Menu

Citybreak Yangon

Wilt u in korte tijd kennismaken met Myanmar? Speciaal voor Frequent Flyers van Singapore Airlines hebben we een 6-daagse citybreak naar Yangon samengesteld. Een leuke optie als verlenging van uw verblijf in, bijvoorbeeld, Singapore. In deze zes dagen bezoekt u de bekendste bezienswaardigheden van Yangon, waaronder de Shwedagon Pagode. Maak kennis met de lommerrijke buitenwijken van Yangon. Ook maakt u uitstapjes in de omgeving, zoals naar de 'Golden Rock', Bago en Thanlyin. Deze reis is eventueel uit te breiden met andere steden in Myanmar, zoals bijvoorbeeld Bagan, Inle Lake of het strand van Ngapali.

Bent u op zoek naar een langere reis naar Myanmar dan is deze rondreis wellicht iets voor u.

Reisduur: 6 dagen

Yangon - Shwedagon Pagode - Golden Rock - Kyaikhtiyo - Bago - Thanlyin - Syriam - Yangon - Singapore

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Citybreak Yangon inklappen

Waarom deze reis?inklappen

Dag tot daginklappen

straatbeeld Yangon - Yangon - Myanmar - foto: lokale agent
Dag 1 Singapore - Yangon
U vliegt met Singapore Airlines van Singapore naar Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar. Op de luchthaven wordt u verwelkomd en aansluitend naar een uitstekend hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden. U kunt Yangon eventueel alvast op eigen gelegenheid gaan verkennen.
Dag 2 Yangon
Samen met uw privégids bezoekt u vandaag de bekendste bezienswaardigheden van Yangon maar tevens een minder toeristische regio. Yangon is een fascinerende stad met veel erfstukken uit de koloniale tijd. Het is een van de meest authentieke steden van Zuidoost-Azië. De tour start met een wandeling door 'downtown Yangon'. Daarna neemt een lokale 'Circular Train' u in ca. 45 minuten mee naar de buitenwijken van Yangon. Het rustige tempo van de trein geeft u de mogelijkheid om veel van het lokale leven te zien. De trein maakt een stop bij de kleurrijke Insein markt. Hier maakt u kennis met de vriendelijke bevolking en lokale producten. Vervolgens reist u per auto terug naar het centrum waar de Kyaukhtatgyi Pagode en de Bogyoke markt op het programma staan. De tour wordt afgesloten met een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagode. U kunt hier uren ronddwalen en kennis maken met Boeddhistische rituelen. Met name tijdens de zonsondergang is deze pagode erg indrukwekkend. Vervolgens wordt u weer naar uw hotel gebracht. Noot: de Bogyoke markt is ook bekend als de 'Scott markt' en gesloten op maandag en feestdagen.
Dag 3 Yangon - Kyaikhtiyo
Per auto met privéchauffeur vertrekt u naar het Kyaikhtiyo Base Camp. Dit is een rit van ongeveer vijf uur. In overleg met uw chauffeur kunt u onderweg stops inlassen, bijvoorbeeld voor het maken van foto's. Vanaf het Base Camp rijdt u in ongeveer één uur per lokale, open truck naar de top van de berg. U kunt eventueel ook een gedeelte te voet afleggen (net zoals de pelgrims). De ‘Golden Rock’ is een van Myanmar’s grootste en bekendste pelgrimsoorden. De stoepa is zo'n 7 meter hoog en staat op een massief goud bebladerde rots. De legende vertelt dat de rots balanceert op een haar van Boeddha… Overnachting is in een eenvoudig hotel op loopafstand van de rots, bovenop de berg.

Noot: dit programma onderdeel is onder voorbehoud van de weeromstandigheden.
Dag 4 Kyaikhtiyo - Bago - Yangon
Na het ontbijt rijdt u per per lokale, open truck en privé auto terug naar Yangon. Onderweg wordt een stop gemaakt in Bago, gelegen op ca. 80km ten noorden van Yangon. Bago is een bekende archeologische plaats in Myanmar. U bezichtigt hier de mooiste bezienswaardigheden, zoals de Shwethalyaung Tempel, de Shwemawdaw Pagode en het voormalige paleis van Kambozathadi. Bij Htaukkyan bezoekt u de Allied War Cemetery. Aan het einde van de middag bent u terug in Yangon.

Tip: houdt u van lekker eten? Ga dan zeker naar Le Planteur, waar u in de tuin van een prachtige koloniale villa kunt dineren (reserveren aanbevolen).
Dag 5 Yangon & Thanlyin
Ook vandaag maakt u een uitstapje buiten Yangon. U steekt de Thanlwin brug over en reist in ca. 45 minuten naar Thanlyin (voorheen Syriam). Thanlyin was in de 17e eeuw de basis van de Portugese avonturier Philip de Brito. Nu is het een gemoedelijk plaatsje. Uw bezoek start op de levendige, lokale markt. Hier vandaan maakt u een leuke fietstocht. De route gaat langs de Pardargyi Pagode, een pottenbakkerij en een tofu- en sojabonen boerderij. Per bootje maakt u vervolgens de oversteek naar Kyaukthan. Hier vindt u de Yele Pagode; een drijvende pagode in de Yangon rivier. Op het eiland heeft de mogelijkheid om te lunchen in een van de lokale restaurantjes. Daarna reist u terug naar Yangon, waarbij u onderweg stopt bij de Kyaik Khauk Pagode.
Dag 6 Yangon - Singapore
U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Yangon gebracht. Met Singapore Airlines vliegt u terug naar Singapore.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • vliegreis Singapore - Yangon met Singapore Airlines
 • luchthavenbelasting en heffingen
 • alle overnachtingen conform programma
 • dagelijks ontbijt
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • beschreven excursies met bijbehorende entreegelden
 • genoemde trein-, boot- en fietstochten
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Savoy Hotel - Yangon
incl. ontbijt
Savoy is een prettig, kleinschalig hotel nabij de Shwedagon Pagode, op een rustige locatie. Het koloniale gebouw heeft drie verdiepingen met slechts 30 kamers. De ruime, nette kamers zijn ingericht met veel hout (en soms een krakende vloer). Gratis wifi is aanwezig. Verder is er een zwembad, een gezellige bar en lounge en een goed restaurant. Er hangt een prettige sfeer. Geld wisselen is mogelijk tegen een goede koers. Zoekt u een comfortabel, kleinschalig hotel in Yangon dan is het Savoy Hotel een prima keus!

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »