Menu

Historisch en cultureel Maleisië

Geïnteresseerd in cultuur en historie? Deze 12-daagse reis heeft alle ingrediënten om de mooiste historische plekken van West-Maleisië te leren kennen. In UNESCO steden als Malacca en Georgetown vindt u zelfs nog Nederlandse invloeden. Naast enkele bekende steden staan in deze reis ook de minder bezochte plekken als Kota Bharu en Kuala Terengganu centraal. U reist comfortabel per auto met privéchauffeur en verblijft in kleinschalige boutique hotels en overnacht zelfs in een homestay.

Reisduur: 12 dagen

Malacca - Kuala Lumpur - Cherating - Kuala Terengganu - Kota Bharu - Pantai Suri Homestay - Penang

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Historisch en cultureel Maleisië inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze reis is gebaseerd op auto met privéchauffeur, zodat u comfortabel reist en volop kunt genieten; de reis is indien gewenst ook mogelijk per huurauto.
 • Begeleiding door een privéchauffeur/gids, excursies en entreegelden zijn reeds inclusief.
 • We selecteren bewust kleinschalige boutique hotels, omdat u hier nog vaak nog de koloniale sfeer ervaart.
 • Bijzonder in deze reis is de homestay in Kampung Pantai Suri!
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Avondmarkt in Kuala Lumpur - Maleisië - foto: unsplash
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kuala Lumpur - Malacca
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en reist u per auto met privéchauffeur naar Malacca. Een gezellige stad met veel overblijfselen uit het kleurrijke verleden van Maleisische sultans en Nederlandse, Portugese en Engelse kolonisten. De geschiedenis van de stad gaat zo'n 600 jaar terug. Sinds juli 2008 heeft Malacca een vermelding op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Na aankomst kunt u de stad alvast op eigen gelegenheid verkennen. Nederlandse invloeden herkent u in de Christ Church en het Stadthuys. In het nabijgelegen St. Paul’s Church liggen zelfs nog grafstenen met oude Nederlandse teksten. Rondom de Jalan Tun Tan Cheng Lock, de vroegere Heerenstraat, vindt u Chinees Malacca met prachtige oude Chinese koopmanshuizen. In Jonkerstreet zijn vele traditionele winkels met allerlei curiosa, antiek en souvenirs.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Malacca - Kuala Lumpur
Na het ontbijt staat een bezoek gepland aan het Baba Nyonya Museum. Hier maakt u kennis met de bevolkingsgroep 'Baba Nyonya', die ontstond doordat Chinese handelaren hier in de 15e eeuw trouwden met Maleisische vrouwen. Het museum is gevestigd in een voormalig woonhuis. Vervolgens maakt u een boottocht over de Malacca rivier. Vanaf hier ziet u de overblijfselen van de oude pakhuizen en haven welke ooit een van de drukst bevaren havens ter wereld was. Na de lunch in het Baba Nyonya Restaurant reist u terug naar Kuala Lumpur. U overnacht in een kleinschalig boutique hotel in het centrum.
Dag 3 Kuala Lumpur
Samen met uw gids bezoekt u vandaag de hoogtepunten van Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, tijdens een stadswandeling. U start bij de 'wet market' en krijgt hier een goed beeld van de activiteiten op de markt. Hier doen de lokale inwoners hun boodschappen. Samen met uw gids reist u per monorail naar Little India. Hier lijkt het alsof u in een grote bazaar terecht komt. De wijk concentreert zich rondom de Jalan Masjid India. Neem hier bijvoorbeeld de tijd voor de kop koffie of thee en geniet van alle bedrijvigheid. Vanuit hier loopt u naar het Onafhankelijkheidsplein. Een belangrijke plek in de historie van Maleisië, dat in 1957 onafhankelijk werd. Een bezoek aan Central Market en Chinatown zorgen vervolgens voor een compleet beeld van het lokale leven in 'KL'. Ook het zien van de KLCC en Petronas Twin Towers ontbreekt niet tijdens deze stadswandeling. De ‘Banana Leaf’ lunch nuttigt u in een lokaal restaurant. De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 4 Kuala Lumpur - Cherating
Na het ontbijt vertrekt u naar Cherating, onderweg maakt u een stop in Kuantan. Kuantan bestaat uit een nieuw en oud gedeelte en vooral het oude gedeelte is zeer interessant. Na aankomst in Cherating volgt een tour door de stad. Cherating was vroeger een onbekend vissersplaatsje, maar is nu uitgegroeid tot een prettig stadje met een leuke sfeer. Er zijn diverse winkeltjes waar men de lokale handwerkkunst zoals hoeden en tassen van pandanbladeren verkoopt. Ook worden er culturele voorstellingen gegeven, zoals het wajangspel en de silat (Maleise zelfverdedigingssport). In de avond, net na de schemering, stapt u in een bootje voor een vuurvliegjes tour. Samen met een gids vaart u een uur lang door de mangroves en zult u honderden vuurvliegjes zien, een magische belevenis!

Noot: de vuurvliegjestour in Cherating wordt uitgevoerd in een klein internationaal reisgezelschap.
Dag 5 Cherating - Kuala Terengganu
U rijdt langs de kust verder in noordelijke richting naar Kuala Terengganu waar u zult overnachten. Terengganu is de middelste kustprovincie aan de oostkust van het schiereiland. De gelijknamige hoofdstad van de deelstaat ligt aan de oever van de Terengganu-rivier. Bij de lunch wordt 'Nasi Dagang' geserveerd, de lokale specialiteit van Terengganu. De rest van de dag is ter vrije besteding, bezoek bijvoorbeeld Chinatown, het staatsmuseum, het Maziah Paleis en de kleurrijke lokale markt. Net buiten de stad is ook genoeg te zien. Neem bijvoorbeeld de watertaxi en fotografeer de pittoreske vissersplaats vanaf het water of bezoek Duying Island. Dit eiland staat bekend om haar scheepsbouw.
Dag 6 Kuala Terengganu - Kota Bharu
Na het ontbijt rijdt u naar de meest noordoostelijke stad van West-Maleisië; Kota Bharu. Onderweg passeert u kleine dorpjes en bij aankomst staat er 'Nasi Kerabu' voor u klaar. Een heerlijke lunch, de specialiteit van deze stad! Kota Bharu is een prettige stad en wordt meestal gebruikt als vertrekpunt naar een van de eilanden voor de kust of een reis in zuidelijke richting. De stadstour die u samen met uw gids maakt, leidt u onder andere naar de lokale markt, het grote plein en het Royal Museum. Ook is het mogelijk om culturele voorstellingen bij te wonen.
Dag 7 Kota Bharu - Kampung Pantai Suri
Vandaag staat een bijzondere dag gepland; u gaat het echte Maleise leven ervaren. Na een korte rit komt u namelijk aan in Kampung Pantai Suri, waar uw homestay voor de aankomende nacht is gelegen. Hier kunt u onder andere helpen met het plukken van kokosnoten, het maken van cracker bsicuitjes, de lokale fruitboomgaard bezoeken, een riviercruise maken, krabben vangen of bomen planten. Uiteraard afhankelijk van het weer!
Dag 8 Kampung Pantai Suri
Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de omgeving leren kennen of het lokale leven beleven vanuit de homestay.
Dag 9 Kampung Pantai Suri - Penang
Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van uw accommodatie en rijdt u naar het eiland Penang, een rit van zo'n acht uur. Onderweg passeert u kleine dorpjes en wellicht kunt u lunchen bij een van de vele stalletjes langs de weg. Penang is middels een brug verbonden met het vasteland. Met een lengte van ongeveer 13,5 km behoort de brug tot één van de langste in Azië. U overnacht in Georgetown, een stad met een rijke historie.
Dag 10 Penang
Samen met uw privéchauffeur maakt u een stadstour door Georgetown, de hoofdstad van Penang en tweede stad van Maleisië. Sinds 2008 staat Georgetown op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U bezoekt o.a. de Kek Lok Si Tempel en de Penang Hill. Een trein brengt u naar de top van de heuvel vanwaar u een mooi uitzicht heeft. De lunch nuttigt u bij één van de vele eetstalletjes op straat.
Dag 11 Penang
Na het ontbijt gaat u op pad voor uw kookles. Eerst bezoekt u de lokale markt om verse ingrediënten te kopen, een belevenis op zich met alle kleuren en levendigheid. De chefkok zal u vervolgens begeleiden tijdens het koken, u gaat zelf de meest populaire regionale maaltijden klaarmaken. Een heerlijke lunch is uiteindelijk het eindresultaat! De rest van de dag is ter vrije besteding.
Dag 12 Penang - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd wordt u naar de luchthaven van Penang gebracht, hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

  • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met Engelssprekende privéchauffeur
  • alle overnachtingen conform programma
  • maaltijden conform programma
  • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
  • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
  • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
  • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
  • bijdrage SGR: € 5 per persoon
  • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
  • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

  • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
  • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
  • optionele excursies en entreegelden
  • fooien & camera fees
  • toeristenbelasting hotels MYR10 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
  • lokale belasting in Malacca, Kota Bharu en Penang MYR2-3 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
  • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.500 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Puri Hotel - Malacca
Hotel Puri is een hotel met geschiedenis. Dit 82 kamers tellende boutique hotel is gevestigd in een oud herenhuis in het historische centrum van Malacca. Diverse bezienswaardigheden zijn op loopafstand van het hotel gelegen. Hoewel het pand zelf en de algemene ruimtes de oude sfeer uitstralen zijn de kamers relatief modern en comfortabel ingericht. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en tuinterras. Dit middenklasse hotel is een aanrader voor uw verblijf in Malacca.

Anggun Hotel - Kuala Lumpur
Het Anggun is een erg fijn en kleinschalig 4* boutique hotel in Kuala Lumpur. Dit hotel met slechts 18 kamers rondom een patio, ligt in het centrum. Op slechts 10 minuten loopafstand vindt u het levendige Chinatown. Op het dakterras is een mooie spa waar u terecht kunt voor een ontspannende massage. Op de eerste etage kunt u genieten van uw ontbijt of een heerlijk drankje met uitzicht over omgeving. Wilt u tijdens uw verblijf in Kuala Lumpur genieten van persoonlijke service en de rust en vriendelijkheid van een klein hotel dan raden we het Anggun Boutique Hotel van harte aan.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »