Menu

Myanmar Highlights

In een kort tijdsbestek, toch alle hoogtepunten van het fascinerende land Myanmar ontdekken? Dan is deze 14-daagse individuele reis zeker geschikt voor u! In een redelijk snel, maar toch zeer aangenaam, tempo worden de bekendste en mooiste plekjes aangedaan. Zo ziet u onder andere Yangon, Mandalay, Bagan, Loikaw en het magische Inle Lake. De overnachting zijn in goede, middenklasse hotels.

Reisduur: 14 dagen

Yangon - Shwedagon Pagode - Mandalay - Amarapura - Bagan - Ayeyarwaddy Rivier - Heho - Kalaw - Pinlaung - Loikaw - Inle Lake - Yangon

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Myanmar Highlights inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • In korte tijd toch alle hoogtepunten van Myanmar zien!
 • Alle excursies zijn in het programma opgenomen, zodat u geen tijd verliest met zoeken.
 • U wordt begeleid door een deskundige Engelssprekende privégids.
 • Voor deze reis selecteren we middenklasse hotels; een upgrade naar meer luxe hotels is mogelijk of kies juist voor eenvoudigere hotels.
 • De lange afstanden worden per vliegtuig afgelegd, deze zijn reeds inbegrepen in de reissom.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

visser in boot - Inle Lake - Myanmar - foto: Daniel de Gruiter
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw reis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon (voorheen Rangoon) wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar een centraal gelegen hotel. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u deze oude hoofdstad van Myanmar alvast op eigen gelegenheid gaan verkennen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Yangon
Vandaag gaat u op ontdekkingstocht! In de ochtend brengt u onder begeleiding van een Engelssprekende privégids, een bezoek aan de indrukwekkende Shwedagon Pagode. U kunt hier uren ronddwalen en kennismaken met Boeddhistische rituelen. Tijdens deze interactieve tour leert u niet alleen alles over de geschiedenis van de pagode, maar ook over het dagelijks leven in de directe omgeving van de pagode en over het Boeddhisme. Tijdens de tour passeert u diverse werkplaatsen, marktjes en kloosters. Ook biedt u een offer aan bij de pagode. Indien gewenst, kunt u zelfs uw toekomst laten voorspellen door een waarzegger! Lunch is tijdens de tour inbegrepen.

In de middag maakt u wederom onder begeleiding van een Engelssprekende privégids, een 'heritage walk' in 'downtown Yangon'. Centraal staan de prachtige koloniale gebouwen uit de late 19e en begin 20e eeuw. Het voelt alsof u terug gaat in de tijd. Er wordt onder andere een stop gemaakt bij het "Secretariat"; hier vond in 1947 de aanslag op Generaal Aung San plaats. De tour wordt afgesloten met een drankje bij Gekko; een gezellig restaurant aan Merchant Street.

Tip: voor typisch Birmees eten, raden we een diner bij Feel Myanmar Food aan (Pyihtaungsu Yeiktha Street 124). Verwacht geen uitgebreide kaart; men werkt hier volgens een buffet principe. Laat u adviseren door de locals; proef en geniet!
Dag 3 Yangon - Mandalay
Deze ochtend wordt u naar de luchthaven van Yangon gebracht en checkt u in voor de lokale vliegreis naar Mandalay. Na aankomst bezoekt u samen met een Engelssprekende privégids de hoogtepunten van Mandalay, ook wel de 'culturele hoofdstad van Myanmar' genoemd. De eerste stop is bij de Mahamuni Pagode. Na de Shwedagon Pagode in Yangon is dit de meest heilige pagode van Myanmar. De pagode (ook wel Arakan Pagode genoemd) herbergt het Mahamuni-beeld dat in 1784 na een overwinning op het Arakan-rijk overgebracht werd van Mrauk-u naar Mandalay. Nabij de pagode vindt u enkele handwerk fabriekjes. Mandalay staat bekend om haar kunstenaars die bedreven zijn in het weven van tapijten, het smeden van goud en het bewerken van hout. Vervolgens wordt Amarapura aangedaan. U bezichtigt het Mahagandayon klooster waar duizenden monniken samen leven. De laatste stop is bij de 200 jaar oude U Bein Brug. Met een lengte van 1,2 km is dit de langste teakhouten brug ter wereld. In overleg met uw gids kunt u hier de zonsondergang bijwonen. Vervolgens keert u terug naar Mandalay.

Tip: een leuke plek voor het diner is Ko's Kitchen. Hier vindt u heerlijke (Thaise) gerechten. De taxichauffeur kent dit zeker!
Dag 4 Mandalay
Vandaag staat een actieve dag op het programma. Omstreeks 07:15 uur wordt u bij het hotel opgehaald voor een fietstocht in de omgeving van Mandalay. U fietst in noordoostelijke richting en passeert marktjes en levendige wijkjes. Net buiten Mandalay vindt u het echte Birmese platteland met boerderijen, waterbuffels, kleine dorpjes en vriendelijke 'locals'. Er worden diverse stops gemaakt, zoals bij een lokale markt, een bamboe-fabriekje, dorpjes en een 'tea shop' (dit is een belangrijk onderdeel van het lokale, dagelijks leven). Na een kop thee en enkele Birmese snacks reist u per 'motorbike' terug naar uw hotel. De middag is ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u eventueel nog enkele bezienswaardigheden in het centrum bezoeken. Stop bijvoorbeeld bij de Kuthodaw Pagode, het Shwenanday klooster en/of Mandalay Hill.

Noot: de fietstocht wordt uitgevoerd in een internationaal gezelschap en wordt georganiserd door Grasshopper Adventures. Het is aan te raden om comfortabele kleding en schoenen te dragen. Vergeet uw zonnebrandcreme niet!
Dag 5 Mandalay - Bagan
Vandaag staat er een veelzijdige dag op het programma, zo bezoekt u de Ta Moke Shwe Gu Gyi Pagode, brengt u een bezoek aan een natuurreservaat en maakt u een boottocht over de Ayeyarwaddy rivier. De dag wordt gestart met een bezoek aan de Ta Moke Shwe Gu Gyi Pagode. Samen met uw Engelssprekende privégids zult u deze tempel, die verborgen ligt in een grot gaan ontdekken. Na het bezoek aan de Pagode rijdt u verder naar de Minzontaung Wildlife Sanctuary. Hier komt u oog in oog te staan met de Birmaanse sterschildpad! Dit is een bedreigde diersoort en de Minzontaung Wildlife Sanctuary heeft een fokcentrum en plaatst de dieren vervolgens weer terug in het wild. Door een bezoek aan het opvangscentrum steunt u het project, de moeite waard dus voor een bezoek! Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen), gaat u aan boord van het cruiseschip voor een ontspannen boottocht over de Ayeyarwaddy rivier naar Bagan. Na aankomst in Bagan volgt de transfer naar uw hotel. 

Noot: indien de tijd het toe laat kunt u vandaag nog een bezoek brengen aan de zelden bezochte Kyauk Gu Umin-grottempel.
Dag 6 Bagan
Samen met uw gids gaat u Bagan per e-bike verkennen. Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten van heel Azië. Bagan beschikt namelijk over een enorme vlakten met duizenden tempels en ruïnes. In overleg met uw gids kunt u zelf een route samenstellen. Enkele 'must sees' in Old Bagan zijn de tempels van Thatbyinnyu, Sulamani en Dhammayangyi. Na de lunch in een lokaal restaurant (inbegrepen) reist u per paard en wagen naar een prachtige plek in Bagan voor de zonsondergang. 

Na dat de zon is ondergaan wordt u opgehaald en bezoekt u een aantal klassieke én een aantal verborgen tempels in Bagan. Tevens staat de Ananda tempel op het programma, die u op een tijdstip bezoekt wanneer er weinig andere toeristen zijn. De tempel wordt prachtig verlicht door de maan! Tijdens de tour proeft u een aantal lokale snacks die worden geserveerd tijdens de tempel festivals en u gaat dineren bij een lokaal restaurant (inbegrepen). De tour is deels per auto en deels te voet. 
Dag 7 Bagan
Dag ter vrije besteding. U kunt eventueel een uitstapje maken naar Mount Popa, gelegen op ca. 50 km afstand van Bagan (optioneel). Deze dode vulkaan is 1500 m hoog en speelt een belangrijke rol in de cultuur en geschiedenis van Myanmar. Bovenop de berg vindt u een heilig monument ter ere van de 37 'Nats'; de Burmese natuurgeesten. U kunt natuurlijk ook even ontspannen bij het hotel. Aan het einde van de middag is het leuk om een boottocht over de Ayeyarwaddy rivier te maken. Aanschouw het dagelijks leven aan de oever en enkele tempels terwijl u geniet van de zonsondergang.

Tip: start de dag met een tocht per luchtballon! Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de vlakte van Bagan. De kosten zijn op aanvraag. Vooraf reserveren is aanbevolen.
Dag 8 Bagan - Heho - Kalaw
Na een vroeg ontbijt volgt een transfer naar de luchthaven van Bagan (Nyaung U) voor de korte vlucht naar Heho. Op deze luchthaven wordt u verwelkomd door uw lokale chauffeur en gids. Aansluitend reist u verder naar het bergplaatsje Kalaw. Onderweg komt u wel héél dicht bij olifanten, u brengt namelijk een bezoek aan een Elephant Conservation Project in de omgeving van Kalaw: Green Hill Valley. Dit project is in 2011 opgezet om de natuur, de olifanten en de tradities van de lokale bevolking te beschermen. Afhankelijk van uw aankomsttijd en hoe lang u wenst te wandelen, kunt u een wandeling door de bossen maken (van 30 minuten tot 5 uur is mogelijk; u kunt dit afstemmen met uw gids). Vervolgens wordt er een lunch (inbegrepen) met lokale specialiteiten (vaak Nepalees) geserveerd. Daarna helpt u de 'mahouts' (olifanten verzorgers) mee met het voeden en wassen van de olifanten. Ook wordt u uitgenodigd om een een boom te planten, kortom een bijzondere ervaring! Na afloop wordt u naar uw hotel in Kalaw gebracht waar u één nacht verblijft.
Dag 9 Kalaw - Loikaw
Na het ontbijt reist u in ongeveer drie uur per auto naar Pinlaung. Hier wordt u ontvangen door een lokale familie voor een traditionele huisgemaakte Shan lunch (inbegrepen). Na de lunch volgt een korte wandeling door de omgeving. U maakt deze wandeling door de stad en passeert de ruïnes van het voormalige oude houten paleis van de laatste Sabwa (= prins) van het vorstendom Pinlaung. Vervolgens stapt u in de auto en rijdt u naar een recent ontdekte doolhofgrot met boeddhabeelden. Houd de zaklamp gereed en blijf dicht bij uw gids, voor het geval dat u verdwaalt! Vervolgens reist u verder naar Loikaw, hier wordt u verwelkomd door een lokale Kayah gids en naar uw accommodatie gebracht.
Dag 10 Loikaw
Samen met een lokale gids verkent u vandaag Loikaw en omgeving. De dag begint met een bezoek aan de (altijd drukke) markt van Loikaw. Ook brengt u een bezoek aan het voormalig paleis van de prins van Kayah. Vervolgens reist u door naar Pemsong Village, waar u samen met een lokale gemeenschapsgids en een vertalergids op pad zult gaan. Zij zullen het verhaal van hun voorouders vertellen, inclusief alle overtuigingen van geesten, het belang van de totempaal en kruidengeneesmiddelen. De eerste 30 minuten zullen bergopwaarts zijn, gevolgd door voornamelijk vlakke delen. Het uitzicht is daardoor prachtig en halverwege zal er een picknick-lunch (inbegrepen) geserveerd worden. 

Na een bezoek aan Pemsong Village maakt u kennis met de "longnecks, ook wel 'giraffevrouwen' genoemd in Kasae Kum Village. De vrouwen en meisjes van deze stam dragen koperen ringen om hun nek. Deze ringen dragen ze van jongs af aan waarbij er regelmatig een ring wordt toegevoegd. Ook bezoekt u een Kayah dorp waar u wederom "longnecks" tegen kunt komen. Vervolgens reist u terug naar Loikaw. U sluit de dag af met een diner bij een lokaal gezin. Zij zullen een typisch huisgemaakt Kayah-diner inclusief de beroemde Kayah-worstjes aan u serveren. Indien gewenst is er ook de mogelijkheid om hier Kayah-likeur te proeven. 
Dag 11 Loikaw – Pekon - Samkar - Inle Lake
Na het ontbijt wordt u naar Pekon gebracht, vanwaar u per privéboot naar het Inle Lake vaart. Onderweg wordt er een stop gemaakt in Samkar om de tempels en het dorp te ontdekken. Ook brengt u vandaag een bezoek aan de Hmawbi tempelruïnes en een aardewerk fabriekje in Kyauk Taing. Op de boot kunt u genieten van al het moois wat het meer te bieden heeft. Zo zult u onderweg drijvende tuinen en dorpen op palen tegenkomen. Een lunchpakket vandaag is inbegrepen. Aan het eind van de middag komt u aan in Inle Lake en wordt u naar uw accommodatie gebracht. Hier zult u de aankomende drie nachten verblijven. 
Dag 12 Inle Lake
Waarschijnlijk de leukste manier om het Inle Lake te verkennen; per fiets en per boot! Vandaag heeft u een actieve dag op en rond het water. U gaat op eigen gelegenheid naar de fietsenwinkel in Nyaungshwe. In Nyaungshwe staat de fiets voor u klaar en kan het avontuur beginnen. U fiets langs velden met bloemen en gewassen, vredige bamboebossen en afgelegen kloosters. U vervolgt de tour in een long-tail boot die u meeneemt naar 'secret' fietsbestemmingen. U luncht bij een traditioneel Shan-huis, hier zal een uitgebreide lunch (inbegrepen) met lokale en huisgemaakte gerechten geserveerd worden. Na de lunch is het tijd om het gebied per kajak te verkennen. U peddelt over de smalle waterwegen en langs de paalwoningen, op deze wijze ontdekt u de unieke gemeenschappen rondom het meer. U peddelt vervolgens terug naar het Shan-huis om per 'long-tail' boot terug te varen naar Nyaungshwe. Op eigen gelegenheid keert u terug naar uw hotel. 
Dag 13 Inle Lake
Dag ter vrije besteding (zonder gids). Een 'must' is natuurlijk een boottocht naar de belangrijkste bezienswaardigheden op het Inle Lake (optioneel te boeken). U vindt hier o.a. het klooster van Nga Hpe Chaung, de Phaung Daw Oo Pagode, het drijvende weefdorpje Inpawkhone en een cheroot-fabriekje. Tijdens de tour kunt u kennis maken met de Intha 'beenroeiers', hun traditionele levenswijze, de paalwoningen en de drijvende tuinen. Ook het dorpje In Dein is de moeite waard om te bezoeken. Tijdens een wandeling door het dorp kunt u een lokaal schooltje bezoeken en enkele stoepa's. Ook heeft u hier vandaan een magisch uitzicht over het Inle Lake.
Dag 14 Inle Lake - Heho - Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Na het ontbijt zult u naar de luchthaven van Heho gebracht worden voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier stapt u over op uw internationale vliegreis terug naar huis. Hier eindigt uw reis met PANGEA Travel.

Noot: indien de tijd het toelaat heeft u nog de beschikking over een auto met privégids in Yangon. Zodat u de tijd tussen uw binnenlandse en internationale vlucht kunt overbruggen.

Noot: indien gewenst kunnen wij ook een dagkamer voor u reserveren in een hotel gelegen bij het vliegveld (meerprijs is op aanvraag).

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
 
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Yangon - Mandalay, Bagan - Heho en Heho - Yangon
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • beschreven boottransfers en -excursies
 • begeleiding door deskundige Engelssprekende gidsen
 • alle overnachtingen conform programma
 • dagelijks ontbijt
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • boekingskosten: € 25 per boeking
 • bijdrage SGR: € 5 per persoon
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • optionele excursies en entreegelden
 • evt. vroege incheck / late uitcheck
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.750 - € 2.000

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Cloud 10 Hotel - Yangon
Cloud 10 is een kleinschalig en simpel guesthouse in een rustige buurt van Yangon. Het guesthouse heeft maar 19 kamers, wat het een prettig en lokaal gevoel geeft. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en kan gemakkelijk transport regelen naar de Schwedagon Pagode die op iets meer dan 2,5km van het guesthouse vandaan ligt. De kamers zijn comfortabel met een bijgesloten douche en toilet. Air conditioning, warm water en kabel TV zijn allen aanwezig. Cloud 10 is een prima keuze voor reizigers die het minder flamboyant en rustiger willen aanpakken.

Ayarwaddy River View Hotel - Mandalay
Het Ayarwaddy River View Hotel is een goed 3-sterren hotel op een unieke locatie: aan de oever van de Ayarwaddy rivier. Hier kunt u genieten van een prachtige zonsondergang en tevens het dagelijks leven aan de rivier. Er liggen diverse restaurants op loopafstand. De reistijd naar Mandalay Palace is ongeveer 15 minuten. De 56 kamers zijn zeer ruim en schoon, maar met weinig decoratie. De meeste Deluxe Rooms hebben ‘river view’, de Superior Rooms en Suites ‘city view’ (wat ook leuk is).

Zfreeti Hotel - Bagan
Zoekt u een moderne accommodatie in Bagan met een gunstige ligging? Overweeg dan een verblijf in het Zfreeti Hotel. Alle 102 kamers zijn uitgerust met onder andere een minibar, koffie- en theefaciliteiten en gratis Wi-Fi. Tijdens uw verblijf in het Zfreeti Hotel hoeft het u aan niets te ontbreken. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het zwembad, nuttig een drankje in de outdoor bar, ontspan in de groene tuin of geniet van een maaltijd op het dakterras. Luncht of dineert u liever buiten de deur, dan wandelt u eenvoudig naar één van de vele eetgelegenheden.

Dream Villa Hotel - Kalaw
Het Dream Villa Hotel is een wat groter hotel in een moderner gebouw. Het hotel is veelal met hout bewerkt. De geur van dennenbos kom je overal tegen, mede omdat het hotel omgeven is van dennenbossen. De kamers zijn simpel maar praktisch met privé badkamers die geheel uitgerust zijn met warm en koud water en toiletartikelen. Het grote voordeel van dit hotel is de ligging; midden in het centrum van Kalaw. Alle restaurantjes liggen binnen handbereik! 

Hotel Maineli - Nyaung Shwe
Het Maine Li Hotel (zoals het officieel gespeld is), ligt in de hoofdplaats van het Inle Meer, Nyaung Schwe. Het hotel is een simpel 3* hotel wat van alle gemakken voorzien is. Een omliggende tuin zorgt voor een rustgevend gevoel. Via de gratis WiFi houd u contact met de buitenwereld. Het bijgesloten restaurant serveert ontbijt, lunch en diner. De kamers zijn ruim en in een modern jasje gestoken. Sommige kamers hebben een balkon. Alle kamers zijn verder uitgerust met een TV, minibar, koffie en thee faciliteiten, een privé badkamer met warm en koud water, airconditioning en goede kwaliteit bedden.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »