Menu

Lustrumreis Myanmar

Waarom Myanmar als lustrumreis-bestemming? Myanmar is echt nog een onontdekte parel. Bij het organiseren van uw lustrumreis zult u merken dat veel mensen al in andere Aziatische landen, zoals Thailand en Indonesië, zijn geweest. Myanmar werd lange tijd overgeslagen. Maar nu het land zich heeft opengesteld voor toeristen raakt iedereen enthousiast!

Tijdens deze lustrumreis brengt u in uw eigen groep een bezoek aan diverse hoogtepunten van Myanmar. Deze fascinerende bestemming biedt een leuke combinatie van culturele bezienswaardigheden en activiteiten in de natuur. U ziet onder andere Yangon en de Shwedagon Pagode, Bagan en haar tempels en het sprookjesachtige Inle Lake. Het is een afwisselende reis waarbij u de beschikking heeft over een eigen bus, chauffeur en Engelssprekende gids.

Reisduur: 8 dagen

Yangon - Bagan - Inle Lake

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Lustrumreis Myanmar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze lustrumreis is geschikt voor ieder type reiziger door de grote afwisseling in activiteiten.
 • Unieke excursies in Yangon die voor groepen erg leuk zijn.
 • Verschillende donaties aan goede doelen zijn inclusief.
 • Avontuurlijke excursies met de groep rondom Bagan en het Inle Meer.
 • Alle lokale vluchten inbegrepen.
 • Vanwege de begeleiding door een Engelssprekende privégids en de comfortabele hotels zult u van een ongedwongen reis genieten.
 • Prijs en kwaliteitsverhouding is zeer aantrekkelijk.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

lokaal dorp - Inle Lake - Myanmar - foto: Daniel de Gruiter
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw lustrumreis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon (voorheen Rangoon) wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar uw hotel waar u uw bagage kunt afgeven en kunt opfrissen.

In de avond staat er een bezoek aan de indrukwekkende Shwedagon Pagode op het programma, onder begeleiding van een Engelssprekende privégids. 's Avonds is de pagode niet zo druk bezocht, waardoor u rustig kunt rondwandelen en kennis kunt maken met Boeddhistische rituelen. Ook is het prachtig verlicht! Tijdens uw bezoek aan de Shwedagon-pagode heeft u de eer om deel te nemen aan de Mee Thun Bwe, dit is een speciale ceremonie, waarbij er offers aan Boeddha worden gegeven met als doel om wijsheid en verlichting te ontvangen. Tijdens de ceremonie helpt u bij het verlichten van de 1.000 olielampen die rondom te pagode staan. Een erg bijzondere ervaring en leuke eerste kennismaking met Myanmar en haar spiritualiteit!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Tip: voor een panoramisch uitzicht over 'downtown Yangon' raden wij u aan om de Thiripyitsaya Sky Bistro te bezoeken. Dit restaurant is gelegen op de 20e verdieping van de Sakura Tower.
Dag 2 Yangon
Na het ontbijt is het tijd voor actie, u zult vandaag als team samen moeten werken! In de ochtend staat er namelijk een interactieve 'game' door 'downtown Yangon' op het programma. Met behulp van een Ipad ontdekt u de stad, komt u in contact met lokale winkeliers en maakt u kennis met mensen in de stad die unieke beroepen beoefenen. Goede teambuilding komt hier zeker goed van pas. Na een leuke, afwisselende kennismaking met 'downtown Yangon' heeft u in de middag vrije tijd om de rest van de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Let op, eet niet te veel vandaag, vanavond staat er namelijk 'dinner-hopping' op het programma. 

In de avond maakt u kennis met de culinaire diversiteit van de Birmese keuken. Samen met een gids gaat u hapjes, soepen en hoofdgerechten (bereid in de traditionele stijl), onder het genot van een koud Birmees biertje, proeven in verschillende restaurants. Dit is een erg leuke manier om kennis te maken met de Birmese keuken!

Noot: het is ook mogelijk om de interactieve 'game' in de middag te doen en de ochtend vrij te houden.

Noot: u kunt uw dieetwensen van te voren bij uw gids aangeven. Uiteraard is het ook mogelijk om het 'dinner-hoppen' op vegatarisch wijze of zonder alcoholische versnaperingen te doen.
Dag 3 Yangon - Bagan
Vroeg in de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Yangon voor de binnenlandse vlucht naar Bagan. Na aankomst wordt u verwelkomd en kan uw sightseeing avontuur in Bagan beginnen! Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten in Azië. In Bagan vindt u namelijk een enorme vlakte met duizenden tempels en ruines, en deze gaat u vandaag verkennen! U start het sightseeing avontuur met het beklimmen van een heuvel, waar vandaan u een geweldig uitzicht heeft over een pagode en Old Bagan. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan enkele tempels in Old Bagan, zoals bijvoorbeeld Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu (u kunt dit afstemmen met uw gids). De lunch (inbegrepen) wordt geserveerd in een prachtig, afgelegen en rustig gedeelte van Bagan. Uw gids zal uw hier een smakelijke picknick-lunch serveren, deze lunch is bereidt door een lokale familie. U sluit deze magische dag in Bagan af op een privéboot op de machtige Ayeyarwady Rivier. Er zal op een een zandbank gestopt worden, waar u kunt genieten van cocktails en heerlijke snacks. Geniet van de drankjes, het prachtige eten en de magische zonsondergang! 

Noot: deze tour bevat een bijdrage aan lokale liefdadigheidsinitiatieven.
Dag 4 Bagan
Vandaag gaat u de omgeving van Bagan op een bijzondere manier ontdekken, namelijk per jeep! De eerste stop maakt u in het dorpje Nyaung Gyi. Onderweg aanschouwt u hoe de lokale inwoners hun dag starten. Zo ziet u langs de weg vrouwen lopen die producten als brandhout dragen die zij vervolgens op de markt te koop aanbieden. Eenmaal aangekomen in Nyaung Gyi bezoekt u een 'black smith workshop'. Ook het dorpje Se Ywa staat bekend om de vele 'workshops'. Zo leert u onder andere hoe men houten slippers maakt. Vervolgens reist u door naar het dorpje Taung Kong. Hier leven voornamelijk boeren en maakt men producten van aardewerk. Dit is een leuke excursie voor het maken van foto's en om een kijkje te nemen in het dagelijkse leven van de 'locals'! Een lunch in een lokaal restaurant is vandaag inbegrepen. De middag is ter vrije besteding, wellicht even bijkomen van alle indrukken voordat het avondprogramma van start gaat. 

In de avond staat er een fietstocht per e-bike door Old Bagan op het programma. Tijdens deze fietstocht onder begeleiding van een gids, fietst u door de meest spectaculaire landschappen, en zult u zowel bekende als minder bekende tempels gaan bekijken. Prachtige foto's kunnen vanavond zeker gemaakt worden, de prachtige zonsondergang zorgt er namelijk voor dat Bagan magisch in het licht wordt gezet. 
Dag 5 Bagan - Heho - Inle Lake
U wordt naar de luchthaven van Bagan (Nyaung U) gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Na aankomst volgt transfer naar Nyaung Shwe; de toegangspoort tot Inle Lake. Hier gaat u aan boord van een motorboot (privé) voor een eerste verkenningstocht op het meer. Het langgerekte Inle Lake (ca. 150km2) is het woongebied van de Intha’s. Tijdens de tour kunt u kennis maken met de befaamde ‘beenroeiers’, hun traditionele levenswijze, de paalwoningen en de drijvende tuinen. Het is een prachtig stukje authentiek Myanmar! Er wordt een stop gemaakt bij de Phaung Daw Oo pagode en een cheroot-fabriek. In de namiddag arriveert u bij uw accommodatie. De lunch is vandaag inclusief en is bereid door een Intha-familie, u nuttigt de lunch ook bij deze familie thuis. De avond is ter vrije besteding.

Tip: een van onze favoriete restaurants in Nyaung Shwe/Inle Lake is het Viewpoint Restaurant. Hier wordt een mix van moderne en traditionele Shan gerechten geserveerd. Verder staat het bekend om de sfeervolle locatie en de goede wijnen (voor Birmese begrippen).
Dag 6 Inle Lake
De dag start met een bezoek aan een lokale markt. Rondom het Inle Lake vindt, volgens een vijfdaags cyclus, elke dag ergens anders een grote markt plaats. Bewoners van het meer, maar ook bergstammen, komen hierheen om producten te kopen en verkopen. Het is een leuk ritueel om bij te wonen. Daarna is het tijd voor actie! Waarschijnlijk de leukste manier om het Inle Lake te verkennen; per fiets en per boot! U start met een boottocht naar de Indein village, hier staat de Indein Pagoda. Het is een tempel met een indrukwekkende collectie aan stupas. Vanaf de pagoda maakt u een fietstocht van 1,5 uur naar de Than Htaung village en loopt u richting het klooster waar u een praatje kan maken met de monniken. Daarna gaat u, per fiets of per boot (afhankelijk van het seizoen en waterniveau), naar de Yay Mae Pin village en brengt u een bezoek aan een areca noten plantage. Het laatste gedeelte van de tour gaat u per boot naar Khaung Daing en hier stopt u voor de lunch (inbegrepen). Vervolgens gaat u per boot of fiets terug naar uw hotel.
Dag 7 Inle Lake
Er staat wederom een dag vol actie en avontuur op het programma. Een transfer per motorboot volgt naar In Phaw Khone, het beroemde weefdorp op palen, waar de Intha-bevolking leeft. Hier staan kajaks voor u klaar (2 personen per kajak), per kajak kunt u namelijk naar de vrijwel onbekende gebieden peddelen. Na een uur plezier op het water, wordt er een stop gemaakt bij een dorpje waar u meer leert over de Intha-bevolking en hun lokale voedselproductie. U peddelt verder naar het huis van een lokale Intha-familie, die u zal verwelkomen een een heerlijke huisgemaakte lunch (inbegrepen) voor u zal serveren. U laat de kajaks hier achter en heeft de rest van de dag ter vrije besteding. De gids en motorboot staan de gehele middag nog tot uw beschikking, maak hier gebruik van en geniet van een prachtige middag op het water.
Dag 8 Inle Lake - Heho - Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt zult u naar de luchthaven van Heho gebracht worden voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier stapt u over op uw internationale vliegreis terug naar huis. Hier eindigt uw lustrumreis met PANGEA Travel.

Tip: verleng uw lustrumreis met een strandverblijf op Ngapali Beach (meer informatie op aanvraag).

Noot: indien de tijd het toelaat heeft u nog de beschikking over een auto met privégids in Yangon. Zodat u de tijd tussen uw binnenlandse en internationale vlucht kunt overbruggen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Yangon - Bagan, Bagan - Heho, Heho - Yangon
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per bus met privéchauffeur
 • beschreven transfers en -excursies
 • begeleiding door deskundige, lokale gidsen (Engelssprekend)
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • vervoer en gids op de dagen & dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.000 - € 1.250
Onze lustrumreizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 10-15 personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties
 • we rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw eigen lustrumreis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. 
Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. Opmerking: uiteraard kunnen we deze reis ook voor minder dan 10 personen aanbieden (minimaal 2 personen). bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Casa Yangon Hotel - Yangon
incl. ontbijt
In het centrum van Yangon bevindt zich het Casa Yangon Hotel. Yangon, voorheen bekend als Rangoon, is een rustige en charmante stad. Het indrukwekkende koloniale en spirituele erfgoed maakt het een van de meest fascinerende steden in Zuidoost-Azië. Het Casa Yangon Hotel is gelegen op 45 minuten rijafstand van de internationale luchthaven van Yangon. Populaire bezienswaardigheden in de omgeving van het hotel zijn: het stadhuis van Yangon, Sule Pagoda en de Shwedagon Pagoda. Casa Yangon Hotel hotel heeft een eigen restaurant waar elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd wordt. Enkele kamers in het Casa Yangon Hotel hebben uitzicht op de rivier. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een kingsize bed, eigen badkamer, bureau en theefaciliteiten op de kamer.

Zfreeti Hotel - Bagan
incl. ontbijt
Zoekt u een moderne accommodatie in Bagan met een gunstige ligging? Overweeg dan een verblijf in het Zfreeti Hotel. Alle 102 kamers zijn uitgerust met onder andere een minibar, koffie- en theefaciliteiten en gratis Wi-Fi. Tijdens uw verblijf in het Zfreeti Hotel hoeft het u aan niets te ontbreken. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad, nuttig een drankje in de outdoor bar, ontspan in de groene tuin of geniet van een maaltijd op het dakterras. Luncht of dineert u liever buiten de deur, dan wandelt u eenvoudig naar één van de vele eetgelegenheden.

Hotel Maineli - Nyaung Shwe
incl. ontbijt
Het Maine Li Hotel (zoals het officieel gespeld is), ligt in de hoofdplaats van het Inle Meer, Nyaung Shwe. Het hotel is een simpel 3* hotel wat van alle gemakken voorzien is. Een omliggende tuin zorgt voor een rustgevend gevoel. Via de gratis WiFi houd u contact met de buitenwereld. Het bijgesloten restaurant serveert ontbijt, lunch en diner. De kamers zijn ruim en in een modern jasje gestoken. Sommige kamers hebben een balkon. Alle kamers zijn verder uitgerust met een TV, minibar, koffie en thee faciliteiten, een privé badkamer met warm en koud water, airconditioning en goede kwaliteit bedden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »