Menu
Vanwege het coronavirus hanteren wij tijdelijk versoepelde annuleringsvoorwaarden.
Tot 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren.
Meer info

Rondreis Zuid-Afrika, eSwatini & Mozambique

Tijdens deze avontuurlijke combinatiereis reist u per 4x4 door Zuid-Afrika, eSwatini (het voormalige Swaziland) en Mozambique. U gaat op safari in verschillende wildparken en maakt kennis met de rijke cultuur van eSwatini. Wildparken in eSwatini die u kunt bezoeken zijn het Mlilwane Wildlife Sanctuary en het Hlane Royal National Park. Hierna gaat u op zoek naar de ‘big tuskers’ in het Tembe Elephant National Park. De reis wordt onderbroken met enkele overnachtingen aan de uitgestrekte stranden van Mozambique waar u kunt snorkelen of duiken. Via Maputo, de hoofdstad van Mozambique reist u terug naar Zuid-Afrika waar u verblijf in een lodge in het zuiden van het Kruger National Park. U heeft hier nog de mogelijkheden om met de eigen huurauto op safari te gaan. De reis wordt afgesloten in het Saragossa Reservaat, een prachtige plek om de laatste twee dagen te ontspannen. Met uw eigen huurauto kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en ontdekt u deze prachtige bush & beach combinatie!

Noot: In verband met verschillende grensovergangen, armoede, politieposten onderweg en eventuele politieke situaties is deze reis niet voor iedereen geschikt. U hoeft zich er niet door af te laten schrikken, alleen is selfdrive ervaring en een avontuurlijke instelling nodig om te kunnen handelen in ongewone situaties.

Reisduur: 14 dagen

Johannesburg - Mbabane - Hlane Royal National Park - Tembe Elephant Park - Anvil Bay - Maputo - Komatipoort/Kruger - Saragossa Game Reserve - Johannesburg

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Rondreis Zuid-Afrika, eSwatini & Mozambique inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een afwisselende selfdrive met een bezoek aan drie landen!
 • Bezoek safari-parken en geniet van de prachtige stranden in Mozambique, een perfecte combinatie
 • U bezoekt het fantastische en nog weinig bezochte Tembe Elephant Park
 • Geniet van de verlaten stranden van Anvil Bay
 • De afstanden zijn goed verdeeld waardoor u ook tijdens de rijdagen geniet van de landen 
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Anvil Bay Lodge - omgeving - Zuid-Mozambique - foto: Anvil Bay
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Johannesburg
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het hotel. Zij verzorgen uw transfer per shuttlebus naar de accommodatie waar u een nacht verblijft.
Dag 2 Johannesburg - Mbabane/eSwatini
Vandaag gaat u de grens over naar eSwatini. Dit is een van de kleinste landen van Afrika en ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Het is een van de laatste drie koninkrijken van het continent. Ondanks het kleine oppervlak heeft het land een afwisselend landschap van o.a. bergen, rotsen, vruchtbare valleien, savannen, beboste heuvels, moerassen, rivieren en watervallen. eSwatini is ook bekend om haar tradities en bijzondere ceremonies. Zo mag de vorst van eSwatini elk jaar na het rietdansfestival (Umhlanga) een nieuwe vrouw uitkiezen (polygamie komt namelijk voor in eSwatini). Een bezoek aan de lokale markt van Mbabane is zeker de moeite waard. 
Dag 3 eSwatini
Dag ter vrije besteding in eSwatini. Vandaag kunt u het Mlilwane Wildlife Sanctuary bezoeken. In het Mlilwane Wildlife Sanctuary vindt u geen roofdieren zoals leeuwen, waardoor u activiteiten kunt ondernemen die in andere wildparken niet mogelijk zijn. Zo kunt u een mountain bike huren, waarmee u op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een gids een tocht kunt maken. Ook kunt u een wandeling maken, tevens op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een gids. Kies een van de 9 wandeltochten en geniet van de prachtige natuur om u heen. Eventueel kunt u er ook voor kiezen om een tocht te paard te maken. Tijdens uw tochten door het Mlilwane Wildlife Sanctuary kunt u meerdere wilde dieren tegenkomen, zoals zebra, wildebeest en nyala. In het noorden van eSwatini kunt u ook een bezoek brengen aan de kaarsfabriek bij Malkerns of de Afrikaanse markt in Manzini. Een andere leuke stop is het kunstenaarsdorpje in Piggs Peak en de Ngwenya glasfabriek in Motjane.
Dag 4 Mbabane - Hlane Royal National Park
Via een mooie route door eSwatini reist u vandaag naar het Hlane Royal National Park, een van de drie nationale parken van Swaziland. Het park kunt u met de eigen huurauto verkennen of u kunt optioneel diverse activiteiten ondernemen zoals mountainbiken of wandelsafari’s. In het park leeft de big five maar ook vele andere dieren zoals giraffen en nijlpaarden. Het park is ook geschikt voor vogelliefhebbers want er leven veel soorten, waaronder gieren en marabu's. 
Dag 5 Hlane Royal National Park - Tembe Elephant Park
Na het ontbijt vertrekt u naar het Tembe Elephant Park. Dit park bestaat sinds 1983 en is opgericht om de olifanten in het gebied KwaZulu Natal te beschermen. Tembe Elephant Park is een geweldige locatie om wilde olifanten te zien. Wat dit park bijzonder maakt is dat het de enige plek in Zuid-Afrika waar de inheemse olifanten van Maputoland leven. Deze olifanten hebben enorme slagtanden en zijn een stuk groter dan andere olifanten in het land. Naast de imposante olifanten leven hier ook andere Big Five dieren, wat het een zeer aantrekkelijk park maakt. In dit park zal u niet heel veel andere toeristen tegen komen, omdat er maximaal 10 voertuigen per dag in het park zijn toegestaan en voelt het alsof u echt in de wildernis bent en kunt u in alle rust genieten van het wild. Aan het eind van de middag gaat u met de game drive op zoek naar deze dieren.
Dag 6 Tembe Elephant Park
Ook vandaag staan er safariactiviteiten op het programma. Tussen de activiteiten door kunt u ontspannen bij de lodge.Tembe is beroemd vanwege het grote aantal Tuskers (zeer grote olifanten) die hier voorkomen. Deze dieren waren het slachtoffer van stropers, maar samen met het Tsavo Park in Kenia is Tembe één van de weinige parken waar de dieren nog voorkomen. Naast de Tuskers die in dit 300 vierkante kilometer grote park voorkomen leven hier ook de dieren van de Big Five. Door het afwisselende landschap is het park ook een prima leefgebied voor veel vogels.

Bekijk de webcam in Tembe op www.tembe.co.za/webcam.htm
Dag 7 Tembe Elephant Park - Anvil Bay
U rijdt vandaag naar de grens met Mozambique, een bestemming die bekend staat om haar prachtige kustlijn. De volgende bestemming van uw reis is Anvil Bay. Hier verblijft u aan de kust van het meest zuidelijke nationale park van Mozambique. U kunt hier ontspannen aan het strand of deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo kunt u de bosrijke omgeving verkennen rondom uw accommodatie of kajakken op zee. 
Dag 8 Anvil Bay
Een vrije dag in Anvil Bay. U kunt hier heerlijk ontspannen en bijkomen van de reis of deelnemen aan verschillende activiteiten. Maak bijvoorbeeld zelfstandig een strandwandeling (het is ook mogelijk om per fiets het strand te verkennen) of maak een wandeling (met gids) om het binnenland van Anvil Bay te verkennen. Met name voor vogelaars is dit een must-do! In het nabijgelegen meer ziet u nijlpaarden en ook andere diersoorten komt u hier tegen. Houdt u van snorkelen of duiken? Dan bent u in Anvil Bay ook op het juiste adres. 

Noot: van juli tot en met november kunt u ook deelnemen aan een 'whale-watching' excursie en van oktober tot januari bent u misschien getuige van schildpadden die hun eitjes hier komen leggen. Van december tot eind maart zetten de kleine schildpadjes hun eerste stapjes naar de zee.
Dag 9 Anvil Bay
Wederom een vrije dag. 
Dag 10 Anvil Bay - Maputo
U vervolgt vandaag uw weg richting Maputo, de hoofdstad van Mozambique. De oorspronkelijke naam van de stad was Lourenzo Marques en was in de koloniale tijd een van de mooiste steden van Afrika. Vandaag de dag zijn er nog steeds overblijfselen te vinden die herinneren aan deze periode. De stad is voor Afrikaanse begrippen een prachtige stad met brede lanen en statige gebouwen. De bewoners zijn ook minder gehaast en chaotisch dan in bijvoorbeeld Nairobi en Dar es Salaam. Optioneel kunt u de stad verkennen. Loop over de rustige promenade Avenida Marginal met zijn palmbomen en uitzicht over zee of maak een wandeling door het oude centrum. 
Dag 11 Maputo - Kruger Zuid / Marloth Park
U rijdt vandaag terug naar de grens met Zuid-Afrika. Na de grensformaliteiten vervolgt u uw weg richting Marloth Park, gelegen net buiten de zuidelijke toegangspoorten van het Kruger National Park. Hoewel u niet ín het park overnacht, kunt u toch volop genieten van de flora en fauna om u heen. In Marloth Park lopen namelijk ook (kleine) wilde dieren rond, zoals zebra's, nyala, impala en knobbelzwijnen. Aangezien dit geen gevaarlijke dieren zijn, kunt u hier makkelijk rondlopen en dieren spotten. Marloth Park en het Kruger National Park worden van elkaar gescheiden door de Crocodile River. In deze rivier ziet u vaak olifanten drinken of een frisse duik nemen. U kunt vandaag Marloth Park ontdekken en ontspannen bij uw accommodatie.
Dag 12 Kruger Zuid / Marloth Park
Een dag ter vrije besteding. Ontdek het Marloth Park, geniet van het uitzicht op de rivier en het Kruger National Park of breng met uw eigen huurauto een bezoek aan het zuidelijke gedeelte van het Kruger National Park. De variëteit aan landschappen maakt het park een uitstekend leefgebied voor meer dan 140 zoogdieren en 500 vogelsoorten. Door de aanwezigheid van prooidieren als impala’s, giraffen, zebra’s, gnoes en buffels komen er ook veel roofdieren in het park voor waaronder cheeta’s, hyena’s, leeuwen, luipaarden en andere katachtigen. De rivieren vormen het leefgebied van krokodillen en nijlpaarden. Vanuit de lodge worden gamedrives en wandelsafari's georganiseerd waaraan u optioneel kunt deelnemen.
Dag 13 Kruger Zuid - Saragossa Game Reserve
U rijdt in uw eigen tempo in westelijke richting door de Mpumulanga provincie naar het Saragossa Game Reserve, een rit van ongeveer 160 km. De lodge ligt nabij het plaatsje Waterval Boven. De middag is ter vrije besteding in de lodge of u kunt optioneel deelnemen aan een activiteit.
Dag 14 Saragossa Game Reserve - Johannesburg - (vliegreis op eigen gelegenheid)
Een deel van de dag is nog ter vrije besteding. Op tijd rijdt u vandaag naar de luchthaven van Johannesburg. Na aankomst levert u de huurauto in en checkt u in voor uw terugvlucht. Aankomst is de volgende dag. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel. 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • airport transfer Johannesburg airport - accommodatie
 • autohuur Europcar 4x4
 • - inclusief: verzekeringen & ongelimiteerde kilometers
 • - inclusief: persoonlijke Engelstalige routebeschrijving & wegenkaart
 • - inclusief: extra bestuurder
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (onze reisspecialist adviseert u over de mogelijkheden)
 • eigen risico huurauto ca. R 15.000
 • visumkosten Mozambique
 • bijkomende kosten autohuur, zoals: aflever- en/of achterlatingskosten, benzine- en eventuele tolkosten
 • conservation levy game reserves en/of nationale parken
 • excursies en entreegelden
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Bekijk onze contactgegevens en reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Outlook Lodge Lakefield - Johannesburg
incl. ontbijt
De Outlook lodge, gelegen in de veilige wijk Benoni, is een aangenaam startpunt van een rondreis door Zuid-Afrika. Op korte rijafstand ligt de luchthaven van Johannesburg. U verblijft in een van de zeven comfortabele en modern ingerichte kamers. De kamers beschikken over een open badkamer en een apart toilet. Het ontbijt wordt in de ochtend geserveerd en voor het avondeten kunt u terecht bij een van de restaurants in de omgeving. U kunt hier eenvoudig zelf heen rijden (ook in het donker). Rijdt u liever niet ’s avonds dan regelt de manager met plezier een taxi of u kunt zelfs avondeten laten bezorgen. Overdag kunt u ontspannen in de lounge of bij het zwembad. Naast de Outlook lodge ligt de Benoni golfclub.

Ematjeni Guesthouse - eSwatini
incl. ontbijt
Ematjeni betekent ‘plaats op de rotsen’ en daar is niets aan gelogen. Gelegen op een bergrand in de Ezulwini Vallei en omgeven door bergpieken ligt het kleinschalige Ematjeni Guesthouse. Vanuit verschillende plekken, waaronder uw kamer, biedt dit guesthouse panoramische uitzichten over de uitgestrekte vallei en de Sibebe granietrots. Alle kamers beschikken over een flatscreen-tv, zithoek en badkamer met bad en/of douche. In de omgeving is genoeg te beleven. Trek eropuit met een gids om de vallei te ontdekken, ga wildwatervaren in de rivier of boek een canopy tour. Ook verschillende natuurreservaten zijn gemakkelijk te bereiken. Bij terugkomst kunt u genieten van een diner in de eetkamer, waar verse ingrediënten centraal staan. 

Tembe Elephant Lodge - Tembe Elephant Park
incl. alle maaltijden en safari-activiteiten
Deze lodge ligt in het Tembe Elephant National Park dat grenst aan Mozambique. In het park leven de grootste olifanten van Zuid-Afrika. De lodge heeft slechts negen volledig ingerichte tenten. Elke tent beschikt over een eigen douche en toilet. Er zijn drie verschillende kamertypen (Royal Tembe Suite, Matriarch Suite, Suni Suites) die in prijs en comfort van elkaar verschillende. Tembe Lodge wordt heel gemoedelijk door de lokale bevolking gerund. Dineren wordt gedaan in de buitenlucht en nadien delen de gasten verhalen rondom het kampvuur. Er is een zwembad met een rieten overkapping omdat het soms erg warm kan zijn.

Anvil Bay Chemucane - Zuid-Mozambique
incl. ontbijt
Anvil Bay Chemucane is een kleinschalige lodge gelegen aan de zuidkust van Mozambique. De lodge ligt in een serene omgeving met een prachtige verlaten natuur. De slaapkamers staan verspreid in de natuur dichtbij de kust. De kamers zijn sfeervol en eenvoudig ingericht. Vanuit de lodge kunt u verschillende watersport activiteiten ondernemen. Of u kunt gewoon heerlijk ontspannen bij uw verblijf. 

Mozaika Guesthouse - Zuid-Mozambique
incl. ontbijt
Mozaika is een leuk, kleurrijk guesthouse en een prima plek voor een bezoek aan Maputo. Gelegen in een rustige wijk van Maputo kunt u hier heerlijk ontspannen aan het zwembad, of met een boek liggend in de hangmat. De kamers en het appartement liggen rondom de binnentuin met het zwembad, waar ook het ontbijt geserveerd wordt. Wat is er nu beter dan de dag te starten met een heerlijk ontbijt in een knusse tuin. Overdag kunt u Maputo bezoeken met o.a. de kunstnijverheidsmarkt op loopafstand van het guesthouse. ’s Avonds kunt u gaan eten in een van de lokale restaurantjes in de buurt of in het Mozaika Guesthouse zelf. Men maakt gebruik van een bezorgdienst van maaltijden en serveert er een goede wijn of andere drank bij.

Needles Lodge - Zuid Kruger
incl. ontbijt en diner
Ten zuiden van het Kruger National Park ligt Marloth Park, een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Kruger. In Marloth Park is een van onze favoriete lodges de Needles Lodge, een kleinschalige lodge waarbij de focus op persoonlijke aandacht ligt. Het bijzondere aan Marloth Park is dat, hoewel u buiten het Krugerpark slaapt, er vele diersoorten in deze omgeving rondlopen. Zo kunt u op de veranda van de Needles Lodge zitten, terwijl een aantal zebra's langslopen of wrattenzwijnen zichzelf trakteren op een modderbad. U kunt hier na een volle dag safari heerlijk tot rust komen met een drankje, of juist nog een verfrissende duik in het zwembad nemen.

Saragossa Game Lodge - Panoramaroute
incl. ontbijt
Waterval Boven, misschien wel het kleinste dorpje van Zuid-Afrika. Op ongeveer 20 kilometer van dit dorpje ligt het Saragossa Game Reserve, aan de oever van de Elandsrivier. In dit natuur- en wildreservaat zult u verbaast zijn over de verscheidenheid aan landschappen; van bossen tot savanne en bushveld. In het game reserve lopen met name giraffen, nijlpaarden, zebra’s, gnoes en elanden vrij rond (de Big Five ziet u hier niet). Een verblijf in Saragossa Game Lodge is een ideale stop om de afstand tussen Johannesburg en Kruger te overbruggen. De lodge heeft een aangenaam romantische sfeer en een bezoekje aan de whiskybar en wijnkelder is een aanrader (als u dat lekker vindt natuurlijk). De ruime veranda van uw kamer kijkt uit op grasland, waar u de  dieren ziet grazen. Er worden verschillende (optionele) activiteiten aangeboden, zoals ontbijten bij zonsopkomst, picknicklunches in het veld en gamedrives bij zonsondergang. Wat we extra willen benadrukken is dat deze accommodatie veel rekening houdt met de natuur; het meeste vlees, fruit en groenten worden op een biologische en milieuvriendelijke manier op eigen grond geteeld.
 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »