Menu

Familiereis Myanmar

Samen met uw gezin kennismaken met het fascinerende Myanmar? Dat kan middels deze 14-daagse veelzijdige en afwisselende rondreis, onder begeleiding van privégidsen. De reis start in Yangon waar u onder andere de indrukwekkende Shwedagon Pagode bezoekt. In Bagan ziet u uiteraard een deel van de duizenden tempels. Maar u maakt hier ook een tocht per jeep en u leert alles over de griezelige geschiedenis van Bagan. Daarna is het tijd om olifanten te wassen in Green Hill Valley! Per trein reist u vervolgens verder naar het sprookjesachtige Inle Lake. De reis wordt ontspannen afgesloten met een strandverblijf in Ngapali.

Noot: door de moesson is een strandverblijf in Myanmar alleen mogelijk in de periode oktober tot half mei. Reist u in de overige maanden dan zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een strandverlenging in Thailand, Maleisië of Dubai. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Reisduur: 14 dagen

Yangon - Bagan - Kalaw - Green Hill Valley - Shwe Nyaung - Nyaung Shwe - Inle Lake - Ngapali Beach

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Familiereis Myanmar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Alle tours zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen; u maakt op een leuke manier kennis met de highlights van Myanmar, maar er wordt ook aandacht besteed aan het lokale, dagelijkse leven.
 • U heeft de beschikking over privégidsen, zodat u zelf het tempo en het aantal stops kunt bepalen.
 • Voor de lange afstanden verzorgen we een vliegreis, zodat u en de kinderen geen lange reisdagen hebben.
 • De korte afstanden legt u af per minibus, jeep, boot en trein!
 • Alle overnachtingen, excursies en entreegelden zijn inbegrepen in de reissom.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

moeder kind bergstam - Inle Lake - Myanmar
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw familiereis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. Aansluitend volgt een transfer naar een centraal gelegen hotel. Hier kunt u zich even opfrissen. Yangon is een fascinerende stad met veel erfstukken uit de koloniale tijd. Het is een van de meest authentieke steden van Zuidoost-Azië. In de namiddag gaat u op ontdekkingstocht! U brengt, onder begeleiding van een Engelssprekende privégids, een bezoek aan de indrukwekkende Shwedagon Pagode. U kunt hier uren ronddwalen en kennismaken met Boeddhistische rituelen. Met name tijdens de zonsondergang is deze pagode erg indrukwekkend. Tijdens deze interactieve tour leert u niet alleen alles over de geschiedenis van de pagode, maar ook over het dagelijks leven in de directe omgeving van de pagode en over het Boeddhisme. Tijdens de tour passeert u diverse werkplaatsen, marktjes en kloosters. Ook biedt u een offer aan bij de pagode. Indien gewenst, kunt u zelfs uw toekomst laten voorspellen door een waarzegger! Lunch is tijdens de tour inbegrepen. Na afloop keert u terug naar uw hotel en kijkt u terug op een leuke, maar ook zeer nuttige, eerste kennismaking met Myanmar!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: de bezienswaardigheden die u tijdens de stadstour aandoet, zijn afhankelijk van uw vluchttijden. Bij een aankomst in de middag zouden we de tour moeten inkorten. Bij een aankomst in de avond zouden we de tour moeten verplaatsen naar dag 2 of we kunnen een extra overnachting in Yangon toevoegen.

Tip: voor typisch Birmees eten, raden we u een lunch of diner bij Feel Myanmar Food aan (Pyihtaungsu Yeiktha Street 124). Verwacht geen uitgebreide kaart; men werkt hier volgens een buffet principe. Laat u adviseren door de locals; proef en geniet!
Dag 2 Yangon
Wat gebeurt er in de straten van Yangon wanneer het gros van de inwoners nog lekker slaapt? Daar komt u vandaag achter! In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan de vismarkt aan de Yangon River, waar op dit moment van de dag verrassend genoeg al veel gebeurt. Vervolgens maakt u een wandeling over de groentemarkt. Wilt u ontbijten zoals vele Myanmarezen dat doen? Bestel dan 'Mohinga'; een milde vissoep met noedels en crackers. Tegen die tijd struinen de monniken door de straten van Yangon om hun eten/giften te verzamelen. Denkt u eraan dat u hen voorrang geeft? Uw kinderen kunnen op een traditionele manier kennismaken met de monniken door hen wat etenswaren te schenken. Alvorens u terugkeert naar uw hotel, brengt u nog een bezoek aan de fruit- en groentemarkt. In het hotel nuttigt u vervolgens nog een uitgebreid (westers) ontbijt. In de middag maakt u samen met uw gids een 'heritage walk'. Centraal staan de prachtige koloniale gebouwen uit de late 19e en begin 20e eeuw. Het voelt alsof u terug gaat in de tijd. Er wordt onder andere een stop gemaakt bij het "Secretariat"; hier vond in 1947 de aanslag op Generaal Aung San plaats. De wandeling wordt afgesloten met een drankje bij Gekko; een gezellig restaurant aan Merchant Street.

Tip: reis een stukje per lokale 'circular train'! Deze rit neemt u in ca. 45 minuten mee naar de buitenwijken van Yangon. Het rustige tempo van de trein geeft u de mogelijkheid om veel van het lokale leven te zien.
Dag 3 Yangon - Bagan
's Ochtends transfer naar de luchthaven van Yangon voor de binnenlandse vlucht naar Bagan. Na aankomst wordt u verwelkomd en kan uw sightseeing avontuur in Bagan beginnen! Mits mogelijk, beklimt u allereerst een tempel waar vandaan u een weids uitzicht heeft over de Vlakte van Bagan (onder voorbehoud). Op deze enorme vlakte vindt u duizenden tempels en ruïnes. Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten in Azië. Uiteraard brengt u een bezoek aan enkele tempels in Old Bagan, zoals bijvoorbeeld Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu (u kunt dit afstemmen met uw gids). Ook op de kinderen zal dit veel indruk maken! Per auto rijdt u vervolgens naar een 'vergeten plekje' waar de gids een picknick-lunch verzorgt. De dag wordt afgesloten met een boottocht (privé) over de Ayeyarwaddy rivier. Aanschouw het dagelijks leven aan de oever en enkele tempels terwijl u geniet van de zonsondergang, drankjes en snacks.

Tip: in "Nyaung U's Restaurant Row" vindt u een aaneenschakeling van restaurantjes in een gezellige setting.
Dag 4 Bagan
Vandaag gaat u de omgeving van Bagan op een bijzondere manier ontdekken, namelijk per jeep! De eerste stop maakt u in het dorpje Nyaung Gyi. Onderweg aanschouwt u hoe de lokale inwoners hun dag starten. Zo ziet u langs de weg vrouwen lopen die producten als brandhout dragen die zij vervolgens op de markt te koop aanbieden. Eenmaal aangekomen in Nyaung Gyi bezoekt u een 'black smith workshop'. Ook het dorpje Se Ywa staat bekend om de vele 'workshops'. Zo leert u onder andere hoe men houten slippers maakt. Vervolgens reist u door naar het dorpje Taung Kong. Hier leven voornamelijk boeren en maakt men producten van aardewerk. Dit is een leuke excursie voor het maken van foto's en om een kijkje te nemen in het dagelijkse leven van de 'locals'!

Noot: u kunt er uiteraard ook voor kiezen om vandaag de tempels van Bagan verder te verkennen of een dagje te ontspannen bij het zwembad van het hotel.
Dag 5 Bagan
De geschiedenis die achter de tempels van Bagan schuilt, heeft helaas niet alleen een zonnige kant. Om u een compleet beeld te geven van Bagan, brengt uw gids u vandaag naar plaatsen met een griezelige geschiedenis. Is de geest van de Tharaba Gate echt de ziel van een persoon die levend begraven is in de deurpost? Hoeveel bouwvakkers hebben hun arm afgehakt op de steen bij de Dhammayangyi Stoepa? En dwalen er ’s nachts nog steeds geesten rond? Uw gids zal u hier alles over vertellen. Tijdens deze spannende dag krijgt u tevens inzicht in het gedrag van de koningen en koninginnen in deze periode en legt uw gids uit wat er gebeurde toen de Mongolen binnenvielen. Durft u het aan? Na afloop keert u terug naar uw hotel en kunt u verhalen uitwisselen over de dag. De middag is ter vrije besteding, bijvoorbeeld om te zwemmen bij het hotel. Aan het einde van de middag kunt u eventueel de zonsondergang bijwonen vanaf een van de tempels (optioneel met gids).

Noot: ondanks dat het misschien griezelig klinkt, is deze tour speciaal ontwikkeld voor gezinnen met kinderen en razend populair!
Dag 6 Bagan - Heho - Kalaw
Na een vroeg ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven van Bagan (Nyaung U) voor de korte vlucht naar Heho. Op deze luchthaven wordt u verwelkomd door uw lokale chauffeur en gids. Aansluitend reist u per minibus verder naar het bergplaatsje Kalaw. Onderweg komt u wel héél dicht bij olifanten, u brengt namelijk een bezoek aan een Elephant Conservation Project in de omgeving van Kalaw: Green Hill Valley. Dit project is in 2011 opgezet om de natuur, de olifanten en de tradities van de lokale bevolking te beschermen. Afhankelijk van uw aankomsttijd en hoe lang u wenst te wandelen, kunt u een wandeling door de bossen maken (van 30 minuten tot 5 uur is mogelijk; u kunt dit afstemmen met uw gids). Vervolgens wordt er een lunch met lokale specialiteiten (vaak Nepalees) geserveerd. Daarna helpt u de 'mahouts' (olifanten verzorgers) mee met het voeden en wassen van de olifanten. Een bijzondere ervaring voor het hele gezin! Na afloop wordt u naar een eenvoudig hotel in Kalaw gebracht waar u één nacht verblijft.
Dag 7 Kalaw - Shwe Nyaung - Nyaung Shwe
U kunt deze ochtend eventueel, op eigen gelegenheid, een wandeling over de lokale markt in Kalaw maken. Deze wordt bezocht door lokale inwoners maar ook door de (kleurrijke) bevolking van de Shan, Palaung, Pa O en Danu stammen. Vervolgens wordt u naar het koloniale treinstation van Kalaw gebracht voor de treinreis naar Shwe Nyaung (treintijden: ca. 11:00-14:00 uur, onder voorbehoud). Onderweg kunt u ontspannen en genieten van het uitzicht op de Shan-heuvels. Ook ziet u lokale bergstammen die hun producten in- en uitladen. Een kleurrijk verschijnsel! Na aankomst op het treinstation van Shwe Nyaung wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het Thanakha Inle Hotel. Zij verzorgen de transfer naar het hotel (mogelijk op indeling met andere hotelgasten). De komende twee nachten verblijft u in Nyaung Shwe; de toegangspoort tot het Inle Lake.

Tip: een van onze favoriete restaurants in Nyaung Shwe is het Viewpoint Restaurant. Hier wordt een mix van moderne en traditionele Shan gerechten geserveerd. Verder staat het bekend om de sfeervolle locatie en de goede wijnen (voor Birmese begrippen).
Dag 8 Nyaung Shwe
Samen met uw gids maakt u vandaag een verkenningstocht op het meer. We verzorgen hiervoor een privé motorbootje. Het langgerekte Inle Lake (ca. 150km2) is het woongebied van de Intha’s. Tijdens de tour kunt u kennismaken met de befaamde ‘beenroeiers’, hun traditionele levenswijze, de paalwoningen en de drijvende tuinen. Het is een prachtig stukje authentiek Myanmar! Indien mogelijk, bezoekt u een lokale markt (niet dagelijks). Rondom het Inle Lake vindt, volgens een vijfdaagse cyclus, elke dag ergens anders een grote markt plaats. Bewoners van het meer, maar ook bergstammen, komen hierheen om producten te kopen en verkopen. Ook worden er stops gemaakt bij de Phaung Daw Oo Pagode, een cheroot-fabriek, drijvende tomatentuinen en een weef-fabriekje. Bovendien geniet u bij een lokale familie thuis van een lekker kopje thee en nuttigt u de lunch in een traditioneel Intha huis. Zo maken u en uw kinderen op een leuke manier kennis met de lokale bevolking.

Tip: wilt u het Inle Lake op een unieke manier ontdekken? Maak dan (optioneel) in de vroege ochtend een ballonvaart over dit mystieke meer. Alvorens het avontuur begint, nuttigt u verse thee, koffie en/of gebak. Dan is het tijd voor actie. U stapt de ballon in en geniet van het uitzicht op het Inle Lake en de groene omgeving. Een prachtig stukje Myanmar! Na de tocht kunt u onder het genot van vers fruit en een vruchtensapje uw verhalen en foto's uitwisselen. Wat maakte de grootste indruk op u? De ballontocht wordt alleen uitgevoerd van oktober tot maart. Ook in Bagan kunnen we een ballontocht verzorgen. De kosten zijn op aanvraag.
Dag 9 Nyaung Shwe - Heho - Thandwe - Ngapali
Transfer naar de luchthaven van Heho voor de lokale vlucht naar Thandwe. Na aankomst rijdt u in ca. 20 minuten naar Ngapali Beach. Hier verblijft u de komende nachten in een comfortabel strandresort. De rest van de dag is vrij te besteden, bijvoorbeeld aan het strand. In Ngapali kunt u heerlijk ontspannen en bijkomen van alle indrukken die u tijdens de rondreis heeft opgedaan.

Noot: door de moesson is een strandverblijf in Myanmar alleen mogelijk in de periode oktober tot half mei. Reist u in de overige maanden dan zou u bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een strandverlenging in Thailand, Maleisië of Dubai. We informeren u graag over de mogelijkheden.
Dag 10 Ngapali Beach
De komende dagen zijn vrij te besteden op Ngapali Beach, gelegen aan de Golf van Bengalen, aan de westkust van Myanmar. De witte stranden van Ngapali zijn kilometers lang en nog ongerept. Hier kunt u genieten van de zon, de kobalt blauwe (en rustige) zee en eventueel snorkelen. 's Avonds kunt u terecht in de (vis)restaurants langs de weg.

Tip: The Green Umbrella is ons favoriete restaurant op het strand van Ngapali. De comfortabele zitjes, de vriendelijke bediening en de lekkere menukaart (met name voor de lunch) maken dit een top-plek. Ook om de zonsondergang bij te wonen, bent u hier aan het goede adres!
Dag 11 Ngapali Beach
Dag ter vrije besteding. In de omgeving liggen verschillende vissersdorpjes waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan de lokale markt. Per fiets kunt u het platteland verkennen of u een boottocht maken naar een van de eilandjes voor de kust. Hier vindt u mooie snorkellocaties. Ook leuk is een rit per paard over het strand. Liefhebbers van golf kunnen terecht op de nabij gelegen 18-holes golfbaan.
Dag 12 Ngapali Beach
Opnieuw een vrije dag in Ngapali. U kunt eventueel een uitstapje maken naar Lontha, op enkele kilometers ten zuiden van Ngapali. Men zegt dat Rudyard Kipling hier de eerste woorden van 'The Jungle Book' heeft geschreven. Erg leuk voor uw kinderen! Ook vindt u hier een mooie witte stoepa met een fantastisch uitzicht over de zee.
Dag 13 Ngapali Beach
Dag ter vrije besteding. Geniet van de zon, de zee, het strand, de faciliteiten van het resort of een traditionele massage.
Dag 14 Ngapali - Thandwe - Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Mogelijk heeft u deze dag nog tijd om te ontspannen aan het strand (dit is afhankelijk van uw internationale vlucht). Op tijd wordt u naar de luchthaven van Thandwe gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Yangon - Bagan - Heho - Thandwe - Yangon
 • vertrekbelasting binnenlandse vluchten Myanmar
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per minibus met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • beschreven boot-excursies
 • treinreis Kalaw - Shwe Nyaung
 • alle overnachtingen conform programma
 • verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • lunch op dag 2, 4, 5, 7 en 9
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • vervoer op de dagen / dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • evt. hoogseizoentoeslag
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.000 - € 2.500
De genoemde prijsindicaties van onze familiereizen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar. Prijsindicaties zijn per persoon en kunnen afwijken bij andere gezinssamenstellingen en leeftijden van de kinderen.

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Clover City Center Plus - Yangon
incl. ontbijt
Het in 2013 volledig gerenoveerde Clover City Center Plus Hotel in Yangon is een 3-sterren hotel met als grootste pluspunt de zeer centrale ligging. Het is gelegen in 'downtown Yangon'; o.a. de Sule Pagode en de Bogyoke Aung San markt liggen op 5 à 10 minuten lopen. De 74 kamers zijn relatief klein, maar netjes (zo goed als nieuw) en voorzien van gratis Wi-Fi, koffie- en theefaciliteiten, etc. Omdat het hotel omringd wordt door andere hoge gebouwen raden wij aan om een kamer op een hoger gelegen verdieping te reserveren. Tip 2: kies het Clover City Center Plus Hotel niet voor de sfeer of het comfort, maar voor de goede locatie.

Zfreeti Hotel - Bagan
incl. ontbijt
Zoekt u een moderne accommodatie in Bagan met een gunstige ligging? Overweeg dan een verblijf in het Zfreeti Hotel. Alle 102 kamers zijn uitgerust met onder andere een minibar, koffie- en theefaciliteiten en gratis Wi-Fi. Tijdens uw verblijf in het Zfreeti Hotel hoeft het u aan niets te ontbreken. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad, nuttig een drankje in de outdoor bar, ontspan in de groene tuin of geniet van een maaltijd op het dakterras. Luncht of dineert u liever buiten de deur, dan wandelt u eenvoudig naar één van de vele eetgelegenheden.

Thanakha Inle Hotel - Nyaung Shwe
incl. ontbijt
Het middenklasse Thanakha Inle Hotel is een typisch Aziatisch hotel in Nyaung Shwe, dichtbij het Inle Lake. Dit kleinschalige hotel telt 26 ruime kamers en het bijzondere is dat alle meubels en decoraties afkomstig zijn uit Myanmar of één van haar omliggende landen. Neemt u plaats op het terras en geniet van het uitzicht op het kanaal en de bergen. Ook kunt u ontspannen bij het zwembad. Dankzij de centrale ligging van het Thanakha Inle Hotel kunt u genieten van de Shan levensstijl en de vele winkeltjes en restaurantjes die Nyaung Shwe te bieden heeft.

Amata Resort - Ngapali Beach
incl. ontbijt
Het Amata Resort ligt direct aan het strand van Ngapali (bij Mya Pyin Village). De 75 kamers liggen in verschillende gebouwen in een zeer grote, mooi aangelegde tuin. Alle kamers zijn comfortabel en sfeervol ingericht. De luxere kamers hebben (onderbroken) zeezicht en zijn gelegen in vrijstaande villa's met twee verdiepingen. Er is een groot restaurant, een zwembad en een mooie spa. De service is erg goed en men is ingesteld op de westerse gast. Aan de straatzijde vindt u diverse winkels en restaurants. Het Amata Resort is een aanrader voor een rustige strandafsluiting en één van onze favorieten in Ngapali.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »