Menu

Fietsreis Myanmar

Tijdens deze 14-daagse fietsreis bezoekt u de meest bekende plekjes van Myanmar. Tijdens het bezoek aan deze hoogtepunten, zult u weinig meekrijgen van de toeristische drukte. Op de fiets ziet u veel van het platteland en ontmoet u de mensen bij hun thuis. Zo krijgt u een goed beeld van het dagelijkse leven in de miljoenenstad Yangon, het platteland en de verborgen tempels rondom Bagan en Salay en fietst en vaart u door het groene en zeer mooie landschap rondom het Inle Lake. Samen met uw gids die veel kennis heeft van de gebieden en u de leukste plekjes laat zien die u per fiets kunt bereiken, haalt u het maximale uit deze actieve en avontuurlijke reis. In de meeste gevallen heeft u een privéauto tot uw beschikking die uw bagage vervoert en u tijdens de fietsroutes volgt. Zo hoeft u niet bang te zijn om ergens vermoeid te stranden.

Reisduur: 14 dagen

Yangon - Mount Popa - Salay - Bagan - Pindaya - Inle Lake

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Fietsreis Myanmar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • De drie meest bekende hoogtepunten ver van de menigte bezocht.
 • Actief en avontuurlijk op een comfortabele manier.
 • Bezoek aan het platteland, kleine (zand) weggetjes en verborgen tempels.
 • Veel interactie met de lokale bevolking.
 • Goede fietsen en veiligheid.
 • Zeer professionele en deskundige gids(en).
 • Rust en eigen invulling mogelijk
bekijk meer

Dag tot daginklappen

avond - Schwedagon pagode - Yangon - Myanmar - foto: Daniel de Gruiter
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon (voorheen Rangoon) wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar een centraal gelegen hotel in de stad, hier zult u de aankomende twee nachten verblijven. Na check in heeft u wat vrije tijd om even uit te rusten voordat u aan een spirituele tocht begint. 

Deze middag bezoekt u Yangon's meest bekendste bezienswaardigheid; de Shwedagon pagode. De beste tijd om de pagode te bezoeken is tegen het einde van de dag. Mensen komen vanaf hun werk naar de pagode om voor geluk en welvaart te bidden. Terwijl de zon ondergaat, licht de pagode goudkleurig op en is deze op z'n mooist. Na dit bezoek duikt u dieper het avondleven in en gaat u gezellig net als de locals de straatstalletjes af voor lokale snacks en verse vruchtensap. U bezoekt de avondmarkt en probeert de lokale delicatesse rijstnoedels. Deze eerste dag in Myanmar staat direct in het teken van het maken van vrienden. Proost!

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Yangon
In de ochtend staat er een excursie naar het plattelandsdorpje Dhala op het programma. Zelf reist u per taxi naar het kantoor van Unchartered Horizons (No. 109, 49th Street, Middle Block, Botataung Township). Hier zoekt u uw fiets en helm uit en start u met de fietstocht naar Pansodan pier waar u de boot neemt naar Dhala. De overtocht duurt ongeveer 15 minuten. Na aankomst in Dhala fietst u richting Twante. U maakt een stop in de lokale theewinkel van Pyawkalay en rust even uit. U stapt wederom de boot op en steekt het Twante kanaal over naar het autovrije eilandje Kanaungto. Bezoek de Khen Hock Kheong tempel voordat u terugreist naar het hotel.   

Noot: de fietsreis wordt uitgevoerd in een klein internationaal gezelschap.
Dag 3 Yangon - Bagan - Mount Popa
U wordt naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Bagan (Nyaung U). Na aankomst wordt u verwelkomd en volgt een fietstocht naar Mount Popa, gelegen op ca. 50 km afstand van Bagan. Met de fiets heeft u de mogelijkheid om de toeristische plekken onderweg te omzeilen. U ziet onderweg veel van het platteland en het harde werken wat men hier verricht. Maak een aantal stops in de dorpjes waar u onderweg langs fietst. Onderweg heeft u lunch (inbegrepen) bij een lokaal gezin thuis. Tegen het einde van de middag komt u aan bij het hotel waar u incheckt en geniet van een vrije avond. 
Dag 4 Mount Popa
Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. Uw fietsen, maar ook de gids, staan vandaag tot uw beschikking. U kunt er voor kiezen een fietstour in de omgeving te maken of naar Mount Popa te gaan en daar de beroemde pagode op de berg te bezoeken. Deze dode vulkaan is 1500 meter hoog en speelt een belangrijke rol in de cultuur en geschiedenis van Myanmar. Bovenop de berg vindt u een heilig monument ter ere van de 37 'Nats'; de Birmese natuurgeesten. U kunt natuurlijk ook even ontspannen bij het hotel.
Dag 5 Mount Popa - Salay
Rond 8:00 uur vertrekt u samen met de gids op de fiets richting Salay. De rit vandaag is 63 km lang en gaat dwars door het hart van het Birmese platteland over zandwegen en deels langs de rivier. Onderweg zult u veel lokale reizigers tegenkomen die allen op hun eigen vriendelijke, maar verlegen manier u een goede reis willen wensen. Kinderen op weg naar school per fiets of lopend, vrouwen met goederen voor de markt en mannen die het platteland bewerken behoren allemaal tot de beelden die u vandaag zult zien.

Lunch wordt voor u onderweg geserveerd in een lokaal restaurant (inbegrepen), waarna de rit naar Salay verder gaat. Aangekomen in Salay checkt u in bij een klein maar zeer leuk guesthouse, gelegen aan de Ayeyarwady rivier. De rest van de avond is ter vrije besteding. 
Dag 6 Salay - Bagan
Samen met uw gids gaat u Salay verkennen. Salay was voorheen volledig in handen van de Britten en de boeren/landeigenaren kwamen hier terecht vanwege de olie die hier ontdekt is. U maakt een wandeling of fietstocht langs een klooster, verschillende ruïnes en koloniale gebouwen. Na een bezoek aan het houten klooster loopt of fietst u naar Salay House, waar de tour eindigt. Salay House is een voormalig pakhuis, waar u meer leert over de historische gebeurtenissen. Op het buitenterras kunt u genieten van een drankje. Rond 11:30 uur wandelt u naar de pier en boord u een privéboot. De komende 5 uur vaart u over de Ayeyarwady rivier naar Bagan. De lunch (inbegrepen) nuttigt u aan boord terwijl uw gids meer kan vertellen over het gebied. Onderweg kunt u de dorpjes, tempels en activiteiten aan de oevers van de Ayeyarwady observeren. Bij aankomst in Bagan wordt u naar uw hotel gebracht. Hier eindigt de dag voor u. 
Dag 7 Bagan
Samen met uw gids gaat u per 'e-bike' Bagan verkennen. Op een enorme vlakte vindt u hier duizenden tempels en ruïnes. Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten van heel Azië. In overleg met uw gids kunt u zelf een route samenstellen. Enkele 'must sees' in Old Bagan zijn de tempels Ananda, Htilominlo, Thatbyinnyu, Sulamani en Dhammayangyi. Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen) bezoekt u per paard en wagen een aantal prachtige plekjes in Bagan voor de zonsondergang. 
Dag 8 Bagan
Dag ter vrije besteding. U heeft vandaag uw fiets en de gids ter beschikking. U kunt Old Bagan verder gaan verkennen per fiets en bijvoorbeeld richting het dorpje Myinkaba fietsen waar u twee mooie tempeltjes en een handwerk fabriekje vindt. De tempels in het rustige en afgelegen dorpje Minnanthu (waaronder Payathonzu, Lemyentha en Nandamannya) dateren uit de 13e eeuw. Ook kunt u geheel de andere kant op gaan en ver van de tempels het platteland op fietsen. Natuurlijk kunt u ook bij het hotel blijven en gebruik maken van de faciliteiten die u daar aangeboden worden. 

Tip: start de dag met een tocht per luchtballon! Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de vlakte van Bagan. De kosten zijn op aanvraag. Vooraf reserveren is aanbevolen.
Dag 9 Bagan - Pindaya
Vandaag staat de transfer over een mooie route naar Pindaya op het programma. U reist met een privéauto en chauffeur (zonder gids). De rit is ruim 6 uur lang. Onderweg kunt u meerdere malen stoppen om de benen even te strekken. U reist langs het mooie bergplaatsje Kalaw vanaf waar u noordwaarts keert richting Pindaya. Het wordt groener en heuvelachtiger en u krijgt een idee van wat u de aankomende dagen te wachten staat aan mooie uitzichten en avontuur. U wordt naar uw hotel gebracht en de rest van de middag en avond heeft u ter vrije besteding.
Dag 10 Pindaya
Na het ontbijt bezoekt u per fiets de omgeving van Pindaya. In deze regio komt u nog weinig toeristen tegen. De regio staat bekend als een avontuurlijk bestemming. Vooral het platteland en de heuvels rondom Pindaya zijn uitermate geschikt voor mooie fiets- en wandeltochten. In het gebied leven de Danu stammen, die ook wel de 'slimme boeren' worden genoemd (voornamelijk beheren ze hier de thee- en koffieplantages). U geniet onderweg op de fiets van geweldige uitzichten. Een picknick (inbegrepen) is opgezet vlakbij een mooi uitzichtpunt vanaf waar u een korte wandeling maakt naar een Danu dorpje. Het dorpje biedt toegang tot de Pindaya grotten. Hier kunt u de kalksteengrotten bezoeken waar meer dan 8000 Boeddhabeelden staan. Vervolgens keert u terug naar Pindaya voor een laatste overnachting in dit gebied.
Dag 11 Pindaya - Inle Lake
Er staat u een prachtige dag te wachten. Per mountainbike fietst u van Aung Ban naar Indein. Het dorpje Indein ligt aan de zuidwest kant van het Inle Lake. Waar de meeste mensen per boot deze tocht maken, kunt u veel beter per fiets het gebied verkennen. U fietst door de bossen, langs het meer en rijstvelden, door lokale dorpjes en over het platteland naar Indein. Via een smal zij-kanaal van het Inle Lake komt u aan bij het dorpje Indein. Tijdens een wandeling door het dorp kunt u een lokaal schooltje bezoeken en enkele stoepa's. Hier vandaan heeft u een magisch uitzicht over het Inle Lake. De lunch is inbegrepen vandaag en wordt geserveerd in een lokaal restaurantje onderweg. Aan het eind van de middag wacht een privébootje op u en brengt u over het meer naar de pier vanuit waar u naar het hotel gebracht wordt.
Dag 12 Inle Lake
Het langgerekte Inle Lake (ca. 150 km2) is het woongebied van de Intha’s. Tijdens uw verblijf kunt u kennis maken met de befaamde ‘beenroeiers’, hun traditionele levenswijze, de paalwoningen en de drijvende tuinen. Het is een prachtig stukje authentiek Myanmar! Een bezoek aan het Inle Lake bestaat niet alleen uit een boottocht op het meer, maar ook uit het ontdekken van de Shan- en Intha-dorpjes aan de oevers van het meer. Samen met een Engelssprekende privégids maakt u vandaag een fietstocht in de omgeving. U concentreert zich op het noordoostelijke gedeelte van het meer waarbij u diverse dorpjes passeert. Ook wordt er een stop gemaakt bij het (jungle) klooster in Maing Thauk. Hier maakt u een praatje met de monniken en geniet u van een mooi uitzicht over het Inle Lake. De lunch (inbegrepen) wordt geserveerd in het Inthar Heritage House (hier worden tevens de bekende Birmese katten gefokt). Vervolgens gaat de tour per boot verder en vaart u naar de drijvende tuinen van Nampan. Ook een cheroot-fabriekje en een oud klooster, gebouwd op palen, worden aangedaan. In de namiddag reist u per bootje terug naar uw accommodatie.
Dag 13 Inle Lake
Dag ter vrije besteding om het Inle Lake op eigen gelegenheid verder te verkennen. Start de dag bijvoorbeeld met een boottocht naar een lokale markt. Rondom het Inle Lake vindt, volgens een vijfdaags cyclus, elke dag ergens anders een grote markt plaats. Bewoners van het meer, maar ook bergstammen, komen hierheen om producten te kopen en verkopen. Het is een leuk ritueel om bij te wonen. Ook kunt u een leuke fiets- of wandeltocht rondom het meer maken. Er zijn diverse routes uitgestippeld. 
Dag 14 Inle Lake - Heho - Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt zult u naar de luchthaven van Heho gebracht worden voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier stapt u over op uw internationale vliegreis terug naar huis. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: indien de tijd het toelaat heeft u nog de beschikking over een auto met privégids in Yangon. Zodat u de tijd tussen uw binnenlandse en internationale vlucht kunt overbruggen.

Noot: indien gewenst kunnen wij ook een dagkamer voor u reserveren in een hotel gelegen bij het vliegveld (meerprijs is op aanvraag).

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Yangon - Nyaung U (Bagan) en Heho - Yangon
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • fietshuur inclusief helm
 • privéboottocht Inle Lake
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 2.250 - € 2.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Cloud 10 Hotel - Yangon
incl. ontbijt
Cloud 10 is een kleinschalig en simpel guesthouse in een rustige buurt van Yangon. Het guesthouse heeft maar 19 kamers, wat het een prettig en lokaal gevoel geeft. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en kan gemakkelijk transport regelen naar de Schwedagon Pagode die op iets meer dan 2,5km van het guesthouse vandaan ligt. De kamers zijn comfortabel met een bijgesloten douche en toilet. Air conditioning, warm water en kabel TV zijn allen aanwezig. Cloud 10 is een prima keuze voor reizigers die het minder flamboyant en rustiger willen aanpakken.

Popa Mountain Resort - Mount Popa
incl. ontbijt
Op ruim een uur rijden van Bagan ligt het Popa Mountain Resort. Een prachtige plek om Mount Popa te bezoeken of een natuurwandeling te maken. Vanaf het terras heb je uitzicht op Mount Popa. De kamers zijn zeer ruim met een groot terras en grote ramen zodat je optimaal kunt genieten van de uitgestrekte omgeving. Het hotel beschikt over internet, een zeer goed restaurant en een zwembad. Door de hoge ligging is het aangenaam koel in de avonden.

Salay River View Inn - Bagan
incl. ontbijt
Op ongeveer 55km ten zuiden van Bagan vindt u Salay. Dit kleine plaatsje is een heerlijk toevluchtsoord als u de menigte rondom Bagan wilt vermijden. Het hotel is eerder een lodge te noemen en heeft maar 14 kamers. Vanaf het terras van elke kamer kijkt u uit over de Ayarwaddy rivier. De tuin is mooi bijgehouden door het uiterst vriendelijke personeel en de eigenaar helpt u maar al te graag verder. De kamers zijn wederom ruim met een aparte badkamer die aan alle verwachtingen voldoet. Er is veel gebruik gemaakt van riet en hout om de kamers een extra leuk sfeertje mee te geven. Elke kamer heeft een terras en lounge set voor de deur.

Zfreeti Hotel - Bagan
incl. ontbijt
Zoekt u een moderne accommodatie in Bagan met een gunstige ligging? Overweeg dan een verblijf in het Zfreeti Hotel. Alle 102 kamers zijn uitgerust met onder andere een minibar, koffie- en theefaciliteiten en gratis Wi-Fi. Tijdens uw verblijf in het Zfreeti Hotel hoeft het u aan niets te ontbreken. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad, nuttig een drankje in de outdoor bar, ontspan in de groene tuin of geniet van een maaltijd op het dakterras. Luncht of dineert u liever buiten de deur, dan wandelt u eenvoudig naar één van de vele eetgelegenheden.

Pindaya Inle Inn Hotel - Pindaya
incl. ontbijt
Het Pindaya Inle Inn hotel is gelegen in de heuvels van de Shan Staat. Het ligt perfect gesitueerd tussen het Inle Lake en Mount Popa. Het hotel heeft maar 36 lodges welke allen zijn uitgerust met een haard, satelliet TV, privé badkamer met warm en koud water, koffie en thee faciliteiten, internet en privé zitje. het restaurant biedt de keuze uit lokale Danu maaltijden, of Myanmar, Chinese of Europese gerechten. Ook is er een spa aanwezig en de mogelijkheid om uw was te doen. Het personeel is vriendelijk en kan u helpen met excursies naar Danu, Pa'O en Palaung dorpjes.

Blue Vanda - Inle Lake
incl. ontbijt
Het kleinschalige Blue Vanda resort is een 3* hotel gelegen in Nyaung Schwe, de hoofdbestemming voor het Inle meer. De houten bungalows zijn enorm groot en hebben een grote badkamer. De kamers zijn verder uitgerust met de noodzakelijke meubels. Ook is er wifi aanwezig op het terrein. De bungalows staan om een grote tuin en elke bungalow heeft een groot terras om na een dag op het meer even te genieten van de ondergaande zon. Personeel is vriendelijk en behulpzaam en kan gemakkelijk een fiets regelen om naar het centrum te fietsen. 

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »