Mauritius

Vragen en antwoorden Mauritius

Wat zijn de verschillen tussen de stranden op Mauritius?

De oostkust heeft de mooiste stranden maar daar is vak ook wat meer wind (m.n. in juli en augustus). De meeste luxe hotels liggen aan de oostkust en de meeste hotels zijn zo gebouwd dat je geen last hebt van de wind. Zeker in de rest van het jaar weinig overlast. De zuidkust heeft een onrustige zee en vrijwel geen strand (veel rotsen) zodat men hier niet goed in zee kan zwemmen. Aan de noordkust (bij Grand Baie) vind men het meeste vertier buiten hotel. Maar het is er ook drukker en veel hotels liggen aan de Grand Baie, waardoor er geen vrij uitzicht over zee is, en men naar de andere kant van de baai kijkt. Stranden zijn hier meestal klein. Aan de westkust zijn de stranden smaller, maar ook erg mooi. Hier is het ook het beste om te snorkelen. Bij een verblijf aan de westkust (Le Morne, Flic ’n Flac), maakt men vooral gebruik van de faciliteiten van de hotels, er zijn een paar kleine dorpjes maar vrijwel geen restaurants of bars. Vanaf de noordwestkust kan men eenvoudig naar Grand Baie gaan (per lokale bus, taxi of huurauto).terug naar veelgestelde vragen Mauritius

Reiservaringen

 • Alle info die we in de offerte gekregen hebben klopte. We zijn niet voor onaangename verrassingen komen te staan en konden we ons zowel actief uitleven als rustig ontspannen.

  lees meer
  -
  Marc & An Monnens
 • We hadden wel verwacht dat het mooi zou zijn, maar dit!

  lees meer
  -
  Kevin Thewissen & Anouk Lommen
 • een hele fijne vakantie gehad!

  lees meer
  -
  Sandra de Meijer en Frank Hageman
 • We waren zeer verrast met de bos bloemen op Schiphol!

  lees meer
  -
  Marrit en Martin

Tip: Zo mooi is Mauritius

Tip: Goed nieuws van KLM!

De luchtvaartmaatschappij gaat vanaf 30 oktober 2017 rechtstreeks op Mauritius (MRU) gaat vliegen met een Boeing 787 Dreamliner. 

De vluchten worden 3x per week uitgevoerd op maandag, donderdag en zaterdag.

Tip: LUX* 3 Resorts in de mix

3 prachtige resorts in een Mauritius rondreis!

Bekijk ze alle drie!