Menu

Lustrumreis Myanmar

Waarom Myanmar als lustrumreis-bestemming? Myanmar is echt nog een onontdekte parel. Bij het organiseren van uw lustrumreis zult u merken dat veel mensen al in andere Aziatische landen, zoals Thailand en Indonesië, zijn geweest. Myanmar werd lange tijd overgeslagen. Maar nu het land zich heeft opengesteld voor toeristen raakt iedereen enthousiast!

Tijdens deze lustrumreis brengt u in uw eigen groep een bezoek aan diverse hoogtepunten van Myanmar. Deze fascinerende bestemming biedt een leuke combinatie van culturele bezienswaardigheden, activiteiten in de natuur en verblijf aan het strand. U ziet onder andere Yangon, Bagan, het Inle Lake en Ngwe Saung Beach. Het is een afwisselende reis waarbij u de beschikking heeft over een eigen bus, chauffeur en Engelssprekende gids.

Reisduur: 12 dagen

Yangon - Dhala - Yangon rivier - Bagan - Irrawaddy rivier - Sae Lan - Kyauk Gu U Min - Nyaung Shwe - Inle Lake - Ngwe Saung Beach

Vraag vrijblijvend een offerte aan »

Reisroute: Lustrumreis Myanmar inklappen

Waarom deze reis?inklappen

 • Deze lustrumreis is geschikt voor ieder type reiziger door de grote afwisseling in activiteiten.
 • Vanwege de begeleiding door een Engelssprekende privégids en de comfortabele hotels zult u van een ongedwongen reis genieten.
 • Enkele unieke excursies: een verkenning van het plattelandsdorpje Dhala per 'trishaw' en de, optioneel aangeboden, trekking bij het Inle Lake.
bekijk meer

Dag tot daginklappen

monniken bedelen - Myanmar - foto: Berry ter Horst
Dag 1 (Vliegreis op eigen gelegenheid) - Yangon
Vandaag start uw lustrumreis met PANGEA Travel. Na aankomst op de luchthaven van Yangon (voorheen Rangoon) wordt u door onze lokale vertegenwoordiging verwelkomd. Aansluitend volgt een transfer naar uw hotel waar u uw bagage kunt afgeven en eventueel kunt opfrissen. Vervolgens maakt u samen met een Engelssprekende privégids een wandeling in 'downtown Yangon'. Yangon is een fascinerende stad met veel erfstukken uit de koloniale tijd. Het is een van de meest authentieke steden van Zuidoost-Azië. U passeert o.a. het postkantoor, de Sule Pagode, The Strand Hotel, Mahabandoola Garden en het Independence Monument. Ook Little India en Chinatown worden aangedaan. Na een bezoek aan de de Bogyoke markt (gesloten op maandag en feestdagen) wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.

Tip: voor een panoramisch uitzicht over 'downtown Yangon' raden wij u aan om de Thiripyitsaya Sky Bistro te bezoeken. Dit restaurant is gelegen op de 20e verdieping van de Sakura Tower.
Dag 2 Yangon - Bagan < per bus>
In de ochtend staat er een excursie naar het plattelandsdorpje Dhala op het programma. U wordt naar de haven gebracht waar u met de veerboot de Yangon rivier oversteekt. De overtocht duurt ongeveer 15 minuten. Na aankomst in Dhala verkent u per 'trishaw' (lokale fietstaxi) het dorp. Het dorpje is groen en gezellig en kent vele kleine straatjes. U brengt een bezoek aan de lokale markt waar u op een leuke manier in contact komt met de vriendelijke bevolking. Ook brengt u een bezoek aan een klooster, waar u meer te weten komt over het monastieke leven in Myanmar. Vervolgens keert u terug naar Yangon en wordt u naar een lokaal restaurant gebracht voor de lunch (niet inbegrepen). In de middag bezoekt u opnieuw enkele highlights van Yangon. U ziet de Kyaukhtatgyi Pagode (met een liggende Boeddha van 70 meter), bezoekt een Tea Shop en wandelt door het Kandawgyi Park. Daarna bezoekt u de Shwedagon Pagode. U kunt hier uren ronddwalen en kennis maken met Boeddhistische rituelen. Met name tijdens de zonsondergang is deze pagode erg indrukwekkend. Omstreeks 18.30 uur wordt u naar het busstation gebracht. Per lokale bus vertrekt u naar Bagan waar u de volgende ochtend aankomt.
Dag 3 Bagan & omgeving
Bij aankomst op het busstation van Bagan gaat u gelijk op ontdekkingstocht. Bagan is een historisch wereldwonder en één van de hoogtepunten in Azië. U bezoekt allereerst Tayokye Pyay; een tempel waar vandaan u een prachtig uitzicht over de 'Vlakte van Bagan' heeft. Daarna bezoekt u de gouden Shwezigon Pagode in Nyaung Oo, de grottempel Wetkyi-In Gubyaukgyi, een handwerkfabriekje en de Ananda Tempel. Vervolgens maakt u een bootcruise over de Irrawaddy rivier naar Sae Lan. U gaat van boord en maakt een wandeling door dit dorpje. De vriendelijke bevolking werkt als boer of visser en leeft op een simpele, maar gelukkige, manier. Daarna vaart u verder naar Kyauk Gu U Min. Hier bezichtigt u een (grot)tempel met indrukwekkende sculpturen en beelden. Vervolgens vaart u in ongeveer één uur terug naar Bagan. Onderweg kunt u genieten van het dagelijks leven aan de oever en ziet u tevens enkele tempels. 's Avonds kunt u dineren in "Nyaung U's Restaurant Row": hier vindt u een aaneenschakeling van restaurantjes in een gezellige setting.
Dag 4 Bagan
Dag ter vrije besteding (zonder vervoer / gids). U kunt Old Bagan eenvoudig op eigen gelegenheid verkennen, bijvoorbeeld per fiets of paard-en-wagen (en optioneel met een gids). Op een enorme vlakte vindt u hier duizenden tempels en ruïnes. Enkele 'must sees' zijn de tempels Htilominlo, Thatbyinnyu, Sulamani en Dhammayangyi. In het dorpje Myinkaba zijn twee mooie tempeltjes en een handwerk fabriekje. De tempels in het rustige enafgelegen dorpje Minnanthu (waaronder Payathonzu, Lemyentha en Nandamannya) dateren uit de 13e eeuw. Vanuit Bagan kunnen we eventueel ook een dagexcursie naar Mount Popa en Salay verzorgen.

Tip: start de dag met een tocht per luchtballon! Dit is mogelijk in de maanden oktober t/m maart. Tijdens deze tocht kunt u genieten van een onvergetelijk mooie zonsopkomst over de vlakte van Bagan. De kosten zijn op aanvraag. Vooraf reserveren is aanbevolen.
Dag 5 Bagan - Heho - Nyaung Shwe
U wordt naar de luchthaven van Bagan (Nyaung U) gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Heho. Na aankomst volgt transfer naar Nyaung Shwe; de toegangspoort tot Inle Lake. Onderweg wordt een stop gemaakt bij het Shwe Yan Pyay klooster. Bij aankomst in Nyaung Shwe checkt u in bij uw hotel waarna u per 'trishaw' het plaatsje gaat verkennen. Vervolgens is er vrije tijd. Optioneel kunt u fietsen huren en naar de Red Mountain Estate fietsen; een wijngaard opgezet door de Pa-Oh stam.

Tip: een van onze favoriete restaurants in Nyaung Shwe is het Viewpoint Restaurant. Hier wordt een mix van moderne en traditionele Shan gerechten geserveerd. Verder staat het bekend om de sfeervolle locatie en de goede wijnen (voor Birmese begrippen).
Dag 6 Nyaung Shwe / Inle Lake
Per motorbootjes (privé) gaat u vandaag het Inle Lake verkennen. Dit langgerekte meer (ca. 150km2) is het woongebied van de Intha’s. Tijdens de tour kunt u kennis maken met de befaamde ‘beenroeiers’, hun traditionele levenswijze, de paalwoningen en de drijvende tuinen. Het is een prachtig stukje authentiek Myanmar! De dag start met een bezoek aan een lokale markt. Rondom het Inle Lake vindt, volgens een vijfdaags cyclus, elke dag ergens anders een grote markt plaats. Bewoners van het meer, maar ook bergstammen, komen hierheen om producten te kopen en verkopen. Het is een leuk ritueel om bij te wonen. Daarna bezoekt u het klooster van Nga Hpe Chaung, de Phaung Daw Oo Pagode, het drijvende weefdorpje Inpawkhone en een cheroot-fabriek. Vervolgens volgt u een smal zij-kanaal van het Inle Lake voor een bezoek aan het dorpje In Dein. Tijdens een wandeling door het dorp kunt u een lokaal schooltje bezoeken en enkele stoepa's. Hier vandaan heeft u een magisch uitzicht over het Inle Lake. Daarna vaart u terug naar Nyaung Shwe.
Dag 7 Nyaung Shwe / Inle Lake
Een vrije dag in Nyaung Shwe / bij het Inle Lake. Optioneel verzorgen we een trekking in de omgeving. Hierbij wandelt u door de heuvels, passeert u oude kloosters, bezoekt u kleine dorpjes en heeft u een mooi uitzicht over het Inle Lake. In deze regio leven diverse bergstammen, waaronder Shan, Palaung, Pa-Oh en Danu. Tijdens de trekking kunt u kennis maken met hun cultuur en tradities. U kunt eventueel ook een fietstocht rondom het meer maken of kiezen voor een uitstapje naar Sagar of Kakku. Noot: meer informatie en de prijs voor deze excursies is op aanvraag.
Dag 8 Nyaung Shwe - Heho - Yangon - Ngwe Saung
U wordt naar de luchthaven van Heho gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Yangon. Hier vandaan reist u in ongeveer vijf à zes uur per privé bus naar Ngwe Saung Beach. Deze badplaats is gelegen aan de Golf van Bengalen, aan de westkust van Myanmar. De komende drie nachten verblijft u in een comfortabel resort aan het strand.

Noot: door de moesson is een strandverblijf alleen mogelijk in de periode oktober t/m april. We kunnen diverse strandhotels aanbieden.
Dag 9 Ngwe Saung Beach
De komende twee dagen zijn vrij te besteden op Ngwe Saung Beach, ook bekend als Silver Beach. Het witte zandstrand is 13km lang, ongerept en vrijwel verlaten. Er hangt een rustige, ontspannen sfeer. Hier kunt u genieten van de zon, de kobalt blauwe (en rustige) zee en eventueel snorkelen. In het centrum vindt u enkele souvenirwinkeltjes en kleine restaurantjes.
Dag 10 Ngwe Saung Beach
Opnieuw een vrije dag aan het strand. Ook kunt u genieten van de faciliteiten van het resort of deelnemen aan een boot- of snorkelexcursie. Vanuit Ngwe Saung kunt u tevens een olifantenkamp bezoeken of een paardrijdtocht op het strand maken.
Dag 11 Ngwe Saung - Yangon
Omstreeks 11.00 uur reist u terug naar Yangon. Hier heeft u nog één overnachting. De rest van de dag is ter vrije besteding. Op eigen gelegenheid kunt u bijvoorbeeld een markt bezoeken om laatste aankopen, zoals souvenirs, te doen.

Tip: sluit uw reis door Myanmar af met een drankje in Mr. Guitar; een populaire bar met live muziek.
Dag 12 Yangon - (Vliegreis op eigen gelegenheid)
Afhankelijk van uw terugvlucht heeft u mogelijk nog vrije tijd in Yangon. Optioneel kunnen we een excursie verzorgen. Op tijd wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Yangon gebracht. Hier eindigt uw lustrumreis met PANGEA Travel.

Noot: eventueel kan PANGEA Travel ook uw internationale vlucht verzorgen.
bekijk meer

Inclusief / exclusiefinklappen

De volgende zaken zijn inbegrepen en niet inbegrepen in deze reis.

Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten: Bagan - Heho & Heho - Yangon
 • vertrekbelasting binnenlandse vluchten Myanmar
 • genoemde transfers en vervoer tijdens excursies per bus met privéchauffeur
 • beschreven boottransfers en -excursies
 • begeleiding door deskundige, lokale gidsen (Engelssprekend)
 • tickets nachtbus Yangon - Bagan
 • alle overnachtingen conform programma
 • genoemde maaltijden
 • alle services zoals genoemd in bovenstaand programma
 • genoemde excursies met bijbehorende entreegelden
 • uitgebreid informatiepakket met landeninfo, vouchers, e-tickets en hotellijst bij uw reisbescheiden
 • assistentie tijdens uw reis (24 uur per dag bereikbaar)
 • bijdrage Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (per 9 personen)
 • boekingskosten: € 25 per boeking

Niet inbegrepen

 • internationale vliegreis (eventueel ook via PANGEA Travel te boeken)
 • visumkosten Myanmar, ca. USD 50 per persoon (voor vertrek online aan te vragen)
 • vervoer en gids op de dagen & dagdelen ter vrije besteding (zonder excursies)
 • optionele / niet genoemde excursies
 • fooien
 • reis- en annuleringsverzekering
bekijk meer

Prijsinklappen

Prijsindicatie: € 1.000 - € 1.500
Onze lustrumreizen worden geheel op uw wensen afgestemd. De invulling van de reis is hierdoor uniek en specifiek voor uw reisgezelschap. Bovenstaande prijs is per persoon, de exacte prijs is afhankelijk van:
 • aantal reizigers (deze prijsindicatie is o.b.v. 10-15 personen samenreizend)
 • vertrekperiode (prijsindicatie is o.b.v. het laagseizoen)
 • invulling van de reis (u kunt de inhoud van de reis naar wens aanpassen)
 • categorie van accommodaties

 • We rekenen vrijblijvend de exacte reissom voor u uit. Uiteraard helpen we u graag met advies en met het samenstellen van uw eigen lustrumreis, immers wij kennen de bestemming uit eigen ervaring. Klik hier voor onze contactgegevens en de reisspecialisten. Opmerking: uiteraard kunnen we deze reis ook voor minder dan 10 personen aanbieden (minimaal 2 personen). bekijk meer

Accommodatiesinklappen

Hotel Grand United Chinatown - Yangon
incl. ontbijt
Hotel Grand United is een eenvoudige accommodatie in het hart van Chinatown, op korte afstand van 'downtown Yangon'. Er zijn slechts 24 kamers. Deze zijn relatief klein maar wel netjes en beschikken over airconditioning en gratis wifi. Door de recente renovaties, de centrale ligging en de goede prijs/kwaliteit-verhouding is het een prima keus voor een verblijf in Yangon.

bekijk meer
Vraag vrijblijvend een offerte aan »