Menu

Pyin U Lwin & Hsipaw

Deze 4-daagse excursie laat u kennis maken met het dagelijks leven en de prachtige natuur in het noordelijke gedeelte van de Shan staat. Vanuit Pyin U Lwin reist u per trein, over het spectaculaire bekende Gokteik Viaduct, naar Hsipaw. Onderweg passeert u de Shan Mountains. Vanuit Hsipaw maakt u, onder begeleiding van een deskundige lokale gids, een wandeling in de omgeving. Hierbij ontmoet u verschillende bergstammen, waaronder Palaung en Pedung. Ook maakt u een ontspannen boottocht over de Dokhtawady rivier.

Reisduur: 4 dagen

Mandalay - Pyin U Lwin - Maymyo - Gokteik Viaduct - Shan Mountains - Hsipaw - Dokhtawady rivier - Mandalay

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Pyin U Lwin & Hsipaw inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Unieke combinatie van een treinreis, een wandeling in de heuvels en een kennismaking met diverse bergstammen.
 • Ontdekt het noordelijke deel van de Shan staat te voet, per auto, per trein en per boot!
 • Maak een ontspannen boottocht over de Dokhtawady rivier.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

paard en wagen in Pyin Oo Lwin - Pyin Oo Lwin - Myanmar - foto: Floor Ebbers
Dag 1 Mandalay - Pyin U Lwin
Per auto met privéchauffeur en Engelssprekende gids reist u vandaag naar Pyin U Lwin (ook bekend als Maymyo). Vanaf Mandalay is dit een rit van ongeveer 1,5 uur. Pyin U Lwin is een voormalig Brits bergstation, gelegen op ca. 1000 meter boven zeeniveau. Nog steeds zijn er veel koloniale huizen uit de Britse periode te vinden. Verder is het de leefomgeving van veel etnische stammen, onder andere uit Nepal. U gaat dit leuke bergplaatsje per paardenkar verkennen, met onder andere stops bij de botanische tuinen en de lokale markt (waar u zelf de ‘attractie’ bent). U verblijft één nacht in Pyin U Lwin.
Dag 2 Pyin U Lwin - Hsipaw
Na het ontbijt wordt u naar het lokale treinstation gebracht voor de treinreis naar Hsipaw. Tijdens deze 6-uur durende rit kunt u genieten van het lokale leven in de trein en de mooie omgeving. Zo passeert u onder andere het bekende Gokteik Viaduct en de Shan Mountains. Houd uw camera gereed! Langzaamaan reist u naar het noordelijke gedeelte van de Shan staat. Voor een lunch-pakket wordt gezorgd. Na aankomst in Hsipaw wordt u verwelkomd en naar het Mr. Charles Guesthouse & Hotel gebracht. Hier verblijft u twee nachten.
Dag 3 Hsipaw
Samen met een deskundige, lokale gids maakt u vandaag een wandeling in de omgeving van Hsipaw. Tussen de heuvels leven verschillende bergstammen, waaronder Palaung en Pedung. U bezoekt enkele van deze dorpjes. Tevens passeert u rijstvelden, groene bergen en plantages. Na een picknick-lunch vaart u per boot over de Dokhtawady rivier terug naar Hsipaw. Langs de oevers ziet u vrouwen de was doen, spelende kindjes en grazende waterbuffels. De dag wordt afgesloten met het bijwonen van de zonsondergang vanaf Nine Buddha Hill.
Dag 4 Hsipaw - Mandalay
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de kleurrijke Shan markt in Hsipaw en reist u terug naar Mandalay. Onderweg wordt een stop gemaakt bij de prachtig gedecoreerde Bawgyo Pagode. Dit is de bekendste pagode van deze regio en zeker een bezoek waard! Ook stopt u bij een punt waar vandaan u uitzicht heeft op het Gokteik Viaduct. In Pyin U Lwin staat de lunch gepland (niet inbegrepen). Aan het begin van de avond bent u terug in Mandalay.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • genoemde transfers per auto met privéchauffeur
 • treinreis Pyin U Lwin - Hsipaw
 • alle overnachtingen conform programma
 • 3x ontbijt en 2x lunch
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • tour per paardenkar in Pyin U Lwin
 • beschreven wandeltocht vanuit Hsipaw
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • overige services
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: op aanvraag

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Royal Parkview Hotel - Pyin Oo Lwin
incl. ontbijt
Deze budget-accommodatie (3-sterren) beschikt over 20 kamers in bungalow-stijl. Ze zijn eenvoudig ingericht maar wel comfortabel en schoon. Er ligt een mooie houten vloer en de badkamers zijn netjes. Alle kamers hebben een terras naar een privé of gedeelde tuin. Het Royal Parkview Hotel ligt in een rustig straatje, op ca. 20 minuten lopen naar het centrum (de markt) van Pyin Oo Lwin. Maar leuker is per traditionele paard-en-wagen! Gratis wifi is aanwezig. Het is een prima kleinschalige, budget-optie in Pyin Oo Lwin!

Mr. Charles Guest House & Hotel - Hsipaw
incl. ontbijt
Mr. Charles Guest House & Hotel is de beste keus in Hsipaw. Het is vrij eenvoudig maar de kamertypes die PANGEA Travel aanbiedt hebben een mooie houten vloer, een nette badkamer, airconditioning en voldoende comfort. In totaal zijn er 40 kamers, verdeeld over drie gebouwen. Daarnaast hangt er een gezellige sfeer en is het personeel erg vriendelijk. Het is een prima plek om de omgeving van Hsipaw te verkennen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »