Marian en Harry
Myanmar - 5/09/14


Hallo Floor en alle anderen van PANGEA,

Hiermee willen wij jullie laten weten dat we enorm hebben genoten van onze reis door dit bijzondere land. Natuurlijk - zouden we kunnen zeggen - klopte alles weer zoals het in het reisprogramma door jullie was beloofd en beschreven. De accommodaties waren prima en méér dan dat, gold dat ook voor de zeer prettige gidsen.

Maar het belangrijkste was toch echt Myanmar zelf; het land, de bijzondere gebruiken, tempels, plaatsen enz. Natuurlijk schieten Inle Lake, Bagan, het Shwedagon daar boven uit. Maar alles tussendoor was ook zo memorabel dat wij 's avonds vaak in volle verbazing tegen elkaar zeiden: "Wow, wat een dag weer vandaag!"

Of dat nu ging om de trekking naar het olifantenresort, of de tweedaagse trekking van Kalaw naar Inle Lake, of de heel bijzondere markten waar onze gids ons mee naar toenam, Inle Lake zelf, of ons fietstochtje om het meer, onze e-bike rit over de Bagan-vlakte waar we weer plekken bezochten die we de vorige dag met onze gids niet hadden aangedaan, het maakt niet uit. Vergeten doen we het niet gemakkelijk.

Maar.... wat maakt het land echt zo hartverwarmend? Dat zijn de mensen zelf. Nergens hebben we ons zo welkom gevoeld, vonden we de lach zo gemeend en aanlokkelijk. Dat gold voor jong en oud. Vandaar een foto hierbij gevoegd van waaruit die hartelijkheid blijkt. Zoiets vergeet je toch nooit!

Marian en HarryMarian en Harry

 

Bekijk ook andere reiservaringen in Myanmar