Menu

Studiereis Maleisië & Singapore

Voor 30 studenten van een universitaire opleiding organiseerden wij onlangs een studiereis naar Maleisië en Singapore. Centraal stonden diverse bedrijfsbezoeken maar er was natuurlijk ook tijd voor wat ontspanning. Naast een bezoek aan de hoogtepunten van de wereldsteden Kuala Lumpur en Singapore werd er ook een 2-daags bezoek gebracht aan het natuurgebied Taman Negara. Hier stond een leuke trekking en een Canopy Walk gepland. Na negen dagen vloog de helft van de groep terug naar Amsterdam. Voor de overige deelnemers werd de reis verlengd met 10 dagen aan het strand van Bali.

Reisduur: 8 dagen

Singapore - Kuala Lumpur - Taman Negara - Kuala Lumpur/Bali

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Studiereis Maleisië & Singapore inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een korte kennismaking met Maleisië en Singapore tijdens een studiereis.
 • Naast eventuele bedrijfsbezoeken regelen we diverse excursies en zijn de avonden vrij om uit te gaan.
 • Naast een bezoek aan de hoogtepunten van de wereldsteden Kuala Lumpur en Singapore, bezoekt u ook het natuurgebied Taman Negara.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur - Maleisië - foto: flickr
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Singapore
Vandaag start uw studiereis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw accommodatie gebracht. U verblijft drie nachten in een middenklasse hotel nabij het centrum van Singapore. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u even kunt bijkomen van de vliegreis. 's Avonds staat er een welkomstdiner gepland in het bekende Banana Leaf Apolo Restaurant. U kunt hier genieten van overheerlijke Indische gerechten die geserveerd worden op bananenbladeren. Het is trouwens de bedoeling dat u alles met de rechterhand op eet!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Singapore
Vandaag staat de gehele dag een bus (inclusief privé-chauffeur en gids) voor u gereed voor een bezoek aan diverse instellingen. Onder andere de universiteit van Singapore staat op het programma. In de avond gaat u op night-safari in de Singapore Zoo, de eerste nacht-dierentuin ter wereld! Er leven hier circa 120 diersoorten, afkomstig uit alle werelddelen. Enkele dieren die u wellicht zult spotten zijn de nevelpanter, het spookdier, de neushoorn en nijlpaarden.
Dag 3 Singapore
In de ochtend staan er wederom bedrijfsbezoeken gepland. 's Middags brengt u een bezoek aan diverse hoogtepunten van deze wereldstad middels een stadstour. U ziet onder andere Orchard Road, Little India, China Town en Arab Street. Ook maakt u een rondvaart over de Singapore rivier en vertrekt u per kabelbaan naar Sentosa Island. 's Avonds is het tijd voor wat ontspanning, bijvoorbeeld aan de Boat Quay. Hier vindt u vele leuke restaurants en barretjes aan het water.
Dag 4 Singapore - Kuala Lumpur
Na een vroeg ontbijt wordt u naar het station gebracht voor de treinreis naar Kuala Lumpur. Onderweg kunt u genieten van het afwisselende landschap. Na circa 6,5 uur komt u aan in Kuala Lumpur. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan de zilverkleurige Petronas Twin Towers, een van werelds hoogste torens! Vervolgens wordt u naar het hotel gebracht voor een overnachting.
Dag 5 Kuala Lumpur - Taman Negara
Per bus met privéchauffeur reist u vandaag naar het natuurgebied Taman Negara. Dit Nationale Park ligt meer landinwaarts en staat bekend om de weelderige vegetatie en jungle. Na incheck maakt u in een lange houten boot een rafting tocht over de rivier. Eventueel is het mogelijk om een zwemstop in te lassen. In de avond staat er een 'night jungle walk' op het programma.
Dag 6 Taman Negara - Kuala Lumpur
Samen met een deskundige ranger gaat u vandaag verder de jungle in. De dag begint met een wandeling naar de Teresik Hill vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de jungle. Vervolgens maakt u een 'canopy walk' waarbij u rakelings langs de boomtoppen loopt. Indien er voldoende tijd is bezoekt u nog de indrukwekkende watervallen van Lata Berkoh. Voor deze trekking hoeft u geen geoefende wandelaar te zijn. Na deze tocht rijdt u per bus terug naar uw hotel in Kuala Lumpur voor twee overnachtingen.

Noot: de canopy walk in Taman Negara is gesloten op vrijdag.
Dag 7 Kuala Lumpur
Vandaag staat de gehele dag een bus voor u gereed voor een bezoek aan diverse instellingen. Onder andere het Malaysian Palm Oil Board en de universiteit van Kuala Lumpur staan op het programma. Het diner vindt vanavond plaats op een unieke locatie; in de KL-tower! Vanaf deze 421 meter hoge toren heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Vervolgens wordt Chinatown bezocht, de Chinese wijk van Kuala Lumpur. Met haar vele kraampjes, terrasjes, lichtjes en muziek heerst er vooral in de avond een erg gezellige sfeer. U kunt het hier zo laat maken als u zelf wilt.
Dag 8 Kuala Lumpur - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw afspraken in Kuala Lumpur kunt u deze dag nog een aantal bezoeken plannen, winkelen in de vele 'shopping malls' of deelnemen aan een stadstour. Tijdens deze tour wordt onder andere een bezoek gebracht aan Istana Negara, de Chinese tempel Thean Hou, de Nationale Moskee, het oude treinstation en Merdeka Square. In de avond wordt u afgezet op de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. De helft van de groep vliegt echter verder naar het godeneiland Bali om nog een aantal dagen te relaxen aan het strand. Ook dit wordt door PANGEA Travel verzorgd.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers per touringcar met privé-chauffeur
 • bushuur op de genoemde dagen incl. gids (aanwezig als tolk)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • vervoer, anders dan de genoemde transfers (bijv. voor bedrijfsbezoek)
 • fooien & camera fees
 • toeristenbelasting hotels MYR10 per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Mutiara Taman Negara - Taman Negara
In het oudste nationale park van Maleisië ligt het eenvoudige Mutiara Taman Negara. Deze accommodatie is alleen per boot bereikbaar. U vaart er vanaf Kuala Tembiling in ongeveer drie uur heen of steekt bij Kuala Tahan de rivier over, afhankelijk van uw programma. In totaal zijn er 103 kamers in verschillende categorieën. Wij raden de chalets aan. Voor gezinnen zijn er ook family chalets aanwezig. Vanuit het Mutiara Resort kunt u eenvoudig jungle excursies in Taman Negara plannen. De kamers zijn relatief basis en soms wat slecht onderhouden. De locatie waar u verblijft compenseert dit echter ruimschoots. Er is een restaurant en een bar aanwezig. Een zwembad vindt u hier bijvoorbeeld niet.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »