Maleisië

Maleisië reizen

“We zitten binnenkort bij vrienden in Singapore. Daar willen we een rondreis door Maleisië aan vastknopen, met z’n zessen. De vlucht hoeven jullie niet te regelen. Maar wel het vervoer en de accommodatie ter plaatse. Oh ja, en als het even kan willen we ook een deel van Sabah zien.”

Maleisië is groot en divers. West-Maleisië is eenvoudig te bereizen en biedt veel variatie. Kuala Lumpur, Malakka, Taman Negara maar ook Penang en Langkawi behoren tot dit deel van Maleisië. Daarnaast is er Maleisisch Borneo. Hier vindt u hoogtepunten in de provincie Sarawak zoals de Iban-stammen en het Bako National Park. In Sabah staat o.a. het Orang Utan Reservaat van Sepilok, de neusapen in Sukau en de schildpadden op Selingan Island op het programma. Sluit af op Lankayan Island en uw droomreis in Maleisië is compleet!

Reiservaringen

 • de reis van on leven!

  lees meer
  -
  Dirk, Bernadette, Christophe en Dolores
 • Geweldige vakantie gehad in Maleisië en Borneo

  lees meer
  -
  Danielle en Bart
 • De route sloot perfect aan bij onze wensen.

  lees meer
  -
  Saskia en Robert-Jan
 • Het was weer een prachtige reis in fijn gezelschap met een tot in de puntjes verzorgde reisbegeleiding

  lees meer
  -
  An, Koen, Suzanne en Wouter

Tip: bezoek Malacca in het weekend

Staat Malacca op uw lijstje? Probeer Malacca dan in het weekend in te plannen, zodat u de levendige night market op Jonker Street kunt bezoeken!

Tip: fietsen in Georgetown

Het is erg leuk om te gaan fietsen in Georgetown, de hoofdstad van Penang en tweede stad van Maleisië. Sinds 2008 staat Georgetown op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tip: Petaling Street by night

's Avonds is een bezoek aan Petaling Street in Kuala Lumpur een aanrader. Hier vindt u vele kraampjes met (namaak) merkkleding, terrassen en eetstalletjes. Deze plek staat bekend om de hoge kwaliteit van het eten dat er verkocht wordt op straat.