Menu

Myanmar Highlights

Op zoek naar een korte, individuele reis naar Myanmar? Deze 9-daagse reis is ideaal voor reizigers die weinig tijd hebben en toch alle hoogtepunten van dit fascinerende land willen zien. In een snel, maar toch aangenaam, tempo worden de bekendste en mooiste plekjes aangedaan. Zo ziet u onder andere Mandalay, Bagan, het Inle Lake en Yangon. Overnachting is in goede, middenklasse hotels.

Reisduur: 9 dagen

Mandalay - Amarapura - Sagaing - Bagan - Irrawaddy rivier - Heho - Nyaung Shwe - Inle Lake - In Dein - Shwedagon Pagode - Yangon

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Myanmar Highlights inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • In korte tijd toch alle hoogtepunten van Myanmar zien!
 • Alle excursies zijn in het programma opgenomen, zodat u geen tijd verliest met zoeken.
 • U wordt begeleid door een deskundige Engelssprekende privégids.
 • Voor deze reis selecteren we middenklasse hotels; een upgrade naar meer luxe hotels is mogelijk of kies juist voor eenvoudigere hotels.
 • De lange afstanden worden per vliegtuig afgelegd, deze zijn reeds inbegrepen in de reissom.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

Kleine pagodas, In Dein - Myanmar - foto: Archief
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Mandalay
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Mandalay wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar een middenklasse hotel aan de Irrawaddy rivier. De rest van de dag is ter vrije besteding zodat u kunt bijkomen van de vliegreis.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Noot: u kunt in Mandalay ook kiezen voor Mama Guesthouse (korting) of het Mandalay Hill Resort / Rupar Mandalar Resort (meerprijs).
Dag 2 Mandalay
Vandaag bezoekt u samen met uw gids de hoogtepunten van Mandalay, ook wel de 'culturele hoofdstad van Myanmar' genoemd. De eerste stop is bij de Mahamuni Pagode. Na de Shwedagon Pagode in Yangon is dit de meest heilige pagode van Myanmar. De pagode (ook wel Arakan Pagode genoemd) herbergt het Mahamuni-beeld dat in 1784 na een overwinning op het Arakan-rijk overgebracht werd van Mrauk-u naar Mandalay. Nabij de pagode vindt u enkele handwerk fabriekjes. Mandalay staat bekend om de kunstenaars die bedreven zijn in het weven van tapijten, het smeden van goud en het bewerken van hout. U kunt, optioneel, zelf een marionette maken (kosten: ca. € 55 pp, duur: ca. 1 uur). Vervolgens rijdt u naar de Kuthodaw Pagode en het Shwenanday klooster. Dit is een van de mooiste houten kloosters van Myanmar. Aan het einde van de middag beklimt u Mandalay Hill om de zonsondergang bij te wonen.
Dag 3 Sagaing - Ava - Amarapura
Vanuit Mandalay brengt u vandaag een bezoek aan de drie voormalige koninklijke hoofdsteden Amarapura, Ava en Sagaing. U wordt hierbij begeleid door een Engelssprekende privégids. In de ochtend steekt u de Irrawaddy rivier over voor een bezoek aan Sagaing. Rondom Sagaing Hill vindt u meer dan 600 kloosters en pagodes. Deze heuvel wordt dan ook gezien als het religieuze centrum van Myanmar. Na een bezoek aan de mooiste pagodes en de lokale markt rijdt u naar Ava. Ava was van de 14e tot de 18e eeuw de hoofdstad van Myanmar. Per paardenkar bezoekt u de belangrijkste attracties, zoals het Bagaya klooster, de ruïnes van het koninklijk paleis en het fort. In Amarapura bezichtigt u vervolgens het Mahagandayon klooster waar duizenden monniken samen leven. De volgende stop is bij de 200 jaar oude U Bein Brug. Met een lengte van 1,2km is dit de langste teakhouten brug ter wereld. U kunt hier prachtige foto's maken, met name tijdens de zonsondergang. Daarna keert u terug naar Mandalay.

Tip: breng deze ochtend (04:00-07:30 uur) een bezoek aan de Mahamuni Pagode voor het bijwonen van een speciaal ritueel. Monniken wassen hier elke ochtend, voor zonsopkomst, de Boeddha afbeeldingen. Zelfs de tanden worden gepoetst! Het ritueel duurt ongeveer één uur en is uniek in het Boeddhisme. De kosten bedragen ca. € 15 pp, inclusief vervoer (zonder gids).
Dag 4 Mandalay - Bagan
's Ochtends transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Bagan (Nyaung U). Na aankomst start uw bezoek aan de 'Vlakte van Bagan'; ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis! Op deze enorme vlakte vindt u duizenden tempels en ruïnes. U ziet onder andere de gouden Shwezigon Pagode in Nyaung Oo, de grottempel Wetkyi-In Gubyaukgyi, de Htilominlo tempel en de bijzondere Ananda tempel. Ook wordt er een traditioneel lakwerk-bedrijfje aangedaan.

Noot: u kunt in Bagan ook kiezen voor het Kaday Aung Hotel (korting) of het Areindmar Hotel / de Bagan Lodge (meerprijs).
Dag 5 Bagan
Ook vandaag bezoekt u enkele highlights van deze indrukwekkende omgeving. De dag start met een wandeling over de kleurrijke markt van Nyaung Oo. Inwoners van de nabij gelegen dorpjes komen hier hun producten verhandelen. In het dorpje Myinkaba vindt u twee mooie tempeltjes en een handwerk-fabriekje. De tempels in het rustige en afgelegen dorpje Minnanthu (waaronder Payathonzu, Lemyentha en Nandamannya) dateren uit de 13e eeuw. Vervolgens staat er een boottocht over de Irrawaddy rivier op het programma. Aanschouw het dagelijks leven aan de oever en tevens enkele tempels. Daarna rijdt u per paard-en-wagen nog naar enkele tempels in Old Bagan, zoals: Thatbyinnyu, Sulamani en Dhammayangyi. De tour wordt afgesloten met een prachtige zonsondergang bij een van de tempels.

Tip: start uw dag met een tocht per luchtballon! Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de Vlakte van Bagan. De kosten zijn op aanvraag. Vooraf reserveren is aanbevolen.
Dag 6 Bagan - Heho - Inle Lake - Nyaung Shwe
Transfer naar de luchthaven voor de vliegreis naar Heho. Op deze luchthaven wordt u verwelkomd door uw lokale chauffeur en gids. Aansluitend reist u per auto naar het Inle Lake. Onderweg passeert u de pittoreske heuvels van de Shan Staat en maakt u een stop bij het Shwe Yan Pyay klooster. Vervolgens reist u verder naar Nyaung Shwe; de toegangspoort tot het Inle Lake. Na een korte wandeling door het plaatsje gaat u aan boord van een motorboot (privé) voor een eerste verkenningstocht op het meer. Het langgerekte Inle Lake (ca. 150km2) is het woongebied van de Intha’s. Tijdens de tour kunt u kennis maken met de befaamde ‘beenroeiers’, hun traditionele levenswijze, de paalwoningen en de drijvende tuinen. Het is een prachtig stukje authentiek Myanmar! Er worden onder andere stops gemaakt bij het klooster van Nga Hpe Chaung, de Phaung Daw Oo Pagode, het drijvende weefdorpje Inpawkhone en een cheroot-fabriek. In de namiddag arriveert u bij uw hotel, gelegen in Nyaung Shwe. Indien de tijd het toelaat, kunt u 's middags nog een fiets- of wandeltocht langs het meer maken. Er zijn diverse routes uitgestippeld.

Noot: u kunt in Nyaung Shwe ook kiezen voor Pyi Guesthouse (korting) of een accommodatie op het Inle Lake, zoals het Pristine Lotus Resort / het Villa Inle Resort (meerprijs).
Dag 7 Nyaung Shwe - Inle Lake - Heho - Yangon
De dag start met een bezoek aan een lokale markt. Rondom het Inle Lake vindt, volgens een vijfdaags cyclus, elke dag ergens anders een grote markt plaats. Bewoners van het meer, maar ook bergstammen, komen hierheen om producten te kopen en verkopen. Het is een leuk ritueel om bij te wonen. Vervolgens volgt u een smal zij-kanaal van het Inle Lake voor een bezoek aan het dorpje In Dein. Tijdens een wandeling door het dorp kunt u een lokaal schooltje bezoeken en enkele stoepa's. Hier vandaan heeft u een magisch uitzicht over het Inle Lake. Na dit bezoek reist u terug naar de luchthaven van Heho voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier verblijft u de laatste twee nachten van uw reis in een centraal gelegen, uniek hotel: Hotel G Yangon.

Noot: u kunt in Yangon ook kiezen voor het Clover Hotel (korting) of het Sule Shangri-La Hotel / het Savoy Hotel (meerprijs).
Dag 8 Yangon
Samen met een Engelssprekende privégids gaat u vandaag Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar, ontdekken. Yangon is een fascinerende stad met veel erfstukken uit de koloniale tijd. Het is een van de meest authentieke steden van Zuidoost-Azië. De tour start met een rit per 'Circular Train'. Hierbij wordt u meegenomen naar de buitenwijken van Yangon, met als eindbestemming de markt van Insein. Het rustige tempo van de trein geeft u de mogelijkheid om veel van het lokale leven te zien. Eenmaal terug in het centrum van Yangon brengt u een bezoek aan de Bogyoke markt (voorheen de Scott markt - gesloten op maandag en feestdagen). De tour wordt afgesloten met een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagode. U kunt hier uren ronddwalen en kennis maken met Boeddhistische rituelen. Met name tijdens de zonsondergang is deze pagode erg indrukwekkend. Vervolgens wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Tip: drink een kopje thee in een 'local tea shop'; een belangrijk onderdeel van het lokale leven.
Dag 9 Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Op tijd wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Yangon gebracht. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Mandalay - Bagan - Heho - Yangon
 • vertrekbelasting binnenlandse vluchten Myanmar
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • beschreven boottransfers en -excursies
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • dagelijks ontbijt
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.000 - € 1.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Ayarwaddy River View Hotel - Mandalay
incl. ontbijt
Het Ayarwaddy River View Hotel is een goed 3-sterren hotel op een unieke locatie: aan de oever van de Ayarwaddy rivier. Hier kunt u genieten van een prachtige zonsondergang en tevens het dagelijks leven aan de rivier. Er liggen diverse restaurants op loopafstand. De reistijd naar Mandalay Palace is ongeveer 15 minuten. De 56 kamers zijn zeer ruim en schoon, maar met weinig decoratie. De meeste Deluxe Rooms hebben ‘river view’, de Superior Rooms en Suites ‘city view’ (wat ook leuk is).

Zfreeti Hotel - Bagan
incl. ontbijt
Zoekt u een moderne accommodatie in Bagan met een gunstige ligging? Overweeg dan een verblijf in het Zfreeti Hotel. Alle 102 kamers zijn uitgerust met onder andere een minibar, koffie- en theefaciliteiten en gratis Wi-Fi. Tijdens uw verblijf in het Zfreeti Hotel hoeft het u aan niets te ontbreken. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad, nuttig een drankje in de outdoor bar, ontspan in de groene tuin of geniet van een maaltijd op het dakterras. Luncht of dineert u liever buiten de deur, dan wandelt u eenvoudig naar één van de vele eetgelegenheden.

Thanakha Inle Hotel - Nyaung Shwe
incl. ontbijt
Het middenklasse Thanakha Inle Hotel is een typisch Aziatisch hotel in Nyaung Shwe, dichtbij het Inle Lake. Dit kleinschalige hotel telt 26 ruime kamers en het bijzondere is dat alle meubels en decoraties afkomstig zijn uit Myanmar of één van haar omliggende landen. Neemt u plaats op het terras en geniet van het uitzicht op het kanaal en de bergen. Ook kunt u ontspannen bij het zwembad. Dankzij de centrale ligging van het Thanakha Inle Hotel kunt u genieten van de Shan levensstijl en de vele winkeltjes en restaurantjes die Nyaung Shwe te bieden heeft.

Hotel G Yangon - Yangon
Hotel G Yangon is een levendig design hotel, gelegen op een centrale plek in Yangon. Binnen 1,5 km afstand vindt u onder andere de Sule Pagode en de Bogyoke markt. Ook restaurantjes en cafeetjes liggen op loopafstand. De 85 kamers zijn modern en smaakvol ingericht met veel kunst en kleur. Er zijn verschillende kamertypes, allen voorzien van moderne faciliteiten en gratis Wi-Fi. Ook beschikt het hotel over een fitnessruimte en een gezellig restaurant. Op het terras is het heerlijk bijkomen na een dag sightseeing. Bent u op zoek naar een uniek en bijzonder hotel, dan is Hotel G Yangon een goede keus.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »