Mozambique Safari & Strand

Bent u eerder in Afrika geweest en bent u op zoek naar een nieuwe bestemming dan is Mozambique een goede keuze. Tijdens deze reis Mozambique Safari & Strand bezoekt u, zoals de naam al doet vermoeden, wildparken en de uitgestrekte stranden van het land. Doordat u zelf rijdt met een huurauto heeft u complete vrijheid en tijd om het land te leren kennen. U start de reis in Zuid-Afrika waar u de huurauto ophaalt. Via Komatiepoort rijdt u Mozambique binnen waar u een bezoek brengt aan de hoofdstad Maputo. Vervolgens rijdt u langs de ongerepte kust noordwaarts. Ook bezoekt u het Gorongosa National Park waar u op safari gaat. Een van de hoogtepunten van de reis is het verblijf in de Bazaruto Archipel. Via het Limpopo Transfrontier Park rijdt u weer terug naar Zuid-Afrika waar u de huurauto aflevert. Deze selfdrive is een prachtige reis voor de ervaren Afrika reiziger.

Noot: Het Gorongosa National Park is gesloten van half december tot en met half april.

Noot: In verband met verschillende grensovergangen, armoede, politieposten onderweg en eventuele politieke situaties is deze reis niet voor iedereen geschikt. U hoeft zich er niet door af te laten schrikken, alleen is selfdrive ervaring en een avontuurlijke instelling nodig om te kunnen handelen in ongewone situaties.

Reisduur: 20 dagen
Johannesburg - Sabie - Maputo - Inhambane - Vilanculos - Gorongosa NP - Bazaruto Archipel - Chidenguele - Limpopo NP - Kruger NP Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Johannesburg

Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiging van het guesthouse. Zij verzorgen de transfer (mogelijk op indeling) naar de Outlook Lodge gelegen in een rustige buitenwijk van Johannesburg. U verblijft in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers, voorzien van alle gemakken, beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Iedere ochtend wordt er een prima ontbijt geserveerd.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Johannesburg - Komatipoort (ca. 435 km)

Na het ontbijt gaat u met de shuttlebus terug naar de luchthaven waar de huurauto voor u klaar staat. Vervolgens rijdt u in uw eigen tempo in oostelijke richting door de Mpumulanga provincie. Eventueel kunt u ’s ochtends via Pretoria rijden. De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Jacaranda City’ genoemd. In de stad liggen ambassades, koloniale gebouwen, parken, universiteiten en verschillende monumenten die herinneren aan de geschiedenis van de stad. De Union Buildings, de belangrijkste gebouwen van de regering van Zuid-Afrika, bieden een mooi uitzicht over de stad. Hier vond in 1994 de inauguratie plaats van Nelson Mandela, de eerste democratisch gekozen president. Bezoek ook de Pretoria National Zoological Gardens, het Voortrekkers Monument en Church Square. De afstand vanuit Johannesburg naar Komatipoort bedraagt ca. 435 km. U rijdt echter over een goede weg waardoor het een comfortabele reis is. Na aankomst in het plaatsje Komatipoort is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 3 Komatipoort - Maputo (ca. 140 km)

Met uw huurauto rijdt u vandaag naar de grens met Mozambique. Na de grensformaliteiten vervolgt u uw weg richting Maputo, de hoofdstad van Mozambique. Maputo ligt aan de westkant van de Maputobaai, die 95 km lang en 30 km breed is. De oorspronkelijke naam van de stad was Lourenzo Marques en was in de koloniale tijd een van de mooiste steden van Afrika. Tegenwoordig zijn er nog steeds vele overblijfselen te vinden van deze tijd. Optioneel kunt u de stad verkennen. Loop over de rustige promenade Avenida Marginal met zijn palmbomen en uitzicht over zee of maak een wandeling door het oude centrum. We reserveren een accommodatie voor u die 50 km ten noorden van Maputo ligt vlakbij de En1 in het plaatsje Bilene.
verzorging: geen maaltijden inbegrepen

Dag 4 Maputo - Inhambane (ca. 450km)

Vandaag staat er een reisdag op het programma. Doel vandaag is Inhambane, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. U rijdt over de EN1 en passeert erschillende kleine dorpjes gaat waaronder Chidenguele, Quissico en Inharrime. U rijdt door naar Inhambane, de kleine historische stad wordt gezien als één van de mooiste steden van Mozambique. De stad is wijds opgezet en heeft prachtige lanen en koloniale gebouwen wat zorgt voor een echt Mediterrane sfeer. Wanneer de tijd het toelaat is een bezoek aan de Portugese kerk, de boulevard of het museum aan te raden. De komende nachten verblijft u in Massingo Beach Lodge, gelegen in de baai van Inhambane.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 5 Inhambane

Dag ter vrije besteding. Vanuit de chalet kunt u direct gaan zwemmen en snorkelen in de Inhambane baai, maar u kunt ook georganiseerd de onderwaterwereld ontdekken tijdens de Ocean Safari. Aan het einde van de dag kunt u vaak genieten van een prachtige zonsondergang.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 6 Inhambane - Vilanculos (ca. 300 km)

De rit gaat vandaag van Inhambane naar Vilanculos. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Deze relatief kleine stad is de belangrijkste toeristische plek van Mozambique. Het is een plek waar zowel de backpackers als luxe reizigers komen om te genieten van de zon, zee en strand.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 7 Vilanculos - Gorongosa (ca. 475 km)

De reis gaat verder naar het Gorongosa National Park. U verblijft in de Girassol Gorongosa Lodge in het park. Met de huurauto kunt zelf naar de lodge rijden. Op dit moment is het echter niet toegestaan om zelf met de eigen huurauto op gamedrive te gaan in het park. In 2017 is de verwachting dat de park autoriteiten het wegennetwerk in het park hebben geoptimaliseerd. Ter plaatse kun u echter georganiseerde gamedrives reserveren. De kosten hiervan bedragen ca. US$ 40 per persoon voor ochtend- en middag gamedrives. Een sunset gamedrive kost ca. US$ 45 per persoon. Er zijn met name veel vogels te zien in dit park, daarnaast kunt u onder andere leeuwen, olifanten, buffels, nijlpaarden, impala's en apen spotten.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 8 Gorongosa National Park

Dag ter vrije besteding. Ook vandaag kunt u het Gorongosa National Park verder verkennen, de gamedrives zijn ter plaatse te reserveren. De diversiteit van het Gorongosa National Park is groot. Zo vindt u er savannes, regenwouden, kalksteengorges en het meer Lake Urema. Dit meer kan bestaan door de constante waterstroom vanuit Mount Gorongosa, hierdoor biedt het park een verscheidenheid aan diersoorten. Naast het grote wild zijn er ook vele bijzondere reptielen, amfibieën, vogels, vlinders, insecten, bomen en bloemen in het park te vinden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 9 Gorongosa National Park

Dag ter vrije besteding. Optioneel kunt u deelnemen aan gamedrives vanuit de lodge.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 10 Gorongosa - Vilanculos (ca. 475 km)

Vanuit Gorongosa National Park rijdt u terug naar de EN1 richting Inchope. Volg de EN1 door Inchope en vele andere dorpen in zuidelijke richting. Bij Pambara neemt u de afslag naar Vilanculos. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 11 Vilanculos - Bazaruto Archipel

Vilanculos is de toegangspoort tot de Bazaruto Archipel, het enige nationale onderwaterpark van Mozambique. De Bazaruto Archipel bestaat uit vijf eilanden waar u prima kunt duiken. U laat de huurauto achter op de luchthaven van Vilanculos. U checkt in op de korte binnenlandse vlucht per helikopter naar Bazaruto Archipel. Na aankomst op Benguerra wordt u verwelkomd door een medewerker van de lodge waar u de komende nachten verblijft om te genieten van de zon, prachtige stranden en de onderwaterwereld.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 12 Bazaruto Archipel

Dag ter vrije besteding. De Bazaruto eilandengroep bestaat uit de vijf eilanden Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Bangue en Santa Carolina. De grootste eilanden Bazaruto en Benguerra zijn toeristisch gezien het meest interessant en ontwikkeld. De eilanden voldoen compleet aan het beeld van hoe een exotisch eiland in de Indische Oceaan er uit moet zien. De palmbomen, witte stranden en het azuurblauwe water zorgen voor een prachtige strandverblijf. Tevens zijn er een groot aantal koraalriffen te vinden waardoor duikers en snorkelaars zeker aan hun trekken kunnen komen. De wateren om de eilanden zijn ook nog een van de laatste plaatsen ter wereld waar u tijdens het duiken de zeldzame zeekoe tegen kunt komen. De accommodaties op de eilanden zijn in de luxere prijscategorie wat er voor zorgt dat het een exclusieve en rustige bestemming blijft.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 13 Bazaruto Archipel

Dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk genieten van zon, zee en strand. Vanuit de accommodatie worden ook verschillende activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan watersporten zoals duiken, snorkelen en diepzeevissen. Maar ook prachtige zeiltochten of een bezoek aan het eiland zijn een mogelijkheid voor vandaag.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 14 Bazaruto Archipel - Vilanculos - Tofo (ca. 320 km)

Na het ontbijt wordt u naar de airstrip van het eiland gebracht voor de binnenlandse vlucht per helikopter naar Vilanculos. Hier haalt u de huurauto weer op en vervolgd u uw weg in zuidelijke richting. U reist vanuit Vilanculos naar Tofo. De komende nacht verblijft u in Baia Sonambula.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 15 Tofo - Chidenguele (ca. 225km)

U verlaat Tofo en rijdt terug in zuidelijke richting (EN1) naar Chidenguele waar u overnacht. Aan de oever van Nhambavale Lake, omgeven door zandduinen en grenzend aan de Indische Oceaan, ligt de Naara Eco Lodge waar u de komende nacht verblijft. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 16 Chidenguele

Dag ter vrije besteding. Uw accommodatie biedt het beste van twee werelden. Zo kunt u aan de ene kant heerlijk genieten van de rust van het meer waar u kunt vissen, zwemmen of kajakken. Maar u kunt ook het warme heldere water van de Indische Oceaan ontdekken als u op duiksafari gaat of als u heerlijk ronddobbert in een zeilboot. De lodge bestaat uit tien luxe safari tenten die zo zijn geplaatst dat u kunt genieten van het prachtige uitzicht over het meer en van de privacy die de tenten bieden. Iedere tent heeft ook een eigen veranda waar u kunt genieten van de rust en de natuur. Als u een bezoek brengt aan de Naara Eco Lodge & Spa heeft u niet alleen een fijn verblijf maar steunt u ook de lokale bevolking. De Naara Eco Lodge & Spa is een bedrijf dat de lokale bevolking van het dorp Chidenguele een handje helpt door middel van de banen die zij creëren, maar ook hebben zij geholpen met het opzetten van een basisschool in het dorp.
verzorging: halfpension (ontbijt en diner)

Dag 17 Chidenguele - Limpopo Transfrontier Park (ca. 340 km)

De reis gaat verder naar het Limpopo Transfrontier Park. U rijdt via Chokwe (Chokue) in de richting van Massingir (no. 256). Na Massingir is het nog een korte rit naar het Parque Nacional do Limpopo. Via de Massingir Gate rijdt u het park binnen nadat de conservation levy is betaald. Vanaf de gate volgt u de borden naar Machampane Wilderness Camp dat nog circa 50 km rijden is. In de namiddag kunt u deelnemen aan een wandelsafari onder begeleiding van een deskundige ranger. Om deel te nemen aan deze activiteit dient u voor 15:00 uur aanwezig te zijn.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 18 Limpopo Transfrontier Park

Dag ter vrije besteding in het Limpopo Transfrontier Park. U kunt wederom zelf met uw huurauto diverse routes rijden om de diversiteit aan wildlife te zien. In het park leven meer dan 500 vogelsoorten en meer dan 100 soorten reptielen. Informeer bij uw accommodatie naar de beste tijden en plaatsen om dieren te kunnen spotten. Ter plaatse kunt u ook deelnemen aan diverse excursies waaronder een kanotocht door de wildernis.
verzorging: volpension (ontbijt, lunch en diner)

Dag 19 Limpopo Transfrontier Park - Kruger (ca. 260 km)

Vandaag verlaat u Mozambique en steekt de grens weer over naar Zuid-Afrika. U rijdt naar uw volgende overnachtingsplek net buiten het Kruger National Park. We raden u aan vroeg te vertrekken omdat veel dieren dan nog actief zijn en u wellicht een deel van de 'big five’ kunt zien. Het is ongeveer vijf uur rijden als de route als gamedrive wordt afgelegd. De variëteit aan landschappen maakt het park een uitstekend leefgebied voor meer dan 140 zoogdieren en 500 vogelsoorten. Door de aanwezigheid van prooidieren als impala’s, giraffen, zebra’s, gnoes en buffels komen er ook veel roofdieren in het park voor waaronder cheeta’s, hyena’s, leeuwen, luipaarden en andere katachtigen. De rivieren vormen het leefgebied van krokodillen en nijlpaarden.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 20 Kruger - Johannesburg airport (ca. 500 km)

U verlaat de Kruger regio en rijdt vervolgens naar de luchthaven van Johannesburg. Na aankomst levert u de huurauto in op de luchthaven van Johannesburg, waar uw reis met PANGEA Travel eindigt.

Noot: Het is ook mogelijk om een binnenlandse vlucht te nemen vanuit Phalaborwa naar Johannesburg.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten Vilanculos - Bazaruto v.v.
 • autohuur Europcar Categorie W, bijvoorbeeld een Ford Ranger 4x4 Double Cab (handgeschakeld)
 • inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers (eigen risico ZAR 15000 in Mozambique)
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • safariactiviteiten tijdens verblijf in het Limpopo Transfrontier Park
 • non-gemotoriseerde watersporten tijdens verblijf in de Bazaruto Lodge
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • visum Mozambique, € 42 pp + ca. € 64 pp bemiddelingskosten (vooraf via VisumInternational aanvragen)
 • Cross border fee, ca. R2200 voor de huurauto
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: achterlatingskosten, contractfee, benzine- en eventuele tolkosten
 • entreegelden Gorongosa, ca. US$ 20 pp per dag
 • conservation levy Limpopo Transfrontier Park ca. R150 pp per dag
 • conservation levy Kruger Park ca. R328 pp per dag
 • optionele excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 5.000 - of meer

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Casa Rex - Vilanculos

Casa Rex, een knus boutique hotel in Vilanculos, is hoger gelegen op een duin waardoor het een prachtig uitzicht op de oceaan en de eilanden van de Bazaruto archipel biedt. Door de gemoedelijke sfeer zult u zich hier meteen thuis voelen. Het hotel wordt omringd door een tropische tuin en beschikt over twee zwembaden. Alle kamers hebben een adembenemend uitzicht op het azuurblauwe water en bieden toegang tot het strand. Door de ligging vlakbij de (kleine) haven is het helaas niet mogelijk om hier in de zee te zwemmen. In het restaurant worden voornamelijk traditionele Portugese gerechten en verse visspecialiteiten geserveerd. Daarbij kunt u een heerlijk geïmporteerd wijntje drinken of kunt u het lokale bier proeven. Dineer bij kaarslicht op het terras terwijl u uitkijkt op de baai van Vilanculos, een heerlijke afsluiting van uw dag!


Pestana Bazaruto Lodge - Bazaruto Archipel

Gelegen in het noorden van Bazaruto eiland, ligt de Pestana Bazaruto Lodge. De lodge is op een echte droomlocatie gelegen. Door het gebruik van hout, de rieten daken en de ligging in een prachtige tuin heeft de lodge een natuurlijke uitstraling dat past in de omgeving. De lodge is rustig gelegen, een uitstekende plek om te genieten van het fijne strand en de azuurblauwe zee. Activiteiten die u kunt ondernemen zijn duiken en snorkelen in één van ’s werelds grootste koraalriffen, boottochten per traditionele dhow, wake boarden en bijvoorbeeld jeepsafari’s over het eiland. De dag sluit u af met een diner in het Flamingo restaurant waar u geniet van zowel lokale als internationale vis- en vleesspecialisten en aansluitend met een drankje bij de gezellige Sunset bar.


Machampane Luxury Tented Camp - Limpopo Transfrontier Park

Het kleinschalige Machampane Luxury Tented Camp ligt in het Limpopo Transfrontier Park, grenzend aan het bekende Kruger National Park in Zuid-Afrika. Tijdens uw verblijft overnacht u in ruime tenten die verscholen onder bomen aan de oever van de Machampane rivier liggen. Vanaf uw privé veranda maar ook zelfs vanuit uw bed, heeft u een adembenemend uitzicht over de Machampane rivier. In de vroege ochtend en in de namiddag wordt de rivier vaak gebruikt als drinkplaats, waardoor u vanaf uw veranda veel vogels en wilde dieren kunt spotten. Doordat er in dit natuurgebied geen wegen zijn, worden de safari's te voet uitgevoerd; een hele bijzondere ervaring en een totaal andere manier om natuur en dieren te spotten. Tussen de activiteiten door ontspant u in uw tent en ’s avonds zit u gezellig met de andere gasten bij de ’boma’. Hier wordt ook het diner geserveerd, dat voornamelijk bestaat uit lokale gerechten. In de avonduren kunt u bij het kampvuur genieten van de rust, de geluiden uit de bush en de heldere sterrenhemel.


Naara Eco Lodge & Spa - Chidenguele

Deze luxe eco-lodge & spa is gebouwd op de oevers van het Nhambavale meer, op zo’n 2 km afstand van het azuurblauwe water van de Indische Oceaan. Deze accommodatie biedt het beste van twee werelden. Zo kunt u aan de ene kant heerlijk genieten van de rust van het meer waar u kunt vissen, zwemmen of kajakken. Maar u kunt ook het warme heldere water van de Indische Oceaan ontdekken als u op duiksafari gaat of als u heerlijk ronddobbert in een zeilboot. De lodge bestaat uit tien luxe safari tenten die zo zijn geplaatst dat u kunt genieten van het prachtige uitzicht over het meer en van de privacy die de tenten bieden. Iedere tent heeft ook een eigen veranda waar u kunt genieten van de rust en de natuur. Als u een bezoek brengt aan de Naara Eco Lodge & Spa heeft u niet alleen een fijn verblijf maar steunt u ook de lokale bevolking. De Naara Eco Lodge & Spa is een bedrijf dat de lokale bevolking van het dorp Chidenguele een handje helpt door middel van de banen die zij creëren, maar ook hebben zij geholpen met het opzetten van een basisschool in het dorp.


bekijk meer

Waarom?inklappen

 • Een mooie combinatie van noordelijk Zuid-Afrika met Mozambique
 • U bezoekt safariparken en geniet van de prachtige stranden in Mozambique, een perfecte combinatie
 • PANGEA Travel werkt met betrouwbare verhuurmaatschappijen zoals Avis en Europcar.
 • De 4WD huurauto is inclusief verzekeringen, extra bestuurder en ongelimiteerde kilometers.
 • U ontvangt een wegenkaart en een persoonlijke Engelstalige routebeschrijving.
 • Daarnaast zorgen we ook voor de vereiste veiligheidhesjes en gevarendriehoek voor Mozambique
 • bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Mozambique Specialist

Reiservaringen
Mozambique

 • “De reis was goed geregeld en zeer compleet. Daarnaast was de communicatie en flexibiliteit geweldig!”

  lees meer
  -
  Ben & Ine Reitsma
 • “onder de indruk vd leuke kleinschalige accommodaties op verrassende plekken”

  lees meer
  -
  Reizigers uit Utrecht
 • “De reis was perfect verzorgd”

  lees meer
  -
  Danielle Vogelaar
 • “uitstekende accommodaties in Mozambique!”

  lees meer
  -
  Enthousiaste Mozambique reizigers


print deze reisterug naar het overzicht