Menu

Mauritius

Klimaat en reistijd Mauritius

Mauritius heeft een tropisch klimaat, met temperaturen die eigenlijk nooit ver onder de 22° Celsius komen en is het hele jaar te bezoeken (m.u.v. januari, februari en maart). Over het algemeen geldt dat het noorden en het westen van het eiland iets warmer en relatief droger zijn ten opzichte van het oosten en zuiden. Er zijn echter verschillen per periode:
  • mei - oktober:
    Dit zijn de beste maanden voor een bezoek aan Mauritius. In deze periode zijn de temperaturen aangenaam, tussen de 22° en 26° overdag, en de regenval is minimaal. De watertemperatuur varieert tussen de 22° en 27° Celsius. In het binnenland is het altijd een paar graden kouder en liggen de temperaturen rond de 19° Celsius.
  • november - december:
    Dit is de periode dat de temperaturen oplopen tot 32° Celsius en de luchtvochtigheid hoger wordt. Ook in deze periode geldt weer dat de temperaturen in het binnenland iets lager liggen, rond de 26° Celsius.
  • januari - april:
    Deze maanden zijn erg warm en hebben de meeste regenval. De regenbuien vallen meestal aan het eind van de dag als een flinke bui. Vooral tussen januari en maart kunnen er cyclonen voorkomen.


Klik hier voor het actuele weer in Mauritius