Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Mauritius

Veelgestelde vragen Mauritius

Hoe zit het met de geldzaken in Mauritius?

De munteenheid in Mauritius is de Mauritiaanse Rupee (MUR). De munt is alleen ter plaatse verkrijgbaar in verschillende coupures. Één Mauritian Rupee is onderverdeeld in 100 cent. Het briefgeld is verkrijgbaar in waardes van: 1, 5, 10, 25, 50, 100, 200, 500, 1000 en 2000 Rs. Muntgeld is verkrijgbaar in waardes van: 5, 20 en 50 cent. In vrijwel alle grote hotels en winkelcentra kunt u geld wisselen.

  • Pinpas: in grotere steden en toeristische centra zijn ATM’s (geldautomaten) aanwezig. Dit geldt tevens voor de internationale luchthaven. Denk er aan om uw pinpas voor vertrek op werelddekking te zetten.
  • Creditcard: zowel Visa als Mastercard, worden in de meeste hotels, restaurants en winkels geaccepteerd. Wees alert bij betalingen met creditkaart. Verlies uw creditkaart niet uit het oog. Fraude met creditkaarten komt helaas overal voor en is niet volledig uit te sluiten. Zie voor meer details de websites: eurocard en visa.
  • Belangrijk: bij uw aankopen op straat, wanneer u van een taxi gebruik wilt maken of iets bezoekt, is het handig om met gepast geld te betalen, omdat men zeer vaak geen wisselgeld heeft. Ben u dit van plan, verzamelt u dan vooral kleine coupures.
  • Wisselkoers: de waarde van 100 Mauritian Rupee was in juni 2019 ongeveer € 2,53.


terug naar veelgestelde vragen Mauritius