Menu

Myanmar

Veelgestelde vragen Myanmar

Wat is de beste reistijd voor Myanmar?

Myanmar heeft een tropisch klimaat, dat in drie seizoenen verdeeld kan worden. De luchtvochtigheid en hoeveelheid neerslag verschilt per gebied en periode.

 • Warmste maanden:
  Eind maart - juni zijn de warmste maanden in Myanmar, dit is de Birmese zomer. Vooral in Bagan is het dan erg klam/warm, met zelfs max. dagtemperaturen van 40-45 graden. Maar ook in Yangon kan in deze periode de temperatuur af en toe oplopen tot 40 graden op het heetst van de dag. Enige uitzondering is het Inle Lake; hier is het altijd koeler door de Shan bergen (en natuurlijk ook in de hill stations).

 • Regenseizoen:
  Het regenseizoen start in mei en loopt door tot ongeveer eind september/begin oktober. De meeste regen valt van juni t/m augustus. De gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 25 graden. Met name de regio rondom Yangon heeft veel last van de moesson. Ook zijn sommige strandhotels gesloten in de maanden juni, juli en augustus (enkele hotels ook in mei en/of september). In Bagan regent het vrijwel nooit en ook in de omgeving van Mandalay en het Inle Lake valt minder regen.

 • Beste reistijd voor Myanmar:
  De beste reistijd om Myanmar te bezoeken is van november t/m februari. Dit is het droge en koele seizoen met een gemiddelde temperatuur van 20-25 graden. In de hoger gelegen gebieden (o.a. Kalaw/Inle Lake) kan in deze periode de temperatuur 's nachts dichtbij het vriespunt liggen. Ook in de ochtenden en avonden is het hier behoorlijk koud.

 • Voordelen Myanmar in laagseizoen:
  Hoewel februari doorgaans als een van de beste reismaanden voor Myanmar wordt gezien, is het temperatuurverschil met april of mei nihil. Gemiddeld is het in deze periode zo’n 27-31°C. In de maanden juni t/m augustus valt er af en toe een regenbui, maar hierdoor is alles groen en de temperatuur is nog steeds aangenaam. In het laagseizoen zijn meer hotels beschikbaar en heeft u meer keus uit leuke hotelletjes. Daarnaast komt u natuurlijk ook minder toeristen tegen. Zo kunt u nog meer genieten van het authentieke Myanmar!


Myanmar is het hele jaar goed te bereizen (met uitzondering van de strandbestemmingen); elke periode heeft zijn eigen voor- en nadelen.terug naar veelgestelde vragen Myanmar