Menu

Mindat (Chin staat)

Maak kennis met de speciale bevolking en prachtige natuur in de onbekende Chin staat middels deze 4-daagse privé excursie. U kunt dit eenvoudig voor of na uw bezoek aan Bagan inplannen. Centraal staat een bezoek aan enkele Chin dorpjes. Kenmerkend aan deze bevolkingsgroep zijn de kleurrijke, traditionele kleding en de getatoeëerde gezichten van de (oudere) vrouwen. Ook maakt u diverse mooie wandeltochten.

Noot: de beste periode voor een bezoek aan deze regio is van oktober t/m maart, wanneer het klimaat aangenaam is.

Reisduur: 4 dagen

Bagan - Chin staat - Mindat - Ponetaung Ponenyar Mountain Range - Pan Ort Village - Kyardo Village - Kyar Hto - Loat Pe Village

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Mindat (Chin staat) inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Trekking op individuele basis; zo kunt u zelf het tempo bepalen en de tijd die u in de verschillende Chin dorpjes wilt besteden.
 • Vanwege het slechte wegennet heeft u de beschikking over een jeep in plaats van een gewone auto.
 • Naast een Engelssprekende gids die vanuit Bagan met u meereist, staat er ter plaatse een deskundige lokale gids gereed. Hij/zij komt uit de Chin staat en weet alle ins & outs van deze regio.
 • Tijdens de wandeltochten gaat er iemand met u mee die uw bagage, water en snacks draagt.
 • PANGEA Travel regelt alle 'permits' zodat u zonder problemen de Chin staat kunt bezoeken!
bekijk meer

Dag tot daginklappen

omgeving Mindat - Mindat - Myanmar - foto: lokale agent
Dag 1 Bagan - Mindat
Na het ontbijt vertrekt u per open jeep naar Mindat waarbij u allereerst de Irrawaddy rivier oversteekt. Het is een lange rit (ca.8 uur) maar onderweg worden diverse stops gemaakt. Vanaf de Ponetaung Ponenyar Mountain Range kunt u mooie foto's maken. Ook vindt u hier kleine stoepa's en heiligdommen. U luncht in het dorpje Yaw. In de avond checkt u in bij het kleine, eenvoudige Mountain Oasis Hotel in Mindat (ook geschreven als 'Mindut'). Hier verblijft u drie nachten o.b.v. halfpension. Na het diner is de rest van de dag vrij te besteden.

Noot: de beste periode voor een bezoek aan deze regio is van oktober t/m maart, wanneer het klimaat aangenaam is.
Dag 2 Mindat
Vandaag begint u de dag met een trekking naar Pan Ort Village. Hierbij wordt u begeleid door een deskundige lokale gids. Hij / zij komt uit de Chin staat en weet alle ins & outs van deze regio. Tevens gaat er iemand mee die u bagage en water / snacks draagt. Pan Ort is een van de grootste dorpen in de omgeving van Mindat. U bezoekt daar een lokale markt en verkent de rest van het dorpje. De tour wordt vervolgens voortgezet naar Yit Quen Village. De 20 huisjes in dit kleine dorpje zijn gelegen tegen een heuvel. In de namiddag wandelt u terug naar Mindat voor het diner en de overnachting.
Dag 3 Mindat
In de loop van de ochtend reist u per open jeep naar het startpunt van een nieuwe trekking. Ook vandaag heeft u de beschikking over een Engelssprekende gids, een deskundige lokale gids en een 'drager'. Via een onverharde weg wandelt u naar Kyardo Village (ook geschreven als 'Kyar Hto'), prachtig gelegen in een groen berggebied. In dit dorp leven de mensen nog volgens eeuwenoude tradities. Kenmerkend zijn de kleurrijke, traditionele kleding en de getatoeëerde gezichten van de (oudere) vrouwen. De legende zegt dat dit gebruik is ontstaan om de Chin vrouwen minder aantrekkelijk te maken voor de mannen uit de Rakhine staat, bij wie ze erg populair waren. Wandel door het dorp heen en ontmoet deze speciale lokale bevolkingsgroep. U kunt een kijkje nemen bij de huizen, een authentieke Chin dans bijwonen, genieten van de traditionele Khaungye wijn en prachtige foto's maken. Ook in Loat Pe Village maakt u kennis met lokale gebruiken. Na dit bezoek wandelt u terug naar de jeep en wordt u naar Mindat gebracht.
Dag 4 Mindat - Bagan
Na een bezoek aan de ochtendmarkt van Mindat reist u terug naar Bagan. U passeert lokale dorpen en geniet onderweg van het uitzicht op de natuur en de bergen. Onderweg kunt u stoppen voor foto's en de lunch (inbegrepen). Na aankomst in Bagan (begin van de avond) eindigt het arrangement.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers per open jeep (2-3 personen per jeep)
 • begeleiding door een Engelssprekende gids vanuit Bagan
 • begeleiding door een deskundige, lokale gids uit de Chin staat
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • beschreven excursies
 • benodigde 'permits' voor bezoek Chin staat
 • een 'drager' tijdens de wandeltochten
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • overige services
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »