Menu

Huwelijksreis Best of Borneo

Maleisië; een bijzondere bestemming voor een huwelijksreis waarbij tropische stranden en jungle met elkaar worden gecombineerd. U reist naar Kota Kinabalu op Borneo. Hier verblijft u enkele nachten aan het strand voordat u de jungle in gaat. Vanuit de lodges maakt u bootsafari’s op de rivier en wandelingen door de jungle. Ga op zoek naar orang-oetans, neusapen en diverse vogelsoorten. De laatste dagen van de reis overnacht u op het eilandje Lankayan dat tevens een uitstekende uitvalbasis is om te snorkelen en te duiken.

Reisduur: 14 dagen

Kota Kinabalu - Sandakan - Sukau - Danum Valley - Sandakan - Lankayan Island - Kota Kinabalu

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Huwelijksreis Best of Borneo inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een verblijf in Danum Valley, door velen beschouwd als de beste ‘jungle experience’ op Borneo, is reeds inclusief in de reis.
 • Langkayan Island is zeker een hoogtepunt als u van bounty eilanden houdt, u kunt hier perfect snorkelen en duiken.
 • Ons favoriete strandresort van Kota Kinabalu is het Shangri-La's Rasa Ria Resort.
 • Lokale vluchten voeren we bewust uit met Malaysia Airlines en niet per Air Asia.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Olifanten in Danum Vallei - Maleisië - foto: Canva
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kota Kinabalu
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw strandaccommodatie gebracht. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. De komende nachten verblijft u in het Shangri-La's Rasa Ria Resort. Het Shangri-La’s Rasa Ria Resort is direct aan het privéstrand gelegen, op zo’n 40 minuten van het centrum van Kota Kinabalu. Het Shangri-La’s Rasa Ria is ons favoriete resort in Kota Kinabalu, en een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een luxe resort met complete voorzieningen, persoonlijke service en vriendelijk personeel. Na aankomst is de dag ter vrije besteding. Achter het hotel begint het dichtbegroeide tropische regenwoud. Hier kunt u optioneel een bezoek brengen aan een orang-oetan opvangcentrum.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kota Kinabalu
Dag ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u indien gewenst vandaag een bezoek brengen aan het centrum van Kota Kinabalu. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: de Filipino Market, ook bekend als de Handicrafts Market, de Sabah State Mosque en het Sabah State Museum. Hier leert u alles over de cultuur, natuur en geschiedenis van Sabah.

Tip: Als u op een zondag in Kota Kinabalu verblijft dan is het leuk om de Sunday Market op Gaya Street te bezoeken.
Dag 3 Kota Kinabalu
Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u lekker genieten aan het zwembad of optioneel mee doen aan een van de leuke activiteiten die het hotel organiseert. We kunnen eventueel ook een rafting tocht verzorgen of u kunt de Canopy Walkway beklimmen. 
Dag 4 Kota Kinabalu - Lahad Datu - Danum Valley
De reis wordt vervolgd naar het ongerepte en beschermde regenwoud van Danum Valley. U wordt hiervoor naar de luchthaven van Kota Kinabalu gebracht voor de vlucht naar Lahad Datu, daar vertrekt u per jeep in circa twee uur naar de Borneo Rainforest Lodge, het eerste eco-vakantieoord van Zuidoost-Azië. Hier verblijft u twee nachten. In de middag maakt u kennis met uw gids voor de komende dagen. 's Avonds krijgt u de kans om wilde dieren te spotten tijdens een nachtsafari (te voet of per jeep). Lunch en dinner zijn vandaag inbegrepen.

Noot: Transfers en excursies worden uitgevoerd in een klein internationaal reisgezelschap
Dag 5 Danum Valley
U gaat vandaag samen met een deskundige gids de jungle van Danum Valley verkennen. In dit uitgestrekte gebied zijn bijna alle zoogdieren van Borneo te vinden, inclusief de zeldzame diersoorten. De flora is ook zeer divers en prachtig om te zien. Het park is pas sinds kort opengesteld voor toeristen. Er zijn diverse activiteiten mogelijk, zoals het beklimmen van de Canopy Walkway, een wandeling door het regenwoud (er zijn vele routes mogelijk), vogels spotten of een bezoek aan het Field Centre, de "Suspension Bridge" en een observatieplatform. Vandaag zijn alle maaltijden wederom inbegrepen.

Noot: Excursie wordt uitgevoerd in een klein internationaal reisgezelschap.
Dag 6 Danum Valley - Bilit (nabij Sukau)
De reis wordt vervolgd naar Billit, waar u wordt afgezet aan de rivier vanwaar u met een bootje naar de Bilit Adventure Lodge wordt gebracht. Hier kunt u genieten van de lunch. In de middag maakt u een boottocht over de Kinabatangan Rivier. Doel van deze tocht is het zien van de Proboscis Monkey (de neusaap), maar verder leven er ook veel makaken, ijsvogels, krokodillen, slangen en kikkers. Deze dieren kunt u eenvoudig aan de waterkant vanuit uw bootje aanschouwen, een fantastische tocht! Lunch en dinner zijn vandaag inbegrepen.

Noot: transfers en excursies zijn vandaag in een klein internationaal gezelschap.
Dag 7 Bilit (nabij Sukau)
Vandaag begint u de dag met een vroege riviercruise (06.00 uur). Vervolgens maakt u onder begeleiding van een gids een wandeling door de jungle en leert u dit prachtige gebied kennen. Na de lunch bij uw lodge staat er wederom een riviercruise op het programma. U zult vandaag weer andere dieren tegen komen dan gisteren. In de avond kunt u optioneel deelnemen aan een nachtwandeling. Met een deskundige ranger vertrekt u hierbij de jungle in, op zoek naar unieke zoogdieren, vogels en andere nachtdieren. Wederom zijn alle maaltijden inbegrepen. 

Noot: excursies worden uitgevoerd in een klein internationaal reisgezelschap.
Dag 8 Sukau - Sepilok
Vandaag reist u naar Sepilok waar u het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre bezoekt. U loopt naar de voederplaats waar de orang-oetans twee keer per dag te eten krijgen en u een grote kans heeft ze van dichtbij te aanschouwen! Tevens bezoekt u het Bornean Sun Bear Conservations Centre. De beren die hier worden opgevangen zijn de kleinste beren van de hele wereld. De beren worden op dit moment nog steeds bedreigd door aantasting van bossen, illegale jacht en handelaren. U kunt hier meer leren over de dieren en hun natuurlijke leefomgeving.

Noot: excursies worden uitgevoerd in een klein internationaal reisgezelschap.
Dag 9 Sepilok - Sandakan - Lankayan Island
U wordt naar de pier van Sandakan gebracht voor de speedboot transfer (op indeling met andere reizigers) naar het paradijselijke eilandje Lankayan. Het is ongeveer anderhalf uur varen naar dit eiland in de Sulu zee dat tevens onderdeel is van een maritiem nationaal park. Het eiland is begroeid met tropische vegetatie en grenst aan een wit zandstrand. Lankayan Island is ideaal voor wie op zoek is naar rust en ontspanning, maar tevens van de kleurrijke onderwaterwereld wil genieten. Het resort is de enige accommodatie op het eiland. Tijdens uw verblijf zijn de maaltijden inbegrepen.
Dag 10 Lankayan Island
Dag ter vrije besteding om te genieten van het strand. Snorkeluitrusting kunt u huren bij het duikcentrum. Tussen de steigers ligt namelijk een kleurrijk koraalrif waar u bij hoog water goed kunt snorkelen. Heeft u een duikbrevet, dan kunt u deelnemen aan een optionele duik. Heeft u reeds een verblijf inclusief een duikarrangement, dan zijn de duiken inbegrepen.
Dag 11 Lankayan Island
Lankayan is een bijzondere plek waar u green- en hawksbill schildpadden kunt zien. De schildpadden leggen er zelfs tussen april en oktober hun eieren. Gebeurt dit voor 00:00 uur, dan kunt u zich opgeven om dit te aanschouwen. De medewerkers van Reef Guardian, het conservation team, maken u dan wakker. De eieren worden later verplaatst naar de nursery waar ze veilig kunnen uitkomen. Komen de schildpadjes toevallig uit tijdens uw verblijf, dan kunt u hier ook getuige van zijn en worden de schildpadjes in zee gezet.
Dag 12 Lankayan Island
U heeft nog een ontspannen dag op het eiland Lankayan.
Dag 13 Lankayan Island - Sandakan - Kota Kinabalu
Na het ontbijt reist u per boot terug naar het vasteland. Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Sandakan gebracht voor de vlucht naar Kota Kinabalu. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een wandeling door het centrum maken.
Dag 14 Kota Kinabalu - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Vandaag wordt u terug gebracht naar de luchthaven van Kota Kinabalu, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: PANGEA Travel kan ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • lokale vliegreizen Kota Kinabalu - Lahad Datu en Sandakan - Kota Kinabalu
  • luchthavenbelasting en heffingen
  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
  • genoemde transfers en excursies per seat in coach (per bus op indeling)
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • genoemde (boot)excursies in Sukau en Danum Valley in internationaal gezelschap
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • fooien & camera fees
  • toeristenbelasting hotels MYR10 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 4.000 - € 4.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Shangri-La's Rasa Ria Resort - Kota Kinabalu
Het Shangri-La’s Rasa Ria Resort is direct aan het (privé)strand gelegen, op zo’n 40 minuten van het centrum van Kota Kinabalu. Het resort beschikt over vele faciliteiten en heeft zelfs een eigen nature reserve achter het hotel. Het Shangri-La’s Rasa Ria is ons favoriete resort van Kota Kinabalu en een prima keuze als u een luxe resort met veel faciliteiten, maar toch een persoonlijke service en vriendelijk personeel zoekt. Voor een luxer verblijf raden we de Ocean Wing aan. Hier vindt u 90 grote kamers, die onder andere over een eigen buitenbad beschikken. Een ideale plek als u in privacy van alle luxe wilt genieten.

Borneo Rainforest Lodge - Danum Valley
De beste accommodatie in het regenwoud van Borneo is zonder twijfel de Borneo Rainforest Lodge. Vanaf Lahad Datu bereikt u de lodge na drie hobbelige uren. Dit is het zeker waard, want u verblijft daarna in Sabah’s oudste beschermde primary regenwoud, de Danum Valley Conservation Area. De lodge beschikt over uitstekende gidsen die u dagelijks meenemen om de jungle te verkennen. Dit gebeurt in een klein gezelschap, voornamelijk te voet. Naast de wandelingen overdag  kunt u ook deelnemen aan een night walk en een nacht gamedrive per golf cart.  Tuben is, bij een hoge waterstand van de  rivier, tegen een kleine toeslag mogelijk. Daarnaast mag de canopy walk zeker niet ontbreken. Deze canopy walk  is veruit de beste van Maleisië. In de omgeving van de lodge leven o.a. verschillende orang-oetans, red leaf monkeys en veel vogelsoorten. De chalets liggen op een verhoging en zijn middels boardwalks met elkaar en het hoofdgebouw verbonden. De chalets zijn stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. De standaard chalet bieden uitzicht op de jungle. Zoekt u meer luxe, kiest u dan voor een deluxe chalet met een plunge pool op de veranda en uitzicht over de rivier. In het restaurant kunt u dagelijks genieten van zowel Aziatische als westerse gerechten. De maaltijden zijn in buffetvorm, maar de keuze is zeer uitgebreid en de kwaliteit is uitmuntend. Daarnaast worden sommige gerechten ‘live’ voor u bereidt. Tussen de activiteiten door kunt u eventueel een massage reserveren bij de spa. Uw verblijf in deze accommodatie zal absoluut een hoogtepunt van uw reis zijn.

Bilit Adventure Lodge - Bilit / Sukau
De Bilit Adventure Lodge is een eenvoudige accommodatie, gelegen aan de oever van de Kinabatangan rivier in Borneo. Deze lodge is de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van dit natuurgebied tijdens rivier cruises en jungle tochten. De kamers beschikken over airconditioning en hebben koud en warm water. Verwacht hier geen luxe maar wel een accommodatie die past in de omgeving en waar de sfeer goed is en het personeel erg vriendelijk. Wellicht heeft u geluk en ziet u zelfs olifanten!

Sepilok Nature Lodge - Sepilok
Deze luxe accommodatie ligt prachtig aan een meertje en is ideaal voor de rustzoeker. Het Orang Utan Rehabilitation Centrum ligt op enkele minuten rijden. Het resort is ruim opgezet en goed onderhouden. In totaal zijn er 23 chalets. Maaltijden worden geserveerd in het sfeervolle restaurant, op een vlonder met prachtig uitzicht over het water. De lodge organiseert diverse activiteiten in de omgeving, waar u aan kunt deelnemen. Opvallend zijn de familie chalets, bestaande uit twee verdiepingen en zeer ruim. Bent u op zoek naar een kleinschalige accommodatie, wilt in de natuur verblijven, echter niet te basic? Dan is Sepilok Nature Lodge, voorheen de Sepilok Nature Resort genoemd, de perfecte accommodatie voor u!

Lankayan Island Dive Resort - Lankayan Island
Bent u op zoek naar een ontspannen strandverblijf met goede mogelijkheden om te duiken en te snorkelen? Dan is het Lankayan Island Resort het ideale resort voor u. Vanaf de pier in Sandakan is het anderhalf uur varen per speedboot naar dit kleine bounty eiland gelegen in de Sulu zee. U overnacht in een van de beach chalets, of kunt tegen een meerprijs kiezen voor een van de watervilla’s die op houten palen in zee staan. Heeft u een duikbrevet, boek dan uw verblijf vooraf inclusief duikarrangement. Voor de kust ligt het koraalrif waar u kunt snorkelen. Verblijf is op basis van volpension, maaltijden zijn in buffetvorm in het fraaie ronde restaurant op het water. 

De jetty met PADI duikschool, het restaurant en de watervilla’s zijn met houten loopbruggen boven het water met elkaar verbonden. Vanaf de steiger ziet u met geluk de zeeschildpadden. De schildpadden leggen op Lankayan zelfs hun eieren. Gebeurt dit voor 00:00 uur, dan kunt u zich opgeven om dit te aanschouwen. De eieren worden door medewerkers later verplaatst naar de nursery, waar ze veilig kunnen uitkomen. Komen de eieren toevallig uit, dan kunt u hier ook getuige van zijn waarna de schildpadjes in zee worden gezet. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »