Menu

Huwelijksreis Myanmar

Deze huwelijksreis door Myanmar is geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar een unieke rondreis, vol afwisseling, cultuur, natuur, romantische zonsondergangen en als kers op de taart een strandverblijf op Mergui Archipel! De honeymoon begint in Yangon met een inhuldiging van uw huwelijk op Birmese wijze, een unieke ervaring. Ook brengt u een bezoek aan de Shwedagon Pagode en maakt u kennis met 'downtown Yangon'. Vanuit Yangon reist u verder naar de magische plaats Bagan. Bagan staat bekend om haar vele tempels en haar prachtige zonsondergang. Deze prachtige zonsondergang zult u vanaf een 'speciaal plekje' gaan bekijken. Ook maakt u hier een romantische privéboottocht op de Ayeyarwady Rivier. Het sprookjesachtige Inle Lake mag zeker niet ontbreken in uw huwelijksreis. Hier ontdekt u per privéboot het meer en het leven rondom het meer. De honeymoon wordt afgesloten in een waar paradijs, namelijk in de Mergui Archipel. Hier kunt u genieten van de witte stranden, ongerepte natuur en een indrukwekkende onderwaterwereld.

Reisduur: 12 dagen

Yangon - Bagan - Inle Lake - Mergui Archipel

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Huwelijksreis Myanmar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Een aangenaam reistempo en een goede combinatie van activiteiten en vrije tijd.
 • Veel persoonlijke aandacht van topgidsen.
 • Leuke extraatjes tijdens de reis.
 • Hoogtepunten en strandverblijf comfortabel gecombineerd.
 • Alle excursies, entreegelden en binnenlandse vluchten zijn inclusief.
 • Een complete huwelijksreis met excursies speciaal ontwikkeld voor 2 personen.
 • Afsluiting op één van de meest unieke en onbezochte strandbestemmingen binnen Indochina; de Mergui Archipel.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

visser in boot - Inle Lake - Myanmar - foto: Daniel de Gruiter
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw huwelijksreis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon (voorheen Rangoon) wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar een centraal gelegen hotel. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kunt bijkomen van de vliegreis. Ook kunt u deze oude hoofdstad van Myanmar alvast op eigen gelegenheid gaan verkennen.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
Dag 2 Yangon
Uw start uw huwelijksreis op een wel heel speciale wijze, u zult namelijk een ceremonie bijwonen waarbij drie boeddhistische monniken voor uw bidden en uw huwelijk inhuldigen. Dit ritueel is essentieel in het leven van de lokale bevolking, en vindt plaats bij het openen van een winkel, het inhuldigen van een huis of auto en bij speciale gelegenheden. 

Nadat uw huwelijk ook officieel in Myanmar is ingehuldigd, is het tijd om uw huwelijksreis écht te gaan beginnen. U gaat namelijk vandaag op ontdekkingstocht in Yangon! In de ochtend brengt u onder begeleiding van een Engelssprekende privégids, een bezoek aan de indrukwekkende Shwedagon Pagode. U kunt hier uren ronddwalen en kennismaken met Boeddhistische rituelen. Tijdens deze interactieve tour leert u niet alleen alles over de geschiedenis van de pagode, maar ook over het dagelijks leven in de directe omgeving van de pagode en over het Boeddhisme. Tijdens de tour passeert u diverse werkplaatsen, marktjes en kloosters. Ook biedt u een offer aan bij de pagode. Indien gewenst, kunt u zelfs uw toekomst laten voorspellen door een waarzegger! Birmese lunch is tijdens de tour inbegrepen.

In de middag maakt u wederom onder begeleiding van een Engelssprekende privégids, een 'heritage walk' door Downtown Yangon. Centraal staan de prachtige koloniale gebouwen uit de late 19e en begin 20e eeuw. Het voelt alsof u terug gaat in de tijd. Er wordt onder andere een stop gemaakt bij het "Secretariat"; hier vond in 1947 de aanslag op Generaal Aung San plaats. De tour wordt afgesloten met een drankje bij Gekko; een gezellig restaurant aan Merchant Street.

Tip: voor typisch Birmees eten, raden we een diner bij Feel Myanmar Food aan (Pyihtaungsu Yeiktha Street 124). Verwacht geen uitgebreide kaart; men werkt hier volgens een buffet principe. Laat u adviseren door de locals; proef en geniet!
Dag 3 Yangon - Bagan
's Ochtends volgt de transfer naar de luchthaven van Yangon voor de binnenlandse vlucht naar Bagan. Na aankomst wordt u verwelkomd en kan uw romantische avontuur in Bagan beginnen! Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten in Azië. In Bagan vindt u namelijk een enorme vlakte met duizenden tempels en ruines. U start met het beklimmen van een heuvel, waar vandaan u een geweldig uitzicht heeft over een pagode en Old Bagan. Uiteraard brengt u ook een bezoek aan enkele tempels in Old Bagan, zoals bijvoorbeeld Ananda, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu (u kunt dit afstemmen met uw gids). Per auto rijdt u vervolgens naar een 'vergeten plekje' waar de gids een picknick-lunch (inbegrepen) voor u verzorgd. Na de lunch vertrekt u met paard en wagen naar een plek waar u fantastisch uitzicht heeft op de ondergaande zon. Hier kunt u met elkaar, onder het genot van een verfrissend drankje, genieten van de prachtige zonsondergang. Mooier kunt u deze dag niet afsluiten.

Tip: in "Nyaung U's Restaurant Row" vindt u een aaneenschakeling van restaurantjes in een gezellige setting.
Dag 4 Bagan
Na uw eerste kennismaking met Bagan en haar tempels is het tijd om nog meer van de tempels en de omgeving rondom Bagan te ontdekken. Samen met uw privégids zult u in de ochtend naar Minnanthu Village gaan, dit is een afgelegen dorpje in Old Bagan met prachtige tempels. De tempels in dit rustige en afgelopen dorpje (waaronder Payathonzu, Lemyentha en Nandamannya) dateren uit de 13e eeuw. Op een romantisch plekje, tussen de tempels zal uw gids de lunch voor u serveren (inbegrepen). Na een goed verzorgde lunch en een indrukwekkend bezoek aan Minnanthu gaat u de oude stad verder per e-bike verkennen. 

Samen met uw gids fiets u door de meest spectaculaire landelijke landschappen van Bagan. Deze landschappen staan vol met oude tempels en stoepa's. Het opmerkende is dat deze tempelruïnes overal tevoorschijn komen, u vindt ze tussen grove palmen, bamboehutten en zelfs midden in de rijstvelden. Tijdens de fietstocht kunt u zelf bepalen waar en wanneer u stopt (in overleg met uw gids). U fietst in een rustig tempo zodat u optimaal kunt genieten van alle indrukken om u heen. De fietstocht wordt afgesloten tussen de tempels, op een schommel. Hier kunt u genieten van de prachtige omgeving onder het genot van gezonde sapjes en traditionele snacks.

Tip: start de dag met een tocht per luchtballon! Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de vlakte van Bagan. De kosten zijn op aanvraag. Vooraf reserveren is aanbevolen.
Dag 5 Bagan
De dag start met een bezoek aan de levendige markt in Myinkaba. Elke ochtend komen de 'locals' hier naar toe om groenten, kruiden, vlees en andere ingrediënten voor het avond eten te kopen. Uw gids geeft u de mogelijkheid om verschillende snacks uit deze regio te proberen. Ook is er tijd om souvenirs te kopen. Daarna reist u verder naar Taungbi. In dit weinig bezochte dorpje vindt u een oud houten klooster en twee tempels die zeker de moeite waard zijn! De middag is ter vrije besteding. De auto en gids staan de gehele middag nog tot uw beschikking. U kunt zelf een route samenstellen en stoppen waar u maar wilt! 

In de avond gaat u aan boord van een privéboot op de machtige Ayeyarwady Rivier. Er zal op een zandbank gestopt worden, hier staan comfortable stoelen voor klaar, zodat u vanaf hier onder genot van hapjes en drankjes de magische zonsondergang kunt bekijken. 
Dag 6 Bagan - Heho - Inle Lake
U wordt naar de luchthaven van Bagan (Nyaung U) gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Na aankomst volgt de transfer naar In Dein. De oude ruïnes van In Dein zijn gedeeltelijk bedekt door vegetatie waardoor het lijkt op een bos vol pagodes. Tijdens een wandeling door het dorp (ca. 1 uur) kunt u, naast de stoepa's, een lokaal schooltje bezoeken. Ook heeft u hier vandaan een magisch uitzicht over het Inle Lake. De lunch wordt geserveerd bij een lokale familie waar u met open armen wordt ontvangen. Aansluitend bezoekt u Nam Pan Village waar u, op de traditionele manier, per smalle kano een mooie tocht maakt. Eenmaal moe van het peddelen, reist u per motorboot naar het hotel in Inle Lake. Geniet van een vrije avond, op deze prachtige locatie.

Tip: een van onze favoriete restaurants in Nyaung Shwe/Inle Lake is het Viewpoint Restaurant. Hier wordt een mix van moderne en traditionele Shan gerechten geserveerd. Verder staat het bekend om de sfeervolle locatie en de goede wijnen (voor Birmese begrippen).
Dag 7 Inle Lake
Samen met uw gids maakt u vandaag een verkenningstocht op het meer. We verzorgen hiervoor een privé motorbootje. Het langgerekte Inle Lake (ca. 150km2) is het woongebied van de Intha’s. Tijdens de tour kunt u kennismaken met de befaamde ‘beenroeiers’, hun traditionele levenswijze, de paalwoningen en de drijvende tuinen. Het is een prachtig stukje authentiek Myanmar! Indien mogelijk, bezoekt u een lokale markt (niet dagelijks). Rondom het Inle Lake vindt, volgens een vijfdaagse cyclus, elke dag ergens anders een grote markt plaats. Bewoners van het meer, maar ook bergstammen, komen hierheen om producten te kopen en verkopen. Ook worden er stops gemaakt bij de Phaung Daw Oo Pagode, een cheroot-fabriek, drijvende tomatentuinen en een weef-fabriekje. Bovendien geniet u bij een lokale familie thuis van een lekker kopje thee en nuttigt u de lunch (inbegrepen) in een traditioneel Intha huis. 

Noot: geniet van een onvergetelijke lunchervaring op het Inle Lake. Uw lunch zal geserveerd worden op een getransformeerd rijstschip. Hier zal een traditionele Shan-lunch voor u geserveerd worden. Dit is voortreffelijk lunchen! En dat op een locatie die u voor altijd bij zal blijven. Meerprijs is op aanvraag, van te voren reserveren wordt aangeraden. 
Dag 8 Inle Lake - Heho - Yangon
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Heho. Hier checkt u in voor uw lokale vliegreis terug naar Yangon. Hier verblijft u nog één nacht voordat u door vliegt naar de Mergui Archipel. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. 
Dag 9 Yangon - Kawthaung - Mergui Archipel /Pila Island
Vandaag verlaat u het vaste land van Myanmar en vliegt u van Yangon naar Kawthaung. Na aankomst op de luchthaven wordt u door de vertegenwoordiging van uw hotel verwelkomd en naar de pier van Kawthaung gebracht. Hier stapt u aan boord van de boot die u naar het privé-eiland Pila brengt. Op Pila Island bevindt zich het Awei Pilo Mergui Archipelago Resort waar u de komende nachten in luxe zult verblijven, een ware afsluiting van uw huwelijksreis. Pila Island behoort tot de Mergui-archipel, dit is een eilandengroep bestaande uit 800 eilanden. Door de geïsoleerde ligging van deze eilandengroep is de flora en fauna op deze eilanden nog divers en ongerept. Doordat de invloed van menselijke activiteiten nog gering zijn op dit eiland, kunt u hier ook genieten van een indrukwekkende onderwaterwereld. Bij aankomst op Pila Island checkt u in en heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Geniet alvast van al dat moois, dat dit resort en eiland te bieden heeft. 

Noot: het is ook mogelijk om in het Wa Ale (Eco) Resort te verblijven (meerprijs op aanvraag). 
Dag 10 Mergui Archipel /Pila Island
De aankomende dagen zijn ter vrije besteding op Pila Island. Zon, zee, strand, prachtige natuur en indrukwekkende koraalriffen vormen de ideale afsluiter van uw huwelijksreis. Relax heerlijk op het strand en waan uzelf in een paradijs! 
Dag 11 Mergui Archipel /Pila Island
Wederom een dag ter vrije besteding. Ontdek vandaag de onderwereld van de Mergui-Archipel. Doordat deze eilandengroep nog vrijwel onbekend is bij de toerist, zijn de koraalriffen rondom de eilanden werkelijk prachtig! Ook kunt u tijdens het snorkelen of duiken bij Pila Island de walvishaai of de doejong (ook wel de Indische zeekoe) tegenkomen. Als u geluk heeft kunt u ook dolfijnen spotten!
Dag 12 Mergui Archipel /Pila Island - Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Mogelijk heeft u vandaag nog vrije tijd op Pila Island. Vervolgens stapt u op de boot en vertrekt u naar de haven van Kawthaung. Vanuit Kawthaung volgt de transfer naar de luchthaven van Kawthaung, hier checkt u in voor uw vliegreis naar Yangon. Vanuit Yangon reist u op eigen gelegenheid terug naar huis. Hier eindigt uw huwelijksreis met PANGEA Travel. 

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • lokale vliegreis Yangon - Bagan, Heho - Yangon en Yangon - Kawthaung
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per auto met privéchauffeur
 • boottransfers Pila Island
 • begeleiding door een deskundige Engelssprekende gids
 • alle overnachtingen conform programma
 • maaltijden conform programma
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • fooien
 • optionele excursies en entreegelden
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 3.000 - € 3.500

Onze reizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:

 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. twee personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw persoonlijke reis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten.

bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Chatrium Hotel Royal Lake - Yangon
incl. ontbijt
In het centrum van Yangon bevindt zich het Casa Yangon Hotel. Yangon, voorheen bekend als Rangoon, is een rustige en charmante stad. Het indrukwekkende koloniale en spirituele erfgoed maakt het een van de meest fascinerende steden in Zuidoost-Azië. Het Casa Yangon Hotel is gelegen op 45 minuten rijafstand van de internationale luchthaven van Yangon. Populaire bezienswaardigheden in de omgeving van het hotel zijn: het stadhuis van Yangon, Sule Pagoda en de Shwedagon Pagoda. Casa Yangon Hotel hotel heeft een eigen restaurant waar elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd wordt. Enkele kamers in het Casa Yangon Hotel hebben uitzicht op de rivier.  De tweepersoonskamers zijn voorzien van een kingsize bed, eigen badkamer, bureau en theefaciliteiten op de kamer.

Bagan Lodge - Bagan
incl. ontbijt
De Bagan Lodge is een van de nieuwste accommodaties in Bagan (dichtbij New Bagan). Het is in 2013 geopend en biedt een uniek concept in Myanmar: luxe 'tented rooms'. Er zijn 82 deluxe kamers en 3 suites, welke allemaal per twee zijn geschakeld (dus ook ideaal voor gezinnen). De 'tented rooms' zijn zeer ruim (minimaal 50m2) en van alle gemakken voorzien. Zo is er buiten een veranda, een zitje in de kamer en een luxe badkamer. Verder beschikt de Bagan Lodge over een Spa, een zwembad, een open-air restaurant en een gezellige lounge bar. Een aanrader voor als u iets speciaals zoekt in Bagan!

Sanctum Inle Resort - Inle Lake
incl. ontbijt
Het Sanctum Inle Resort ligt pal aan het Inle meer, met een schitterend uitzicht over het meer en de omringende bergen. Het resort is gebouwd op een enorm stuk land wat niets anders dan vrijheid biedt voor gasten en personeel. De goed bijgehouden tuinen zijn een genot om doorheen te lopen. Het personeel ontvangt u vriendelijk in de ruime lobby waar u direct een gevoel van rust en waardering krijgt. Het resort is uitgerust met een restaurant en bar, een spa met fitness kamer, boetiek en een zwembad. Het “Chapter House” is ingericht om uw zakelijke behoeften tegemoet te komen. De kamers zijn alles zeer ruim opgezet en zijn van alle gemakken voorzien. De manier waarop de kamers zijn aangekleed en de faciliteiten die aangeboden worden in de kamers zijn van hoge kwaliteit.

Awei Pila Mergui Archipelago - Mergui Archipel
incl. ontbijt
Gelegen op 80 km van de kustlijn van Kawthaung op het noordelijkste strand van het eiland Pila bevindt zich het Awei Pila Resort. Dit 5-sterren resort heeft een eigen privé strand en bestaat uit ronde chalets die zijn verspreid in de natuur.  Dit afgelegen strand met ongerepte bossen is de ideale plek voor een luxueus en ontspannen verblijf. Het Awei Pila Resort biedt een adembenemend uitzicht op de azuurblauwe Andamanse zee en een prachtig stukje natuur. Deze plek is werkelijk een oase van rust. De comfortabele ronde chalets beschikken over een romantische slaapkamer met moderne badkamer. Daarnaast heeft iedere kamer een eigen buitendouche en een aangrenzend privé terras. Gasten kunnen in het restaurant en aan de bar genieten van heerlijke gerechten en lokale drankjes. Daarnaast biedt het Awei Pila Resort diverse activiteiten en excursies aan. Voor rust en ontspanning kunt u genieten van verschillende spa behandelingen. Aangrenzend aan het strand en met uitzicht op de zee ligt het zwembad, waar u na een intensieve dag een verfrissende duik kunt nemen of kunt ontspannen op een van ligbedden. Bij het verblijf zijn alle maaltijden en niet alcoholische dranken inbegrepen.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »