Menu

de authentieke Kayah Staat

Bent u op zoek om in Myanmar uw rondreis extra kleur te geven met een wat meer luxe insteek? Breng dan zeker een bezoek aan de onbekende Kayah Staat! Deze regio is een halve eeuw afgesloten geweest en pas sinds 2013 open voor toeristen. De Kayah Staat is gelegen in het oosten van Myanmar, aan de grens met noord-Thailand. Tijdens deze 4-daagse privé excursie wijkt u van de gebaande paden af en komt u weinig andere toeristen tegen. U zult veel interactie ervaren met de lokale bevolking en komt zo meer te weten over de achtergronden en tradities van diverse stammen. Het leuke aan deze reis is ook dat u actief bezig bent en niet alleen het lokale leven op het platteland leert kennen, maar ook vanaf de rivier. U kunt dit bijzondere arrangement eenvoudig aan uw rondreis toevoegen.

Reisduur: 4 dagen

Yangon - Bago - Kyaiktiyo - Hpa An

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: de authentieke Kayah Staat inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • de Kayah staat is pas enkele jaren open voor toeristen wat een authentieke ervaring geeft
 • er leven maar liefst negen verschillende stammen in deze regio
 • de “longnecks” komen hier oorspronkelijk vandaan (nog voordat ze naar Thailand vluchtten)
 • u kunt kennismaken met veel culturele elementen en tradities
 • het programma richt zich op de gemeenschap en het welzijn van de lokale mensen
 • de mooiste accommodaties voor een top ervaring
bekijk meer

Dag tot daginklappen

zwembad - Zwekapin Resort - Hpa-An - Myanmar - foto: Zwekapin Resort
Dag 1 Yangon - Bago - Kyaiktiyo
Vandaag maakt u een excursie naar Bago, gelegen op ca. 80km ten noorden van Yangon (ca. twee uur rijden). Bago was in de 16e eeuw de hoofdstad van het Mon koninkrijk en tegenwoordig een bekende archeologische plaats. Na een bezoek aan de lokale markt rijdt u naar het Kyaikto treinstation. Een ritje van 30 minuten in de lokale trein brengt u naar het Kelatha Wildlife Sanctuary. Met een oppervlakte van bijna 22,5km2 biedt het gebied een toevlucht voor een groot aantal (bedreigde) dier- en plantsoorten. U bezoekt het informatiecentrum en heeft daarna lunch bij de mensen thuis. Een ranger ontmoet u na de lunch en neemt u mee het park in. Naast de mogelijkheid van het zien van wildlife ziet u ook de ruines van het voormalige rijk van Suvarnabhumi. Na de wandeling wordt u naar het base camp van Kyaiktiyo (Golden Rock) gebracht. Hier neemt u alleen de essentiele bagage mee de berg op. De ‘Golden Rock’ is een van Myanmar’s grootste en bekendste pelgrimsoorden. Deze stoepa is zo'n 7 meter hoog en staat op een massief goud bebladerde rots. De legende vertelt dat de rots balanceert op een haar van Boeddha… Vervolgens checkt u in bij uw hotel en de rest van de avond is ter vrije besteding. 
Dag 2 Kyaiktiyo - Mawlamyine - Hpa An
Dwars door de Mon staat wordt de reis vandaag vervolgd naar Mawlamyine, een rit van ongeveer drie à vier uur. Onderweg passeert u een landelijke omgeving en veel Birmese dorpjes. In overleg met uw chauffeur kunt u stops inlassen. Mawlamyine (voorheen Moulmein) is de hoofdstad van de Mon staat, en de derde stad van het land. Het is een van de belangrijkste handelssteden van Myanmar. Na aankomst maakt u een wandeling door het plaatsje waarbij u o.a. het Mon Museum en de Baptistische kerk bezoekt. De lunch is gepland in een 'local house' waarna u per boot over de Thanlwin rivier vaart richting het dorpje U Na Auk. U bezoekt het dorp en de nabijgelegen tempels waarna u per auto naar Hpa An wordt gebracht.
Dag 3 Hpa An
Het gebied rondom Hpa An kent veel ongerepte natuur en eeuwenoude traditionele culturen zoals de Mon en Karen. Per kajak vaart u ca. 30 minuten door de rijstvelden. Het uitzicht is geweldig. Te voet zet u de tocht voort en bezoekt u het dorp. Men draagt hier nog de traditionele kledij. Er wordt voor u gekookt bij iemand thuis, hier kunt u gewoon aanschuiven. Na de lunch (inbegrepen) loopt u terug naar de kajak en bezoekt u de Kawgun grot. Ook bezoekt u de Water grot waar u met de boot doorheen vaart. De grot is donker en met een aklamp kunt u de rotsformaties zien terwijl u de grot doorvaart. De laatste grot die u vandaag bezoekt is de Yathae grot. Vanuit deze grot heeft u een spectaculair uitzicht over de rijstvelden vlak voordat de zon onder gaat. Na de zonsondergang rijdt u richting het hotel.

Noot: het is verstandig om slippers bij de hand te hebben voor het kajakken.
Dag 4 Hpa An - Yangon
Na het ontbijt begint u aan de reis terug naar Yangon, onderweg maakt u een tussenstop in Kyaikto. Onderweg kunt u meerdere Mon en Karen dorpjes zien en even stoppen om de benen te strekken. Ook maakt u een stop bij een rubber plantage en leert u meer over het proces, wat voor de Mon een belangrijke inkomstenbron is. Lunch word onderweg geserveerd in een lokaal restaurant . U rijdt door naar Bago wara u de trein op stapt naar Yangon voor het laatste stukje. Een afwisselende en leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking. Aangekomen in Yangon wordt u naar het hotel gebracht en heeft u de rest van de avond ter vrije besteding.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door een lokale Kayah gids (Engelssprekend)
 • treinreis Pinlaung - Saung Byaung
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • beschreven excursies met bijbehorende entreegelden
 • tour Loikaw
 • bezoek "longnecks"
 • trekking vanuit Pemsong Village
 • rit per ossenkar in Hta Nee La Leh Village
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • overige services
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.250 - € 1.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

The Merit Resort - Kyaikhtiyo
incl. ontbijt
Het Merit Resort is centraal gelegen tussen de culturele en religieuze bezienswaardigheden van de Kyaikhtiyo omgeving. Het resort is één van de beste in de omgeving en staat garant voor goede en persoonlijke service. Het resort is ruim opgezet met ene mooie tuin en een zwembad waar u heerlijk in kunt bijkomen na een bezoek in de nabije omgeving. De kamers zijn misschien iets simpeler dan de gemiddelde luxe accommodatie, maar niets mist. Zo is er genoeg opbergruimte, goede kwaliteit beddengoed, WiFi, satelliet TV, Air Conditioning, badkamer met alle voorzieningen en een koelkast. Het restaurant heeft een goede mix aan maaltijden die met zorg worden klaargemaakt. Zo wordt het verblijf in het Merit Resort compleet gemaakt.

Zwekapin Valley Resort - Hpa An
incl. ontbijt
Het Zwekapin Valley Resort ligt te midden een bergachtig gebied met vele grotten. Zo vindt u in de omgeving de Ratheepyan, Kawkathaung en Kawgunn grotten. Het resort is modern opgezet in een authentieke en ruige omgeving. De tuinen zijn strak bijgehouden en geven een gevoel van rust en orde. De 40 kamers zijn allen erg mooi ingedeeld en symboliseren het bergleven van deze streek. Alle kamers zijn voorzien van grote glazen ramen die uitzicht bieden op de heilige berg Zwekapin, het Lon Ma gebergte of het zwembad. Binnen het resort kunt u kiezen uit Deluxe kamers of Duplex en Villa’s. Wat uw keuze ook is, u zult uzelf zeer comfortabel en verwend voelen. Het resort heeft een mooi groot zwembad, een goed restaurant en een spa en welzijnsafdeling waar u terecht kunt voor allerlei behandelingen. Het personeel zorgt er voor dat u niets tekort komt tijdens uw bezoek. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »