the Lost City of Mrauk U

routekaart the Lost City of Mrauk U

Wijk af van de standaard route in Myanmar en bezoek de onbekende Rakhine staat middels deze 5-daagse privé excursie. U kunt dit eenvoudig aan uw rondreis toevoegen. Centraal staat het bezoek aan 'the Lost City of Mrauk U', dat alleen per boot bereikbaar is vanuit Sittwe. U vindt hier diverse interessante pagodes en tempels. Tevens maakt u een uitstapje naar enkele Chin dorpjes. Kenmerkend aan deze bevolkingsgroep zijn de kleurrijke, traditionele kleding en de getatoeëerde gezichten van de (oudere) vrouwen. U vindt dit nergens anders!

Noot: momenteel vinden er onrusten plaats in het noorden van de Rakhine staat. Dit komt door spanningen tussen bevolkingsgroepen (moslims en Boeddhisten), waar ook het leger zich mee bemoeit. Heeft u plannen om binnenkort naar de Rakhine staat te reizen? Neem dan contact met ons op zodat we de situatie verder kunnen toelichten en de mogelijkheden kunnen bespreken. Op dit moment gaan onze reizen naar Ngapali en Mrauk U gewoon door (uiteraard in goed overleg). Het geweld in de staat Rakhine heeft overigens geen gevolgen voor de veiligheidssituatie in de rest van Myanmar.

Noot: de beste periode voor een bezoek aan deze regio is van oktober tot april, wanneer het klimaat aangenaam is.

Reisduur: 5 dagen
Yangon - Rakhine staat - Sittwe - Kaladan rivier - Mrauk U - Chin villages - Lay Mro rivier Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Yangon - Sittwe
Transfer naar de luchthaven van Yangon voor de binnenlandse vlucht naar Sittwe, de hoofdstad van de staat Rakhine (ook geschreven als 'Rakhaing' en 'Arakhan'). Sittwe ligt ten zuidwesten van Mrauk U, aan de monding van de Kaladan rivier en aan de kust van de Golf van Bengalen. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. Hier verblijft u de komende nacht. Daarna maakt u een stadstour waarbij u eerst het Rakhine State Cultural Museum aandoet (gesloten op maandag, dinsdag en feestdagen). In dit museum vindt u een uitgebreide expositie over de cultuur van de Rakhine bevolking. Vervolgens maakt u een wandeling over Strand Road, waar u het dagelijks leven langs de rivier ziet. Voor de zonsondergang wordt u naar een speciaal uitkijkpunt gebracht. Geniet van een prachtig uitzicht over de Golf van Bengalen.
Dag 2 Sittwe - Mrauk U
Na het ontbijt bezoekt u de vismarkt van Sittwe. Hier ziet u hoe vissers hun vers gevangen vis van de nacht uitladen. Vervolgens wordt u naar de haven van Sittwe gebracht. Hier gaat u aan boord van een motorboot (privé) die u, over de Kaladan rivier, naar Mrauk U brengt. De reis duurt zo'n vijf à zes uur. De lunch wordt aan boord geserveerd (inbegrepen). Na aankomst staat er een stadstour gepland. Samen met een deskundige gids bezoekt u de Kothaung tempel, de Pitaka Taik Library, de Laungbanpyauk pagode en de Sakyamanaung pagode. Speciaal aan Mrauk U is dat het compleet is afgesloten van de buitenwereld en enkel per boot bereikbaar is vanuit Sittwe. Na de stadstour wordt u naar het hotel gebracht waar u drie nachten verblijft (o.b.v. halfpension).
Dag 3 Mrauk U
U staat vandaag vroeg op zodat u de zonsopkomst bij kunt wonen (ca. 06.00 uur). Daarna keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt, waarna er opnieuw een stadstour op het programma staat. U bezoekt de lokale markt, de ruïnes van het Royal Palace en het Archaeological Museum (gesloten op maandag, dinsdag en feestdagen). Hier komt u meer te weten over de geschiedenis en oude kunst van de staat Rakhine. In de middag bezoekt u de Shittaung tempel; het belangrijkste monument van Mrauk U. Shittaung betekent 'Shrine of the 80,000 Images' wat refereert naar het aantal Boeddhabeelden in het complex. Daarna gaat de tour verder langs de Andawthein Ordination Hall (gevuld met unieke stenen beelden), de ronde Ratanabon pagode en de fort-achtige tempel van Dukkanthein. Uw laatste stop van vandaag is Laymyetnha; dit is de eerste pagode die gebouwd is in Mrauk U.
Dag 4 Mrauk U & Chin villages
Vanuit Mrauk U maakt u vandaag een uitstapje naar enkele Chin dorpjes. Per auto reist u eerst in ca. 30 minuten over een slechte weg naar de Lemro rivier. Hier vandaan maakt u een boottocht van twee à drie uur naar de minderheidsdorpjes van Lay Too Chin. U bereikt niet echt de Chin staat maar kunt middels deze excursie toch kennis maken met deze bijzondere bevolkingsgroep. Kenmerkend zijn de kleurrijke, traditionele kleding en de getatoeëerde gezichten van de (oudere) vrouwen. De legende zegt dat dit gebruik is ontstaan om de Chin vrouwen minder aantrekkelijk te maken voor de mannen uit de Rakhine staat, bij wie ze erg populair waren. Tijdens de tour bezoekt u twee of drie dorpjes. Voor een picknick-lunch wordt gezorgd. In de middag keert u per boot en auto terug naar Mrauk U voor de laatste overnachting.

Noot: u kunt deze excursie ook uit het programma halen en vandaag al terugreizen naar Sittwe / Yangon.
Dag 5 Mrauk U - Sittwe - Yangon
Na een vroeg ontbijt gaat u aan boord van een motorboot (privé) voor de reis terug naar Sittwe. Bij aankomst in Sittwe wordt u naar een lokaal restaurant gebracht voor de lunch (niet inbegrepen). Daarna volgt een transfer naar de luchthaven van Sittwe voor de binnenlandse vlucht naar Yangon.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis: Yangon - Sittwe v.v.
 • vertrekbelasting binnenlandse vluchten Myanmar
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • boottransfers Sittwe - Mrauk U - Sittwe (privé)
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • tours in Sittwe en Mrauk U
 • dagexcursie Chin villages
 • permit voor deze regio (wordt vooraf aangevraagd)
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking


Niet inbegrepen

 • prijs en arrangement is onder voorbehoud van beschikbaarheid en koerswijzigingen
 • De gegevens in deze offerte zijn een maand geldig na verzending. Voor vliegtickets gelden  afwijkende bepalingen omdat deze afhankelijk zijn van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.
 • prijzen van vliegtickets zijn pas definitief na uitgifte van de tickets. De prijs kan verhoogd worden door brandstoftoeslagen of heffingen, ook nadat de vlucht definitief voor u geboekt is. Door het ticket meteen na boeking te laten uitgeven, kunt u een prijsverhoging voorkomen. De aanbetaling voor uw reis wordt dan verhoogd zodat de kosten van het vliegticket gedekt zijn. Wijzigings- en annuleringskosten van het ticket kunnen afwijken van onze boekingsvoorwaarden.
 • bij het accepteren van de offerte gaat u tevens akkoord met onze privacy policy en algemene voorwaarden (meegestuurd bij uw eerste offerte en online te vinden op onze website). Annuleringskosten zijn van toepassing nadat u ons opdracht geeft de reis voor u vast te leggen.
 • de genoemde reisafstanden en/of reisduur zijn slechts ter indicatie en kunnen in werkelijkheid afwijken.
 • al onze reizen vallen onder de regeling van het SGR (Garantiefonds reisgelden) en het Calamiteitenfonds
 • wij attenderen u er op dat u bij boeking een definitieve overeenkomst aangaat. Conform onze (ANVR-) voorwaarden is na boeking het herroepingsrecht niet van toepassing.
 • als reisorganisatie is PANGEA Travel zich er van bewust dat onze reizigers een druk uitoefenen op de natuur en de lokale cultuur op de bestemmingen die worden aangeboden. PANGEA Travel probeert een bijdrage te leveren door negatieve effecten waar mogelijk te verminderen en reizen met duurzame aspecten aan te bieden om de positieve effecten van toerisme te vergroten. Toerisme zorgt namelijk voor inkomsten waardoor lokaal geïnvesteerd kan worden in educatie, gezondheidszorg, werkgelegenheid en natuurbehoud. Als reiziger kunt u ook een bijdrage leveren aan de bestemming die u bezoekt. Zo kunt u excursies ondernemen, lokale projecten bezoeken en in accommodaties verblijven die een duurzaam karakter hebben. U bepaalt dus zelf in hoeverre u met duurzaam reizen bezig wilt zijn. Voor meer informatie verwijzen we u naar ‘duurzaam PANGEA’ op www.pangeatravel.nl.
 • aanpassingen in het programma zijn mogelijk om de reis verder op uw wensen en/of budget af te stemmen. Zo kunnen we bijvoorbeeld de route, de accommodaties of het aantal overnachtingen (per plaats) aanpassen. Kortom, u bepaalt zelf hoe uw reis eruit komt te zien.
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Waarom?inklappen

 • Programma op individuele basis; zo kunt u zelf het tempo bepalen en de tijd die u in de verschillende minderheidsdorpjes wilt besteden.
 • De boottocht tussen Sittwe en Mrauk U wordt met een eigen boot uitgevoerd, zodat u niet gebonden bent aan vertrektijden of andere reizigers.
 • Kennismaking met een unieke (niet-toeristische) regio en een bijzondere bevolkingsgroep.
 • Beleef de dagelijkse routine in enkele Chin dorpjes.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Myanmar

 • “De kers op de taart: de magische ervaring (..) zweven in een luchtballon”

  lees meer
  -
  Peter Lindhout
 • “Prachtig land!”

  lees meer
  -
  Annette
 • “De reis was qua opzet en inhoud excellent georganiseerd, gevarieerd en beantwoordde aan het vooraf afgesproken doel. Prima!”

  lees meer
  -
  Ludo en Hilde
 • “een zeer bijzonder land met een aantal grote bezienswaardigheden”

  lees meer
  -
  Peter en Ina


print deze reisterug naar het overzicht