Menu

Avontuurlijk Myanmar

Ontdek het avontuurlijke Myanmar in deze afwisselende reis, vol actie, natuur en cultuur. Deze avontuurlijke reis start in een van de meest authentieke steden van Zuidoost-Azië, Yangon. In Yangon ontdekt u de Shwedagon Pagode na de zonsondergang, zeer indrukwekkend. Per nachtbus reist u vervolgens door naar Hsipaw waar u op een actieve wijze kennis maakt met deze omgeving. Tijdens uw reis naar Kyaukme gaat u echt 'local'. U reist namelijk per lokale trein met goederen naar Kyaukme. Ook reist u per trein over het indrukwekkende Gokteik Viaduct naar Pyin Oo Lwin. In Mandalay bezoekt u de drie koningklijke hoofdsteden, Ava, Sagaing en Amarapura. Na een bezoek aan Bagan en haar magische tempels reist u door naar Pindaya. Waar een tweedaagse trekking op het programma staat, hier maakt u pas écht kennis met het lokale leven. Na Pindaya reist u door naar Loikaw, waar u kennis maakt met de long neck bevolking. Na een trekking bij een Samkar Lake, sluit u de reis af aan het magische Inle Lake. 

Tijdens de rondreis wordt u begeleid door een auto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids. Op deze manier kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt en ontmoet u het échte Myanmar. 

Reisduur: 20 dagen

Yangon - Shwedagon Pagoda -Hsipaw - Kyaukme - Pyin Oo Lwin - Mandalay - Bagan - Pindaya - Loikaw - Samkar - Inle Lake

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Avontuurlijk Myanmar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Avontuurlijker kan niet!
 • Openbaar vervoer en privé vervoer op een leuke manier gecombineerd. 
 • Uw verkent de gebieden per fiets, tuk-tuk, boot en trein.
 • Veel plekken die u bezoekt zijn nog vrijwel onbekend bij de toerist.
 • Veel actie, zoals trekkingen, wandelingen en fietstochten.
 • Alle excursies, entreegelden en binnenlandse vluchten zijn inclusief.
 • Een complete reis met veel (unieke) excursies.
 • Alle hoogtepunten van Myanmar zijn in deze reis opgenomen!
bekijk meer

Dag tot daginklappen

plattelandsleven in Myanmar - foto: Daniel de Gruiter
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw avontuurlijke reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon (voorheen Rangoon) wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar een centraal gelegen hotel in de stad, hier zult u de aankomende nacht verblijven. Na check in heeft u de middag ter vrije besteding,.

In de avond bezoekt u Yangon's meest bekendste bezienswaardigheid; de Shwedagon pagode. De beste tijd om de pagode te bezoeken is tegen het einde van de dag. Mensen komen vanaf hun werk naar de pagode om voor geluk en welvaart te bidden. Terwijl de zon ondergaat, licht de pagode goudkleurig op en is deze op z'n mooist. Na dit bezoek duikt u dieper het avondleven in en gaat u gezellig net als de locals de straatstalletjes af voor lokale snacks, een lokaal biertje of verse vruchtensap. U bezoekt de avondmarkt en probeert de lokale delicatesse rijstnoedels. Deze eerste dag in Myanmar staat direct in het teken van het maken van vrienden. Proost!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Yangon - Hsipaw
In de ochtend staat er een excursie naar het plattelandsdorpje Dhala op het programma. Zelf reist u per taxi naar het kantoor van Unchartered Horizons (No. 109, 49th Street, Middle Block, Botataung Township). Hier zoekt u uw fiets en helm uit en start u met de fietstocht naar Pansodan pier waar u de boot neemt naar Dhala. De overtocht duurt ongeveer 15 minuten. Na aankomst in Dhala fietst u richting Twante. U maakt een stop in de lokale theewinkel van Pyawkalay en rust even uit. U stapt wederom de boot op en steekt het Twante kanaal over naar het autovrije eilandje Kanaungto. Bezoek de Khen Hock Kheong tempel voordat u op eigen gelegenheid terugreist naar uw hotel. 

Rond 15:00 is het tijd om richting Hsipaw te vertrekken. U wordt bij uw hotel opgehaald door een vertegenwoordiger en u wordt naar het Aung Mingalar busstation gebracht. Hier stapt u aan boord van de nachtbus naar Hsipaw. Rond 19:00 wordt er een stop voor het diner gemaakt, hier kunt u een restaurant naar keus kiezen. Wij raden "Feel" aan, een buffetrestaurant waar u zelf een prima maaltijd samen kunt stellen. Na het diner is het tijd om rust en slaap te pakken in de bus, terwijl de bus de reis naar Hsipaw vervolgt. De bus zal onderweg verschillende toiletstops maken. Ook is de bus voorzien van airconditioning.
 
Noot: de fietsreis wordt uitgevoerd in een klein internationaal gezelschap.
Dag 3 Hsipaw
Vroeg in de ochtend arriveert u in Hsipaw. Na aankomst wordt u verwelkomd en zorgt een vertegenwoordiger ervoor dat uw baggage naar uw accommodatie gebracht wordt. U gaat nog even de benen strekken en brengt een bezoek aan de lokale markt, deze start namelijk al vroeg! Tip: neem uw camera mee!

Na het bezoek wordt u naar het Mr. Charles Hotel gebracht waar wij een vroege check-in voor u gereserveerd hebben. Hier kunt u zich opfrissen of wellicht nog even bijslapen. De ochtend heeft u namelijk vrij te besteden. Rond 13:30 maakt u samen met een deskundige, lokale gids een wandeling in de omgeving van Hsipaw (ca 4. uur). U wandelt langs rijstvelden, diverse plantages, Shan-dorpjes, en lokale kloosters. Ook komt u langs het graf van de eerste prins van Hsipaw. Tijdens de wandeltocht neemt de gids u mee in het lokale Shan leven en samen met uw gids bezoekt u een cheroot (sigaren) en bamboo fabriekje. Vervolgens keert u terug naar het hotel en heeft u de avond ter vrije besteding. 
Dag 4 Hsipaw
Vandaag staat er een boottocht over de Dokhtawady rivier op het programma (ca. 5 uur). Langs de oevers ziet u vrouwen de was doen, spelende kindjes en grazende waterbuffels. Tijdens de boottocht wordt er een stop gemaakt bij een 150 jaar oud Shan-klooster. Ook is er tijd om te zwemmen! Op de terugweg naar Hsipaw bezoekt u nog een charmant traditionel Shan-dorp. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om wellicht andere interessante plekken in Hsipaw te voet of met de fiets te gaan verkennen.
Dag 5 Hsipaw - Kyaukme
Vandaag gaat u 'local', en zult u reizen zoals de inwoners van Myanmar dat ook doen. U reist vanaf het postkantoor (ca 3. minuten van uw accommodatie vandaan) per lokale bus naar Kyaukme. Wat hier zo speciaal aan is, is dat de bus bij elk dorp stopt om mensen of goederen binnen te laten. Ook zit u hoogstwaarschijnlijk niet op een stoel, maar op groenten, rijst en andere landbouwproducten. Een erg unieke ervaring!

Rond 8:30 uur komt u aan in Kyaukme, en stapt u uit op de markt, bij de laatste bushalte. Hier wordt u verwelkomd en naar het guesthouse gebracht waar u vannacht verblijft. Na aankomst in het guesthouse, is het tijd voor een dagtrekking. Samen met uw gids wandelt u door de bergen van Kyaukme. De gids zal u vertellen over de Palaung-bevolking die op deze afgelegen heuvels wonen. U luncht (inbegrepen) dan ook in een Palang-dorp. Geniet van de prachtige natuur, en maak kennis met de dorpelingen die leven volgens eeuwenoude tradities. 
Dag 6 Kyaukme - Pyin Oo Lwin
Vandaag is een deel van de ochtend ter vrije besteding. Breng een bezoek aan de stad met zijn koloniale gebouwen of bezoek de kleurrijke markt. Op deze markt kunt u wellicht wat versnaperingen kopen voor de treinreis later in de ochtend. U reist op eigen gelegenheid naar het teinstation (ca. 10 minuten lopen van uw hotel), ook kunt u tegen een kleine vergoeding een motortaxi nemen naar het treinstation. Hier stapt u op de trein naar Pyin Oo Lwin (ook bekend al Maymyo). Geniet van de prachtige treinreis door het Shan-gebergte, waarbij de trein het Gokteik-viaduct oversteekt, dit was ooit de op een na hoogste spoorbrug ter wereld. Door het spectaculaire berglandschap zal de trein langzaam verder rijden over het oude spoor, lang kleine dorpjes en steden waar verkopers de trein zullen binnenkomen om drankjes en lokale snacks te verkopen. De verwachte aankomsttijd is rond 16:00 uur, maar wees gewaarschuwd; vertragingen op een historische spoorweg als deze zijn niet ongebruikelijk. 

Bij aankomst in Pyin Oo Lwin wordt u verwelkomd door de vertegenoordiging. Vervolgens wordt u naar uw accommodatie gebracht. Onderweg passeert u talloze koloniale villa's, waar Pyin Oo Lwin om bekend staat. Pyin Oo Lwin is een voormalig Brits bergstation, gelegen op ca. 1000 meter boven zeeniveau. Ook is het de leefomgeving van veel etnische stammen, onder andere uit Nepal.
Dag 7 Pyin Oo Lwin - Mandalay
Na het ontbijt volgt de transfer per privétaxi naar Mandalay (zonder gids). In ca. 2 uur komt u aan in Mandalay, ook wel de 'culturele hoofdstad van Myanmar' genoemd. De rest van de dag is ter vrije besteding, ontdek de stad alvast op eigen gelegenheid. 

Tip: een leuke plek voor het diner is Ko's Kitchen. Hier vindt u heerlijke (Thaise) gerechten.
Dag 8 Mandalay
Vanuit Mandalay brengt u vandaag een bezoek aan de drie voormalige koninklijke hoofdsteden Amarapura, Ava en Sagaing. U wordt hierbij begeleid door een Engelssprekende privégids. In de ochtend steekt u de Irrawaddy rivier over voor een bezoek aan Sagaing. Per fiets ontdekt u de omgeving rondom Sagaing Hill, hier vindt u meer dan 600 kloosters en pagodes. Deze heuvel wordt dan ook gezien als het religieuze centrum van Myanmar. Na een bezoek aan de mooiste pagodes en de lokale markt rijdt u naar Ava. Ava was van de 14e tot de 18e eeuw de hoofdstad van Myanmar. Per paardenkar bezoekt u de belangrijkste attracties. Na de lunch (inbegrepen) reist u per auto verder naar Amarapura. In Amarapura bezichtigt u vervolgens een weef-fabriekje en. De volgende stop is bij de 200 jaar oude U Bein Brug. Met een lengte van 1,2 km is dit de langste teakhouten brug ter wereld. U kunt hier prachtige foto's maken, met name tijdens de zonsondergang. Daarna keert u terug naar Mandalay.
Dag 9 Mandalay - Bagan
Vandaag staat er een veelzijdige dag op het programma, zo bezoekt u de Ta Moke Shwe Gu Gyi Pagode, brengt u een bezoek aan een natuurreservaat en maakt u een boottocht over de Ayeyarwaddy rivier. De dag wordt gestart met een bezoek aan de Ta Moke Shwe Gu Gyi Pagode. Samen met uw Engelssprekende privégids zult u deze tempel, die verborgen ligt in een grot gaan ontdekken. Na het bezoek aan de Pagode rijdt u verder naar de Minzontaung Wildlife Sanctuary. Hier komt u oog in oog te staan met de Birmaanse sterschildpad! Dit is een bedreigde diersoort en de Minzontaung Wildlife Sanctuary heeft een fokcentrum en plaatst de dieren vervolgens weer terug in het wild. Door een bezoek aan het opvangscentrum steunt u het project, de moeite waard dus voor een bezoek! Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen), gaat u aan boord van het cruiseschip voor een ontspannen boottocht over de Ayeyarwaddy rivier naar Bagan. Na aankomst in Bagan volgt de transfer naar uw hotel. 

Noot: indien de tijd het toe laat kunt u vandaag nog een bezoek brengen aan de zelden bezochte Kyauk Gu Umin-grottempel.
Dag 10 Bagan
Vandaag kan uw sightseeing avontuur in Bagan beginnen! Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten in Azië. In Bagan vindt u namelijk een enorme vlakte met duizenden tempels en ruines. U start het sightseeing avontuur met het beklimmen van een heuvel, waar vandaan u een geweldig uitzicht heeft over een pagode en Old Bagan. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan enkele tempels in Old Bagan, zoals bijvoorbeeld Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu (u kunt dit afstemmen met uw gids). Na de lunch (inbegrepen) in een lokaal restaurant, vertrekt u met paard en wagen naar een plek waar u fantastisch uitzicht heeft op de ondergaande zon. Hier kunt u onder het genot van een verfrissend drankje genieten van de prachtige zonsondergang. 

Tip: in "Nyaung U's Restaurant Row" vindt u een aaneenschakeling van restaurantjes in een gezellige setting.
Dag 11 Bagan
Dag ter vrije besteding (zonder vervoer / gids). U kunt Bagan eenvoudig op eigen gelegenheid verkennen, bijvoorbeeld per fiets of paard-en-wagen (en optioneel met een gids). Bezoek bijvoorbeeld de tempels in het rustige en afgelegen dorpje Minnanthu (waaronder Payathonzu, Lemyentha en Nandamannya), deze dateren uit de 13e eeuw. 

Tip: start de dag met een tocht per luchtballon! Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de vlakte van Bagan. De kosten zijn op aanvraag. Vooraf reserveren is aanbevolen.
Dag 12 Bagan - Heho - Kan Hla Kone
Vroeg in de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Bagan voor de (korte) vliegreis naar Heho. Bij aankomst in Heho wordt u verwelkomd en naar Pindaya gebracht. In deze regio komt u nog weinig toeristen tegen en de regio staat bekend als dé trekking regio (Danu Trails). Rondom het dorp leven veel Danu stammen, die ook wel de 'slimme boeren' worden genoemd (voornamelijk beheren ze hier de thee- en koffieplantages). Vanaf Pindaya start uw 2-daagse trekking. U wandelt eerst door de heuvels naar Htut Ni, een dorp waar de Danu leeft. Onderweg passert u mango, cheroot (tabak) en damson (fruit) plantages. In het dorpje See Kyat stopt u voor een (eenvoudige) lunch en daarna loopt u nog in ongeveer 30 minuten naar Taung Paw Gyi. Via Pin Sein Pin loopt u naar het dorpje Kan Hla Kone, waar u verblijft in een lokaal huis/klooster.
Dag 13 Pindaya
Na een simpel en lokaal ontbijt wordt de wandeling door de heuvels vervolgd. U komt verschillende lokale dorpjes op uw pad tegen en ook de bekende Shan thee plantages liggen op de route. De thee wordt nog op de traditionele manier verbouwd. U krijgt onderweg een goede uitleg over het proces en ziet onder anderen hoe de theebladeren worden gedroogd en verwerkt. Er zijn genoeg stops onderweg waar u even kunt uitrusten. Ook zijn er genoeg plekken waar u van het uitzicht kunt genieten over het Shan plateau. Na ongeveer 3 uur wandelen komt u aan bij de eindbestemming waar uw chauffeur u met een tuk-tuk naar uw hotel in Pindaya brengt. 
Dag 14 Pindaya - Loikaw
Na het ontbijt reist u per auto naar Pinlaung. Onderweg stopt u voor een bezoek aan een recent ontdekte doolhofgrot met boeddhabeelden. Houd de zaklamp gereed en blijf dicht bij uw gids, voor het geval dat u verdwaalt! Vervolgens reist u verder naar Loikaw, hier wordt u verwelkomd door een lokale gids en naar uw accommodatie gebracht.
Dag 15 Loikaw
Samen met een lokale gids verkent u vandaag Loikaw en omgeving. De dag begint met een bezoek aan de (altijd drukke) markt van Loikaw. Ook brengt u een bezoek aan het voormalig paleis van de prins van Kayah. Vervolgens reist u door naar Pemsong Village, waar u samen met een lokale gemeenschapsgids en een vertalergids op pad zult gaan. Zij zullen het verhaal van hun voorouders vertellen, inclusief alle overtuigingen van geesten, het belang van de totempaal en kruidengeneesmiddelen. De eerste 30 minuten zullen bergopwaarts zijn, gevolgd door voornamelijk vlakke delen. Het uitzicht is daardoor prachtig en halverwege zal er een picknick-lunch (inbegrepen) geserveerd worden. 

Na een bezoek aan Pemsong Village maakt u kennis met de "longnecks, ook wel 'giraffevrouwen' genoemd in Kasae Kum Village. De vrouwen en meisjes van deze stam dragen koperen ringen om hun nek. Deze ringen dragen ze van jongs af aan waarbij er regelmatig een ring wordt toegevoegd. Ook bezoekt u een Kayah dorp waar u wederom "longnecks" tegen kunt komen. Vervolgens reist u terug naar Loikaw. U sluit de dag hier af  met een "sundowner", onder het genot van een biertje, typische Kayah likeur en de beroemde Kayah-worstjes.
Dag 16 Loikaw - Samkar
Vandaag staat er een trekking op het programma. Na het ontbijt rijdt u in ca. 1 uur naar het startpunt van de trekking. Deze start bij een Lisu Village, waar u kennis maakt met de Lisu vrouwen. Deze vrouwen zijn herkenbaar aan hun kleurrijke traditionele kleding en vinden het leuk om het gesprek met u aan te gaan. Na de kennismaking start de trekking door de bergen (ca. 5 uur). Tijdens de trekking passeert u werkende mensen op de velden en heeft u indrukwekkend uitzicht. De gids neemt water en snacks voor u mee. Ondertussen wordt uw baggage door de lokale vertegenwoordiging afgezet bij de haven. Rond 13:00 eindigt de trekking en zult u ook naar deze haven gebracht worden, vanwaar u per boot naar uw lunchplek wordt gevaren. Uw lunch (inbegrepen) is namelijk midden op het Pekon meer. Na de lunch vaart de boot verder naar het Samkar meer. Hier verblijft u midden op het water! 

Noot: de trekking is voor iedereen toegankelijk, de trekking gaat namelijk vooral door vlak gebied.
Dag 17 Samkar
In de ochtend bezoekt u samen met een lokale gids Phayataung Village. Hier verkent u het dorpsleven en het klooster. Een monnik is hier bezig met het ontwikkelen van de regio. Als u meer over over deze monnik wilt leren kunt u voor vertrek het boek 'Children of the Revolution' lezen van Feroze Dada. Na een bezoek aan de stad, is het tijd voor een boottocht van ca. 30 minuten naar de Nam Tok-steiger, waar bij aankomst een lokale tuk-tuk voor u klaar staat. Per tuk-tuk verkent u het gebied en maakt u kennis met lokale beroepen die kenmerkend zijn voor dit gebied; zo worden hier veel lokale wijnen gebrouwen en ziet u veel mensen crackers maken. U gaat te voet verder voor een wandeling met een fantisch uitzicht over het meer. Ook bezoekt u hier een lokale Pa O-familie in het dorp Thamata. Deze familie heeft een huisgemaakte vegetarische lunch voor u klaargemaakt. Omdat de gemeenschappen rond het meer afhankelijk zijn van de 5-daagse roterende markt en vaak niet over moderne opslagfaciliteiten beschikken, eten ze over het algemeen maar één keer per 5 dagen vlees. Nadat u kennis heeft gemaakt met het lokale eten en deze familie volgt een wandeling naar de Mo U-steiger, vanwaar u per boot terug vaart naar uw accommodatie. 

Noot: wij kiezen ervoor om de lokale bevolking te steunen tijdens onze activiteiten, u zult daarom vandaag begeleid worden door een lokale gids uit dit gebied. Zij spreken echter niet altijd vloeiend Engels, maar zijn wel heel enthousiast en willen u graag begeleiden. 
Dag 18 Samkar - Inle Lake
De dag start met een bezoek aan Samkar, waar u onder begeleiding de stad en de tempels gaat verkennen. Per privéboot wordt u vervolgens naar uw laatste bestemming gebracht; Inle Lake. Eenmaal aangekomen bij het Inle Lake, is het tijd voor actie! Waarschijnlijk de leukste manier om het Inle Lake te verkennen; per fiets en per boot! U start met een boottocht naar de Indein village, hier staat de Indein Pagoda. Het is een tempel met een indrukwekkende collectie aan stupas. Vanaf de pagoda maakt u een fietstocht van 1,5 uur naar de Than Htaung village en loopt u richting het klooster waar u een praatje kan maken met de monniken. Daarna gaat u, per fiets of per boot (afhankelijk van het seizoen en waterniveau), naar de Yay Mae Pin village en brengt u een bezoek aan een areca noten plantage. Het laatste gedeelte van de tour gaat u per boot naar Khaung Daing en hier stopt u voor de lunch (inbegrepen). Vervolgens gaat u per boot of fiets naar uw hotel bij het Inle Lake.
Dag 19 Inle Lake
Dag ter vrije besteding om het Inle Lake op eigen gelegenheid verder te verkennen. Start de dag bijvoorbeeld met een boottocht naar een lokale markt. Rondom het Inle Lake vindt, volgens een vijfdaags cyclus, elke dag ergens anders een grote markt plaats. Bewoners van het meer, maar ook bergstammen, komen hierheen om producten te kopen en verkopen. Het is een leuk ritueel om bij te wonen. Ook kunt u een leuke fiets- of wandeltocht rondom het meer maken. Er zijn diverse routes uitgestippeld. 
Dag 20 Inle Lake - Heho - Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt zult u naar de luchthaven van Heho gebracht worden voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier stapt u over op uw internationale vliegreis terug naar huis. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: indien de tijd het toelaat heeft u nog de beschikking over een auto met privégids in Yangon. Zodat u de tijd tussen uw binnenlandse en internationale vlucht kunt overbruggen.

Noot: indien gewenst kunnen wij ook een dagkamer voor u reserveren in een hotel gelegen bij het vliegveld (meerprijs is op aanvraag).

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Bagan - Heho en Heho - Yangon
 • nachtbus: Yangon - Hsipaw
 • treinreis: Hsipaw - Kyaukme - Pyin Oo Lwin
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • beschreven boottransfers/excursies
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel @ Yangon Heritage - Yangon
incl. ontbijt
In het hart van Yangon vindt u in een koloniaal gebouw, het Yangon Heritage Hotel. Het kleine 3* hotel heeft 17 kamers, geschikt voor single reizigers, koppels of families. Het interieur van het hotel is erg huiselijk opgezet met een trap die naar de verschillende kamers leid en een overloop die met leuke lokale prullaria is aangekleed. De kamers zijn wat kleiner, maar erg smaakvol. Gratis water is aanwezig, net als een koelkast, AC, warm en koud water en satelliet TV. Op het dak vindt u het restaurant van waaruit u een groot deel van Yangon van boven kunt bekijken.

Mr. Charles Guest House & Hotel - Hsipaw
incl. ontbijt
Mr. Charles Guest House & Hotel is de beste keus in Hsipaw. Het is vrij eenvoudig maar de kamertypes die PANGEA Travel aanbiedt hebben een mooie houten vloer, een nette badkamer, airconditioning en voldoende comfort. In totaal zijn er 40 kamers, verdeeld over drie gebouwen. Daarnaast hangt er een gezellige sfeer en is het personeel erg vriendelijk. Het is een prima plek om de omgeving van Hsipaw te verkennen.

One Love Hotel
incl. ontbijt
One Love Hotel is een eenvoudige accommodatie gelegen in Kyaukme. Het hotel heeft een gunstige ligging met de winkelstraat op loopafstand. De kamers in One Love Hotel zijn ruim, comfortabel en schoon. In de ochtend kunt u genieten van een ontbijt in buffet stijl. One Love Hotel is een prima keus voor de ‘budget reiziger’.

Royal Parkview Hotel - Pyin Oo Lwin
incl. ontbijt
Deze budget-accommodatie (3-sterren) beschikt over 20 kamers in bungalow-stijl. Ze zijn eenvoudig ingericht maar wel comfortabel en schoon. Er ligt een mooie houten vloer en de badkamers zijn netjes. Alle kamers hebben een terras naar een privé of gedeelde tuin. Het Royal Parkview Hotel ligt in een rustig straatje, op ca. 20 minuten lopen naar het centrum (de markt) van Pyin Oo Lwin. Maar leuker is per traditionele paard-en-wagen! Gratis wifi is aanwezig. Het is een prima kleinschalige, budget-optie in Pyin Oo Lwin!

Ayarwaddy River View Hotel - Mandalay
incl. ontbijt
Het Ayarwaddy River View Hotel is een goed 3-sterren hotel op een unieke locatie: aan de oever van de Ayarwaddy rivier. Hier kunt u genieten van een prachtige zonsondergang en tevens het dagelijks leven aan de rivier. Er liggen diverse restaurants op loopafstand. De reistijd naar Mandalay Palace is ongeveer 15 minuten. De 56 kamers zijn zeer ruim en schoon, maar met weinig decoratie. De meeste Deluxe Rooms hebben ‘river view’, de Superior Rooms en Suites ‘city view’ (wat ook leuk is).

Zfreeti Hotel - Bagan
incl. ontbijt
Zoekt u een moderne accommodatie in Bagan met een gunstige ligging? Overweeg dan een verblijf in het Zfreeti Hotel. Alle 102 kamers zijn uitgerust met onder andere een minibar, koffie- en theefaciliteiten en gratis Wi-Fi. Tijdens uw verblijf in het Zfreeti Hotel hoeft het u aan niets te ontbreken. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad, nuttig een drankje in de outdoor bar, ontspan in de groene tuin of geniet van een maaltijd op het dakterras. Luncht of dineert u liever buiten de deur, dan wandelt u eenvoudig naar één van de vele eetgelegenheden.

Kan Hla Kone Village Monastery - Pindaya
incl. ontbijt en diner
Voor echt goede afwisseling is het leuk om eens in een klooster te verblijven. En dan bedoelen we niet de Europeesachtig gebouwde stenen kloosters, maar de traditionele houten kloosters zoals u die wel meer in het Indochina gebied ziet. Het Kan Hla Kone klooster heet wel vaker internationale toeristen welkom dus zij zijn geen vreemde als het om gastvrijheid aankomt. Het klooster wordt goed schoongehouden en de toilet- en was faciliteiten zijn voor een nachtje ook prima te accepteren. Op de houten vloer worden matrasjes gelegd met een kussen en (uiteraard) schone lakens en dekens. U krijgt een klamboe om uzelf tegen de muggen te beschermen in de avond. Een tip is om een zaklamp bij u te hebben. Voor het geval u in de avond of nacht het toilet moet gebruiken. Het is zeker geen luxe, maar als u echt een aparte ervaring wilt hebben dan is een verblijf in het Kan Hla Kone klooster zeker de moeite waard. 

Pindaya Inle Inn Hotel - Pindaya
incl. ontbijt
Het Pindaya Inle Inn hotel is gelegen in de heuvels van de Shan Staat. Het ligt perfect gesitueerd tussen het Inle Lake en Mount Popa. Het hotel heeft maar 36 lodges welke allen zijn uitgerust met een haard, satelliet TV, privé badkamer met warm en koud water, koffie en thee faciliteiten, internet en privé zitje. het restaurant biedt de keuze uit lokale Danu maaltijden, of Myanmar, Chinese of Europese gerechten. Ook is er een spa aanwezig en de mogelijkheid om uw was te doen. Het personeel is vriendelijk en kan u helpen met excursies naar Danu, Pa'O en Palaung dorpjes.

Kayah Land Hotel - Loikaw
incl. ontbijt
Centraal gelegen in de kleine provinciale hoofdstad van Loikaw, ligt het Kayah Land Hotel Dit simpele maar efficiënte hotel is de perfecte keus voor mensen die op een budget reizen door het mooie Myanmar. Het hotel heeft een lounge en terras en mocht u het stadje zelf willen verkennen kan het hotel u een gratis fiets aanbieden. Verder is er WiFi door het hele hotel aanwezig. De kamers zijn ruim opgezet met air conditioning, satelliet YV, kluisje, koelkast en waterkoker. De badkamer is voorzien van warm en koud water en simpele toiletartikelen. De receptie spreekt Engels, hoewel het niet altijd even goed te begrijpen is. Maar houd er rekening mee dat u hier ver van de gebaande toeristische paden bent. Desalniettemin is men vriendelijk en erg behulpzaam. 

The Inle Sanctuary Resort - Samkar
incl. ontbijt
Voor wie op zoek is naar een rustige accommodatie gelegen op een prachtige locatie is bij The Inle Sanctuary aan het juiste adres. De zes natuurvriendelijke ecolodges bevinden zich op een rustige plek aan het Sakar meer waardoor gasten er in rust kunnen verblijven. The Inle Sanctuary heeft een bijzonder uiterlijk door haar op palen gebouwde huisjes op het water. De huisjes hebben uitzicht op het Sakar (of Samkar) meer en zijn met traditionele materialen zoals bamboo ingericht. Op het dek aangrenzend aan uw huisje kunt u fantastische zonsopgangen bewonderen.’s Nachts kunt u hier genieten van de indrukwekkende sterrenhemel.

A Little Lodge in Samkar - Samkar
incl. ontbijt
A Little Lodge in Samkar is een traditionele lodge waar u in comfort en stijl kunt genieten van een verblijf op een afgelegen en rustige locatie. A Little Lodge bestaat uit acht kamers voor gasten, een restaurant, een bar en een tuin waarin u kunt genieten van de omgeving. Terwijl deze lodge omringd wordt door meren, bossen en bergen is dit niet alleen een groen verblijf maar ook een cultureel verblijf. U kunt namelijk de lokale bevolking ontmoeten en het dorp van Samkar bezoeken. De indrukwekkende goud kleurige pagode, Phaung Daw Oo Pagoda, ekkende bevindt zich op 3 km van de accommodatie en is zeker een bezoek waard.

Hotel Maineli - Nyaung Shwe
incl. ontbijt
Het Maine Li Hotel (zoals het officieel gespeld is), ligt in de hoofdplaats van het Inle Meer, Nyaung Schwe. Het hotel is een simpel 3* hotel wat van alle gemakken voorzien is. Een omliggende tuin zorgt voor een rustgevend gevoel. Via de gratis WiFi houd u contact met de buitenwereld. Het bijgesloten restaurant serveert ontbijt, lunch en diner. De kamers zijn ruim en in een modern jasje gestoken. Sommige kamers hebben een balkon. Alle kamers zijn verder uitgerust met een TV, minibar, koffie en thee faciliteiten, een privé badkamer met warm en koud water, airconditioning en goede kwaliteit bedden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »