Menu

de authentieke Kayah Staat

Al in Myanmar geweest en op zoek naar een nieuwe regio? Of voor de eerste keer naar Myanmar en u wilt tevens iets (échts) authentieks aandoen? Breng dan zeker een bezoek aan de onbekende Kayah Staat! Deze regio is een halve eeuw afgesloten geweest en pas sinds 2013 open voor toeristen. De Kayah Staat is gelegen in het oosten van Myanmar, aan de grens met noord-Thailand. Bij “waarom?” leest u meer over wat er uniek is aan de Kayah Staat.

Tijdens deze 4-daagse privé excursie wijkt u van de gebaande paden af en komt u weinig andere toeristen tegen. U zult veel interactie ervaren met de lokale bevolking en komt zo meer te weten over de achtergronden en tradities van diverse stammen. Zo maakt u in Kasae Kum Village kennis met de originele "longnecks", start u vanuit Pemsong Village een trekking onder begeleiding van een lokale gids (tevens inwoner), bezoekt u een traditioneel Kayah boks-training centrum, maakt u in de omgeving van Hta Nee La Leh Village een rit per ossenkar naar de zeven meren en dineert u bij lokale inwoners thuis. U kunt dit bijzondere arrangement eenvoudig aan uw rondreis toevoegen.

Reisduur: 4 dagen

Heho - Pinlaung - Saung Byaung - Loikaw - Kasae Kum Village - Pemsong Village - Hta Nee La Leh Village

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: de authentieke Kayah Staat inklappen

Waarom deze reis?inklappen

PANGEA Travel verzorgt deze 4-daagse excursie op privé basis. Hierbij heeft u alle ruimte om Loikaw & omgeving te ontdekken en uitgebreid kennis te maken met de stammen die hier leven. Maar wat maakt de Kayah Staat nu zo uniek?

 • het is pas enkele jaren open voor toeristen waardoor het toerisme nog echt in de kinderschoenen staat (lees: erg authentiek)
 • er leven maar liefst negen verschillende stammen
 • de “longnecks” komen hier oorspronkelijk vandaan (nog voordat ze naar Thailand vluchtten)
 • u kunt kennismaken met veel culturele elementen en tradities; zo is ‘muziek’, ‘kunst’ en ‘weven’ erg belangrijk voor de ‘locals’
 • alle excursies zijn samen met de lokale bevolking samengesteld zodat het zo wel voor de ‘locals’ als de toeristen een goede ervaring is
bekijk meer

Dag tot daginklappen

longnecks Inle lake - Inle Lake - Myanmar - foto: Berry ter Horst
Dag 1 Heho - Pinlaung - Saung Byaung - Loikaw
Na aankomst op de luchthaven van Heho wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend reist u in ongeveer twee uur per auto naar Pinlaung. Hier wordt u ontvangen door een lokale familie en volgt een korte wandeling in de omgeving. U stopt onder andere bij de ruïnes van het oude houten paleis. Na een eenvoudige Shan lunch bij een gastfamilie reist u per trein naar Saung Byaung, een rit van ongeveer twee uur. Na aankomst wordt u verwelkomd door een lokale Kayah gids. Samen wordt de reis per auto vervolgd naar Loikaw (ruim één uur rijden) waar u de komende drie nachten verblijft. 's Avonds geniet u van een traditioneel Kayah diner bij een lokale familie thuis.
Dag 2 Loikaw & omgeving
Samen met een lokale gids verkent u vandaag Loikaw en omgeving. De dag begint met een bezoek aan de (altijd drukke) markt van Loikaw. Ook brengt u een bezoek aan het voormalig paleis van de prins van Kayah en het Kayah Museum. In Kasae Kum Village maakt u kennis met de "longnecks", ook wel 'giraffevrouwen' genoemd. De vrouwen en meisjes van deze stam dragen koperen ringen om hun nek. Deze ringen dragen ze van jongs af aan waarbij er regelmatig een ring wordt toegevoegd. Vanuit Pemsong Village start vervolgens uw trekking. Met uw gids kunt u zelf de route, het tempo en de zwaarte bepalen. Het eerste deel gaat bergopwaarts, waarna u kunt genieten van het prachtige uitzicht. Halverwege geniet u van een picknick-lunch. De trekking eindigt in een ander Kayah dorp, waar u wederom "longnecks" tegen kunt komen. Vervolgens wordt u terug gebracht naar Loikaw en bezoekt u onderweg nog een traditioneel Kayah boks-training centrum. Met een beetje geluk krijgt u zelfs wat actie te zien. U sluit de dag af met een 'sundowner', onder het genot van lokale lekkernijen.
Dag 3 Loikaw & omgeving
Na het ontbijt bezoekt u per auto Hta Nee La Leh Village, waar u meer te weten komt over de lokale gemeenschap. Na een wandeling in de omgeving maakt u een rit van ca. 30 minuten per ossenkar naar de zeven meren. In deze prachtige omgeving geniet u van een barbecue lunch in Kayah stijl. Na de lunch wordt u terug gebracht naar Loikaw.
Dag 4 Loikaw
Na een rustige ochtend wordt u naar de luchthaven van Loikaw gebracht.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door een lokale Kayah gids (Engelssprekend)
 • treinreis Pinlaung - Saung Byaung
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • beschreven excursies met bijbehorende entreegelden
 • tour Loikaw
 • bezoek "longnecks"
 • trekking vanuit Pemsong Village
 • rit per ossenkar in Hta Nee La Leh Village
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • overige services
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »