Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Theeplantages, jungle & eilanden

West-Maleisië is, net als Borneo, zeer geschikt voor een actieve reis. Naast een bezoek aan de prachtige natuurgebieden die Maleisië rijk is, maakt u ook verschillende stadstouren in enkele interessant steden. In de jungle van Taman Negara kunt u naast diverse trekkingen een canopy walk maken en grotten bekijken. Ook in het Belum Nationaal Park wordt u overweldigd door de indrukwekkende natuur. In de Cameron Highlands maakt u kennis met theeplantages. U geniet volop van de unieke flora en fauna van Maleisië en reist comfortabel per auto met privéchauffeur. Deze actieve reis eindigt met een overnachting op Penang. Eventueel kunt u de reis verlengen met een strandverblijf op bijvoorbeeld Langkawi. Deze reis liever zelf per huurauto maken? Ook dat is mogelijk!

Reisduur: 13 dagen

Kuala Lumpur - Kuala Selangor - Cameron Highlands - Taman Negara - Kuantan - Kuala Terengganu - Kota Bharu - Banding Island - Alor Setar - Penang

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Theeplantages, jungle & eilanden inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze reis is gebaseerd op auto met privéchauffeur maar is ook mogelijk per huurauto.
 • Begeleiding door een privéchauffeur, de excursies en entreegelden zijn reeds inclusief.
 • We selecteren veelal kleinschalige hotels en allen van goede kwaliteit.
 • De lokale vliegreis Penang - Kuala Lumpur per Malaysia Airlines is al inbegrepen.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Petronas Twin Towers - Kuala Lumpur - Maleisië - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Kuala Lumpur
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst in Kuala Lumpur wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt transfer naar het hotel in het centrum. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis en de stad eventueel alvast op eigen gelegenheid kunt verkennen.

Tip:'s Avonds is een bezoek aan Petaling Street een aanrader. Hier vindt u vele kraampjes met (namaak) merkkleding, terrassen en foodstalls. Deze plek staat bekend om de hoge kwaliteit van het eten dat er verkocht wordt op straat.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Kuala Lumpur
Samen met uw privéchauffeur bezoekt u de Batu Caves, gelegen op ca. een uur rijden van Kuala Lumpur, staan vandaag op het programma. Bij aankomst wordt u begroet door de vele apen, die uit zijn op voedsel. De Batu Caves zijn in 1892 ontdekt en worden sindsdien als actieve Hindoetempel gebruikt. Via een trap met 272 treden bereikt u de hoofdgrot, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft.  In een kleine groep ontdekt u samen met een deskundige gids de 'Dark Cave'. Na de excursie is de rest van de dag ter vrije besteding.

Tip: een bijzonder restaurant in Kuala Lumpur is 'Precious Old China', met authentieke lokale gerechten. U vindt dit restaurant in de Central Market (1e verdieping).
Dag 3 Kuala Lumpur - Kuala Selangor
Na het ontbijt brengt uw chauffeur u naar Kuala Selangor, een rustige plaats aan de kust en aan de Selangor rivier. Deze plek staat bekend om de vele vuurvliegjes die hier in het donker te zien zijn. Allereerst brengt u een bezoek aan Bukit Melawati waar het paleis van de Sultan van Selangor heeft gestaan en nu de vuurtoren van Altinsburg staat. Tevens is de kans groot dat u hier vele Silverleaf Monkey families ziet. 's Avonds start de boottocht langs de oevers van de Selangor rivier, dwars door de jungle. De vele vuurvliegjes zorgen voor een waar schouwspel van lichtjes!

Noot: de kwaliteit van het hotel in Kuala Selangor laat te wensen over. Het is ook mogelijk om terug te rijden naar Kuala Lumpur voor overnachting.
Dag 4 Kuala Selangor - Kuala Gandah - Taman Negara
Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar het natuurgebied Taman Negara. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het olifantenweeshuis in Kuala Gandah. Het weeshuis is opgezet in 1989 met als doel olifanten die ergens grote schade toebrengen, op te vangen in Kuala Gandah en vervolgens te herplaatsen in een nationaal park. U heeft hier voldoende tijd om kennis te maken met een van de grootste zoogdieren op aarde. Na dit bezoek rijdt u verder naar de haven bij Kuala Tahan waar  u de  auto achterlaat op de parkeerplaats. Vanaf hier steekt u per boot de rivier over naar het natuurgebied van Taman Negara, het belangrijkste nationale park op West-Maleisië. Het park beslaat een oppervlakte van 4343 km2 en vormt het leefgebied van ongeveer 200 diersoorten waaronder herten, luipaarden, olifanten, tapirs en wilde zwijnen. Door de dichte begroeiing is de kans erg klein dat u een van deze dieren ziet. De kans is groter dat u verschillende vogels en apen zult zien tijdens uw verblijf. U overnacht in een resort dat verscholen ligt in de jungle en slechts bereikbaar is per boot.
Dag 5 Taman Negara
Dag ter vrije besteding. U kunt op pad gaan om de jungle van Taman Negara te ontdekken. Er zijn wandelroutes, maar u kunt ook met een gids op pad gaan. Tijdens deze dagtocht in de jungle (optioneel) gaat u naar Teresik Hill, maakt u een ‘wandeling langs de boomtoppen’ (canopy walk) en gaat u naar de indrukwekkende watervallen van Lata Berkoh. Voor deze trekking hoeft u geen geoefende wandelaar te zijn. Bij het resort zijn ook andere mogelijkheden om een korte wandeling te maken, te zwemmen in de Tahan Rivier bij Lubok Simpon of u kunt vogels kijken.

Noot: de canopy walk in Taman Negara is op vrijdag gesloten.
Dag 6 Taman Negara
Dag ter vrije besteding. Bij het Mutiara hotel zijn diverse mogelijkheden om een korte wandeling te maken, te zwemmen in de Tahan Rivier bij Lubok Simpon of u kunt vogels kijken.
Dag 7 Kuala Tahan - Cameron Highlands
Per auto met privéchauffeur reist u vandaag in vijf uur naar de Cameron Highlands, het koele berggebied gelegen op een hoogte variërend van 1500 tot 1800 meter. Onderweg bezoekt u een bamboe manden fabriek, de Lata Iskandar waterval en een Aboriginal nederzetting. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
Dag 8 Cameron Highlands
In de ochtend maakt u een natuurwandeling naar de top van Brinchang Hill, de hoogste berg van de Cameron Highlands. Om de top van 2032 meter te bereiken en van het panoramische uitzicht over de bossen te genieten, loopt u langs een kronkelend steil pad langs theeplantages en fruitboerderijen. Daarna verkent u samen met uw privégids de Cameron Highlands. Langs de groen begroeide heuvels liggen verschillende theeplantages, maar ook bloemen-, groente- en fruitkwekerijen. Vooral de aardbeienboerderijen zijn erg populair. Bij de theefabriekjes leert u alles over het theeproces en vaak is het mogelijk om hier thee te proeven en te kopen. U kunt in overleg met de privéchauffeur een bezoek brengen aan deze bedrijven of wellicht een vlinderfarm bezoeken. Houdt u van een golfen dan mag een bezoek aan één van de golfbanen niet ontbreken.
Dag 9 Transfer Cameron Highlands - Ipoh [privé vervoer]
U verlaat de Cameron Highlands langs de groen begroeide heuvels en reist naar Ipoh. Onderweg bezoekt u Gopeng voor een bezoek aan de Gua Tempurung grot. In deze spectaculaire grot hielden vroeger de communistische guerilla's schuil. De hoogtepunten van het plaatsje Ipoh zijn het treinstation, Kellie's Castle en de beroemde Chinese grottempels. Drie van hen zijn zeker een bezoek waard: Perak Tong, Kek Lok Tong en Sam Poh Tong. U verblijft een nacht in Ipoh. 
Dag 10 Kota Bharu - Banding Island
Vandaag bezoekt u de kleurrijke traditionele markt van Kota Bharu. Daarna vervolgt u de reis per auto met privéchauffeur naar Banding Island. In de namiddag maakt u een boottocht naar het Belum Nationaal Park, waarbij u een Aboriginal dorp bezoekt, een waterval bekijkt en een wandeling maakt om op zoek te gaan naar de rafflesia bloem.
Dag 11 Banding Island - Alor Setar
Per auto met privéchauffeur rijdt u vandaag naar Alor Setar, waar u na aankomst een stadstour maakt. Zo bezoekt u onder andere het Padang, een groot plein met indrukwekkende bouwwerken zoals de Balai Besar (grote hal), het Royal Museum, Balai Seni Negeri (kunstgalerij), Balai Nobat (muziekhal), Klokkentoren en de Masjid Zahir Moskee. De meeste gebouwen hebben Thaise en Indiase invloeden. De stadstour eindigt bij de Boeddhistische Tempel en het Staatsmuseum, waar u een grote collectie Chinees porselein kunt terugvinden.
Dag 12 Alor Setar - Penang
Na het ontbijt rijdt u naar het eiland Penang. Onderweg passeert u kleine dorpjes en wellicht kunt u lunchen bij een van de vele stalletjes langs de weg. Penang is middels een brug verbonden met het vasteland. Met een lengte van ongeveer 13,5 km behoort de brug tot één van de langste in Azië. U overnacht in Georgetown, een stad met een rijke historie. U bezoekt de Boeddhistische tempel Kek Lok Si en de Ayer Itam market, een van de meest populaire markten in Penang.
Dag 13 Penang
Dag ter vrije besteding in Penang. Bezoek bijvoorbeeld de batikfabriek waar u kunt zien hoe een gewoon katoenen stukje stof met de hand wordt omgevormd tot unieke echte batik. Andere bezienswaardigheden zijn de St. George’s Church, de Sri Mariamman Tempel, de Boeddhistische tempel Kek Lok Si en het Penang museum. Een excursie naar Penang Hill is ook erg leuk. Een trein brengt u naar de top van de heuvel vanwaar u een mooi uitzicht heeft.

Noot: het is ook mogelijk om vandaag (optioneel) een stadswandeling, fietstocht of een kookcursus te doen in Georgetown.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met Engelssprekende privéchauffeur
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer op de dagen en dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien & camera fees
 • toeristenbelasting hotels MYR10 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
 • lokale belasting in Kota Bharu en Penang MYR3 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Anggun Hotel - Kuala Lumpur
incl. ontbijt
Het Anggun is een erg fijn en kleinschalig 4* boutique hotel in Kuala Lumpur. Dit hotel met slechts 18 kamers rondom een patio, ligt in het centrum. Op slechts 10 minuten loopafstand vindt u het levendige Chinatown. Op het dakterras is een mooie spa waar u terecht kunt voor een ontspannende massage. Op de eerste etage kunt u genieten van uw ontbijt of een heerlijk drankje met uitzicht over omgeving. Wilt u tijdens uw verblijf in Kuala Lumpur genieten van persoonlijke service en de rust en vriendelijkheid van een klein hotel dan raden we het Anggun Boutique Hotel van harte aan.

Mutiara Taman Negara - Taman Negara
incl. ontbijt
In het oudste nationale park van Maleisië ligt het eenvoudige Mutiara Taman Negara. Deze accommodatie is alleen per boot bereikbaar. U vaart er vanaf Kuala Tembiling in ongeveer drie uur heen. In totaal zijn er 103 kamers in verschillende categorieën. Wij raden de chalets aan. Voor gezinnen zijn er ook family chalets aanwezig. Vanuit het Mutiara Resort kunt u eenvoudig jungle excursies in Taman Negara plannen. De kamers zijn relatief basis en soms wat slecht onderhouden. De locatie waar u verblijft compenseert dit echter ruimschoots. Er is een restaurant en een bar aanwezig. Een zwembad vindt u hier bijvoorbeeld niet.

Strawberry Park Resort - Cameron Highlands
incl ontbijt
Als u een goed middenklasse hotel in de Cameron Highlands zoekt dan raden we het Strawberry Park Resort aan. Dit hotel heeft een heeft unieke ligging op een berg tussen de dorpjes Tanah Rata en Brinchang. Het is een grootschalig hotel met in totaal 230 kamers en appartementen. De studio rooms zijn ideaal voor koppels en de Fresno appartments raden we aan voor gezinnen. Hier zijn namelijk twee slaapkamers aanwezig. De kamers zijn groot en comfortabel ingericht. Het hotel beschikt over drie restaurants,een zwembad (binnen) en heeft tevens een sauna. We raden u een aan om een wandeling in de groene omgeving van Strawberry Park Resort te maken.

WEIL Hotel - Ipoh
incl. ontbijt
In Ipoh, de hoofdstad van de deelstaat Perak, vindt u uw welverdiende ontspanning in het Weil hotel. Met 313 kamers is het een groot hotel, maar de kamers zijn een oase van rust en allen voorzien van alle moderne gebruiksgemakken. De badkamer is op een ingenieuze manier onderdeel van het ontwerp van de kamer. Het ontbijt is goed en uitgebreid en in de avond heeft u keuze uit 4 restaurants met een grote variatie aan lokale en internationale gerechten. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van het Weil Hotel vindt u op het dak. Hier kijkt u vanuit de infinity pool namelijk uit over Ipoh en de mooie, nog niet veel door toeristen bezochte omgeving.

Belum Rainforest Resort - Banding Island
incl. ontbijt
Het Belum Rainforest Resort is volgens Pangea Travel de meest bijzondere en beste accommodatie op Banding Island. Het grootschalige hotel (106 kamers) is bereikbaar per brug. Alle kamers zijn minimalistisch qua design, modern en met gebruik van duurzame materialen ingericht. Het Beluw Rainforest Resort probeert in de kamers een connectie met het regenwoud voelbaar te maken, door veel gebruik van bijvoorbeeld bamboe. Dit zorgt voor een ontspannen sfeer en een lichte indeling. De accommodatie is geschikt voor reizigers die een vrij ongerepte jungle willen ervaren, maar daarbij iets luxer willen verblijven. Bij aankomst krijgt u desgewenst een film te zien over het regenwoud, de accommodatie en activiteiten om een goed beeld te krijgen van waar u gaat verblijven. Zoekt u verkoeling, dan biedt de erg mooie infinity pool uitkomst!

Jawi Peranakan Mansion - Penang
incl. ontbijt
Midden in de binnenstad van het bruisende Georgetown ligt het 3-sterren boetiek hotel Jawa Perankan. Dit kleinschalige hotel is compleet geïnspireerd door de Mughal-architectuur. Dit vindt u dan ook terug in de tuin, de receptie en in de 14 kamers. Even lekker afkoelen kan in het buitenzwembad. Uw favoriete drankje bestelt u bij de bar/lounge. Liever lekker een hapje eten? Dat kan in de Malaya Dining Room. Binnen een straal van 1,5 kilometer vindt u veel bezienswaardigheden, waaronder het Penang Times Square, de Hock Teik Cheng Sin-tempel en de Prangin Mall.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »