trekking Kengtung

routekaart trekking Kengtung

De Shan staat, gelegen in het oosten van Myanmar, leent zich uitstekend voor het maken van trektochten. De uitvalsbasis is Kengtung; de hoofdstad van de 'Gouden Driehoek'. Samen met een deskundige privé gids wandelt u twee dagen in de bosrijke heuvels. Hierbij bezoekt u verschillende minderheidsdorpjes, waaronder van de Akha, Ann en Loi stam. Zij hanteren hun eigen leefwijze, rituelen en klederdracht.

Reisduur: 4 dagen
Kengtung - Kyaing Tong - Gouden Driehoek - Shan staat - Pin Tauk village - Akha - Mong La - Wan Nyat - Wang Seng Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Dag tot daginklappen

Dag 1 Kengtung

Bij aankomst op de luchthaven Kengtung wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Kengtung (ook bekend als Kyaing Tong) is gelegen in het oosten van Myanmar. Samen met Thailand en Laos vormt het de 'Gouden Driehoek'. Het is een van de mooiste plaatsjes in de Shan staat. Kenmerkend zijn de houten gebouwen met kleine balkonnetjes. Na aankomst transfer naar het Princess Hotel waar u drie nachten verblijft. Vervolgens gaat u samen met uw privégids het centrum van Kengtung verkennen. Stop bijvoorbeeld bij het Naung Tung meer, een 'tea shop' en de Maha Myat Muni tempel. 's Avonds raden we u aan in een lokaal restaurant enkele typische Shan gerechten te proberen. Noot: Kengtung is alleen bereikbaar per vlucht vanuit Mandalay en Yangon. Dit traject wordt doorgaans drie à vier keer per week gevlogen.
verzorging: logies en ontbijt

Dag 2 Kengtung & omgeving

De komende twee dagen maakt u wandeltochten in de omgeving van Kengtung. Maar allereerst bezoekt u vandaag de lokale markt. Aanvoer van goederen wordt gedaan door lokale bergstammen en minderheden uit de omgeving. Vervolgens reist u per auto naar Pin Tauk village; de uitvalsbasis van uw trektocht. In circa 45 à 60 minuten wandelt u naar Hwe Lon. In dit minderheidsdorpje maakt u kennis met de Akha stam. U krijgt uitleg over hun leefwijze en dagelijkse rituelen. Daarna wandelt u verder naar een Ann dorpje. Deze bevolkingsgroep draagt traditionele zwarte jurken en is tevens bekend om hun zwarte tanden. De laatste stop is bij Lone Tree Hill waar vandaan u een panoramisch uitzicht heeft. Daarna keert u terug naar Kengtung.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 3 Kengtung & omgeving

Vandaag maakt u een trekking in de omgeving van Mong La, Wan Nyat en Wang Seng (op ca. twee uur rijden van Kengtung). Het eerste uur van de wandeling gaat door de heuvels en brengt u naar een prachtig houten klooster van meer dan 300 jaar oud. Het klooster is gedecoreerd met hout, schilderingen en Boeddhabeelden. Vanaf het klooster is het een korte wandeling naar het dorpje Wan Nyat waar u kennis maakt met de Loi bevolking. Indien gewenst, kunt u hier vandaan verder de bergen in naar Wang Seng waar een ander mooi klooster staat. Dit dorpje wordt weinig bezocht door toeristen. Of u wandelt terug naar de auto voor de rit terug naar Kengtung.
verzorging: ontbijt en lunch

Dag 4 Kengtung

De ochtend is nog vrij te besteden in Kengtung. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een traditioneel Shan lakwerk-fabriekje bezoeken, ontspannen in de nabij gelegen Mya Shwe Ye hot springs of een kijkje nemen op de waterbuffel markt (deze wordt twee keer per week gehouden). Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Kengtung gebracht.

bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids
 • alle overnachtingen conform programma
 • 3x ontbijt en 2x lunch
 • beschreven wandeltochten
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatieinklappen

Waarom?inklappen

 • Trekking op individuele basis; zo kunt u zelf het tempo bepalen en de tijd die u in de verschillende minderheidsdorpjes wilt besteden.
 • U wordt begeleid door een deskundige Engelssprekende gids die veel ervaring heeft in deze regio.
 • Maak kennis met de leefwijze, rituelen en klederdracht van de Akha, Ann en Loi stam.
bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reiservaringen
Myanmar

 • “De kers op de taart: de magische ervaring (..) zweven in een luchtballon”

  lees meer
  -
  Peter Lindhout
 • “Prachtig land!”

  lees meer
  -
  Annette
 • “De reis was qua opzet en inhoud excellent georganiseerd, gevarieerd en beantwoordde aan het vooraf afgesproken doel. Prima!”

  lees meer
  -
  Ludo en Hilde
 • “een zeer bijzonder land met een aantal grote bezienswaardigheden”

  lees meer
  -
  Peter en Ina


print deze reisterug naar het overzicht