, de folders, de papieren, zelfs een kaartje afgelopen zaterdag op Gert-Jan's verjaardag. Service met een gouden randje. Ga vooral zo door! Onze volgende reis gaat vermoedelijk naar Argentinie, dus daar ben ik inmiddels door Berry voor doorverwezen naar jullie zusterorganisatie Ander Licht. Mochten mensen in onze omgeving Azie willen bezoeken dan zal ik Pangea zeker aanbevelen!
lees meer
Maleisië
rondreis

Honeymoon helemaal super!

19/04/2010 - Eric & Sylvia
We hebben nogmaals heel erg genoten van de mooie reis en willen jullie hierbij nogmaals hartelijk danken voor de goede zorgen, de attente mailtjes en de perfecte organisatie. Mede dankzij jullie was ons honeymoon helemaal super!!!! We gaan zeker nog eens terug naar Maleisië, want het is een prachtig land. Eerst maar even sparen :-).
lees meer
Maleisië
rondreis

Weinig toeristen, veel lokale bevolking

28/03/2010 - Mirte en Edwin
Hoi Berry, Hartelijk dank voor de kaart. Wij hebben een erg fijne en goede reis gehad. De enquete hebben we ingevuld. De watervallen bij Kuala Lumpur zijn wat ons betreft een echte aanrader! Ze liggen in het temple park en je kan het vanuit Kuala lumpur als excursie boeken maar ook gewoon zelf bezoeken uiteraard. Je komt in een jungle gebied terecht met meerdere lagen watervallen. Tevens om je heen erg veel apen. Prachtig. Weinig toeristen, veel lokale bevolking.
lees meer
Maleisië
luxe reis

De dienstverlening van Pangea is haast oosters

06/04/2010 - Dhr. Offer & Mevr.Tjalkens
Uitstekend begeleid door Omar in dit gehele proces. Ook de nazorg (welkom thuis kaart): werkelijk klasse !De dienstverlening van Pangea is haast oosters te noemen in haar wezen ! Bravo !
lees meer
Maleisië

Fijn dat je alles nog kon regelen kort voor vertrek

08/06/2009 - Ineke de Klerk
Zaterdag alle reisbescheiden ontvangen en het was weer een lust voor het oog alles uit te pakken!! Ook hartelijk dank voor alle folders en documentatie die je erbij hebt gedaan. Volgende week vrijdag vertrekken we al, en we hebben er erg veel zin in. Heel fijn dat je alles nog kon regelen zo kort voor vertrek.
lees meer
Bekijk meer reiservaringen
Maleisië

Dikke complimenten voor jullie servicegerichtheid

05/05/2008 - Chantal van Giezen
Dikke complimenten voor jullie servicegerichtheid (en natuurlijk jullie collega's in Maleisie). Mooi reispakket vooraf tot kaartje achteraf en alles wat daar tussen zat.
lees meer
Maleisië

Echte service bestaat dus toch!

14/04/2008 - Rob Maijenburg
Inmiddels zijn we al weer 2 weken thuis na onze reis naar Maleisië. Ik wil je namens ons vieren bedanken voor de manier waarop je ons geholpen hebt bij het regelen van de reis. Je hebt ons blij verrast. Echte service bestaat dus toch! Vanaf het eerste contact heb je waargemaakt wat je beloofde, en meer dan dat. “Ik bel u vanmiddag nog terug” betekende in jouw geval ook daadwerkelijk dat je die middag terugbelde en “donderdag heeft u de nieuwe offerte in huis” was ook echt donderdag. Er werd zeer snel en accuraat gereageerd op telefoontjes en e-mailtjes en alles werd uitermate netjes gedocumenteerd. Ik maak nog wel eens anders mee… In Maleisië zelf bleek ook alles prima geregeld te zijn. De hotels waren stuk voor stuk prima, het vervoer was goed geregeld, de huurauto was goed. Kortom: prima allemaal, onze complimenten.
lees meer
Maleisië

we zijn dan ook erg tevreden over jullie voorbereidingen voor deze reis

07/04/2008 - Familie Zeilmaker
Hallo Berry en Juliette,We zijn vanmorgen aan gekomen na een hele leuke reis vanuit Maleisie / Borneo. Heel mooi weer en prachtige hotels we zijn dan ook erg tevreden over jullie voorbereidingen voor deze reis , de enguete is ingevuld..Het mooiste vond ik het bezoek aan de Iban stammen en het eiland Pangkor, heel mooi en rustig veel natuur.en prachtige zee waar je lekker kon vertoeven.
lees meer
Maleisië

We hebben inderdaad een heel fijne reis gehad.

27/11/2006 - Irene Bruggeman en Henk Rorije
We hebben inderdaad een heel fijne reis gehad. De bureaus ter plaatse in Sarawak en Sabah hebben goed werk geleverd: Altijd op tijd, deskundige gidsen, goede auto's. We hebben enorm veel dieren gezien en hebben enorm geboft met de tropische regenbuien, ze vielen wanneer wij niet op pad waren. We hadden twee onderdelen in onze reis die niet standaard waren, maar zeker de moeite waard. Reis naar Kapit (Kapit alleen te bereiken met een boot 3 uur varen) Het resort lag een uur met een moter boot stroom opwaarts vanaf Kapit. Een resort met goede kamers en een enthousiaste staf. We hebben met een longboot een bezoek gebracht aan een longhouse waar onze gids woonde. Dit was geen toerischtisch opgezet geheel zoals in de meeste andere plaatsen. Voor echte wandelaars zijn daar leuke tochten te maken. In het wildreservaat Tabin is sinds een paar jaar een resort met enkele riverlodges en chalets. Het is een jonge onderneming die enthousiast bezig is. We zijn zeer tevreden over onze reis en hebben veel van Borneo gezien. De enquete hebben we ingevuld. Bij een volgende verre reis zullen we zeker weer aan Pangea travel denken.Met vriendelijke groet, Irene Bruggeman en Henk Rorije.
lees meer