Menu

Myanmar

Myanmar reizen

“Ja, we weten het zeker: we willen op reis naar Myanmar! Van vrienden hoorden we hoe vriendelijk de lokale Birmese bevolking is en hoe veel indrukwekkende bezienswaardigheden er in Myanmar zijn. Daarnaast vinden we het een voordeel dat de meeste toeristen het land nog niet ontdekt hebben. Het schijnt nog erg authentiek te zijn.”

Een individuele reis in Myanmar (voorheen Birma) start vaak in Yangon. Hier vindt u Myanmar's heiligste monument: de Shwedagon Pagoda. Ook de duizenden tempels van Bagan en het Inle Lake zijn een bezoek zeker waard. Vanuit de culturele hoofdstad Mandalay kunt u de bekende U Bein Brug bezoeken. Houdt u van wandelen en wilt u kennis maken met de vele Birmese bergstammen, dan stippelen we met plezier een trekking voor u uit. Uw reis kan afgesloten worden op de ongerepte, witte zandstranden van Ngapali Beach of Ngwe Saung Beach. Wij weten het zeker: iedereen die naar Myanmar reist, wordt een klein beetje verliefd op dit fascinerende land!

Waarom met PANGEA Travel naar Myanmar?
  • Myanmar is nog weinig ontdekt door toeristen en staat nog in de kinderschoenen. Het land kent veel cultuurschatten en we raden het aan om juist nu een rondreis door Myanmar te maken, nu het massatoerisme er nog niet is.
  • U reist per auto met chauffeur en een Engelssprekende gids. Deze gids kent het land goed en biedt een meerwaarde aan uw Myanmar rondreis.
  • PANGEA Travel beschikt over ruime ervaring in de verzorging van een individuele rondreis naar Myanmar. Onze reisspecialisten bezoeken deze bestemming jaarlijks.
Myanmar is het land van pagodes (waarvan de Shwedagon Pagode in Yangon de meest heilige is) en koninklijke en historische steden (zoals Amarapura, Ava en Sagaing). Myanmar kent vele bezienswaardigheden en highlights, zoals het koloniale Yangon, de Shan Staat (met veel cultuur en wandelmogelijkheden), de duizenden tempels en ruïnes van Bagan (tip: bekijk dit vanuit grote hoogte per luchtballon) en de befaamde ‘beenroeiers’ op het sprookjesachtige Inle Lake. Ook de vriendelijke en lokale bevolking van Myanmar vinden we al een highlight op zich. Het land kent vele kleurrijke stammen, zoals de Mon, Kayin, Shan, Mon, Bamar en Pa O.
 
Leuk weetje: Myanmar (Birma is hoe Myanmar vroeger heette), is het land van de naamswijzigingen. Na een opstand in 1988 in Birma, wilde het regime af van het koloniale tijdperk van de Engelsen. Sindsdien heet het land Myanmar. Wellicht ziet u ook nog wel eens ‘Burma’ voorbijkomen, dat is de Engelse benaming van Birma. Enkele steden hebben ook een naamtransformatie doorstaan, bijvoorbeeld Yangon (voorheen Rangoon). Dacht u overigens dat Yangon de hoofdstad van Myanmar is? Dat is fout! De hoofdstad van Myanmar is Naypyidaw. Zelfs rivieren hebben een andere naam gekregen! Soms is het best verwarrend...
 
3 tips voor reizen in Myanmar:
 
1. Bezoek Myanmar juist nu!
Soms krijgen we de vraag of het wel veilig is om naar Myanmar te reizen, vanwege de onrust in de noordelijke staat Rakhine (delen ervan) en enkele grensgebieden. Wij zijn van mening: bezoek Myanmar juist nu! De onrust betreft aan klein gebied en het land is nog ongerept. Onze reisspecialisten staan voor u klaar voor alle vragen m.b.t. veiligheid in Myanmar.
 
2. Verruil het toeristische Inle Lake voor Samkar Lake
Iedereen die zich verdiept in Myanmar komt het Inle Lake tegen. Ten zuiden daarvan ligt Samkar, een plek die veel reizigers (nog niet) kennen. Omgeven door minderheidsdorpen is dit de meest kleurrijke bestemming van Myanmar. Een aanrader is om ’s ochtends naar de markt te gaan, waar de zes minderheden van de omgeving bij elkaar komen.
 
3. Sluit uw Myanmar rondreis af aan het strand
Myanmar en strand is misschien een combinatie waar u niet snel aan denkt, toch ligt in Myanmar één van de meest ongerepte strand ter wereld: Ngapali. Het strand wordt weliswaar steeds populairder, maar het is nog steeds eens stuk rustiger dan menig ander strand in Azië. Een ander leuk alternatief is het strand van Ngwe Saung of het zeer ongerepte Myeik archipel. De meeste eilandjes zijn onbewoond en de beste manier om de Myeik archipel (of Mergui-archipel) te bezoeken is per meerdaagse cruise.
 

PANGEA Travel verzorgt individuele maatwerkreizen naar Myanmar. Iedere reis wordt zorgvuldig, in overeenstemming met u, naar wens en op maat gemaakt. PANGEA Travel biedt verschillende reistypen in Myanmar aan zoals rondreizen, familiereizen en korte arrangementen.