Menu

Myanmar

Veelgestelde vragen Myanmar

Wat zijn de bepalingen voor de geldigheid van het paspoort en het visum in Myanmar?

Voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is voor Myanmar een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig moet zijn. Daarnaast is een visum verplicht. Sinds 1 september 2014 kunt u gebruik maken van een e-visum service waarbij u online een e-Visa Approval Letter aanvraagt. Kijk hiervoor op: http://evisa.moip.gov.mm.

Details:
  • de kosten voor een 'tourist visa' zijn momenteel USD 50 per persoon
  • u dient de kosten per creditcard te voldoen (online)
  • het visum is 28 dagen geldig vanaf aankomst in Myanmar
  • u dient het visum binnen 90 dagen na aanvraag te gebruiken
  • de aanvraagprocedure duurt gemiddeld drie à vijf werkdagen
  • het e-visum is alleen geldig bij aankomst op de internationale luchthavens Yangon, Mandalay of NayPyiTaw
  • een retourticket is verplicht
  • het e-visum is alleen geldig bij één in-reis (single entry)
U kunt de status van de aanvraag online controleren. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u per e-mail de 'e-Visa Approval Letter'. Deze dient u uit te printen en bij aankomst in Yangon te overhandigen bij het 'immigration checkpoint'. Ook levert u hier één pasfoto per persoon in (in kleur, 4 cm x 6 cm). Daarna wordt uw e-visum gestempeld in uw paspoort. Let op: zonder 'e-Visa Approval Letter' wordt u niet toegelaten op de internationale vlucht naar Myanmar.

Mocht u liever een bemiddelingsbureau willen inschakelen dan raden wij Visum International of op www.visumcentrale.nl/pangeatravel aan. Zij kunnen de visumaanvraag ook voor u verzorgen. Via deze website vindt u ook een overzicht van de kosten van het visum en de bijkomende kosten voor de visumverzorging. Tevens vindt u hier de actuele informatie over de procedure en de benodigdheden voor de visumaanvraag. Reizigers met de Belgische nationaliteit kunnen eventueel ook het visum vooraf bij de Ambassade van Myanmar in Brussel aanvragen.

Noot: bovenstaande gegevens kunnen tussentijds wijzigen en het is raadzaam deze te controleren.

terug naar veelgestelde vragen Myanmar