Menu

Familiereis Myanmar

Samen met uw gezin kennismaken met het fascinerende Myanmar? Dat kan middels deze 11-daagse veelzijdige en afwisselende rondreis, onder begeleiding van privégidsen. De reis start in de voormalige hoofdstad Yangon, het levendige centrum van het land. Samen met een privégids bezoekt u hier onder andere de indrukwekkende Shwedagon Pagode. In Bagan ziet u uiteraard een deel van de duizenden tempels, maar voor de afwisseling zult u ook kennis maken met het platteland en het lokale leven in Bagan. U verkent Bagan per e-bike en paard en wagen. Ook zult u de magische zonsondergang van Bagan, vanaf een speciaal plekje gaan bekijken. Daarna is het tijd om olifanten te wassen in Green Hill Valley! Per trein reist u vervolgens verder naar het sprookjesachtige Inle Lake. Per privébootje en fiets zult u het meer, maar ook de omgeving en het leven rondom het meer gaan verkennen.

Noot: een strandverlening op Ngapali Beach is door de moesson alleen mogelijk in de periode oktober tot half mei. Reist u in de overige maanden dan zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een strandverlenging in Thailand, Maleisië of Dubai. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Reisduur: 11 dagen

Yangon - Bagan - Kalaw - Green Hill Valley - Shwe Nyaung - Nyaung Shwe - Inle Lake

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Myanmar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Alle tours zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen; u maakt op een leuke manier kennis met de highlights van Myanmar, maar er wordt ook aandacht besteed aan het lokale, dagelijkse leven.
 • U heeft de beschikking over privégidsen, zodat u zelf het tempo en het aantal stops kunt bepalen.
 • Voor de lange afstanden verzorgen we een vliegreis, zodat u en de kinderen geen lange reisdagen hebben.
 • De korte afstanden legt u af per minibus, paard en wagen, boot en trein!
 • Alle overnachtingen, excursies en entreegelden zijn inbegrepen in de reissom.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

picknick in lokale pagode - Myanmar - foto: Daniel de Gruiter
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw familiereis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar een centraal gelegen hotel. Yangon is een fascinerende stad met veel erfstukken uit de koloniale tijd. Het is een van de meest authentieke steden van Zuidoost-Azië. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u deze oude hoofdstad van Myanmar alvast op eigen gelegenheid gaan verkennen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Tip: voor typisch Birmees eten, raden we u een lunch of diner bij Feel Myanmar Food aan (Pyihtaungsu Yeiktha Street 124). Verwacht geen uitgebreide kaart; men werkt hier volgens een buffet principe. Laat u adviseren door de locals; proef en geniet!
Dag 2 Yangon
Vandaag gaat u op ontdekkingstocht! U brengt, onder begeleiding van een Engelssprekende privégids, een bezoek aan de indrukwekkende Shwedagon Pagode. U kunt hier uren ronddwalen en kennismaken met Boeddhistische rituelen. Tijdens de interactieve tour passeert u diverse werkplaatsen, marktjes en kloosters. Ook biedt u een offer aan bij de pagode en kunt u de schildpadden die in de buurt wonen voeden. Indien gewenst, kunt u zelfs uw toekomst laten voorspellen door een waarzegger! U sluit de tour af met een echte 'Treasure Hunt'. Zult u deze 'Treasure Hunt' winnen? Van uw gids krijgt u drie foto's overhandigd, op deze foto's zijn lokale huishoudelijke artikelen afgebeeld. Ga op de lokale markt op zoek naar deze producten en kom erachter waar deze artikelen voor gebruikt worden! Een traditioneel Birmees ontbijt, een offer voor de monniken en een Birmese lunch zijn tijdens de tour inbegrepen. Na afloop wordt u naar uw hotel gebracht waar u de middag tot 16:00 uur vrij te besteden heeft.

In de namiddag gaat u het mysterie van Yangon ontdekken. In de boeddhistische geloofsovertuigingen bestaan namelijks nog steeds geesten, ook wel nats genoemd. Tijdens een traditionele marionetten poppen show wordt het verhaal over de Birmese natgeesten verteld en zult u hier meer over leren. Aan het eind van de show wordt u zelfs uitgenodigd om zelf met de poppen aan de slag te gaan, dit is niet zo eenvoudig als het lijkt! Na een heerlijk traditioneel diner in LinkAge Restaurant & Art Gallery, gerund door een lokale NGO-vrijwillgersgroep gaat u verder naar een lokale pagode in het centrum van Yangon. Hier gaat u op zoek naar de 'nat-beelden'. Uw gids zal bij elk gevonden beeld de betekenis van de geest en het verhaal eromheen vertellen. 

Noot: u ontdekt de Shwedagon Pagode op een interactieve manier, zodat de kinderen zich zeker niet hoeven te vervelen en u op een ontspannen manier deze indrukwekkende Pagode kunt bekijken. 

Noot: het restaurant waar u vanavond dineert helpt kansarme straatkinderen door hen meer te leren over gastvrijheid en hen te ondersteunen met het aanbieden van logies, eten en kleding. Met een bezoek aan dit restaurant draagt u dus bij aan het welzijn van deze straatkinderen.
Dag 3 Yangon - Bagan
's Ochtends volgt de transfer naar de luchthaven van Yangon voor de binnenlandse vlucht naar Bagan. Na aankomst wordt u verwelkomd en kan uw sightseeing avontuur in Bagan beginnen! Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten in Azië. In Bagan vindt u namelijk een enorme vlakte met duizenden tempels en ruines. U start het sightseeing avontuur met het beklimmen van een heuvel, waar vandaan u een geweldig uitzicht heeft over een pagode en Old Bagan. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan enkele tempels in Old Bagan, zoals bijvoorbeeld Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu (u kunt dit afstemmen met uw gids). Ook op de kinderen zal dit veel indruk maken! Per auto rijdt u vervolgens naar een 'vergeten plekje' waar de gids een picknick-lunch verzorgt. Na de lunch vertrekt u met paard en wagen naar een plek waar u fantastisch uitzicht heeft op de ondergaande zon. Hier kunt u onder het genot van een verfrissend drankje genieten van de prachtige zonsondergang. 

Tip: in "Nyaung U's Restaurant Row" vindt u een aaneenschakeling van restaurantjes in een gezellige setting.
Dag 4 Bagan
Vandaag gaat u Bagan per e-bike verkennen. Samen met uw gids fiets u door de meest spectaculaire landelijke landschappen van Bagan. Deze landschappen staan vol met oude tempels en stoepa's. Het opmerkende is dat deze tempelruïnes overal tevoorschijn komen, u vindt ze tussen grove palmen, bamboehutten en zelfs midden in de rijstvelden. Tijdens de fietstocht kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt (in overleg met uw gids). U fietst in een rustig tempo zodat u optimaal kunt genieten van alle indrukken om u heen. Aan het einde van fietstocht kunt op een grote schommel, tussen de palmbomen genieten van gezonde sapjes en traditionele snacks. 

Noot: de e-bikes worden bij uw hotel aan u verstrekt.
Dag 5 Bagan
Dag ter vrije besteding. U kunt eventueel een uitstapje maken naar Mount Popa, gelegen op ca. 50 km afstand van Bagan (optioneel). Deze dode vulkaan is 1500m hoog en speelt een belangrijke rol in de cultuur en geschiedenis van Myanmar. Bovenop de berg vindt u een heilig monument ter ere van de 37 'Nats'; de Burmese natuurgeesten. U kunt natuurlijk ook even ontspannen bij het hotel. Aan het einde van de middag is het leuk om een boottocht over de Irrawaddy rivier te maken. Aanschouw het dagelijks leven aan de oever en enkele tempels terwijl u geniet van de zonsondergang.

Tip: start de dag met een tocht per luchtballon! Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de vlakte van Bagan. De kosten zijn op aanvraag. Vooraf reserveren is aanbevolen.
Dag 6 Bagan - Heho - Kalaw
Na een vroeg ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven van Bagan (Nyaung U) voor de korte vlucht naar Heho. Op deze luchthaven wordt u verwelkomd door uw lokale chauffeur en gids. Aansluitend reist u verder naar het bergplaatsje Kalaw. Onderweg komt u wel héél dicht bij olifanten, u brengt namelijk een bezoek aan een Elephant Conservation Project in de omgeving van Kalaw: Green Hill Valley. Dit project is in 2011 opgezet om de natuur, de olifanten en de tradities van de lokale bevolking te beschermen. Afhankelijk van uw aankomsttijd en hoe lang u wenst te wandelen, kunt u een wandeling door de bossen maken (van 30 minuten tot 5 uur is mogelijk; u kunt dit afstemmen met uw gids). Vervolgens wordt er een lunch (inbegrepen) met lokale specialiteiten (vaak Nepalees) geserveerd. Daarna helpt u de 'mahouts' (olifanten verzorgers) mee met het voeden en wassen van de olifanten. Ook wordt u uitgenodigd om een een boom te planten, kortom een bijzondere ervaring! Na afloop wordt u naar uw hotel in Kalaw gebracht waar u één nacht verblijft.
Dag 7 Kalaw - Nyaung Shwe - Inle Lake
U kunt deze ochtend eventueel, op eigen gelegenheid, een wandeling over de lokale markt in Kalaw maken. Deze wordt bezocht door lokale inwoners maar ook door de (kleurrijke) bevolking van de Shan, Palaung, Pa O en Danu stammen. Vervolgens wordt u naar het koloniale treinstation van Kalaw gebracht voor de treinreis naar Shwe Nyaung (treintijden: ca. 13:30-17:30 uur, onder voorbehoud). Onderweg kunt u ontspannen en genieten van het uitzicht op de Shan-heuvels. Ook ziet u lokale bergstammen die hun producten in- en uitladen. Een kleurrijk verschijnsel! Na aankomst op het treinstation van Shwe Nyaung wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het Blue Vanda Hotel. Zij verzorgen de transfer naar het hotel (mogelijk op indeling met andere hotelgasten). De komende twee nachten verblijft u in Nyaung Shwe; de toegangspoort tot het Inle Lake.

Tip: een van onze favoriete restaurants in Nyaung Shwe is het Viewpoint Restaurant. Hier wordt een mix van moderne en traditionele Shan gerechten geserveerd. Verder staat het bekend om de sfeervolle locatie en de goede wijnen (voor Birmese begrippen).
Dag 8 Inle Lake
Samen met uw gids maakt u vandaag een verkenningstocht op het meer. We verzorgen hiervoor een privé motorbootje. Het langgerekte Inle Lake (ca. 150km2) is het woongebied van de Intha’s. Tijdens de tour kunt u kennismaken met de befaamde ‘beenroeiers’, hun traditionele levenswijze, de paalwoningen en de drijvende tuinen. Het is een prachtig stukje authentiek Myanmar! Indien mogelijk, bezoekt u een lokale markt (niet dagelijks). Rondom het Inle Lake vindt, volgens een vijfdaagse cyclus, elke dag ergens anders een grote markt plaats. Bewoners van het meer, maar ook bergstammen, komen hierheen om producten te kopen en verkopen. Ook worden er stops gemaakt bij de Phaung Daw Oo Pagode, een cheroot-fabriek, drijvende tomatentuinen en een weef-fabriekje. Bovendien geniet u bij een lokale familie thuis van een lekker kopje thee en nuttigt u de lunch (inbegrepen) in een traditioneel Intha huis. Zo maken u en uw kinderen op een leuke manier kennis met de lokale bevolking.

Tip: wilt u het Inle Lake op een unieke manier ontdekken? Maak dan (optioneel) in de vroege ochtend een ballonvaart over dit mystieke meer. Alvorens het avontuur begint, nuttigt u verse thee, koffie en/of gebak. Dan is het tijd voor actie. U stapt de ballon in en geniet van het uitzicht op het Inle Lake en de groene omgeving. Een prachtig stukje Myanmar! Na de tocht kunt u onder het genot van vers fruit en een vruchtensapje uw verhalen en foto's uitwisselen. Wat maakte de grootste indruk op u? De ballontocht wordt alleen uitgevoerd van oktober tot maart. Ook in Bagan kunnen we een ballontocht verzorgen. De kosten zijn op aanvraag.
Dag 9 Inle Lake
Waarschijnlijk de leukste manier om het Inle Lake te verkennen; per fiets en per boot! Vandaag heeft u een actieve dag op en rond het water. De dag begint met een boottocht naar de Indein village, hier staat de Indein Pagoda. Het is een tempel met een indrukwekkende collectie aan stupas. Vanaf de pagoda maakt u een fietstocht van 1,5 uur naar de Than Htaung village en loopt u richting het klooster waar u een praatje kan maken met de monniken. Daarna gaat u, per fiets of per boot (afhankelijk van het seizoen en waterniveau), naar de Yay Mae Pin village en brengt u een bezoek aan een areca noten plantage. Het laatste gedeelte van de tour gaat u per boot naar Khaung Daing en hier stopt u voor de lunch (inbegrepen).Vervolgens gaat u per boot of fiets naar uw hotel.
Dag 10 Inle Lake
Dag ter vrije besteding (zonder gids). Geniet nog een laatste dag van het meer en deze prachtige omgeving. U kunt bijvoorbeeld een wandeltocht rondom het meer maken. Het is ook mogelijk om nogmaals de lokale markt bij te wonen, deze bevindt zich nu ergens anders dan waar u de markt eerder gezien heeft. De markt is namelijk elke dag ergens anders! U kunt ook genieten van uw gezin en ontspannen bij uw hotel.
Dag 11 Inle Lake - Heho - Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt zult u naar de luchthaven van Heho gebracht worden voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier stapt u over op uw internationale vliegreis terug naar huis. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Tip: verleng uw reis met een strandverblijf op Ngapali Beach (meer informatie op aanvraag).

Noot: indien de tijd het toelaat heeft u nog de beschikking over een auto met privégids in Yangon. Zodat u de tijd tussen uw binnenlandse en internationale vlucht kunt overbruggen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Yangon - Bagan - Heho - Yangon
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per minibus met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • treinreis Kalaw - Shwe Nyaung
 • alle overnachtingen conform programma
 • verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • lunch op dag 2, 3, 6, 7, 8 en 9
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • evt. hoogseizoentoeslag
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Chatrium Hotel Royal Lake - Yangon
incl. ontbijt
Dit grootschalige 5-sterren hotel, behorend tot de Chatrium keten, beschikt over 301 kamers. Alle kamers zijn comfortabel, ruim en van alle gemakken voorzien. De stijl is ‘zakelijk’. Gratis wifi is aanwezig. Het hotel beschikt verder over meerdere restaurants, een groot buitenzwembad en een ‘health club’. Ook is er een ATM-machine en een geldwissel-balie. U vindt het Chatrium Hotel Royal Lake nabij het Kandawgyi Meer en de indrukwekkende Shwedagon Pagode. Tip: vraag om een kamer met uitzicht op deze pagode! Er gaat dagelijks een gratis shuttlebus naar de Bogyoke Aung San markt en de Shwedagon Pagode.

Villa Bagan Hotel - Bagan
incl. ontbijt
Villa Bagan is een klein hotel met maar 25 kamers. het hotel heeft een hedendaagse stijl met een twist van de karakteristieke bouwstijl van Myanmar. Het bijgesloten restaurant serveert uiterst smaakvolle Aziatische en Europese gerechten in een intieme setting op het dak van het hotel. Natuurlijk mag ook een zwembad niet ontbreken. Vanaf het zwembad heeft u al zicht op de nabijgelegen monumenten. Villa Bagan is gelegen in "New Bagan" en bied gemakkelijke toegang tot de hoogtepunten van het archeologische park en het centrum met meerdere restaurants en winkeltjes. De kamers zijn ruim opgezet met een voornamelijk houten interieur wat een warm gevoel geeft. Alle faciliteiten zijn te vinden in de kamers om ene verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.  

Kalaw Heritage Hotel - Kalaw
incl. ontbijt
Het Kalaw Heritage Hotel is één van die hotels waar u zou moeten verblijven als u rondom de gebergtes van het Inle Meer verblijft. Het is een perfecte plek om wandelingen te starten door de regio. het koloniale uiterlijk geeft een extra sfeervol gevoel. Het hotel heeft maar 10 kamers, welke allen erg ruim zijn en ook in koloniale stijl zijn ingericht. Het hotel bestaat uit twee gebouwen en beide gebouwen hebben een huiskamer op de begane vloer voor ieders gebruik. Het bijgesloten restaurant heeft prima maaltijden op het menu staan. Ook is er een sauna aanwezig en een grote tuin waar u in kunt wandelen en kunt relaxen. Het hotel is omgeven door bergen, wat naast een mooi uitzicht ook voor een  fris klimaat zorgt.

Blue Vanda - Inle Lake
incl. ontbijt
Het kleinschalige Blue Vanda resort is een 3* hotel gelegen in Nyaung Schwe, de hoofdbestemming voor het Inle meer. De houten bungalows zijn enorm groot en hebben een grote badkamer. De kamers zijn verder uitgerust met de noodzakelijke meubels. Ook is er wifi aanwezig op het terrein. De bungalows staan om een grote tuin en elke bungalow heeft een groot terras om na een dag op het meer even te genieten van de ondergaande zon. Personeel is vriendelijk en behulpzaam en kan gemakkelijk een fiets regelen om naar het centrum te fietsen. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »